nisam znala kako nasloviti ovu temu ali pojasnit ću..rodila sam prije skoro godinu i 5 mj. imam veselo, prekrasno i zdravo dijete, uživam biti mama. imamo sve što nam treba. a problem je slijedeći..od kada sam postala mama užasno se teško nosim sa životnim patnjama druge djece..kako da pojasnim,..ako pročitam na nekom portalu, ili vidim na tv-u priču o nekom djetetu koje je bolesno, napadnuto, ima bilo kako tužnu životnu priču ja se doslovno raspadam. razumijem da se osjetljivost na dječicu normalno povećala od kada sam sama iskusila sreću postati majka jednom ali u ovoj mjeri nisam očekivala. prrvo sam mislila da me još hormoni peru ali sad je već dovoljno prošlo i trebala bi se moći sabrati. pokušavam si ponavljati da je život jednostavno takav, da će se uvijek događati grozne stavri onima koji to nimalo ne zaslužuju i da ja na to nemogu utjecati ali ne pomaže. svjesna sam da pretjerujem ali nemogu si pomoći. ako pričitam da je neko dijete patilo zbog nečeg ja danima samo o tome razmišljam, pitam se zašto, zašto mu se to moralo dogoditi, zato netko toliko nevin mora patiti? pa sam se počela nemoguće humanitarno uključivati u sve humanitarne akcije, slati pakete i novac na sve strane da malo umirim muku. neznam..jel mi treba pomoć psihoterapeuta? već sam i o tome razmišljala. inače sa svojim sinom sam super, nije da ga stavljam pod stakleno zvono ili nešto slično i nije da sam ja u depri nekoj.normalno funkcioniram, radim, okružena sam prijateljima i potpuno ok situacijom.ali ovo me ubija.prestala sam več čitati novine samo da se ne susretnem sa nečim takvim. koma.