Samo ti citaj Juula. On je napisao hrpu dobrih stvari. Samo sam primijetila da se nerijetko krivo tumace, a najcesce krivo tumace onu pricu s granicama. Mislim da ga treba ovako shvatiti: roditelji trebaju cuvati svoje granice i pri tome ne gaziti djetetove. A ne: roditelji pod cijenu zivota trebaju cuvati djetetove granice.
ma, taj vražji integritet je samo riječ
ja sam čitala juula, davno, mislim da je on skroz ok i lijepo piše
da volim čitati o odgoju, roditeljstvu, to je istina
da se slijepo držim, ne. jer je to nemoguće
no, neke generalne principe imam
ja ne volim ni nagrade, ni kazne, ni ucjene. ni inat
možda sam lijena za nešto od toga, u nešto ne vjerujem uopće, nešto uopće ne žalim primijeniti
djetetove granice poštujem, no tražim da one poštuju i moje, naše. da ja neću uvijek spremati njihovu sobu i kupaonicu za njih. za to su dovoljno velike. ja im nekad mogu pomoći, to je normalno, isto kao što one pomažu meni.
mogu ti jedan dan objesiti jaknu, pokupiti veš, ali ne svaki dan jer to onda više nije tvoj "posao" već moj
sad banaliziram, ali to je u principu to i mi dobro funkcioniramo
poštujem ih, ali tražim da one poštuju i mene i moje vrijeme. i živce :D ako ćemo pravo
ako me ne poslušaju, pokušat ću po svom receptu :D koji sam napisala. kad nemam za to vremena, malo galsnije kažem: de, majke ti, žurim se, obuj se i počešljaj![]()