Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: dani kruha

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Evo malo tuđe pameti - dekorativno i ne previše zahtjevno!


    http://www.coolinarika.com/recept/pogaca-kruna/

    Ont. ja se ne sjaćam da sam pekla išta drugo osim Amaltheinih klipića koji se uvijek pojedu do kocena. Čak i sada (moji su dečki veliki i nemaju obvezu nositi stvari od tijesta u školu) me mlađi sin ugnjavi da ispečem klipiće i napravim humus, a s voljom i pomaže pri izradi.

    Pekla sam za Uskrs zečiće od dizanog tijesta, to je isto bilo zgodno.

    A za one koji ne vole dizana tijesta prikladni su hvarski medenjaci ili slanci 1:1:1 (iako su i oni bolji ako tijesto odstoji, pa sve dođe na isto):

    Slanci:
    250 g oštrog brašna
    na vrh noža praška za pecivo (može i bez toga)
    1 mala žlica soli
    1 jaje
    200-250 g posnog sira (ili najjeftinijeg)
    200 g čajnog maslaca (ako koristite margarin, onda 250 g istog)

    Još malo brašna za posipanje daske ili zdjele...

    Umijesiti glatko tijesto i ostaviti da odstoji (barem jedan sat, a može i preko noći, pa čak i 2-3 dana na hladnom, samo mora biti zamotano u foliju).
    Razvaljati na 3-4 mm debljine, izrezati (nožem, kotačićem ili kalupima),poslagati u pleh, premazati žumanjkom i peći na cca 200 stupnjeva dok ne porumene (to je oko 15 min, ovisi o muhama pećnice).
    Varijacije na temu - posipati parmezanom, kimom, origanom, paprom, muškatnim oraščićem. Dobri su i drugi dan, ako slučajno ostane, što se događa rijetko...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 22.10.2013. at 10:36

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •