-
Evo, našla jedan topic (doduše, radi se o malo starijima): http://forum.roda.hr/threads/82767-B...=prijateljstvo
Bilo je još toga - o prijateljima naše djece čije nam se ponašanje ne sviđa itd.
Čini mi se da nema jednostavnog odgovora na pitanje da li se petljati u dječje sukobe ili ne - ja se svojim sinovima ponekad poželim umiješati (kad vidim da ih drugi iskorištavaju itd) ali sam odustala jer time oni ništa ne bi dobili ni naučili. Oni sami moraju odrediti granicu. A ja određujem granicu tko može doći k nama u kuću, kome oni smiju ići i koliko ostati, neke sasvim praktične stvari.
Trudim se usmjeravati klince da ne budu grubi (moj mlađi zna ružno otresti prijatelje kad ga ometaju u slobodno vrijeme) ali to se više odnosi na način, nego na čin. S promjenjivim uspjehom. I on vjerojatno mora doživjeti da ga netko isto tako odbaci, pa će naučiti da se to ne treba raditi.
Učenje socijalnih vještina je dugotrajan proces. Uostalom, ima puno odraslih kojima to teško ide (dovoljno je pogledati vijesti na televiziji, he he he...)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma