Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Cirkularni karijes

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno Cirkularni karijes

Molim za pomoc, ako imate neki savjet, imamo 2 godine i tri mjeseca i na gornjoj dvojci vidim promjene, tj kao da zub nema caklinu, malo sam istrazivala po netu i nadjem da je to cirkularni karijes (da odmah ojasnim da u mjestu gdje zivim, daleko od civilizacije nema cqk ni pedijatra a kamoli zubara, tako da sma prisiljena na ovakav nacin trazenja odgovora), svbe u svemu zub izgleda kao da mu je opala caklina ne znam akako da to bolje opisem, sad vec primjecujem da jedinica ima slican problem. Sto da radim, pocela sam koristiti elmax pastu, zube peremo jedva, od 19 mjeseci poceo je da pravi pravu dramu od toga, tako da je upitan kvalitet pranja, jer se bjim povrijediti diejte koje se baca trza skace u rukama dok mu perem zube. Sve u svemu jako sam tuzna, pogotovu sto znam da sam ja dijete sa flasice nikad imala karijes (( mlijecni zubi su mi jedva pali kako su bili jaki i kvalitetni, a moj deckic evo nema ni tri godine vec problemi uzas, a da o pranju zuba u tom dobu necu ni pricat pa sam imala odlicne zube. Prosto ne mogu da vjerujem ne znam nisam pametna sta da radim, jos kad su mu izrasli zubi djelovali su mi nekako slabasni, kao da nisu bas najbolje mineralizovani ti prvi (izvinjavam se ako se lose izrazavam ljudima od struke). Uglavnom, perem mu zube i prije rasta tj cistila sam mu usta, prala zube do 19 mjeseca samo ja poslije ga pustala da on pere jer je poceo da se buni, pa su me svi zvali vjesticom, i sad imam tako los osjecaj. Zna li ko da li postoji nacin da se psprijeci dalje sirenje CK i da li postoji nacin da se ovako malom djetetu pomogne u smislu popravke, tj sta dalje. Molim sve sa iskustvom savjetom, hvaaaaaala (
    Posljednje uređivanje od Atena71 : 17.03.2012. at 07:23

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

znam da si sad u panici kao što sam ja bila, pa da ti se javim sa svojim iskustvom
    u istoj dobi smo počeli nazirati probleme, išli kod 2 zubara, rekli samo: kvalitetno četkati (barem 1 dnevno, prije spavanja pogotovo), ne po noći nikakvi zaslađeni napici ni mlijeko / nama se to i desilo zbog noćnih obroka mlijekom, a nakon pranja navečer - druge loše navike nije imao: nikakvi sokove, čajeve, slatkiše dijete nije jelo jer je alergičar/
    sada ima godinu dana više i nakon režima 3xdnevno pranje zubiju, nakon svakog slatkog i kiselog obroka ispiranje usta vodom (nekad samo pijenje vode) te korištenja Elmexa, stanje je nepromijenjeno što nam je i bila namjera: da se ne širi dalje. Barem je naizgled nepromijenjeno, zubi dalje nisu mijenjali boju, nadam se da će izdržati još koju godinu do trajnih budući su nam zubari neprijatelji, a i inače su neskloni malim divljacima popravljati zube (moj je isti)
    ako je problem mineralizacije postoji još jedna bolja stvar: Thoothmousse pasta /tekuća caklina/ mi ne smijemo jer je alergičan na mlijeko
    zato smo nabavili Elmex gel kojim tu i tamo premazujemo, a savkodnevno Elmex pasta

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pročitaj malo ovu temu, dosta se već pisalo o tome
    http://forum.roda.hr/threads/67137-k...ularni+karijes

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Maya 78 ovaj Elmex gel jel ima verzija samo za djecu ili je univerzalan za odrasle i djecu?

Vidila sam nešto da mnineralizira, izbjeljuje, možda bi i meni i djeci bio dobar

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mislim da je isti za sve, ali nisam sigurma

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Damas u dm bila neka vodica uz pastu elmex gratis, možda je to taj gel,...možda nije
    Posljednje uređivanje od makita : 28.03.2012. at 21:21

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Damas u dm bila neka vodica uz pastu elmex gratis, možda je to taj gel,...možda nije
    sumnjam jer sam ja gel naručila izvana, naime, nema neko vrijeme već u RH...
    može se i preko e-baya, btw... košta cca 15ak eura, tu negdje

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    znam da si sad u panici kao što sam ja bila, pa da ti se javim sa svojim iskustvom
    u istoj dobi smo počeli nazirati probleme, išli kod 2 zubara, rekli samo: kvalitetno četkati (barem 1 dnevno, prije spavanja pogotovo), ne po noći nikakvi zaslađeni napici ni mlijeko / nama se to i desilo zbog noćnih obroka mlijekom, a nakon pranja navečer - druge loše navike nije imao: nikakvi sokove, čajeve, slatkiše dijete nije jelo jer je alergičar/
    sada ima godinu dana više i nakon režima 3xdnevno pranje zubiju, nakon svakog slatkog i kiselog obroka ispiranje usta vodom (nekad samo pijenje vode) te korištenja Elmexa, stanje je nepromijenjeno što nam je i bila namjera: da se ne širi dalje. Barem je naizgled nepromijenjeno, zubi dalje nisu mijenjali boju, nadam se da će izdržati još koju godinu do trajnih budući su nam zubari neprijatelji, a i inače su neskloni malim divljacima popravljati zube (moj je isti)
    ako je problem mineralizacije postoji još jedna bolja stvar: Thoothmousse pasta /tekuća caklina/ mi ne smijemo jer je alergičan na mlijeko
    zato smo nabavili Elmex gel kojim tu i tamo premazujemo, a savkodnevno Elmex pasta
    Ćao! JEsu li navedene paste lagane za naći? Ima li ih svugdje ili se posebno naručuju? Hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

elmexpasta u većim dučanima konzum i dm
    U dm bilo i opet 1+1

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

jučer nabavila, hvala!

Pravila pisanja postova