Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Običan maslac.

Dala si mi misliti - zašto se to zove čajni maslac u starim kuharicama.... Možda zato jer se koristi za izradu čajnih keksa. Valjda.
Pretpotstavila sam da Peterlin najvjerovatnije nešto zna što ja ne znam i da postoji još neki kvazi maslac


Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Ma sve ti je to isto...razlike su minimalne.

Kvasac u prahu je jednostvniji za rukovanje i imaš manje zmazanog suđa, jer se svježi kvasac stavlja u toplo mlijeko sa šećerom. Prema mom iskustvu, svježi kvasac brže reagira, ali nije to neka bitna razlika.

Od lijenosti koristim suhi aktivni kvasac za dizana tijesta koja ostavim da mi se dižu prek noći u frižideru (slično kao no knead bread) a ako pečem pizzu pa mi treba biti brzo gotovo, onda svježi. Iako sve je to slično, ubaciš zdjelu s tijestom u toplu vodu i digne se za pol vure.
Viš, viš nove spoznaje