Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
Joj, koliko ste daleko otisle s temom, ne stignem sve popratiti. Ali ako netko vec nije, moram, moram samo na ovo reagirati. Kao majka 5 godisnjaka koji se baca na pod jer je nebo plavo.

Nema to veze s toleriranjem ili ne, to si dijete ne moze pomoci. Tj. nisi nikad ok niti prihvatio to, nego u nekom trenutku osjecas da ne mozes bas puno napraviti. Tj. Pomagat ces mu da se nosi s tim burnim osjecajem, ali bit ce trenutaka kad ces ga moci samo pustiti da se baci. Nema tu lijeka, ucenja i prepoznavanja trigera koji ce dovesti do toga da se vise nikad ne baci. Ima nekih, npr. davanje sto je moguce vise autonomije u odlucivanju (o vaznim stvarims kao sto su boja hlaca ili strana ceste). Ali da ces naci jedinstveno rjesenje, neces, nema ga. To ne znaci da toleriras, nego, eto, ventiliras se malo po forumu, dok cekas iducu buru .
.
Hm, a jesam li ja rekla da ima veze sa toleriranjem ?! (no, ipak - ima donekle, jer svi svjedočite da vaša djeca to rade samo roditeljima, dakle onima koji im to ponašanje toleriraju - ali ja to uopće nisam komentirala). U onome što sam ja napisala a ti citirala ja kažem: dijete od 6 godina koje ima tantrume i baca se po podu se ne zna nositi sa frustracijom na način na koji bi se od djeteta njegove dobi to već očekivalo, i potrebna mu je pomoć.

Je li normalno da šestogodišnjak ima tantrume, i koji je vremenski okvir - pa, ne znam, zato sam prvo i pitala mikku kad očekuje da će takvo ponašanje prestati, Jer, ne znam je li normalno, ali očekivano svakako nije. Ako je normalno, kad prestaje biti, sa koliko godina - 10, 15, .. 40?