Ej Beti,ovako, moje gledište ti se temelji na iskustvu mog supruga agronoma ( mi sami proizvodimo svoju hranu baš eko-poljoprivreda i vjeruj da je stanje tla u katastrpfalnom stanju, siromašno je svim esencijalnim elementima i brutalno zagađeno, jako teško je dobiti eko-proizod a da ga možeš certificirati, s druge strane hrana koja je dostupna u trgovinama je nabildana kojekakvim hormonima,pesticidima itd. ali to bolje znaju osobe kvalificirane za te teme) i doktora koji su mi vodili trudnoću. Slažem se da ne treba pretjerivati s vitaminima ali neki su dokazano dobri za očuvanje trudnoće,razvoj djeteta itd. a uvijek postoje i alternativne varijante pojačavanja prehrane koja sadrži te elemente pa bi to trebalo ipak prepustiti svakoj osobi na odluku. Meni je priličan broj namirnica koje inače obožavam i koje su jako zdrave i bogate vitaminima u načelu ograničen zbog hipotireoze pa moram kombinirati s vitaminima. S druge strane,preporučuju mi se alge do kojih uopće ne znam kako bi došla,a i nisam sigurna da su uvozne japanske iole zdrave s obzirom na stanje njihovih mora.
I bez brige,na živce mi idu reklame koje promoviraju da će dijete biti zdravije ako žena uzima prenatalne vitamine i sl. Meni je recimo doktorica preporučila Elevit koji osim što je skup izazvao mi je gadne grčeve u trbuhu jer je kontraindiciran s hormonima štitnjače, naravno da ona nije obratila pozornost na to-ja jesam, ukinula Elevit i sad uzimam Pregnital ali ne svaki dan nego onda kad mi je dan naporan a obroci siromašni domaćim proizvodima tj. domaćom hranom.
Podržavam da se treba kritički osvrnuti na informacije koje nam dolaze ali i one od doktora s kojekakvih portala, foruma! Za to i imamo mozgove