Ja sam narucena za 12.9. I taj je tjedan tamo. I nema ga od 22.do kraja tog tedna.
Ja sam narucena za 12.9. I taj je tjedan tamo. I nema ga od 22.do kraja tog tedna.
To mi je i onako kasno
Hvala ti
Moram rodit bar do 12og![]()
Dočekali smo i mi svoju princezu, našu najveću sreću.. Sada se malo mučimo s dojenjem ali više sa sestrama i pedijatrima s 5og kata![]()
Hvala ti![]()
Aerin, svi bi ti čestitali ali se boje metle
Javi ti veselu vijest na Odbrojavanje pa ćemo tamo nazdraviti![]()
hejjjj, curke.. znam da bas i nesmijem ovdje postaviti ovo pitanje al eto da pokusam..![]()
koji je bolje caj piti marulja ili vrkuta? znam da sam negdje procitala da jedan od njih (ja mislim da je bila marulja) nesmije piti stalno, dok vrkuta da.. molim vas ako itko zna pomagajte :D
Probaj tu malo pogledati
http://forum.roda.hr/threads/3882-MA...hlight=marulja
Jutro...neznam da li sam na dobroj temi ali imam molbu za cure iz Pule; molim preporuku za ginekologa sa kojim nemate problema sto se tice davanja uputnica, recepata i putnih naloga, pritom posebito mislim na brzinu i jednostavnost rjesavanja istog. Na zalost, primorana sam traziti novog ginekologa, a sa dosadasnjim sam sve rjesavala preko sestre brzo i efikasno, a doktora sam viđala samo kad sam trebala bas obaviti pregled. Najsretnija bi bila kada bi se netko pohvalio da ima tako dobar tim ginekolog-sestra i da ga moze preporucitiHvala...
inspire_me imaš ppMoja gin. je meni zakon
Cure u postupcima, kakvo je stanje u Ri? Gužva? Dr. Vlašić je tamo? Nikako da se odlučim u postupak pa ispipavam teren![]()
Mogu li znati koja je to ginekologica zakon? Moze pp,ja bi svoju rado mijenjala da mogu .
Zadnjih dana je bila baš velika gužva, ali prije svega jer je radila sestra V. a ona to uvijek oteeegne...
Vlašić radi, prošli tjedan je radio samo od 8-9 jer je išao i na fax pa je to stvaralo dodatnu gužvu...
Nadam se da se ovaj tjedan malo unormalilo
Potvrdjujem sve navedeno. I da je Snekicina gin. bas simpa, pozeljela sam se i ja kod nje prebaciti, i da je guuuuzva .
Snekica ja bila danas Vlasic radi ali danas nisu imali jos raspored za 10. mj.Ajde kreni pa cemo skupa pohoditi podrum.
potvrđujem gužvu cijeli tjedan(ja bila sve dane i danas,osim pon.i četvrtka)..
Drage cure, lijepi pozdrav
Imam dva pitanja:
1. da li se uzorak za spermiogram mora donijeti osobno?
2. kako izgledaju prve konzultacije? da li će me tada doktor i pregledati?
Da,uzorak treba donijeti osobno ujutro. S uputnicom. A pregled ovisi o doktoru. Nekoga pregledaju, a nekoga ne.
O boze dragi..sta je doslo vec do toga da se u tri dana popune termini za konzultacije za cijeli mjesec..jao si ga nama..
Treba li se beta na uputnicu vaditi na poliklinici ili može u bilo kojem laboratoriju gdje vade krv?
ja mislim da se beta ne može vaditi u bilo kojem laboratoriju..kao ni spolni hormoni..Mislim da se na uputnicu može samo u bolnici vaditi..ili privatno ići.
Hvala Red!
nije guzva samo kod dr. V, ja sam zvala prosli tjedan da se narucim kod dr. M na konzultacije i receno mi je da je listopad popunjen![]()
Lijepi pozdrav svima,
Evo i mene. Već predugo sam virkalica i kad tad je morala pasti registracija jer za bilo kakvu informaciju prvo pretražim ovaj forum pa onda krenem dalje. Mi smo relativno novi u MPO vodama i kako u svojoj bliskoj okolini nemam nikog tko bije ovakvu bitku teško je naći razumijevanje i konstruktivnu podršku. Do sad smo utvrdili da dijagnoze nemamo, a godine mi kašlju za vratom pa je počelo hodočašće u Ri KBC.
Dobrodosla!
Eryngium, dobrodosla! Jesi mogla tezi nick izabrat
Daj nam jos malo detalja...koje su to godine, kod kojeg si dr., sta kaze s cim bi poceli...?
Hvala na dobrodošlici.
Da sam se potrudila vjerovatno sam mogla neki teži nick naći.
35 kuka po zavojima života i vodi me M. Do sad su bile dvije inseminacije bez ikakve stimulacije, štoperice i kontrolnog ultrazvuka. Zovem ih odokativnim AIH postupkom pa i ne polažem neke velike nade u uspjeh. Trenutno čekam vješticu da se dogovorim za 3. A za dalje ćemo vidjeti što ćemo.
eryngium dobro došla, pridruži nam se na kavici uživopa da dobiješ ful paket riječke teme
http://forum.roda.hr/threads/83709-R...71#post2681871
lokaciju još nismo definirale, ali ćemo u hodu![]()
eryngium dobrodošla !!!!!!!!!!!
kavica?moram ić vidjet na temu kad je,i da li ću bit tu...ako da..ovaj put dolazim pod obavezno!
A zašto nisi aih radila sa svime što ide u paketu? Nisi uopće išla na ultrazvuk ili samo na onaj zadnji da se vidi ako je folikul pukao?
Bo. Valjda je mislio da mi ne treba ništa extra, a mozak mi se ugasio kad sam raširila noge i nisam se sjetila pitati.![]()
Išla sam na folikulometrije. I oba puta kad sam došla na kontrolnu folikulometriju su mi rekli da će taj dan biti aih i da nek zovem MM da obavi 'poslić'.
Za drugi aih mi čak nisu ni mjerili folikul ujutro kad sam došla za folikulometriju nego rekoše vi ste danas za aih pa dođite u podne.
Valjda u takvim situacijama štoperica nema smisla.Nakon prvog aih-a sam bila kod mog primarca za papu pa mi je on potvrdio da je folikul pukao, a nakon drugog aih-a su mi rekli da doma poduplamo za dva dana brojno stanje na lokaciji i to je to.
a da...oni ionako ne rade dvaput inseminaciju pa da si i došla opet,a folikul nije pukao samo bi im bilo neugodno što su ti zeznuli postupak..pa puste tako app..al ne kužim kako odlučuju kome će dati štopericu..koliko vidim ako pitaš daju bez problema,ali ako šutiš šute i oni..
Znači moram ju tražiti na prvoj folikulometriji ili ?
Hm, ja sam svoje AIH-e odradila u sezoni 2012./13. kod S. i nakon svakog AIH-a dolazila sam na kontrolnu fm.
Ja nisam išla na inseminacije,ali meni je jako čudno to da nema kontrolnog tvs-a...jer znam da i u cilajnim odnosima nekad daju štopericu ako folikul previše raste i onda zovu da se provjeri da li je pukao..
Posljednje uređivanje od red pepper : 16.10.2014. at 15:32
Dakle svi dobiju štopericu i tvs nakon aih-a? Bome će me čut.
Ne daju uvijek štopericu. Daju vjerojatno onda kada vide da je folikul prešao određenu milimetražu pa da se ne desi da ode u cistu ili ako znaju otprije da imaš sklonost tome da ti folikul ide u cistu...Mada bi po meni trebali davat štopericu kod aih-a uvijek tako da budu sigurni da je inseminacija pravovremeno napravljena...I baš me čudi da te nisu zvali na kontrolni ultrazvuk...Jedino ako nije vidio na ultrazvuku da je folikul taman pred pucanje, da je onako iskrivljen sav..pa je uzeo za sigurno da puca upravo...Mada je mene i kad je to vidio zvao za 2 dana da dođem..mora biti neki razlog jer ne vjerujem da je zaboravio...
u mojoj sezoni ciljanih-1 dobila štop.jer f.nikako da pukne i uvijek na kontrolni utz poslije da se vidi stanje...a kod AIH-a što me čudi nikakav pregled kasnije(mislim f.je puknuo večer prije vidjelo se da ga nema)
A ne da mi se pisati cijela riječ,a nisam sigurna u kraticu..A ovo čitam svaki dan na nalazima pa sam počela tako pisat..
Meni je štoperica super stvar..Barem sam sigurna da ne uzgajam neku cistu,a živim u uvjerenju da uzgajam žuto tijelo..
Mada ni štoperica nije jamstvo stopostotno da će puknut..
Posljednje uređivanje od red pepper : 17.10.2014. at 10:23
TVS je transvaginalni ultrazvuk, kaže google.
A sad, štoperica i AIH, da ili ne...meni je sad drago da je bilo ne, folikuli su pucali kad su trebali, no lako je biti general nakon bitke...da sam se tada brinula zašto nama u Rijeci ne daju štoperice, a drugdje daju, jesam.
Posljednje uređivanje od phiphy : 17.10.2014. at 11:21
Koliko sam čitala, štoperica treba biti dan prije inseminacije a meni je svaki put do sad bilo dođem i danas sam za inseminaciju. Jel ima smisla davati štopericu 2 minute prije inseminacije?
Nekako naginjem da je zaključio da mi ništa od toga ne treba (mada je tajming prve inseminacije bio lagano promašen, lh trakica mi je bila pozitivna dva dana nakon postupka). Al baš ću ga malo pitati. Za kontrolni utz ne znam šta da kažem. Prvi put mi je moj ginić potvrdio da folikula više nema a drugi put bi mi kontrola padala na praznik, možda M nije radio? Bo. Kako god, poprilično sam sigurna da mi folikuli pucaju jer cisti nemam, a nakon svake O ubi me progesteron. Mogu spavati isključivo na leđima zbog boli u cicama. Kaže muž da ličim na leš kad ćorim.
Eto ja sam oba puta dobila štopericu taj dan kada su mi radili inseminaciju.
Štoperica oko 9h AIH oko 11h i ja sam mozgala i razmisljala al eto moje razmisljanje nakon drugog AIH spava u kreveticu tak da trazite stopericu i na dan AIH ako imate dobar SG doma sve ponavljate do potvrdnog UZV-a![]()
Posljednje uređivanje od Aerin : 07.11.2014. at 01:47
Jel Rijeka možda ipak krenula raditi AIH bez štoperica zbog štednje? jel to moguće? Kako to da je Aerin dobila štopericu dok eryngium (meni se nick jako sviđa) nije?
Posljednje uređivanje od Kadauna : 07.11.2014. at 10:25