Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Hormonske pretrage

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Hormonske pretrage

Trebam ići za koji dan vaditi krv za hormonske pretrage (3.-5. dan ciklusa) za MPO. Ginekolog mi je rekao da idem u Vuk Vrhovec, jer da jedan od nalaza jedino oni rade bez nadoplate ?
    prije 5 godina sam isto radila ali na Rebru i nisam se naručivala. Da li za VV treba se naručiti npr. 2 dana ranije (jer unaprijed nisam sigurno ...kasni mi)? Gdje se točno tamo treba ići za vaditi krv (zadnji put sam se po rebru šetala na 3-4 mjesta dok nisam došla do pravog ) i u koliko sati počinju raditi? Da li je netko nedavno isto radio u VV i koa su iskustva? Koliko se čeka nalaz (imam negativna iskustava sa MM i sperimiogramamom na VV - čekali 2-3 mj na red, pa 2 mjeseca nalaze...a drugi put u Petrovoj bilo sve isti dan. Gdje se još mogu izvaditi hormonski nalazi za MPO?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mozda je mislio na AMH?
    koji su ti sve hormoni na uputnici?
    na VV se mozes, ali i ne moras naruciti, narucuje se 1dc, ali ako se i samo pojavis, pustit ce te, njima je bitno da okvirno znaju broj ljudi koji ce doci vaditi krv. broj je 2353883, pocinju vaditi u 7 (ako se dobro sjecam). nalaz je gotov za 10ak dana, mogu ti ga poslati doma, a mozes i sama po njega doci.
    na vv se dugo ceka androloski pregled, a ne sam spermiogram.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

radila sam tu pretragu (ali ne i amh) na VV u 5. mjesecu . nije se trebalo naruciti unaprijed, nego nazvati na 1.dc i dogovoriti se koji dan i u koje vrijeme ces doci. laboratorij je na 2.katu, lijevo - soba 403, ali prvo se javljas na salter na 2.katu s uputnicom koju dobivas od svog soc.ginekologa. dosla sam oko 7.30, cekala cca sat vremena, guzva je ali ide relativno brzo. nalazi su bili gotovi za 10 dana - mozes ih podici osobno ili ti ih salju postom, u tom slucaju cekas koji dan duze.
    prije VV sam za narucivanje zvala jos Vinogradsku (rekli su da mogu dobiti termin za 4 mjeseca) i Petrovu (5 mjeseci cekanja)...to se vjerojatno mijenja iz mjeseca u mjesec, pa je najbolje da ih nazoves, tj posaljes mail u slucaju Vg
    Posljednje uređivanje od sushi : 09.09.2013. at 11:46

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala na brzom odgovoru ..nemam sada uputnicu kraj sebe, pogledat ću večeras

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

na uputnici imam FSH, E2, PRL, AMH, T4, TSH

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

da, zbog AMH su ti preporuili Vuk Vrhovac. nadam se da sad imas sve info.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Zvala jutros i pitali koji dan trebam, ja rekla sutra i kazu da dodjem oko 9-9:30. Pitali me jos podatke s uputnice

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

valjda im je guzva ujutro na folikulometrijama (svi koji su na folikulometriji vade i krv) pa su tebe narucili u vrijeme kad su doktori u sali.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sad sam nasla sta sam pisala 2007. O ovoj temi
    http://forum.roda.hr/threads/5510-Ho...je-IVF-a/page3

nadam se da ce sutra biti lakse na vv

anteab avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

pozdrav,
    jutros sam skupila nalaze pa ako bi mi ko mogao pomoc oko ovih vrijednosti. jako se bojim da nisu policistički.
    fsh 8,40/ 1,8-9,4
    lh 5,80/ 0,8-10,4
    prolaktin 348,00/ 81-597
    dhea-so4 11,20/ 1,8-9,8
    androstendion 13,20/ 1,7-16,4
    sl.testosteron 4,70/ 0,45-10,7
    testosteron 3,5/ 0,4-2,27
    estradiol 0,199/ 0,11-0,65
    17-oh prog 4,00/ 0,33-3,27
    shbg 19,10/ 20-85
    hvala vam unaprijed puno

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

anteab, nešto ti je povišena razina hormona-androgena, no to nije jedini kriterij za postavljanje dijagnoze PCOS-a, gleda se još i da li su ovulacije rijetke ili izostaju (anovulacije), te izgled jajnika na ultrazvuku (policistični jajnici).

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

anteab, ovdje imas korisnih info o dijagnosticiranju pcos

anteab avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

hvala puno .
    povišena razina hormona-androgena, dali je to nekakav znak da bi mogli biti PCOS. Predpostavljam da ce mi ginek. obavit ultrazvuk jajnika. dali se rade i neki drugi testovi?

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj anteab prvotno napisa Vidi poruku
    povišena razina hormona-androgena, dali je to nekakav znak da bi mogli biti PCOS
    Znak je, ali sam po sebi ne dovoljan, prema predloženim Roterdamskim kriterijima dijagnozu PCOS bi trebalo postaviti na osnovu postojanja dva od tri slijedeća kriterija: oligo ili anovulacija, klinički i/ili biokemijski hiperandrogenizam (povišeni androgeni) i ultrazvučni policistični jajnici. Od ostalih testova radi se npr. utvrđivanje inzulinske rezistencije (IR), no pored toga što je inzulinska rezistencija posebno važna u patogenezi PCOS, hiperinzulinemija nije usvojeni dijagnostički kriterij.
    Tako da ćeš više svakako znati nakon ultrazvuka, sretno!

anteab avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

hvala puno

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Lijep pozdrav : ) Nova sam ovdje i evo nekako se snalazim,jako mi je drago sto nas ima ovoliko da bih mogle razmjeniti iskustva,misljenja itd..
    Suprug i ja vec 2 godine pokusavamo postati roditelji ali ne moze,jednostavno se neda. Ljutim se kada kazu : od prevelike zelje ne moze da se desi,ipak ima neki "Klik" a to su samo izgovori zar ne?! :D
    Radili smo pretrage,muz spermograf je u redu,a ja imam problema sa Prolaktinom i pijem terapiju vec 5-6 mjeseci mislim da se doveo u red,no na sljedecim pregledima ustanovio se problem sa Štitnom žljezdom pa sam i tu dobila letrox kao terapiju uz Bromokriptin za Povisen prolaktin.

Posto smo vecinom zene,mogu reci da i nisam Bog zna kako iskusna u racunici s plodnim danima, uvjek nesto pogresno zbrojim.
    Evo recimo mengu sam dobila 20.9 a traje mi najvise 5-6 dana.
    Kako da izracunam pravilno?Na sto da najvise povedemo racuna?Da li je normalno da imamo odnos svaki dan ako ne svaki onda svako drugi,jer zaista uzivamo u tome.

Silno zelimo postati roditelji i nadam se da sam na pravom mjestu u pravu vrijeme :D

Zelim vam mnogo srece

Sanja

anteab avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Evo da se javim cisto da prenesem sta je ginekologica rekla.
    Nazalost jesu policistički, al me nije narucila za ultrazvuk pa mi je malo cudno, no dobro... kaze da zbog testosterona koji je bio veci 3,50 /0,4-2,74 i zbog SHBG koji je nizi 19,10 /20-85 je znak policističnih jer ovaj SHB koji je nizak ne moze vezat testosterone dovoljno (ako sam dobro svatila). Poslala me izvadit kompletnu krvnu sliku i ako bude sve ok prepisat ce mi diane-35. Ima li nek iskustava s njima. Ako je off topic sorry pokusat cu nac pravi.

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Sanjicha, nama je uvijek bilo rečeno dok smo se doma trudili napraviti bebaca da imamo odnose svaki drugo dan! Ali posto smo mi sada već bili u 3 postupka,vise ni ne pitam gin.sta kad dodemo doma... Koliko i kada...
    Želim ti puuuno sreće!

mare77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pozdrav ! Može li mi netko reći mogu li raditi hormone fsh, lh i estradiol ako pijem duphaston. Pijem ih 2puta po 1 10 dana i onda nakon par dana dolazi menga. zbog povišenog fsh bez duphastona nema ni menstruacije. Hormone bi trebalo raditi 3 dan ciklusa, dali je koja od vas radila "na duphastonima"

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mare, naravno da mozes!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •