Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Vitamini za trudnice

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno Vitamini za trudnice

Drage mame, trudna sam 30tjedana a do sada nisam pila nikakve dodatne vitamine u trudnoći. U prvoj jesam ali sada mi je prvih mjeseci od njih bilo izrazito loše pa je ginićka rekla da ih ne uzimam a sada kada mi je bolje nekako prolazi tjedan po tjedan a ja ništa ne poduzimam po tom pitanju. Pila sam folnu prva tri mj i to je to. Povremeno zbog kontrakcija koje imam popijem šumeći magnezij ali ni tu nisam redovita. Zdravo se hranim nisam jela više voća i povrća nikada u životu Ima li još vas da ne pijete nikakve umjetne dodatke da se malo smirim

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja nisam pila ništa, baš ništa osim folne. Super sam se hranila cijelu trudnoću. Čega se bojiš? Neće bebi ništa faliti ako te to brine

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

uopće nisam pila vitamine u trudnoći. samo folnu kao ti, a ni to mi ginica ne bi dala da je ja nisam pitala. da ponovno ostanem trudna ne bih ni to pila.
    moje mišljenje je da se na uzimanje dodataka u trudnoći pogrešno gleda, prečesto prakticira i da su vitamini totalno nepotrebni ako se pristojno i zdravo hraniš.
    ako je trudnoća uredna nema potrebe uzimati umjetno nešto što možemo dobiti prirodno.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

a kad smo kod vitamina jel vi koje dojite uzimate kaj od toga?ja nista a htjela bi malo sad pred zimu mozda zbog imuniteta nesto ubacit

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Malo prije sam o istoj temi pisala na "strahovi, strepnje u trudnoći" post 787 http://forum.roda.hr/threads/58317-S...%C4%87i/page16

Ne znam zašto trudnice danas smatraju da su vitamini i minerali u kutiji, bolji od prirodnih. Nisu!

Hrana je važnija. Nikad nisam uzimala ništa ni u trudnoćama ni u dojenjima. Ako to nije liječnik prepisao.

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Malo prije sam o istoj temi pisala na "strahovi, strepnje u trudnoći" post 787 http://forum.roda.hr/threads/58317-S...%C4%87i/page16

Ne znam zašto trudnice danas smatraju da su vitamini i minerali u kutiji, bolji od prirodnih. Nisu!

Hrana je važnija. Nikad nisam uzimala ništa ni u trudnoćama ni u dojenjima. Ako to nije liječnik prepisao.
    ?? S,ijesno, jer ja na istoj temi nisam srela trudnicu koja koristi nesto bez ljekarske kontrole. Ako smatras da si zaista toliko kompetentna otvori temu, vezanu za ishranu, ali budi jako obazriva jer svi imamo drugacije dnevne potrebe i ni jedna trudnoca nije ista...pogotovo ne problematicne trudnoce sa dijagnozama...stoga prvo "koci" prije nego iskudis nekog. A hrana jeste vaznija, naravno, ali razumijes li se u sam kvalitet pravilne ishrane ili trebamo posebnu temu da otvorimo o GM, konzervansima, secerima i ostalim "dodatcima"... Dijetetika mi je bila jedan od omiljenih predmeta..a ostatak cu da ostavim ljekarima, i to najboljim po mogucnosti.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ej Beti,ovako, moje gledište ti se temelji na iskustvu mog supruga agronoma ( mi sami proizvodimo svoju hranu baš eko-poljoprivreda i vjeruj da je stanje tla u katastrpfalnom stanju, siromašno je svim esencijalnim elementima i brutalno zagađeno, jako teško je dobiti eko-proizod a da ga možeš certificirati, s druge strane hrana koja je dostupna u trgovinama je nabildana kojekakvim hormonima,pesticidima itd. ali to bolje znaju osobe kvalificirane za te teme) i doktora koji su mi vodili trudnoću. Slažem se da ne treba pretjerivati s vitaminima ali neki su dokazano dobri za očuvanje trudnoće,razvoj djeteta itd. a uvijek postoje i alternativne varijante pojačavanja prehrane koja sadrži te elemente pa bi to trebalo ipak prepustiti svakoj osobi na odluku. Meni je priličan broj namirnica koje inače obožavam i koje su jako zdrave i bogate vitaminima u načelu ograničen zbog hipotireoze pa moram kombinirati s vitaminima. S druge strane,preporučuju mi se alge do kojih uopće ne znam kako bi došla,a i nisam sigurna da su uvozne japanske iole zdrave s obzirom na stanje njihovih mora.

I bez brige,na živce mi idu reklame koje promoviraju da će dijete biti zdravije ako žena uzima prenatalne vitamine i sl. Meni je recimo doktorica preporučila Elevit koji osim što je skup izazvao mi je gadne grčeve u trbuhu jer je kontraindiciran s hormonima štitnjače, naravno da ona nije obratila pozornost na to-ja jesam, ukinula Elevit i sad uzimam Pregnital ali ne svaki dan nego onda kad mi je dan naporan a obroci siromašni domaćim proizvodima tj. domaćom hranom.

Podržavam da se treba kritički osvrnuti na informacije koje nam dolaze ali i one od doktora s kojekakvih portala, foruma! Za to i imamo mozgove

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

osim folne kiseline nisam uzimala ništa
    a ne mislim uzimati ništa ni za vrijeme dojenja

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

rahela, jel ti to cekas trece?

Ja mislim da je jedino "obavezno" uzimati folnu kiselnu, prije i za vrijeme trudnoce
    to su mi savjetovali i moji ginekolozi, a ja sam isla gledati koliko je ima u kojoj hrani i zakljucila sam da mi stvarno treba, jer je hranom ne unosim dovoljno

U medjuvremenu sam postala anemicna- doktorica mi dala zeljezo
    Ulovile me opake kontrakcije- doktorica rekla magnezij
    C vitamin sam pocela za vrijeme ambrozije kako bi izbjegla gore lijekove ( nisam uspjela sve izbjeci, al najgore jesam)
    Imunitet mi je vec dva mjeseca u banani, viroza za virozom, ne mogu k sebi doci pa i dalje uzmam vitamin C, a i doktorica mi rekla da uzimam zbog zeljeza jer mi se krvna slika bas i ne popravlja

I tako ja, unatoc tome sto jedem puno voca i povrca, svjeze skuhano i raznoliko, uzimam jos neke pripravke dodatno- sve uz preporuku lijecnika

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ginger, aha, mjesec dana poslije tebe

gizolito avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

bebi sigurno ništa neće faliti ako se ne uzimaju vitamini...
    ona si bude uzela sve ako ne iz prehrane onda iz zaliha u tijelu.
    ali mami bi zato moglo faliti. nakon početnog njećkanja piti ili ne-piti, na kraju sam počela piti vitamine i planiram s tom praksom nastaviti i kod dojenja.

upravo kako je nanimira napisala, hrana danas je pomalo suspektna po pitanju hranjivih tvari + svaki organizam i svaka trudnoća su drugačiji.
    primjerice ja bez magnezija ne mogu, i to ne one neke male doze već pijem one konjske od 375mg jer u suprotnom odmah dobim grčeve u rukama i nogama.
    a jedna pragmatična prijateljica mi je rekla da kaj glumim - da su prije žene u trudnoći ostajale bez zubiju i sl. (ima čak i izreka jedna trudnoća=jedan zub).

a imamo svoj vrt, svoje kumice (uopće ne kupujem voće i povrće u supermarketima) i općenito sam malo "opsjednuta" po pitanju kako ispravnosti hrane koju jedem, tako i po pitanju kozmetike, sredstava za čišćenje i sl.
    Posljednje uređivanje od gizolito : 28.10.2013. at 10:35

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    Ginger, aha, mjesec dana poslije tebe
    aaaaaaaaa cestitam!!!

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    Ej Beti,ovako, moje gledište ti se temelji na iskustvu mog supruga agronoma ( mi sami proizvodimo svoju hranu baš eko-poljoprivreda i vjeruj da je stanje tla u katastrpfalnom stanju, siromašno je svim esencijalnim elementima i brutalno zagađeno, jako teško je dobiti eko-proizod a da ga možeš certificirati, s druge strane hrana koja je dostupna u trgovinama je nabildana kojekakvim hormonima,pesticidima itd. ali to bolje znaju osobe kvalificirane za te teme) i doktora koji su mi vodili trudnoću. Slažem se da ne treba pretjerivati s vitaminima ali neki su dokazano dobri za očuvanje trudnoće,razvoj djeteta itd. a uvijek postoje i alternativne varijante pojačavanja prehrane koja sadrži te elemente pa bi to trebalo ipak prepustiti svakoj osobi na odluku. Meni je priličan broj namirnica koje inače obožavam i koje su jako zdrave i bogate vitaminima u načelu ograničen zbog hipotireoze pa moram kombinirati s vitaminima. S druge strane,preporučuju mi se alge do kojih uopće ne znam kako bi došla,a i nisam sigurna da su uvozne japanske iole zdrave s obzirom na stanje njihovih mora.

I bez brige,na živce mi idu reklame koje promoviraju da će dijete biti zdravije ako žena uzima prenatalne vitamine i sl. Meni je recimo doktorica preporučila Elevit koji osim što je skup izazvao mi je gadne grčeve u trbuhu jer je kontraindiciran s hormonima štitnjače, naravno da ona nije obratila pozornost na to-ja jesam, ukinula Elevit i sad uzimam Pregnital ali ne svaki dan nego onda kad mi je dan naporan a obroci siromašni domaćim proizvodima tj. domaćom hranom.

Podržavam da se treba kritički osvrnuti na informacije koje nam dolaze ali i one od doktora s kojekakvih portala, foruma! Za to i imamo mozgove

Potpisujem,imam prijateljicu ciji se roditelji bave eko proizvodnjom.Danasnja hrana definitivno nije nesto sto obiluje svime sto nam je potrebno.Ja sam isto pila samo folnu prva tri mjeseca,no kako mi je imunitet otisao,dobila afte po ustima(nikad nisam dosad)pocela sam povremeno uzimati elevit koji mi je gin.rekao od pocetka,sad u drugom tromjesecju uzimam omegu i mg isto na preporuku doktora.I ja mislim da si beba uzme sto joj treba,ali mami nije dosta.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Pijem Elevit od kad sam saznala za trudnoću ( na preporuku ginekologice ) , odmah mi je dobro sjeo na želudac i nastavit ću ga piti do kraja trudnoće. Za dojenje vjerujem da se majka priroda pobrinula da napravi savršeno mlijeko tako da neću piti ništa. Vjerujem da se priroda pobrinula i za voće i povrće, ali to smo realno gledajući mi ljudi uništili. Primjer: na more sam ponjela rajčicu koja je tjedan i pol prvo stajala kod mene doma, pa sam ju stavila na moru ispod prozora 3 tjedna da ju lupa sunce.. Zadnji dan kad smo išli doma bacila sam ju u smeće, još ljepšu nego što je bila kad smo ju donjeli.. ( imam i sliku negdje) Ta je bila kupljena u dućanu, a moja s vrta umre za 2 dana ako ju ne pojedemo.. Od mesa jedem samo bijelo od piletine i ribu, dakle jako mi fale vitamini iz crvenog mesa a na žalost ne mogu to jest. Uz to što jedem hranu sa svog vrta ( koje više nema, pa moram u dućan po neku plastiku) kronično mi fali željeza i moram piti vitamine.. Super je nama koje imamo svoj vrt i svoju zdravu hranu, a sve me strah što je sa onima koji jedu "zdravo" sa polica..

san159 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

pila sam Centravit svakodnevno prva 3 mjeseca i dobro mi je odgovarao dok mi gin nije prepisao Elevit koji je kao trenutno najbolji na tržištu. meni je on jako teško pao na želudac i poremetio probavu. nakon 5 dana sam odustala i vratila se na centravit. tableticu ne popijem svaki dan nego kad smatram da kroz dan nisam unijela u organizam dovoljno obroka bogatih vitaminima.

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja nisam uzimala ništa, niti folnu niti išta drugo. Držimo u kući do zdrave prehrane.

Bilo mi je smiješno u rodilištu, došla neka gospođa postavit mi par pitanja na tu temu, za nekakvu statistiku. Pa kad sam joj rekla da ništa nisam uzimala, ona se začudila i veli: niti folnu?! Ja velim ne, niti folnu. A ona veli, ali to i na Rodama ima da treba!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo,ja sam prestala s uzimanjem magnezija od 350, popijem čašu Donata prije spavanja i pojedem koju suhu šljivu čisto zbog probave ( one sadrže magnezij). Nema potrebe da se suzdržavam od kontrakcija iako je dok.rekao da mogu uzimati Mg i dalje, ja neću

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja pijem Prenatal.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •