Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 127

Tema: ljubljenje bebe

Datum pristupanja
    May 2014

Početno ljubljenje bebe

da li vi dopustate da vam clanovi rodbine ljube bebu?
    moja beba ima malo vise od 1 mj. 100 puta sam rekla da se beba ne ljubi u ruke jer ih stavlja u usta. to sam uspjela i vise ih ne ljube u rukice, ali ih drze za ruke.... isto tako, uspjela sam da se bebu ne ljubi u lice. u glavu ok...ali ja ne znam jesu li to hormoni ili ja nisam normalna i jasno mi je da to radi od dragosti i jer voli bebu, ali baka ljubi bebu..kad je drzi svakih 1 minutu. meni je ok da je poljubi u glavicu 1 put u recimo 2 dana, a ne kad je drzi da je 10 puta poljubi. to je "posao" od mame i tate. i onda kad beba place,ja kazem dajte mi je, jer zelim utjesit i umirit svoju bebu, a ona mi odgovori kao ona ce, nije njoj tesko, ok, nek se ja odmorim i tako..i onda pocne bebu ljubit po glavici i vratu cmakat da se beba umiri. meni to jako smeta.
    i rekla sam da mi smeta, da je ni ja i mm ne ljubimo tako a ona je rekla da bas zato beba nju tako voli i smije joj se( istina, svaki put kad joj prica, beba se nasmije, samo njoj se smije ) jer je njezna prema njoj..
    ma mene to ljuti. imam osjecaj da se moram natjecat za ljubav svog djeteta. dijete je sretno jer ima tooooooliko ljudi koji je vole pa se pitam jel problem u meni. ja zelim da dijete osjeca da sam ja mama i da imamo povezanost kakvu sam zamisljala da imaju mame i bebe i bopjim se da uz toliko paznje i ljubavi koje dobiva od bake, da se ja moram natjecat s njom...da li sam u krivu. naime, mi sa bakom zivimo, ona nam dosta pomaze i nemam ja nikakvih losih komentara o njoj,stvarno je dobra zena i jako pomaze oko kuc poslova i sl,zapravo ona samo i radi po kuci, ja jos ne stignem nista, ali oko beba zelim sve ja sama! a ok mi je da ona uzme bebu da je nosi 15 min ali smeta mi sto je pritom ljubi....jesam ja jos pod utjecajem hormona ili ima jos nekih koji se ovako osjecaju?

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jesi, normalna si i jesi, pod utjecajem si hormona

normalno je isto tako i da baka želi ljubiti bebu, većina ljudi ima taj poriv kad drži malu bebicu u rukama

ako ti jako smeta, probaj joj obazrivo objasniti točno što ti smeta, ali mislim da je isto tako vrlo nerealno da baka poljubi bebu jednom u 2 dana
    pogotovo što živi s vama i stalno viđa bebu
    to bi možda bilo bolje da ipak ne spominješ tako izravno i da se probaš opustiti

znam da ti je teško sad ovo prihvatiti, i meni je bilo tako s prvim djetetom, ali neće bebi biti ništa od ljubavi, pusa i nježnosti drugih osoba - od toga može samo profitirati
    beba tebe poznaje i jako dobro zna da si joj ti mama i nemoj se bojati da beba to ne zna, jer ju i drugi maze i ljube

imaš sreću da imaš nekoga kraj sebe tko ti pomaže po kući i oko bebe, ima žena koje nemaju nikoga, a kad netko i dođe, onda pametuje da nek pusti bebu da plače da ne nauči na ruke
    tako da mislim da si ipak u boljoj poziciji

hormoni su luda stvar, pucaju nas, a da nismo ni svjesni toga, što beba bude veća, to će ti biti lakše

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Vjerujem da će biti različitih mišljenja, moje je da ipak malo pretjeruješ:sorry:
    Hormoni još uvijek divljaju, ti bi voljela da se tvoje dijete nasmiješi tebi, a eto nasmiješilo se baki..i sama kažeš da je baka nježna prema djetetu, da je dobra žena. Nemoj misliti da se sa bakom moraš natjecati za ljubav svog djeteta, tvoje dijete zna, osjeća ko mu je mama. Ne tvrdim da nema baka, teta, strina koje pretjeruju i neprimjereno se upleću u odgoj djeteta, ali iz tvog posta zbilja ne mogu isčitati da baka u ovom slučaju išta loše radi, dapače na raspolaganju ti je i za dijete i za kućanske poslove. Eto ja bi na tvom mjestu pokušala biti sretna i zahvalna što imam pomoć u svakom pogledu. A ako stvarno ne možeš preko toga, onda ti nema nego sjesti i ponovno pokušati popričati.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Tek si rodila i pod utjecajem si hormona, tako da te razumijem, ali smatram da griješiš. i odmah ti mogu reći da se pripremiš na to da će tvoje dijete sigurno obožavati baku koja ga toliko voli i mazi, i da će vjerojatno njih dvoje imati neku posebnu vezu
    I moji su tako I neka, ne smeta mi. Drago mi je da imaju baku koja ih voli i koju oni obožavaju. Kad te prođu hormoni vidjet ćeš da je to jedna potpuno drugačija vrsta ljubavi od ljubavi i veze majka-dijete, i da djetetu obje te veze mogu biti samo na dobrobit

Pema avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Evo nesto slicno (samo u puno manjoj mjeri) sam i ja osjecala nakon sto sam rodila. I onda je s nekih 9 mj. nastupio strah od odvajanja. Sad je 0-24 samo mama i mama i uopce nije tako zabavno kao sto sam mislila. Osjecam se krivom jer ne zeli biti s drugim ljudima, a i treba mi malo mira. Tako da je moj savjet da pricekas malo. Bebica ti je jos mala. Samo je voli, mazi i pazi i ne obaziri se na druge. Samo je jedna mama, ne brini

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Mislim da je normalno da mama malo panicari kad je prvo dijete u pitanju, tako da si ti potpuno normalna mama. A sad, da li ces se radi toga zamjeriti pola rodbine i da li je tvoj strah pretjeran? To je isto istina.
    Bilo bi dobro da od rodbine trazis da operu ruke kad idu drzati bebu isto tako, ako su prehladjeni da ne dolaze, ali zabraniti mazenje bebe nece rezultirati dobrim odnosima u obitelji.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Peru te hormoni, budi sretna da djete ima takvu baku. Kažeš da želiš imat posebnu vezu d djetetom a smeta te što ju baka ljubi više od tebe i muža, ljubi ju, opusti se, nemam pojma kako je normalno da ju baka poljubi 1 u 2 dana, kako si došla toga. Opusti se i uživaj. Od viška poljubacs joj neće biti ništa, dapače.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kao sto su cure rekle, sve su to hormoni. Budi sretna sto imas baku koja je dobra zena, pomoc u kuci i puna ljubavi i za tebe i za dijete.

Sto dijete bude vece i zahtjevnije, vise ces uvidjati koji je to blagoslov.

Zivjele bake ljubilice! :D

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Joj ,gdje je nasa slicna stara tema o ovome?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure su vec sve rekle .budi sretna da imas takvu baku.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Meni je smetalo diranje i ljubljenje bebe po rukama. Nemaš šta malu bebu dirati po rukama koje ona stavlja u usta! Ne znam ni kako im padne na pamet uzet rukicu i prstice pa u svoja usta kao grickaju! Ako tad nisam bacala kroz prozor necu nikad! To ni danas ne dozvoljavam.

Što se ticalo pusa, prihvatljiva mi je bila pusa u obraz, al slinjenje po vratu nebi dozvolila.

100 pusa u obraz, samo neka ljube kad tako vole, to je predivno

Doduše, ja i dan danas kad svekriva ljubi malca, razmisljam samo o tome kako cu ga kasnije baciti u kadu

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Gle, ni meni bas nije ugodno osjetiti tudji miris na njemu ili kada mi ga netko vrati okupanog slinom ali to je iskljucivo moj problem.

Ni ja kao, akobogda, baka i svekrva necu moci odoljeti svojim unucima kao sto ni sada ne mogu svome djetetu. Bila bih zaista tuzna da mi to netko zabrani.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

onda izgleda d aje problem bas i samo u meni ...ok.. ma ja kad sam sama i kad razmisljam znam da je to sve lijepo i normalno i da tako treba bit ali kad svekrva uzme bebu ja samo gledam oce mu dirat rukice i oce ga puno ljubit. ok...sad dok pisem, kuzim koliko je to krivo i sitnicavo ali ne mogu si pomoc.
    ona je super sa bebom pa sam se ja mozda osjetila ugrozenom...
    hvala vam na odgovorima

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja mislim da nema ništa loše u tome što baka voli i ljubi svoje unuče, ali meni bi smetalo nešto što si kiri- navela u prvom postu, kada beba plače, a ti je želiš uzeti i umiriti, a ona ti kaže da će ona, da se ti odmoriš...meni se to baš ne sviđa, da mi netko ne da moje dijete kada ja to želim, ja bi imala osjećaj kao da želi ona "šefovati"....Al ja bi rekla savoj stav jasno i glasno.

Ja isto ponekad razmišljam o tome kakva će moja svekrva biti kada rodim jer će to njoj biti prvo i možda i jedino unuče (moj muž je sin jedinac), znam da će ga voljet i pomagat, ona je ponekad i preosjećajna što meni nekad ide i na živce, al nismo svi isti i ja to razumijem.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ma da, al baka je možda baš sve najbolje mislila s tim nemoj ja ću, ti odmori. Snaha se ponudila uzeti svoje dijete, a možda je vidjela da joj stvarno treba odmor. Evo meni se je ne jedanput desilo da mi dijete plače u bakinim rukama i naravno pružam ruke da ću ja dijete umiriti, a ustvari bih nasretnija bila da mi je majka/svekrva u tom trenu rekla, ma nemoj ti, odmori, otuširaj se, odspavaj pola sata, ja ću...

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Da, to se bas moze shvatiti na razne nacine.
    Sjecam se svog tate u sobi, ja lezim u krevetu i jedva postojim, bebac place a on mi ga ne da nego ga nosi da ja odmorim. I na kraju ga uspava, pun snage i volje!
    Predivno, uvijek cu mu biti zahvalna na tome.

Tako da vjerujem da to nije nekav inat sa svekrvine strane, nego bas pokusaj pomoci. Koju bi ja veselo prihvatila i opustila se malo

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moj prvi je urlao u toj dobi od 8 ujutro do 9 navecer. Ne samo da sam ga nudila ocu, baki da ga nose ( jer njih zapravo nije bilo stalno u blizini) nego i konobarici ( sa kojom sam bila dobra ) u lokalnom kaficu. :D
    Ali moram priznati da me sa prvim isto prao taj posesivan osjecaj, hormoni su mocna stvar, priroda je to tako uredila.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mene i sa drugim pere ta posesivnost

Call me crazy, ali ja mislim da se tako mala beba ne treba i ne smije razvlačiti po rukama svakog tko ju poželi primiti, pa je tako mene u kiri-nom opisu zapeklo ono "ih" i spominjanje rodbine u pluralu.
    Nisam antibakterijalni frik i ne dezinficiram kuću i članove kućanstva, ali smatram da u vrijeme još vrlo aktivnih gripe i viroza, dijete treba izlagati samo beštijicama najbližih članova obitelji.
    Naravno da baka koja je usto i član kućanstva ne spada u tu rodbinu koja nema pristup.

Ja svog mrvuljka više ne dam nego što dam.
    Jednostavno kažem da je on još jako mali i treba prvenstveno mamu, tatu i bracu, a brzo će doći vrijeme kad će se moći kvalitetnije družiti i sa ostatkom rodbine.
    Pa se zadovolje nadvijanjem nad kolijevku i gugutanjem, a on ih nepogrešivo nagradi osmjesima koji rastapaju

Ali mi živimo sami i radi se o bakama i djedovima koji navrate "na kavu", a ne u ispomoć.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

i ja mislim da je to bio pokusaj da svekrva pomogne, ali ja pomoc ne zelim i ne trebam. i ja sam umorna i super mi je kad ona napravi nesto po kuci npr ali za bebzu se zelim brinit ja! ali kuzim sta ste htjele rec.
    maco...i ti si nedavno rodila, tu smo negdje sa terminima, ti si kraj prvog mj?
    poslat cu ti kasniej pp poruku da usporedimo neke dojmove ako zelis

ne radi se o siroj rodbini. samo moji, njegova mama i njegova seka sa svojom obitelji .ja bi bebu najradije drzala u sobi i ne dala nikome da je sta kazes razvlaci. ali dosadi mi bit u sobi 24 sata s bebom bez tv bez icega..u pocetku mi je pasalo ali sad beba ima vec 1.5mj i duze je budna i odvedem je ponekad u dnevni..i cim udem na vrata kazem evo dosle smo malo tu, stavit cu bebu u kolica da lezi malo da promijeni i da je u svijetloj prostoriji punoj sunca...i onda svekrva odma pita mogu li je ja drzat malo...i ja kazem moze malo ali onda u kolica neka lezi a ne po rukama. zao mi je zabranit da je drzi kad tako jedva ceka to. a istovremeno mi smeta, ali nije rjesenje da smo mi zatvoreni u sobi cijeli dan i kad beba spava i kad je budna.
    ista stvar sa ostalih par ljudi koje sam spomenila.
    ali, imala sam situaciju kad je dosla u posjet jedna jako draga i dobronamjerna zena, pitala me bebu da je vidi i kad je uzela izljubila je po glavi i licu...i u toj situaciji sam sutila jer eto vec je ona nju poljubila i samo bi joj se zamjerila da sam nesto rekla..ali kad drugi put vidimo tu zen (muzeva teta) i kad pita da uzme +bebeu, kako to rijeriti bez da se netko uvrijedi.
    inace, meni ne bi smetalo da uza rodbina drzi bebu 5 min.....ali svi vataja ravno za rukice...meni je sram svekrvi vise ponavljat..i za ljubljenje i za rukice. trudi se ona i slusa me ali pobjegne joj nekad pa je par puta poljubi, i drzi je za rukice a ja kao papiga....i onda uzmem gazu, perem bebi ruke jer ih trpa u usta....i rjesenje je da ja trcim sa gazom okolo a ne da se bebi ne diraju ruke.
    znam da su ovo sve gluposti,kad pisem ovako hladne glave ali u trenu kad se to dogada ja bi najrade vristala

jeste vi bebice drzali u spavacoj sobi i kad ste ih poceli dovodili u dnevni?

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja opet imam potrebu reci da mi se cini da pretjerujes. Dijete drzis u mracnoj sobi da ne bi doslo do toga da je baka malo uzme u ruke..nekad joj pobjegne pa je i poljubi, pa naravno, pa to joj je unuce. Radi sebe i radi djeteta probaj se malo opustiti. Stigli su lipi dani dijete u kolica i na zrak. Mozda te i to malo opusti.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ne razumijem zasto bebu zelis u kolica umjesto da bude svekrvi na rukama?
    Neka nosi dijete! Što više nosite dijete! Nikakve priče o razmaženosti nemoj slušat. Bebi je potreban dodir, ljudska toplina i blizina, a ne kolica. Pogotovo bebi od mjesec i pol.

Mog malca su svi nosili, stalno, jedino po noci je bio u kinderbetu. Izrastao je u toliko zadovoljno i dobro dijete, ni malo razmazen, ne iskoristava, i ne, nije se naviknuo na ruke, iako smo ga stalno nosili. I jos ga nosim, jer ne hoda, al ne zato sto on trazi nego ja zelim.

Ma, opusti se

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Kiri-, imala sam sličnih problema, pa ako želiš, pročitaj http://forum.roda.hr/threads/82364-K...-no%C5%A1enjem

Ako se baka trudi da ne ljubi bebicu, znači da te doživljava, ali kao što je netko rekao, ne može odoljeti. Problem bi bio kad te uopće ne bi slušala, ovako, budi još jedno vrijeme potrčko s gazicom . Nemoj se zatvarati u sobu , to stvarno nema smisla. Kao što su cure napisale, stižu lijepi dani, pobjegnite malo iz kuće, a baka neka nosi ako želi. No ako ti baš želiš da dijete bude malo u kolicima, reci to tako, samo probaj razlučiti da li želiš da bude u kolicima samo zato da ne bi bio baki u rukama ili želiš npr. da se navikava na kolica da možete u duže šetnje. Ako je prvo, onda pusti neka baka nosi, ako je drugo, to je validan razlog.

Što se tiče nošenja i ljubljenja od strane šire rodbine i ostalih koji dolaze u posjet...cure su mi dale dobre savjete u temi kojoj sam bila otvorila pa možeš probati primjeniti.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj kiri- prvotno napisa Vidi poruku

Meni je beba u dnevnoj stalno, osim po noci. Od prvog dana.
    Starijeg sam kad je bio beba nosila u spavacu za dnevna spavanja, a s ovim ni to. No, ja sam sama preko dana, tebi ako je puna kuca mozda je drugacije.

I kako su cure rekle, u setnju sto vise. Odmah sve izgleda ljepse.
    Odi s bakom u setnju i nek baka gura kolica. Pa je ona sretna da se bavi unukom, a ti si sretna da je beba u kolicima.
    Brzo ce ovo bebasto vrijeme proci, nemoj da ti ostane u gorkom sjecanju...

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moji su isto svi cijeli dan u boravku, velikim dijelom zato što su svih troje bili jako loši spavači preko dana, pa mi se neda svakih 10minuta trčati u sobu iz sobe. A i takva sam, da dok su tako mali nisam mirna ako mi nisu na oku, tako da ako su u sobi visila bi i ja u sobi spavali ili ne, a sad to sebi ne mogu priuštiti uz ostalu djecu a i valjda bi poludila u sobi cili dan, boravak je ipak "življa" prostorija
    Kad je suprug odsutan, a i kad je doma, moja majka jako često dođe i pomogne mi po kući i da nakon svega što radi za mene, za nas, da joj nedam da primi unuče i poljubi ga, osjećala bih se ko zadnje gov.o..Al to sam ja. Sto ljudi, sto čudi.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

opusti se i uživaj, uživaj i uživaj u svojem malom smotuljku i daj i baki da uživa u smotuljku! ovim ostalima koji nisu bliska familija/obitelj (kao ta žena npr.) možeš slobodno reći nešto tipa "možete ju malo nosati ali molim vas nemojte ju ljubiti bojim se bolesti sad vladaju gripe i viroze".. i čim uđu u kuću možeš im onako usput pokazati gdje je kupaona da si operu ruke... nakon nekog vremena nosanja jednostavno uzmeš bebu nazad sebi.
    Ti si majka i imaš sva prava donositi odluke!
    Naš smotuljak sad ima 13 mjeseci 11 kg i 80 cm i još uvijek ju nosamo i ljubimo ali sad ona već samo šmugne kad ju počnemo "gnjaviti"
    To sve taaaaaako brzo prođe i prosto mi je žao što nismo još više uživali i taj miris malene bebice nisam se mogla toga namirisati i onaj kiselkasti miris malenih šakica jer su tako stisnute da ih ne možeš skroz oprati.... joj sva sam se razlježila
    UŽIVAJ !!!

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ima zgodan gel u DMu za ruke na bazi alkohola. Malo protrljaš ruke i to je to.
    Iako mislim da previše higijene nije dobro.
    Negdje sam čitala da djeca koja su u kući gdje se pere suđe u suđerici imaju više alergija nego djeca iz domaćinstva gdje se pere na ruke.
    Isto tako djeca iz grada imaju više alergija nego ona na selu pogotovo ako imaju domaće životinje i štale.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj kiri- prvotno napisa Vidi poruku
    i ja mislim da je to bio pokusaj da svekrva pomogne, ali ja pomoc ne zelim i ne trebam. i ja sam umorna i super mi je kad ona napravi nesto po kuci npr ali za bebzu se zelim brinit ja! ali kuzim sta ste htjele rec.
    maco...i ti si nedavno rodila, tu smo negdje sa terminima, ti si kraj prvog mj?
    poslat cu ti kasniej pp poruku da usporedimo neke dojmove ako zelis

ne radi se o siroj rodbini. samo moji, njegova mama i njegova seka sa svojom obitelji .ja bi bebu najradije drzala u sobi i ne dala nikome da je sta kazes razvlaci. ali dosadi mi bit u sobi 24 sata s bebom bez tv bez icega..u pocetku mi je pasalo ali sad beba ima vec 1.5mj i duze je budna i odvedem je ponekad u dnevni..i cim udem na vrata kazem evo dosle smo malo tu, stavit cu bebu u kolica da lezi malo da promijeni i da je u svijetloj prostoriji punoj sunca...i onda svekrva odma pita mogu li je ja drzat malo...i ja kazem moze malo ali onda u kolica neka lezi a ne po rukama. zao mi je zabranit da je drzi kad tako jedva ceka to. a istovremeno mi smeta, ali nije rjesenje da smo mi zatvoreni u sobi cijeli dan i kad beba spava i kad je budna.
    ista stvar sa ostalih par ljudi koje sam spomenila.
    ali, imala sam situaciju kad je dosla u posjet jedna jako draga i dobronamjerna zena, pitala me bebu da je vidi i kad je uzela izljubila je po glavi i licu...i u toj situaciji sam sutila jer eto vec je ona nju poljubila i samo bi joj se zamjerila da sam nesto rekla..ali kad drugi put vidimo tu zen (muzeva teta) i kad pita da uzme +bebeu, kako to rijeriti bez da se netko uvrijedi.
    inace, meni ne bi smetalo da uza rodbina drzi bebu 5 min.....ali svi vataja ravno za rukice...meni je sram svekrvi vise ponavljat..i za ljubljenje i za rukice. trudi se ona i slusa me ali pobjegne joj nekad pa je par puta poljubi, i drzi je za rukice a ja kao papiga....i onda uzmem gazu, perem bebi ruke jer ih trpa u usta....i rjesenje je da ja trcim sa gazom okolo a ne da se bebi ne diraju ruke.
    znam da su ovo sve gluposti,kad pisem ovako hladne glave ali u trenu kad se to dogada ja bi najrade vristala

Pretjeruješ. Ali ono stvarno pretjeruješ. Razumijem da su hormoni u pitanju i da ti je teško oduprijeti se takvim osjećajima, ali savjetujem ti da pokušaš, za dobrobit vaših međuljudskih odnosa. Ja bih se stvarno uvrijedila da sam na mjestu tvoje svekrve. Moje su i držali, i hvatali za rukice i cmakali, evo ih danas živi i zdravi.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ma ja mislim da kiri zna da pretjeruje. Da misli da je u pravu, ne bi ni otvarala temu.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Moje su i držali, i hvatali za rukice i cmakali, evo ih danas živi i zdravi.
    Ovo mi je jedan od dva top argumenta zašto bi netko nešto trebao ili ne trebao raditi, a od kojih mi se diže kosa na glavi.

I, nadam se da se ovo cmakanje i držanje za rukice odnosi na članove uže obitelji, meni je sve preko toga nepotrebno, čak i nekulturno. Male se bebe ne cmače i ne drži za ruke osim ako nisi bliži rod i posebno ne u ovom periodu.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja imam jedno pitanje malo van ove teme, al nadam se da neće nitko zamjerit. Neke od vas su spominjale da su vam bebe spavale u dnevnom boravku preko dana, pa me zanima na čemu su spavale bebe (mislim od 0-3 mjes) na kauču, u kolicima?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mene je s prvim djetetom uhvatila ta ne racionalna ljubomora, htjela sam ugristi nekoga tko samo pogleda MOJU bebu ali sam se ohladila i shvatila da to nije normalno. .ali potpuno razumijem osjećaj.
    Sara ja sam obije držala na kutnoj u samom kutu, maknula sam jastuke naslona i stavila bebu na deku.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Isto kao ribica. Ovaj dio s kutnom. S tim da je meni bas duboka kutna, preko metar kad se jastuci maknu. Ispod bebe plahta.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

majčinstvo nije utrka na 50 m nego maraton.
    opusti se ženo, ispred tebe su godine i godine roditeljstva. treba čuvati snagu za cijelu utrku...
    meni se čini da je opisana baka ok. tko dolazi iz vana treba oprati ruke prije uzimanja bebe. tko je bolestan ne treba ići blizu bebe. između nožice i ručice izaberi nožicu za ljubljenje. ljubi koliko želiš( obitelj) ukoliko dijete uživa u tome. ako dijete ne želi i na bilo koji način pokazuje negodovanje onda nemaš pravo napadati dijete!
    jedno vrijeme smo živjeli jako daleko od obitelji i tada sam bila bolno svjesna što znači podrška i pomoć najbližih.
    da može sama birati bebica bi između kolica i ruku osoba koje ju vole( obitelj) izabrala sterilna kolica i tišinu u sobi?

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Pretjeruješ. Ali ono stvarno pretjeruješ. Razumijem da su hormoni u pitanju i da ti je teško oduprijeti se takvim osjećajima, ali savjetujem ti da pokušaš, za dobrobit vaših međuljudskih odnosa. Ja bih se stvarno uvrijedila da sam na mjestu tvoje svekrve. Moje su i držali, i hvatali za rukice i cmakali, evo ih danas živi i zdravi.

potpisujem.

stvarno ne razumijem da ti smeta to što baka ljubi svoju unuku!
    Sori ali čini mi se da ti ne bi smetalo da je to tvoja mama i da ju ljubi.
    pa nije da ju žena obliže ......

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Neke od vas su spominjale da su vam bebe spavale u dnevnom boravku preko dana, pa me zanima na čemu su spavale bebe (mislim od 0-3 mjes) na kauču, u kolicima?
    U košari ili na kauču na plahtici.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    stvarno ne razumijem da ti smeta to što baka ljubi svoju unuku!
    Sori ali čini mi se da ti ne bi smetalo da je to tvoja mama i da ju ljubi.
    Super, ajde, daj još malo pokopaj ženu koja je i ovako na čudu s osjećajima i time što joj se događa.
    Ovo s mamom vs. svekrvom neću ni komentirati.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne kužim, ne smijem reći svoje mišljenje ili kaj?
    razumijem ja i jednu i drugu stranu ali nisam to rekla da ju zbediram.
    i ona sama je svjesna da joj hormoni divljaju pa je zato i htjela čuti druga mišljenja.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ne treba pretjerivati sa osuđivanjem, ali mislim da valja reći da pretjeruje. Kiri je i sama rekla da svekrva radi apsolutno sve jer ona ne stiže ništa..a svekrva eto stiže napraviti sve po kući,skuhati i ima još i snage i volje baviti se s djetetom. Mislim da su to danas rijetki slučajevi i da to treba znati cijeniti. Zato treba naći granicu da se nitko ne osjeća jadno i povrijeđeno. Ovako kako je to kiri opisala, meni bi se činilo baš nepošteno zabraniti baki da drži unuče i poljubi ga, jer nisu to maratonska nosanja i konstantna cmakanja, jer kako je i rekla najveći dio vremena provodi u sobi. Prvo dijete koliko sam shvatila, hormoni još luđački divljaju sve to mogu razumijeti, ali ipak treba se probati stati na loptu.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi je jedan od dva top argumenta zašto bi netko nešto trebao ili ne trebao raditi, a od kojih mi se diže kosa na glavi.

I, nadam se da se ovo cmakanje i držanje za rukice odnosi na članove uže obitelji, meni je sve preko toga nepotrebno, čak i nekulturno. Male se bebe ne cmače i ne drži za ruke osim ako nisi bliži rod i posebno ne u ovom periodu.
    Odnosi se na bilo koga tko se veseli mom bebaču, osim nepoznatim osobama (hajde, tu može hvatanje za rukice). Uopće ne razumijem zašto bi to bilo nepotrebno i nekulturno. Pa to su male bebe ! Prirodno je da se ljudi vesele malim bebama, da ih obuzme nježnost, da žele iskazati bebi svoje veselje i naklonost.
    Ako misliš na bakterije, ja nisam tip koji brine o tome, ne perem ruke svaki put kad uzmem bebu, niti to očekujem od drugih ljudi. To mi je totalno besmisleno. Moja sveki nije htjela uzimati moju unučad dok nije oprala ruke i presvukla majicu, pa sam je zamolila da se urazumi.
    Bebe su tu da se nosaju, maze, ljube, a ne da se drže pod staklenim zvonom.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pa ne znam što nije jasno u tome da nije potrebno da dijete od mjesec dana balave i diraju prljavim rukama sve poznate osobe koje dođu posjetu ili ih sretneš u šetnji.

A što se tiče brige oko bakterija...da si ove zime imala novorođenče...sa svim virozama i gripama koje su ove godine bile baš žestoke i polomile dosta ljudi, i upalama pluća...ti bi pustila da baš svatko poznat ljubi tvoje 1-mjesečno dijete? Ako da, ne znam da li da ti kažem svaka čast na skuliranosti ili *ebote, ti si luda žena.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

X na phipny!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne znam što nije jasno u tome da nije potrebno da dijete od mjesec dana balave i diraju prljavim rukama sve poznate osobe koje dođu posjetu ili ih sretneš u šetnji.

A što se tiče brige oko bakterija...da si ove zime imala novorođenče...sa svim virozama i gripama koje su ove godine bile baš žestoke i polomile dosta ljudi, i upalama pluća...ti bi pustila da baš svatko poznat ljubi tvoje 1-mjesečno dijete? Ako da, ne znam da li da ti kažem svaka čast na skuliranosti ili *ebote, ti si luda žena.
    Imala sam ja i zimsko novorođenče... Fakat mi ne bi palo na pamet uskratiti nekome poljubac jer je sezona boleština. Jesam li skulirana ili luda, to ti ne bih znala reći

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

@kiri, ja sam kod svoje male bila u nekim stvarima stroza u nekima slobodnija. Recimo, inzistirala sam na pranju ruku doma i tko god da dodje izvana u posjetu, ali to se podrazumijevalo i od posjete, rijetko koga sam bas morala zamoliti da prije opere ruke.. Nakon te rutine, nije me smetalo apsolutno nista.. Takodjer je svakome jasno da ako je bolestan, ili je u okruzju gdje vlada viroza itsl., treba pazljivije prilaziti maloj bebici.. Dakle, prilagodila se okolina nama, ali i obratno.. Mislim da je sjajno sto imas pomoc, a pravila uvijek mozes postaviti kako god zelis jer, na kraju, ti si majka, koliko god sama sebi mozda djelujes 'sasavo'.. ali probaj naci neki kompromis kroz otvoreni razgovor.. Jer da si zabrinuta za svoju bebicu, pa makar i pretjerano, nije nikakva nerazumna ili tabu tema.. Dapace, mislim da ce se kroz razgovor pokazati i kao lako rijesiva.. Samo se smiri

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pranje ruku je najvaznije, ja sam uvela i pranje plivaseptom, dobro ja sam malo luda, ali najbitnije je pranje ruku. Kada bi netko dosao u posjet, ja bi pokazala na kupaonu i svi su bez pogovora prali ruke.
    Onda mogu sto hoce, drzat, mazit, samo nisam dala da mu se zanose u lice i pljuju po njemu.
    Ljudi koji imaju inace herpes, to vec znas kome se izbacuje na usnici, e takvi ne bi trebali bas kod bebe ici bar do 6 tjedana.
    Meni nije imao tko pomoci, sama sam sve, prvih misec dana sam letila po kuci, a onda me satralo kad je mali bio 3 mj, bila sam crknuta, od dojenja od svega.
    Prihvati svaku pomoc, trebat ce ti. Tvoja beba voli samo tebe, viruj mi.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Hvala svima na komentarima... skulirala se malo jesam...ali nekad jos ludim makar ponekad stisnem zube . Otvoreno sam razgovarala. Rekla da znam da pretjerujem ali da zelim da se peru ruke prije diranja bebe i da ako netko od ukucana kaslje da zada ne drzi bebu dok to ne prode. Nas velike prehlana nece mozda ni uhvatit jer smo jaki i imamo imunitet a bebe su male. Odg je ma daj pa to je u zraku,nemos ti be u zastiti bakretije su svugdi,daj da je drzim. Aj sad je prehlada pri kraju, ali ako cackas upzube,diras daljinski szaja znam....operi ruke. A neugodno mi je uvik i napominjat iste osobe pa presutim vda ih ne uvrijedim.
    Zahvalna sam na pomoci koju dobivamo otvoreno govorim i mislim!

Neko P.s. kad bebaje rekao za herpes..jel stvarno ko ima herpes na ustima ne smije blizu bebe? Jer par dana cemo sad bit u drustvu osobe koma ga je imala prosli tjedan

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da herpes je dosta ozbiljna stvar, ja svojoj mami ne dam blizu dok ga ima, i sad kad je mali vec, 3, 5 godine. Ne zelim te plasiti, al eto malo vise pazi.
    Drago mi je sto si malo stala na loptu.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

ali 6 tjedana si rekla ne blizu bebe i nakon sta herpes ode?
    jel mi mozes pojasnit zasto?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

prvi put čujem ovo za herpes
    ne ljubi ih nitko kad ga ima, al ostalo sve normalno, kakvih 6 tjedana, ma daj

alex? što kažeš ti o tome?

inače, kod mene je pravilo da se peru ruke, ne dolazi bolestan i ne stavljaju bebini prstići u usta
    ostalo - može, ako bebi ne smeta
    ako netko hoće nositi, samo daj, ja to radim ostatak dana
    mislim, ionako mi dolaze samo bliski ljudi
    što se ostalih tiče, ne volim da dodiruju ni bebu ni mene, he he
    i btw, ja sam se naljutila na svoju sveki kad sam došla iz rodilišta, a ona nije htjela odmah uzeti bebu

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Isla sam guglati ovo za herpes i kaze da je zarazan dok mjehurici ne popucaju, a kad popucaju i osusi se, vise nije zarazan
    Kod djece moze izazvati burnu reakciju i treba izbjegavati ljubljenje dok se ne posusi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •