dakle, stigli meni Star wars kalupi za rezanje
sad trebam neko recept za tijesto koje će zadržati zarezani oblik i nakon pečenja
pomagajte
dakle, stigli meni Star wars kalupi za rezanje
sad trebam neko recept za tijesto koje će zadržati zarezani oblik i nakon pečenja
pomagajte
Ovo su oni kalupići koji se utiskuju, pa ostane trag očiju i usta jel?
Ja sam za božić sa takvim kalupićima radila gingerbread keksiće i ostao je lijep oblik.
To nisu keksi na mašinu, to su keksi za rezanje.
Dobri su ti svi Božićni.
Ma meni svejedno kako ih netko zove, ali u naslovu piše za mašinu. Za mašinu nemam ni jedan recept, ali ove za kalupe imam više dobrih. Mislim ih poslije napisati.
Vjerujem da je više ljudi vidjelo naslov i odustalo od teme.
ja nikad ne odustajem od keksa, pa cak ni od njihovih mrvica![]()
@ spajalica hvala draga na teškoj pretrpljenoj žrtvi
@ Anemona ja nikad nisam radila kekse pa sam mislila da bi ovo bilo tijesto za te mašinske (vjerojatno ni ove ne bi radila, ali sam vidila kalupe na netu pa sam ih morala kupiti)
hoće li me Storma potegnit bičem ako je pitam da mi mijenja naziv, pitanje je sad
strah zenu da je ne natjeras na vjezbanje umjesto da radi kekse, za ovekve kao sto sam ja :D
to je u smislu: tu pišeš po receptima, a kad si zadnji put bila na http://forum.roda.hr/threads/20856-K...mu-vjezbaci-ce
![]()
to su silikonski, koliko tog imaš u komadima jer ti treba puno da ispuniš neku protvu, kak se vadi iz toga ( nakon pečenja)
kad odes na link, ne ucita ti sliku, vec kad se skrolas dolje onda ima niz slilkonskih.
Ja imam recept za kekse koji moraju odstajati jedan dan, pa ako ih misliš danas raditi, onda nećeš stići![]()
onda ti je dobra ovaj recept
2 jaja 10 dag šećera
1 margarin ili putar
10 dag kokosa 1 pp brašna kolko popije8 to je oko pol kile)
sve osim brašna dobro izmješati. postupno dodati brašno da tijesto bude glatko i mekano. Ostavi u frižu jedan sat. Još jedanput promjesi. Oblikuj kaj misliš ( valjanje, rošćići), može se staviti u u aparat za mašinske kekse. Peci 10-15 min na 200°C.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.05.2013. at 13:29
http://www.coolinarika.com/recept/dj...erbread-keksi/
Al dobar je i ovaj, ovaj sam jela kod prijateljice i fini su mi bili!
cek, cek, ti jos trazis recept, ja sam mislila da su keksi gotovi![]()
A gle, ja obožavam začinjene kekse, meni su bili dobri. A ja imam u koje još i ide kardamom, anis i koromač :D
I nemoj staviti puno praška za pecivo i sode bikrabone, jer će ti se dignuti pa će ti izgubiti oblik. Mislim da bi ti bilo najpametnije izbacit sodu bikarbonu i dodati samo malo praška za pecivo, možda prstohvat.
jesam već spomenula kako sam dobra domaćica? nemam šećeramoram u dućan
samo da se pohvalim
radila sam po ovom receptu (trećina doze je bila dovoljna za 3 pretpana lima)
a evo i rezultata, 1 i 2
joj joj, rossa pa radila si vise manje po receptu od MoMo
supre izgledaju, kad cemo ih jesti?
Sad sam i ja morala naručiti kalupe.
Nisi se pohvalila da je šiping mukte.
Ne, nego ćete se za kaznu uključiti u monitoring![]()
Malo sam zakasnila na temu, ali može i za drugi put. Radila sam za Božić ove :
http://www.coolinarika.com/recept/vanila-keks/
Savršeni, cijela kuća miriše po njima ! Pravila sam čokoladne i od vanilije, a za idući put planiram isprobati kekse s pudingom od maline umočene u bijelu čokoladu i s pudingom od lješnjaka. Upozorenje, tijesto treba debelo razvaljati dok je još hladno iz frižidera, tako se najbolje dobije postojan oblik.
KEKSI za sve
Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj plohi i rezati oblike, peći na 160 C cca 10 minuta
Osnovno:
30 dag brašna ( oštro, glatko, svejedno, meni najbolje pola pola)
20 dag margarina, malo omekšalog
10 dag šećera ( bijeli, može i smeđi)
1 bjelanjak
Dodatno:
1 vanilin šećer ( i ne mora)
Kora 1 naranče i ½ limuna ( bez toga ako se ukrašavaju šećerom)
(10 dag čokolade.. ili npr smarties bombona...suhog voća ili slicno)
Sve sastojke osim čokolade (ili bombona) umjesiti rukom da se dobije tijesto,
dodati čokoladu narezanu na kockice ili razvaljati pa utisnuti bombone..
ali i sve sto stoji pod dodatno može se izbaciti..
primjeri keksa od ove smjese :
http://public.fotki.com/VeronikaR/dodatno/
Hvala!
kitty keksi su zapravo sa slicnim kalupima kao star wars iz prvog posta (od dva dijela i bez federa)
ostali su ili obicni kalupi pa glazura ili na keksu ticino