Koji baby phone savjetujete? Potrebno mi je da ima dobar domet.
Koji baby phone savjetujete? Potrebno mi je da ima dobar domet.
Definitivno Angel care, imaš još sličnih tema ovdje pa potraži
evo link na jednu staru temu
http://forum.roda.hr/threads/9746-BA...ght=baby+phone
ja isto pratim jer me jako zanima,vidim da se sve vise kupuju oni sa kamerom...
vaznan kriterij bi trebao biti i to da signalizira kad je izvan dometa![]()
kod tih s kamerom, neznam kakvo je snimanje po noći, s obzirom da obične kamere imaju lošiju snimku, pa neznam kakvi bi onda imao taj...ha? jel ima tko iskustva?
kakav je onaj iz dm-a?
Ja sam tražila tu temu ,baš zato da se ne ponavlja, al sad vidim da je ta tema ima spojene dvije riječi, što meni nije palo napamet jer su to ipak dvije riječi, tako da isprike adminima
podižem temu
Kakve savjetujete?
Nije mi potreban ovaj s videonadzorom, važno mi je da ima čistu frekvenciju
Imali smo philipsov ((kršitelj koda)) 4 god i super je radio al je onda poceo stekat pa smo ga zamijenili luvion-om s videonadzorom. I koliko god sam bila protiv jer mi se cinilo bezveze davat puno novca za to, sad mi je drago. I vidi se super po noci jer ima infracrvenu kameru
taj philipsov ima 2 frekvencije?
Mi imamo od tommya preezadovoljna sam! Domet,da mi hvata drugu bebu iz druge kuce! Valjda imaju isti! Sreca pa mi nije potreban u kuci! A u stanu,pokriva 90 m2! I k tome je rabljen, star cca 6god!
Mislim da ga ima,bar je imo one2play! Muller! I imas na njuskalu!
Nad je identican ovom http://www.njuskalo.hr/oprema-bebe-o...-oglas-7223540!
A cijena je bila oko 500-600 kn,ali ti nisam sigurna!
I mi imamo Tomy (kupljen kad je svekar obolio i nije mogao iz kreveta da može dozvati) a poslije je služio i za dijete. Domet je veliki živimo u kući i imamo dugačko dvorište cca 3o m (dvije su kuće u njemu) i kad bi ljeti pili kavu ispred kuće na početku dvorišta uštekala bi ga u hodniku te kuće i uredno čula sve. Inače smo bebaću uključivali laganu muzikicu dok spava da ublaži zvukove izvana (lavež pasa i ostalu buku) i uvijek sam po melodiji znala da li ima signala.
Ujedno ima mogućnost da se javi djetetu (to nisam koristila). Mislim da nije koštao više od četristotinjak kuna.
Evo ima na njuškalu baš ovakav kakav imam:
http://www.njuskalo.hr/oprema-bebe-o...-oglas-7226872
meni bi trebao neki na baterije da ga mogu uzeti sa sobom
mi smo na kraju uzeli ovaj motorolin
čini mi se dobar, a u pravu uporabu će za koji tjedan
super je što ima funkciju voki-tokija pa ćemo ga moći koristiti i za igru kad mališa naraste.
vidim da odgovor više nema smisla, ali za nekog tko će sljedeći tražiti - svakako preporuka za luvion (ako ne treba video nadzor):
http://www.luvion.com/baby_monitors/...ion_deluxe100/
u baby centru u brežicama košta oko 70€, DECT tehnologije (dakle, nema miješanja frekvencija s tuđim baby monitorima kao što je netko napisao), obe jedinice mogu na baterije, a kabel od struje ima isti priključak na oba dijela (pokazalo nam se praktično više puta...)
eto, radi besprijekorno već 2 godine (uključen svaki dan), a domet je prema našem iskustvu cca 100m (iz jedne zatvorene kuće u drugu).
ima svjetlosni i zvučni signal kad se domet prekorači.
proslo ljeto kupili motorolov i odlican je.
nikakvih problema s frekvencijama nije bilo, cak sam ga na moru znala nositi van kuce 50-100m u vrt. pise na njemu da mu je domet 300m.
prihvatliva cijena (citaj oko 300-350kn)
Posljednje uređivanje od leonisa : 16.03.2013. at 18:58
ja čujem sve susjede, čak i neke koji su na ozbiljnoj udaljenosti
i svašta sam čula, od njihovih razgovora do razgovora sa djecom
bolje da ne prepričavam
uglavnom, svakako gasite kad nisu u upotrebi, nikad ne znate
naš je Bubu
mi smo kupili Tommy , i jako smo zadovoljni
Čitam i mislim da sam ja bila jako nadobudna (da ne kazem nesto grublje) kad sam kupovala nas. Phillips je i koštao je cca 800kn, sa uspavankama, prikazima temperature prostorije, mogućnost govorenja, super domet, nema mijesanja sve super i otišla elektronika za godinu dana u garancijskom roku. Nakon par mjeseci uzela sam opet isti i nakon dvije godine počeo je štekati i display je oslabio. Pametan uči iz tuđih pogresaka, a ja niti iz svojih. A kad mi je bio tako lijep...
prije koji mjesec sam dosta čitala o baby phonovima jer nam je trebao, srećom više ne treba.
trebaš se odlučiti jer želiš analogni ili digitalni. razlika je osim u novcima u frekvencijama.
kod analognih ti se može dogoditi da čuješ susjede koji isto imaju baby phone ili da čuješ policiju koja prolazi i sl. jer oni obično rade na dvije frekvencije, ili a ili b. što se tiče kojeg svatko ima svoja iskustva, znam da ima sad u intersparu i mulleru neki po 200kn, neki ih hvale, drugi pljuju.
kod digitalnih interferencija sa susjedima nemaš, tvoj signal je tvoj, no mogu se 'svađati' s drugom elektronikom u kući.
i imaš dect digitalni baby phone, no osim u cijene razlika je i u količini zračenja. neka istraživanja pokazuju da dect digitalni baby phone-ovi iako imaju svoje prednosti imaju ogromno zračenje, tipa kao kad pričaš na mobitel. znači cijelo vrijeme dok radi baby phone je kao da imaš otvorenu vezu na mobitelu...
i tad sam ja odustala od ideje digitalnih i dect i odlučila da je možda najbolje uzeti klasični analogni, no to je samo moj izbor i razmišljanje. radi se i o tome koliko imaš novaca, tj. koliko želiš potrošiti.
Molim one koje imaju iskustva sa video baby monitorima da mi daju mišljenje!
Gledala sam kod nas motorolin MBP 31,33,36 i philipsov 600/00 i na ebayu se da nać jeftinije.
Kako vam se ponašaju, slika, dnevna/noćna, zvuk, smetnje...
Ako netko ima dobrih iskustava s nekom drugom firmom...
Hvala unaprijed![]()