Page 3 of 131 FirstFirst 123451353103 ... LastLast
Results 101 to 150 of 6537

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #101
    vida's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by palčica View Post
    Sirovi ručak - špageti od tikvica, umak od indijskih oraščića, češnjaka, bosiljka, sušenih rajčica i malo svježih. Desert - kuglice od badema, datulja, cimeta, đumbira, soka naranče.
    daj recept od deserta

  2. #102
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    Poriluk i fasirance

  3. #103

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG,R. Pešćenica
    Posts
    2,190

    Default

    varivo od kelja i ričeta s kobasicom.

  4. #104
    chris blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    980

    Default

    Prokulice i mrkvu, salatu od cikle, odrezak na naglo.

    Juhu glumi razrijeđeno varivo od ričeta i poriluka s mrkvom i celerom koje se mota po frižideru.

  5. #105

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    zagreb
    Posts
    2,463

    Default

    Varivo od piletine i mahuna

  6. #106
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Piletina u umaku od limuna, riža sa začiniskim biljem + salata od bijele rotkve i mrkve.

  7. #107

    Default

    Bakalar na lešo

  8. #108
    Onavi's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Na moru
    Posts
    357

    Default

    Varivo od junetine, graška, mrkve i krompira

  9. #109
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    Quote Originally Posted by vida View Post
    daj recept od deserta

    U blender recimo dvije šalice bademada dobiješ brašno (odokativno i prema ukusu), toliko datulja, cimeta i đumbira u prahu, sok dvije naranče. Malo sam dodala i soka od limuna, može i korica ako imaš ne špricano voće. Umjesiš rukom, probaš pa po želji dodaš ili oduzmeš. Malo da se stisne u friz pa u kuglice. Energetskomirisne bombice savršene uz čaj. Imam varijacija mnogo.
    Last edited by palčica; 05.12.2013 at 10:34.

  10. #110
    vida's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by palčica View Post
    U blender recimo dvije šalice bademada dobiješ brašno (odokativno i prema ukusu), toliko datulja, cimeta i đumbira u prahu, sok dvije naranče. Malo sam dodala i soka od limuna, može i korica ako imaš ne špricano voće. Umjesiš rukom, probaš pa po želji dodaš ili oduzmeš. Malo da se stisne u friz pa u kuglice. Energetskomirisne bombice savršene uz čaj. Imam varijacija mnogo.
    thanks

  11. #111
    matahari's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    859

    Default

    Kako ono vic kaze-jucer nista, pa sam odmah skuhala za dva dana.
    Sutra standardno riba, blitva/krumpir.
    Subota pileca krilca na naglo, dinstane mahune.

  12. #112
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    Jučer njoki sa sirom, danas juneći saft, tjestenina, zelje salata i krumpirova juha.

  13. #113
    vida's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    544

    Default

    srdela iz pećnice i krumpir na lešo

  14. #114
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    Pečeni picek sa krumpirima, mlinci i zelena i cikla salata.

  15. #115
    pužić's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,984

    Default

    jučer piletina s 4 vrste sira i njoke punjene ricotom
    danas i sutra pečeni kare u komadu s krumpirima, šampinjonima, mrkvicom i lukom-kao peka
    desert brzi kolač od jabuka

  16. #116
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,865

    Default

    Lažni biftek (teleći) s lukom, krumpirima, povrćem, ružmarinom i kaduljom u rerni, salata od špinata s grana padanom.

  17. #117
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Sad će opet Peterlin reći da sam poludila
    Carsko meso, pečeno u pećnici 3ipo sata, s krumpirima... Rezultat-prehrskava savršena kožica, a meso se raspada, kao maslac, mmmmm!

  18. #118
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    Grah i repu s domaćom šunkom.

  19. #119

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    542

    Default

    pohani pileći fileti, krompir na salatu i zelje

  20. #120
    vida's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    544

    Default

    varivo od poriluka sa crvenom lećom i kobasicama jer nažalost kod mojih muških ne prolazi ni jedan bezmesni čušpajz

  21. #121
    vida's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    544

    Default

    i bundevara sa integralnim korama za desert

  22. #122

    Default

    Pastrva sa krumpirom i preljevom od bijelog luka....mmmmm

  23. #123
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    tuna, rikula, matovilac, rajčice, sjemenke pržene. djetetu maneštra - crvena leća, krumpir, pastrnjak, koraba, cvjetača. prefini mini kruščići od brašna heljde, suncokret i bundeva sjemenki i jaja.

  24. #124
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    palčice znaš li za naputak da se heljda daje sad od 5 godina?

  25. #125
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

  26. #126
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    palčice znaš li za naputak da se heljda daje sad od 5 godina?
    ne.zašto?nije mi logično ako djeci mahom svi daju ostale industrijske gluposti da je heljda škodljiva.

  27. #127
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

  28. #128
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Dala sam nedavno malom pingviniću dala heljdu, izašla je kroz guzu skor neprobavljena, pa sam si rekla da nije spreman!

  29. #129
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    jelena, hvala ti, pročitah. Riječ je o dvije žlice brašna heljde u kombinaciji sa ostalim namirnicama za 10 mini kruščića kojih je moje dijete skupa sa psom pojelo tri. Inače slabo i jako malo jede i pravit ću mu heljdine kruščiće jer ih jede rado. Može se u receptić dodati psyllium radi bolje probavljivosti, mada je ovo jako mala količina heljde.

  30. #130
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    ja osobno ne bi ni u kakvim količinama davala psilium tak malima.

    pitala sam po kojem receptu radiš?

  31. #131
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    Nisam davala p. Još ću proučiti teorije o heljdi. off topic, isprika moderatorima/cama.

  32. #132
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Quote Originally Posted by fingertips View Post
    Sad će opet Peterlin reći da sam poludila
    Carsko meso, pečeno u pećnici 3ipo sata, s krumpirima... Rezultat-prehrskava savršena kožica, a meso se raspada, kao maslac, mmmmm!
    na kojoj to temperaturi pečeš?

  33. #133
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Quote Originally Posted by marta View Post
    na kojoj to temperaturi pečeš?
    140stupnjeva na ventilaciju, al mislim da bi bilo ok i bez ventilacije.

  34. #134
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Prekjucer spaghetti s nekoliko vrsti sira, zelena salata.
    Jucer povrtna juha, pa fritatta i salata od cikle.
    Danas: krumpir na pari, pa zacinjen s nasim maslinovim uljem, govedina marinirana u senfu pa pecena na naglo, salata od svjezeg kupusa.

  35. #135
    kiara79's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hacijenda
    Posts
    2,433

    Default

    mahune

  36. #136
    Rebbeca's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Zagorje zeleno
    Posts
    871

    Default

    Grah sa kiselim zeljem+domaći čvarci!

  37. #137
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    povrće na žlicu, naglasak na leći, smeđoj.
    desert krema od borovnica, banane i kokosa.

  38. #138
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    Jučer špageti bolonjez, cikla i krastavci. Danas ćevapi i pomfri. Popodne svašta i monte torta. Ljepotica slavi roćkas

  39. #139
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,711

    Default

    Quote Originally Posted by fingertips View Post
    140stupnjeva na ventilaciju, al mislim da bi bilo ok i bez ventilacije.
    Onda treba pojacati temperaturu ako nema ventilatora.

  40. #140

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    542

    Default

    jučer musaka a danas ćemo gradelati a za desert tiramisu, sutra u mojih na ručak - možda bude riba

  41. #141
    Onavi's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Na moru
    Posts
    357

    Default

    Roštilj

  42. #142
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Pašta fažol s orzom... Ubili smo se!

  43. #143
    Rebbeca's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Zagorje zeleno
    Posts
    871

    Default

    Juhica,svinjetina dinstana na povrću, onako na saft, pire krumpir, kis. paprika i krastavci. Desert: crnac bez jaja!

  44. #144
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    jucer juha, mesne okruglice i spageti
    radila sam i popecke od zobenih pahuljica i kelja, bas su dobro ispali (usprkos tome sto nisam imala sojine ljuskice, i zaboravila staviti jaje )

    danas juha, pile u rolu, zapeceno tijesto (ostaci od jucer) i malo mlinaca, salata od kiselog zelja
    desert ce biti kuglof s visnjama
    Last edited by emily; 15.12.2013 at 16:32.

  45. #145
    pužić's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,984

    Default

    jučer šnicle u kopar sosu + njoke i kisela salata
    danas pečena teletina s povrčem i krumpirima + zelena salata s jogurt dresingom, desert palačinke
    sutra ostaci teletine u nekom umaku i riža
    čet sarma sa suhim rebarcima
    pet dječji fiš (bez kosti)

  46. #146
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    ručak - koraba, mrkva, leća, pastrnjak, cvjetača, brokula, ....
    kruščići od sjemenki (buča, suncokret, sezam, chia), heljda.
    desert - brzinski čoko keksi (banane, zobene, kakao, datulje)

  47. #147
    s_iva's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    703

    Default

    Što spremate sutra za doček, i prekosutra za Novogodišnji meni?
    Odojak, meza, sarme, ili?

  48. #148
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by s_iva View Post
    Što spremate sutra za doček, i prekosutra za Novogodišnji meni?
    Odojak, meza, sarme, ili?
    Nema mi spasa - ne mogu se odlijepiti od klasike jer mi dolazi kompletna familija na novogodišnji ručak. Za Staru godinu ništa ekstra - otići ćemo na večeru svekrvi i tamo pojesti pršut, sir i masline. Za ručak će vjerojatno klinci navaliti na sarmu, budući da su ljubitelji iste (za razliku od mene).

    Novogodišnji jelovnik:
    - predjelo: isto hladni narezak (pršut, sir, kulen, masline) + friški klipići
    - ručak: juha od telećih rebara, sarma (tko želi), odojak, grah salata, krumpir salata, zelena salata

    Eh, da, zaboravih zdjelu francuske salate koju radim samo zbog svog starijeg sina - s tim će vjerojatno krenuti već večeras, malo prije sam ju završila i stavila na hladno.

    Od kolača - trenutno mi se diže tijesto za makovnjaču i rogačnicu (to je valjda već peta tura ove sezone, ali pečem male doze da mi se ne suši). Od kolača - suhi koje sam napravila do Božića + kineski trokuti (orah šnita) koju ću napraviti večeras.

    Piće - isto uobičajeno, mm i ja ćemo navaliti na pivo, ima butelja crnoga za svekrvu, a ima i bezalkoholnog piva za one koji voze.

    Ostalo bezalkoholno - sok od jabuke i cockta + hrpe mineralne vode (dušu dalo za ove overeating dane). Od gaziranih slatkih pića moja djeca priznaju jedno jedino piće - Cocktu, (Ne možete vjerovati, ali postoje djeca koja ne žele Coca Colu! Čak im ni ne branimo, ali njih to ne zanima. MM i ja povremeno kupimo 0,5 l prave Cole za bambus, ali djeca - nula bodova... Cockta i eventualno orangina iz stakla i to je to).

  49. #149
    s_iva's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    703

    Default

    Za večeras/sutra fini narezak, pećeni odojak, pašteta od tune, klipići, punjena jaja, kisela salata.
    Od slatkog cheesecake + imamo još suhih kolačića od Božića.
    Od pića - svega

  50. #150
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    Sarma. Drugo ne bi priznali
    I pečena purica. I mlinci i pire.
    Savijača od jabuka.
    A i francuska mi ne gine.

Page 3 of 131 FirstFirst 123451353103 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •