Pokazuje rezultate 1 do 50 od 117

Tema: Dugoročne posljedice hormonske stimulacije u MPO postupcima na zdravlje žene

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Dugoročne posljedice hormonske stimulacije u MPO postupcima na zdravlje žene

Čini mi se da nikoga previše ne zabrinjava što dugoročno znači višestruke hormonske stimulacije za zdravlje žene. Uglavnom se govori o mogućim posljedicama za bebe, a žene/majke se gotovo nigdje ne spominju. Ne govorim o nekakvim neprovjernim int. stranicama – rekla-kazala, nego o ozbiljnim izvorima informacija.
    Meni se čini da injekcije hormona nisu dječja igra, (pogotovo jake doze). Ja to gledam slično kao da automobil stalno vozite u 3. brzini 120 na sat. Normalno da će se brže potrošiti.

Cijelu prošlu stimulaciju sam užasno loše podnijela, i psihički i fizički, pa sam se zapitala:

Da li znamo dovoljno o dugoročnim posljedicama (govorim o 20-30 godina) koje visoke koncentracije hormona mogu izazvati u našem tijelu?
    Da li nas liječnici dovoljno informiraju o tome? (ne vjerujem baš, ali…)
    Da li je neodgovorno razmišljati: ma baš me briga, sve za bebu, a za kasnije – nema veze?
    Koliko stimuliranih postupaka je “previše”?
    Da li se tijelo stvarno “očisti” od hormona od postupka do postupka?
    Da li sa svakim proizvedenim folikulom – jajnom stanicom više pod stimulacijom, gubimo jedan prirodan ciklus – tj, da li smo time bliže menopauzi?

Eto, ako netko ima sličnih razmišljanja – iskustava…
    Posljednje uređivanje od The Margot : 26.03.2012. at 11:07

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •