Heeeelp...pročitala sam da postoji tema o bebama na moru, ali ne uspjevam pronaći pa priti pliz, link tko zna gdje je tema. Hvala lijepo
.
Heeeelp...pročitala sam da postoji tema o bebama na moru, ali ne uspjevam pronaći pa priti pliz, link tko zna gdje je tema. Hvala lijepo
.
možda ova: http://forum.roda.hr/threads/79494-Ljetovanje
http://forum.roda.hr/threads/56956-k...vanje-odabrati
http://forum.roda.hr/threads/73637-z...le)-na-Jadranu
Ili čekaj ovdje odgovore, svake godine je ova tema ponovo zanimljiva.
http://forum.roda.hr/threads/74374-b...a-bebe-za-more
crveni Fredov kolut je za te malene http://www.njuskalo.hr/oprema-bebe-o...-oglas-9897113
a možeš ga kupiti tu: http://www.dm-drogeriemarkt.hr/hr_ho...imtrainer.html
Jel netko imao ovaj fredov kolut? U DM-u je oko 180,00 kn, razmisljam da ga nabavim iako smo kupili onaj kolut u koji beba moze sjesti i naknadno sam procitala da bas i nije preporucljivo
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa, kolut ti zapravo uopće ne treba, nikakav a kad si već kupila taj jedan mislim da će poslužiti svrsi... Pa nije da će dijete u njemu biti ne znam koliko vremena... Možda će se bojati mora, možda ćeš ga držati u rukama... Pretpostavljam da nije namjera s djetetom u kolutu plivati do bovica i nazad...
Mi smo imali i odlican je. U njemu je beba u polozaju za plivanje, za razliku od ovih u kojima sjedi i glumi bovu. Fredov je siguran od izvrtanja bebe ( u vecini slucajeva).
I ja sam vidila taj u dm pa se mislim kupit a opet se pitam dali mi je uopće potrebanda li tako male bebe uopće idu u njega!?
Taj kolut je za bebe od 3 mjeseca do 4 godine.
Ja sam ga nabavila još lani ali ga nismo uspjeli isprobati jer jer prebrzo zahladilo u 9. mjesecu![]()
Taj Fredov mi izgleda super iako se malcu svidja i ovaj klasicni, popodne smo ga stavili u njega (na tepihu), doslovno je vristao od srece
Ne, ne planiramo s njim do bove i nazad...
Idemo za 2-3 tjedna na more pa cemo ga isprobati, ako ne bude ok onda cemo uzeti Fredov za ljetni godisnji....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jel postoje neke pelene za kupanje? Da ne bi baš punili more![]()
Kad smo već ovdje krenuli pisati... kakve su to pelene za kupanje? Ne napuni li se to vodom? Ili samo služe da kakica ne bi otplivala
, nemaju upojnu moć?
Posljednje uređivanje od phiphy : 04.06.2014. at 10:53
Ne znam Phiphy nisam još isprobala ali meni to izgleda kao cover recimo samo je malo punije iznutra nije skroz tanko evo ovakve sam uzela
http://www.eko-butik.com/platnene_pe.../swimm-(kršitelj koda)o-l
Kad smo kod bovica i nazad...
Ja nisam koristila nikakve dodatke za kupanje u njihovoj prvoj godini, ali moja dobra prijateljica jest, s prvim djetetom, drugim, a vjerujem da će i s trećim. Ove nekakve kolute za sjedenje. I onda bi oni stvarno išli i do bovica, šetali po plićaku i svašta. Cure su joj guštale. I to ima svog čara, ako dijete voli, a roditeljima nije tlaka bavit se pomagalima.
ja kupila swimtrainer, plivat ćemo do bova najmanje. plićak sucks![]()
Mi smo zaljubljenici u more i plivanje, ja sam u trudnoći plivala redovito do kraja 8. mjeseca trudnoće, a onda su došle listopadske kiše. I tako sam valjda malu navukla na plivanje.
Kupili smo Fredov obruč (swimmtrainer) i već sa 7 mjeseci je strpali u njega, guštala je cijelo ljeto. Plivali smo zajedno do bova redovitoKako bebe u toj dobi još imaju onaj refleks žabljeg plivanja nogama, izgledalo je ko da zna plivati, presmiješno
))
Onda smo lani kad je imala godinu dana više, radili to isto s istim kolutom.
Prošli se vikend kupala bez ičega, hodala je rukama po dnu i mahala nogama, ali onog trenutka kad nama more prestane biti hladno, ponovo idemo u zajedničko plivanje...samo se ove godine nadam da će plivati s rukavicama.
Što se tiče pelena, mi ih nikad nismo stavljali za u more. Ako se popiške u moru, ništa zato, a nama se nikad nije dogodilo da se pokakala u moru, stvarno nikad. Te prve godine kad je imala 7-10 mjeseci kad smo bili na moru bila je u pelenama samo ponekad i to kad smo bili u hladovini. Lani uopće nije bila u pelenama, da je piškila i kakala na plaži je...ali imali smo sa sobom bocu vode i vrećicu za kakicu pa smo to pokupljali i ispirali...
Nekako mi nije humano djecu držati u pelenama na tako visokim temperaturama, a i zaslužili su malo golog tijela...kad će ako neće sad
Pelene sa kupanje koriste se u bazenima, bez toga ne puste bebe u bazene u npr. toplicama.
Posljednje uređivanje od Zuska : 04.06.2014. at 12:39
Ni mi nikad nismo koristili pelene za kupanje, isto se nikad nisu pokakali u moru.
Slazem se za pelene i vrucime, lleto im je idealna prilika da malo proluftaju guzi i po meni nema potrebe stavljati im pelene za kupanje. Ako se bas bojite kakanja uzmite kupace gacice, ako se bas pokaka velika vecina ce ostati unutra.
Ja sam jednom na bazenu vidjela klinca u toj peleni za kupanje- grozno- ta pelena je tako nabubrila od vode da je on jedva hodao. Ne bi to djetetu za more stavljala.
ma ja uzela samo za u more te pelene za slučaj da se pokaka pa da baš ne lovim govance okolo a nezgodno mi druge bebe se kupaju isto u plićaku, no vani ću ga skinuti
Ja bih isto koristila dječje kupaće gaćice - dva komada da možeš promijeniti onaj mokri u suhi. Bijela majica, dječji ručnik za plažu koji se može "obući" krema za zaštitu od sunca, šeširić ili kapa, kolut za plivanje i eventualno one gumene papučice da kamenje ne bode. I to je sve.
Posljednje uređivanje od *mamica* : 04.06.2014. at 13:51
Kad smo kod kamenja- mi smo sad na moru a malena je prije koji tjedan prohodala- ja se veselila kako ce hodati bosa po kamenju- šipak- samo je cvilila kad bi pokušala stati. Pa sam joj kupila crocse na štandu, šta da joj radim. I imamo fredov kolut ali je more još malo prehladno pa ga nismo isprobali, nadam se da hoćemo uskoro![]()
Ja jos nisam uzela nista od obuce za vodu, u nedoumici sam sta da uzmem. prosle godine je taman prohodao i stalno je bio bos, nista ga nije pikalo. I sad razmisljam sta da uzmem. Ne znam kako ce mu se svidjeti crocse, tj. kako ce hodati u njima. A nasla sam i ove, cine mi se jako dobre, mekane, a opet cvrste http://www.shoesinternational.co.uk/...by-sandal.html
Moja je prošlo ljeto cijelo provela u crocsicama (ili bosa).
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 04.06.2014. at 15:50
Ja sam im vani stavljala ili kupace ili cak obicne gace. To u fazi kad su nosili pelene i nisu trazili piskiti, pa su svako malo bili mokri. Pa dok se suse kupace obucem obicne gace, tek toliko da im nije gola guza na podu.
Dakle, ja definitivno spadam u kategoriju nemajke. Moji nemaju ni kolutove, ni kreme, ni papučica, ni gaća. Imaju šeširiće, jedan zajednički ručnik, vode, hraaaaaane i kantice... I tako otkad su bili male bebe... Često i do plaže idu bosi...
Neko vrijeme sam nosila onaj mali gumeni čamac na napuhavanje ali kako raste temperatura tako pada moja spremnost na suradnju.
I mislim da za bebu na plaži treba imati plažu, bebu, hlad, šešir i vodu. A da je sve ostalo po želji roditelja... I naravno, bebe...
Kako ste se nosile s puzanjem malih beba na plazi? Stariji prvo ljeto jos nije puzao a drugo je hodao. Ovaj je taman propuzao, ajd jos na sljunku, moramo pazit da ne stavi u usta kamencic, ali npr na betonirqnom dijelu uopce ne znam kako cu ga zadrzat. Metre i metre kvadratne mekih rucnika!!! A doduse, mozda bezveze o tom vec razmisljam, mozda ce se vec dizat na noge....
Jesi sigurna da je to bila pelena za vodu?
Jer mi smo ih stavljali curama za bazen kad su bile male i nikad se nista nije napuhalo
Ja sam se bas bila cudila kako se ne napune vodom
Inace na moru su u kupacim gacama, a na plazi u suhim kupacim ili obicnim gacama, ili u peleni ako mislim da treba kakati
Ne volim bas da su skroz gole, iako ih nekad i pustim - dok su skroz male
Sa godinu i pol su bile bez pelene pa su uvijek u kupacim gacama (ne volim da sjedaju okolo golom guzom)
Moji su puzali po kamenčićima i na plaži su razvili tehniku koja se zove medvjeđi hod, na stopalima i na rukama, a kamenje su samo lizali...
Ginger nemam pojma, pretpostavila sam da su to te pelene- pa ne bi valjda netko pustio dijete u bazen u običnoj jednokratnoj peleni???
Moja klinka je taman na početku ljeta propuzala i puzala je posvuda...Nisam je nešto zadržavala, samo usmjeravala. I da, stavljala je u usta sve živo, samo sam pazila da nije opušak, staklo ili tako nešto, ostalo me nije pretjerano uzrujavalo, jer tako bebe, između ostalih načina, upoznaju svijet oko sebe.
p.s. Nemoj mu željet da prebrzo stane na noge, bolje da dulje puže. Puzanje razvija mišiće tijela, njihovu snagu i elastičnost, a sjećam se da sam negdje pročitala i nešto oko veze puzanja i razvoja sinapsi u mozgu.
mene muče te sandalice za vodu..iako ćemo prakticirati bose nožice ali nešto ipak trebamo imati za svaki slučaj....te crocsice su mi tak nekako bzvz..neki prijedlog?
Mi smo prosle god starijem kupili sandalice http://m.sportizmo.rs/rider-sandale-rs-2-baby-exp/a4123 njemu su bile super. Nije isao u njima u more jer voli biti bos, ali do plaze i oko kuce da. Ima ih svugdje, cca 120ak kn su bile cini mi se.
ja mislim da bi mom bježala nogica u tim sandalama, to mi je više za malo starije klince ne baš za bebe od cca godinu dana. Moj je napunio 9 mj puže i diže se na noge, ali okreće nogicu u stranu čak i u onim papučama/čarapama, stvarno ne znam ni ja što bih mu obula ako ne bude htio biti bos po šljunku
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 05.06.2014. at 14:30
Mali mimi, ove sam sandalice pokazala tigric koja ima dijete od skoro dvije god. Naravno da nisu za bebu od 9 mjeseci. Moj ce isto imat 9 mjeseci na moru i ne planiram nikakvu obucu. Nece jos hodat sigurno, a ako ce se malo dizat, to je najbokje bos. Na rucniku ili onoj prostirci kao za jogu.
Ajme, mi smo prosle godine imali takve Rider sandale i bile su nam koma. Mali je bio star 1,3. Cim su se malo namocile noga je bjezala naprijed i odljepljivale. Uzas!
Tigricpogledaj si ove o kojima ja razmisljam
http://www.shoesinternational.co.uk/...by-sandal.html
Klincima dok su bili bebe nisam nista kupovala za noge, mladji je tek pokusavao puzati pa jepretezno sjedio (8 mjeseci) starija to prvo ljeto isto jos nije dosla do puzanja. S jednu i pol je starija isla okolo bosa (odbijala obucu), a mladji u nekoj varijanti crocse, materijal je bio kao za krokse, naprijed su isto tako izgledale (pa su prsti bili zasticeni) ali je dzon bio ravan a odozada na peti je bila elasticna traka. Super mu je to bilo, mogao je trcati, nikad mu nije klizilo s noge, a lagano i prozracno. Doslo 20kn u planet obuca.
Sad s 2,5 cu mu dat (fake) crocse, tako sam i starijoj, i nije se iz njih skidala, jako brzo nauce hodati i trcati i sve ostalo u njima.
ove ipanemice su mi guba,a što se tiče ridersica, ipak bi da su mu zatvoreni prstići. on dobro hoda ali nekako su mi ove stabilnije pogotovo ako je u vodi. nike ima neke nove isto su forica, nisu tak preskupe pa ću vidjet. imam još 10 tak dana do odlaska na more.
Lol, MM, baš, u tome se išlo na more, a onda smo se smijali Česima kad to više nije bilo in jer su oni i dalje hodali u tome, po mogućnosti, s čarapama. Sad su Ipanema![]()
.
Haha, da, takve sam i ja imala.
Ali cine mi se najbolje, pouceni iskustvom sa Riderom ne zelim vise taj tip sandala, one surferske su mi isto bezveze, cini mi se da je noga unutra stalno vlazna. I onda se vracamo na pocetak, u mladost![]()
a ove su zbilja kvalitetne, donji dio je stabilan i mekan i cini mi se da mu se nece klizati, a gornji je istocvrst, a opet mekan. Mene je najvise strah da ga ne nazuljaju ove kopce sa strane, ali mi se cini da je ok napravljeno.