Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: dani kruha

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    nemam pojma, ja sam tutlek za dizana tijesta i uvijek sam se strogo drzala recepta, pa ako pise kvasac u prahu, stavljala taj, ako pise germa ili svijezi kvasac, stavljala taj :D
    Ma sve ti je to isto...razlike su minimalne.

    Kvasac u prahu je jednostvniji za rukovanje i imaš manje zmazanog suđa, jer se svježi kvasac stavlja u toplo mlijeko sa šećerom. Prema mom iskustvu, svježi kvasac brže reagira, ali nije to neka bitna razlika.

    Od lijenosti koristim suhi aktivni kvasac za dizana tijesta koja ostavim da mi se dižu prek noći u frižideru (slično kao no knead bread) a ako pečem pizzu pa mi treba biti brzo gotovo, onda svježi. Iako sve je to slično, ubaciš zdjelu s tijestom u toplu vodu i digne se za pol vure.

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Evo - jabuke od ludog tijesta (ali tijesto se može koristiti za sve živo, lagano se oblikuje): http://umojojkuhinji2.blogspot.com/2...g-tijesta.html

  3. #3
    XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,026

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Običan maslac.

    Dala si mi misliti - zašto se to zove čajni maslac u starim kuharicama.... Možda zato jer se koristi za izradu čajnih keksa. Valjda.
    Pretpotstavila sam da Peterlin najvjerovatnije nešto zna što ja ne znam i da postoji još neki kvazi maslac


    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ma sve ti je to isto...razlike su minimalne.

    Kvasac u prahu je jednostvniji za rukovanje i imaš manje zmazanog suđa, jer se svježi kvasac stavlja u toplo mlijeko sa šećerom. Prema mom iskustvu, svježi kvasac brže reagira, ali nije to neka bitna razlika.

    Od lijenosti koristim suhi aktivni kvasac za dizana tijesta koja ostavim da mi se dižu prek noći u frižideru (slično kao no knead bread) a ako pečem pizzu pa mi treba biti brzo gotovo, onda svježi. Iako sve je to slično, ubaciš zdjelu s tijestom u toplu vodu i digne se za pol vure.
    Viš, viš nove spoznaje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •