Sara čestitam od srca
Ne znam ko je napisa da cito neće radit postupke do 15. 02, jel to istina, mi smo se nadali u 1 misec krenit, sad san vadila one pretrage za hiv, hepatitis... ajme ko će doćekat 2 misec
Teta meta, najbolje nazovi Cito ali ja ne znam da su oni ikad radili pauze veće od dan dva za blagdane.![]()
a moram ionako u njih s ovima nalazima, pa ću onda pitat... valjda neće baš toliko pauzu radit
ma je pisale su cure za firule, pa mislim da je netko spomenuo i cito, ma nema veze, pitat ću ja njih :D
Dora17 nisam imala nikakve simptome za povisenu stitnjacu. Na nagovor ginekologa otisla sam se testirati da otklonimo i to jer nikako nije doslo do zaceca.
Prvo sto trebas otici kod svog dr opce prakse i da ti da sve hormone da izvadis a to su tsh, t4 i antitjela.
Kad sam to sve izvadila otisla sam privatno kod endokrinologa i pregledao mi je ultrazvucni stitnjacu i nalaze. Ustanovila mi je da je to poremecaj stitnjace koji se zove hasimoto. Propisala mi je eutirox i sada uzimam vec godinu dana terapiju i sada tsh iznisi 1.57.
Svaka 3 mjeseca kontroliram hormone tsh i t4 i na temelju tog nekad samnjim dozu eutiroksa, a nekada povecam.
Nadam se da sam bila detaljna, pitaj ako jos nesto te zanima![]()
Hvala ti na odgovoru, vadila sam ja sve te hormone i tsh, t4,t3 i samo mi je tsh 3,75 i to je inače normalno ali mi je dr. Marušić rekla da trebam smanjiti to na 2,5. Kako treba čekati kod endokrinologa, a ja sam upala u međuvremenu na IVF moj gin. mi je na osnovu nalaza dao eutirox. Međutim ja ipak želim kod endokrinologa da vidim što će mi on reći. Je li tebi dr. Marušić odredila kada ćeš u postupak?
Za split ti ne znam koliko treba cekati kod endrokrinologa. Ja ti nisam is st.
Meni su antitjela bila povisena i tsh tako da cu ja uvijek morati piti eutirox.
Privatni endrokrinog mi je odrdio terapiju. Dr marusis me je poslala da izvadim jos amh i rekali je da sam u postupku krajem 2 mj. Naime radu neke preinake u labaratoriju pa je on zatvoren do15.02.
Cim ga otvore ulazim u postupak. Imam svu dokumentaciju. U ST se brzo ulazi u postupak za razliku od ZG. Imam iza sebe jedan IVF u zg napravljen i 3 AIH.
Dora 17
Moj muz ima hasimoto otkriven ima 10 godina tako da o tome podosta znam. Eto meni je dijagnosticiran prije god dana.
Meni je endokrinologica rekla da ovi dr za ivf malo pretjeruju da to mora biti bas ispod 2,5. Granica je mislim do 4.2.
Kako si napisala da nemas povisena antitjela mislim da ti se tah poviso od stresa i neces trebati piti uvijek tablete.
Ne stignem bas puno na rodu ovih dana, ali skicnem tu i tamo i sad vidim krasne vijesti!
Sara10 draga od srca čestitam, tako mi je drago radi tebe, zaslužila si to!
Svim curama u postupcima puno sreće!
Ja isto mislim da mi je to od stresa, ali tri put sam vadila i uvik mi je u gornjoj granici. Meni se sestra smijala kada sam joj rekla da mi triba tsh ispod 2,5. Ja sam isto u postupku čim krenu sa postupcima, već mi je otvorila protokol. To će biti kod mene početkom 3 mjeseca, valjda će do tada završiti sa radovima. Da te pitam kada vadiš krv radi kontrole onda ne piješ eutirox?
zar nije TSH normalan do 4.0, meni je 2.96 i rečeno mi je da je normalan
Željkice, je javila sam na odbrojavanju, al evo i ovdje ću napisat, na 14dnt beta je 456.
Ja se već naspavala, he,he...od uzbuđenja....
Javila sam, al se javila sestra J. na tel. pa sam njoj rekla, a ona je njemu prenijela i u petak opet javljam. A dr. P. mi je prije ovog postupka kada sam došla na razgov. za fet poželio da za rođendan budem trudna, a rođendan mi je slijedeći tjedan. I evo želja mi se ostvarila, još i blagdani dolaze, Božić, ma tako sam sretna...i zahvalna Bogu na ovom daru i naravno našem dr. P.
prvu trudnoću sam bila u dr.P., a sad drugu sam u dr.Š.![]()
sara čestitam od srca
Cure,je li íjednoj bio skraćen ciklus nakon klomífena?prvi put u životu ciklus na 20dana.. klomifen od 2dc.
Hvala vam tin i Mojca, Loly, malena0808 i ostalima naravno![]()
krajem 1.mj. najvjerojatnije, nasuprot Firula, u Ivaniševićeve zgrade
samostalno? u nekoga drugoga? nece se vise baviti ivfom?
mislim da ide samostalno, a sad ne znam jel otvara polikliniku pa će se baviti i oplodnjama ili samo ordinaciju pa će bit ginekolog-porodničar. pitat ću slijedeći put
Cure, dobila sam nalaz amh od 9,4 pmol/L, jel po vama koje ste upoznate teška katastrofa? Imam 29 godina. ref. za fertilno razdoblje žene 4-67 pmol/L. Sad barem otprilike znam što ne štima, najgore je kad ne znaš do čega je.
sara čestitam!
kilimanju3 meni je bio skraćen ciklus poslije klomifena i pod klomifenom,isto par ciklusa svako 20 dana dobijala stvari
Hvala klara31, da li je po vama niži amh sam dovoljan da nam trudnoća ne uspijeva ili treba tražiti još uzroka? Svi nalazi hormona,briseva, hsg,sgram dosad uredni. Voljela bih da je amh uzrok.
Kod dr. P.,on kaže da je nalaz dosta loš za moje god.,
a to sam i vídjela po forumima-niža plodnost, ne daj Bože samo da je imunologija problem. Tri god. pokušavamo.
Hvala ti jojo, eto dočekala i ja to..napokon....
mmmm4, funky je rodila pa ti možda baš ne stigne brzo javit. Stimulacije ti ovise o dijagnozi, kako kome nije svima isto, ja bi obično počela 2dc-6dc sa femarom, 5dc uzv i onda bi dodavao injekcije...o količini dr. određuje na temelju tvoje reakcije... Što se popusta tiče, nema se popusta na plaćanje u gotovini, ali ako se ima više neuspjelih postupaka (a nadam se da ih ti nećeš imati) se može dobit popust.
Hvala ti. Ne znam sad za funky je li ona ima trombofiliju ili ne, ali ja je nemam, ali sam ipak dobila fragmin zadnja dva puta zbog više neuspjelih postupaka. Dr. je rekao ne može odmoć, a može pomoć, pa ajmo...I meni je radio i biopsiju endometrija (radi bolje prokrvavljenosti maternice) tjedan dana prije menge u ovom postupku (to mi je druga biopsija, prva bila prije godinu ipo isto prije jednog fet-a). mmm4 nema ti tu pravila za dobitnu stimulaciju, nekome neka stim. može biti dobitna, a nekom drugom ta ista stim. ne mora biti dobitna.
U 2 mj, cim proradi labaratorij u kbc-u.
Jos jednom moram na konzul krajem 1 mj da mi propise terapiju i onda idemo. U 10 mj mi je bio prvi ivf u zg.
Doći će brzo 2 mjesec, prođu blagdani, N.G. i ne okreneš se. A kod kojeg dr. si u kbc-u? Neka ti je sa srećom i da bude zadnji i dobitni!!!
Dr marusic. Hvala. I tebi sretno i veseli blagdani
Ne znam ko je napisa da cito neće radit postupke do 15. 02, jel to istina, mi smo se nadali u 1 misec krenit, sad san vadila one pretrage za hiv, hepatitis... ajme ko će doćekat 2 misec[/QUOTE]
Evo cure, ja sam bila prije par dana u Cita i zapisala se sad odmah za postupak. Koliko znam kod njih nema nikakve pauze, pa ni za blagdane. Dr. Šparac ide 1.02., a do tada će raditi postupke-ja sam kod njega. Međutim, nažalost, neće se nastavit baviti ivf-om (bar neko vrijeme).