winnerica prvotno napisa
Khmmmm... Mislim da sve mi (tu podrazumijevam nas koje smo zaposlene isto) znamo koliko je zahtijevan posao kućanice, majke, domaćice, kuharice, kako god želiš...
Gle, s aspekta žene u zrelim godinama koja je u braku preko 22 g. (što je fakat veći staž) mogu ti reći sa sigurnošću da se u životu SVE mijenja. I to u svim smjerovima.
Dugo godina je MM zarađivao jako puno (ja sam isto oduvijek radila, da se razumijemo) i gundrao svojedobno zbog posla kakav si opisala da ima i taj čovjek, te meni predlagao da dam otkaz i "budem doma i brinem se o djetetu" jer je on stalno na putu ili stalno na poslu i nikad ga nema, a ima dovoljne financije.
Mogu ti samo sa sigurnošću reći da sam puno, puno puta došla u napast napraviti to; posebno kad sam imala probleme na poslu ili bi dijete bilo dulje bolesno i sl. (već bi me i sam pogled kroz prozor zimi ohrabrio na takav čin, posebno u 4,30h ujutro kad je vani 1 m snijega!). Sada ti sa mogu reći da sam jako, jako sretna (a i mm samnom) što to nikada nisam učinila i što sam zadržala svoj mali, loše plačeni posao.
Naime, u međuvremenu smo dobili još dvoje djece, razboljeli su mi se majka i brat, tako da uz kuću, posao, 3 djece i psa imam i 2 invalida na brizi svakodnevno. Pored svega toga, razbolio mi se muž teško, a kako je posao bio vezan usko uz njega, a on ga zbog svoje bolesti nije mogao raditi (završio čovjek u bolnici na par mjeseci), tako nije bilo niti te "velike" zarade i posao se ugasio. Eto, tako smo ostali mi svi na mojoj maloj plaći, maloj ali mojoj i redovitoj.
Volim sebe zato jer radim još više, iza mene stoji pune 23 godine staža (rano sam počela raditi), osjećam se korisnom, biti u radnom okruženju je zdravo za psihu i iako je puno puta teško prelomiti u sebi ono nešto što nas vuče da ostanemo doma, nije to uvijek dobro. Dok sam bila doma za 3. dijete skoro 3 godine (a dakle nisam bila bez svojih financija) osjećala sam se baš onako, čudno, udaljeno od svijeta, neznaš ni koji je dan ni koja godina.
Odraditi doma kućanske poslove poslije posla - to sve ionako radimo, nije nerješivo...
A s osobom koja ima bilo kakve ovisnosti, posebno ovisnost o kocki, nebih nikako planirala dulju budućnost na način da samo jedan od nas radi. To je isto hazard.