Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: prava podstanara

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno prava podstanara

Da pocnem pricicu....podstanari smo dvije godine naravno neprijavljeni,suprug je pola godine bez posla a ja po prestanku porodiljnog vise ne radim imamo samo moja primanja sa burze i naravno nismo bili u mogucnosti placati rezije .gazdarica je saznala i sad hoce da platimo sve rezije ili ce pokrenuti sudski postupak pa me zanima kakve su sankcije za nas i za nju s obzirom da nas je drzala neprijavljene....molim bilo kakve savjete ili ideje sta i kako dalje. HVALA UNAPRIJED.....ZABRINUTA MAJKA

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ako nemate nikakav ugovor moze vas samo izbacit van

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ima neks caka ako imas malo dijete...

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima neks caka ako imas malo dijete...
    Ali oni su podstanari na crno

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ne branim gazdu,ali neznam kako bi se bilo tko od nas postavio u ovakvoj situaciji

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

imamo ugovor koji nije nigdje ovjeren

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Koliko se god trudila ne mogu shvatiti takav ležerni odnos prema troškovima. Jesi li u ijednom trenutku rekla gazdarici u kakvoj ste situaciji? Iz posta iščitavam da nisi...

Prava su neodvojiva od obaveza, i u najmanju ruku je nepošteno očekivati da vas netko drugi financira. Pokrijš se koliko je dug pokrivač.

Da ne bude zabune, ovo govorim kao najmoprimac na porodiljnom, mm je također bez posla zadnjih 4 mjeseca.
    Da sam na mjestu tvoje gazdarice promijenila bih bravu već jučer.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A sad da dam i doprinos temi, obrati se CZSS, čini mi se da daju jednokratne pomoći, a@u nekim slučajevima i stambeno zbrinjavaju. Pogledaj i u Gradskom poglavarstvu.
    Sretno.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko se god trudila ne mogu shvatiti takav ležerni odnos prema troškovima. Jesi li u ijednom trenutku rekla gazdarici u kakvoj ste situaciji? Iz posta iščitavam da nisi...
    Prava su neodvojiva od obaveza, i u najmanju ruku je nepošteno očekivati da vas netko drugi financira. Pokrijš se koliko je dug pokrivač.
    u nezavidnoj ste situaciji, ali ja se isto slazem s ovim postom.
    neodgovorno je na drugu osobu svaljivati teret vlastite neodgovornosti.

CZSS daje jednokratnu pomoc, ali i u suradnji s drugim organizacijama i udrugama, pomoc u hrani, odjeci, ogrijevu.

naravno, imate pravo i na doplatak za dijete. mislim da se zahtjev predaje do 28.2.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da ne bude zabune, ovo govorim kao najmoprimac na porodiljnom, mm je također bez posla zadnjih 4 mjeseca.
    Znam da je teško, ali režije se moraju platiti, a ne očekivati da ih gazda plaća...obrati se u CZSS, možda pomognu.
    A i vidi kakva su vam prava da dobijete neki privremeni smještaj od grada, nije ok da ste u tuđem stanu i radite ljudima troškove.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Prava su neodvojiva od obaveza, i u najmanju ruku je nepošteno očekivati da vas netko drugi financira. Pokrijš se koliko je dug pokrivač. ...

Uistinu ne vjerujem da vi trazite svoja prava kod najmodavca. Vase je pravo i obveza podmiriti rezije i naravno da najmodavac moze isto ishoditi putem suda, a takoder i raskinuti ugovor. A to sto ugovor nije ovjeren i da li najmodavac placa porez (a ne mozes znati sa sigurnoscu da ga uistinu placa) se ne odrazava nikako na vase obveze niti ih umanjuje.
    Svoja prava ostvarivati kod drzavnih institucija kako je gore navedeno-od jednokratnih pomoci u Czss ili djecjeg doplatka i sl. A troskove prvo probati podmiriti jer ako najmodavac krene svoja prava ostvarivati putem suda sudski troskovi ce bitno povecati dugovani iznos.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •