Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Problemi s prijateljstvom - decki 4 razred

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno Problemi s prijateljstvom - decki 4 razred

Pozdrav svima!
    Nova sam na forumu i čitam sa zanimanjem postove vezano uz klince, za koje nam se ponekad čini da su mali, a ponekad da su veliki. Ipak, još uvijek trebaju našu pomoć i podršku. Takva situacija mi se pojavila prije nekoliko mjeseci.

Moj klinac ima 10 godina i ide u četvrti razred. Do sada je još iz vrtića imao najboljeg prijatelja s kojim se dosta dobro slagao. Jedno vrijeme su se družili sa još jednim dečkom, koji se na mog klinca naljutio. Sada je privukao k sebi najboljeg prijatelja od mog klinca i on je na neki način ostao sam. Još gore, čim se počne družiti sa svojim (sada bivšim) najboljim prijateljem, ovaj drugi odmah prilazi k njima i razdvaja ih.

Znam da ovo pomalo zvuči kao iz sapunice, ali - imate li kakav savjet? Jako je žalostan

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lenina2929 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima!
    Nova sam na forumu i čitam sa zanimanjem postove vezano uz klince, za koje nam se ponekad čini da su mali, a ponekad da su veliki. Ipak, još uvijek trebaju našu pomoć i podršku. Takva situacija mi se pojavila prije nekoliko mjeseci.

Moj klinac ima 10 godina i ide u četvrti razred. Do sada je još iz vrtića imao najboljeg prijatelja s kojim se dosta dobro slagao. Jedno vrijeme su se družili sa još jednim dečkom, koji se na mog klinca naljutio. Sada je privukao k sebi najboljeg prijatelja od mog klinca i on je na neki način ostao sam. Još gore, čim se počne družiti sa svojim (sada bivšim) najboljim prijateljem, ovaj drugi odmah prilazi k njima i razdvaja ih.

Znam da ovo pomalo zvuči kao iz sapunice, ali - imate li kakav savjet? Jako je žalostan
    Ne znam što bih ti savjetovala...

Evo, našla sam jednu staru sličnu temu pa vidi o čemu su ljudi pisali: http://forum.roda.hr/threads/32264-d...-prijateljstva

Iz iskustva - moj mlađi ima takav sastav razreda da je često na meti zlostavljača i ometača. Nismo mogli ništa učiniti nego graditi djetetu samopouzdanje, govoriti da je svatko odgovoran za sebe, da nije bitno što drugi govore o njemu i slično...

U konkretnoj situaciji savjetovala bih djetetu da pusti malo svog (bivšeg) prijatelja da vidi hoće li ga ovaj drugi isto tako ostaviti na cjedilu kao što je ostavio i tvog sina. To je bolno, ali je normalan dio odrastanja. Ako je žalostan, pomozi mu na drugačiji način - idite na sanjkanje, u kino, bilo kamo... sami ili s nekim društvom koje s ovima iz razreda nema veze.

Moji dečki i danas znaju reći "ne razumijem te ljude - zašto se svađaju i dure?""" Tko bi znao... DJečja posla. Treba im okrenuti guz*cu i raditi nešto drugo, što ga veseli, naći neke druge ljude s kojima će se bolje slagati. Dijete će kad tad shvatiti da je društvo iz razreda ZADANO, ne možeš ih birati, ali možeš birati kako se postaviti. Moj sin srećom ima sredinu u kojoj mu je dobro (glazbena škola) a društvo iz razreda u osnovnoj je nužno zlo.

Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam imala slično iskustvo sa starijim djetetom.
    Sad , s vremenskim odmakom 10 godina , mogu reći da prijatelji nisu ničije vlasništvo , i da nije dobro fokusirati se na
    druženje samo s jednim djetetom. Zna to biti opterećujuće , jako.
    Da vašem prijatelju ne paše društvo tog trećeg djeteta , našao bi načina da ga se riješi.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Puno hvala na odgovorima! Pomogli su, spomenula sam ih u razgovoru s mojim klincem. Uglavnom, stvar se poboljšala...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •