Dakle, kao što sam naslov teme govori, imamo oko kuće barem 4 loze, jako su rodne, tako da imam zaista puno grožđa, što bijelog, što crnog!
Šta da radim sa njim osim da ga jedem? Nisam neki ljubitelj vina, uopće ga ne pijem. Marmelade baš ne jedem, mogla bih napraviti teglicu,dvije, al opet mi ga ostaje puno. Mogu i kolač napravit, al opet to mi nije rješenje.
Palo mi je na pamet napraviti acetto balsamico, tražim po internetu recept, ništa ne nalazim, osim neke strane stranice na kojoj piše da je nemoguće napraviti ga doma. Znam da je proces dug, da mora dugo ležati, no svejedno, jel zna netko kakav recept?
Ili možda recept za neku dobru kvasinu, gustu, aromatičnu?
Žao mi je da propada, šteta, da se razumijemo, nije to nekakva posebna vrsta grožđa, zapravo niti neznam koja je, to su one sitne bobice, ne velike
Pomagajteee![]()



Odgovori s citatom
). sok stavim na laganu vatricu i kuham dok se ne reducira na četvrtinu (ako se javlja pjena, pokupim) i stavljam ga u boce prije "zapečene" u pećnici. držim ih daleko od svjetla i topline i to je to. bocu nakon otvaranja držim u frižideru iako to vjerojatno nije potrebno. stavljam ga u kolače umjesto slada i prelijevam preko stvari. kako imamo domaću kvasinu - stavljam ga i u nju da bih dobila svojevrsni balsamico...
