Maya_78 prvotno napisa
znam da si sad u panici kao što sam ja bila, pa da ti se javim sa svojim iskustvom
u istoj dobi smo počeli nazirati probleme, išli kod 2 zubara, rekli samo: kvalitetno četkati (barem 1 dnevno, prije spavanja pogotovo), ne po noći nikakvi zaslađeni napici ni mlijeko / nama se to i desilo zbog noćnih obroka mlijekom, a nakon pranja navečer - druge loše navike nije imao: nikakvi sokove, čajeve, slatkiše dijete nije jelo jer je alergičar/
sada ima godinu dana više i nakon režima 3xdnevno pranje zubiju, nakon svakog slatkog i kiselog obroka ispiranje usta vodom (nekad samo pijenje vode) te korištenja Elmexa, stanje je nepromijenjeno što nam je i bila namjera: da se ne širi dalje. Barem je naizgled nepromijenjeno, zubi dalje nisu mijenjali boju, nadam se da će izdržati još koju godinu do trajnih budući su nam zubari neprijatelji, a i inače su neskloni malim divljacima popravljati zube (moj je isti)
ako je problem mineralizacije postoji još jedna bolja stvar: Thoothmousse pasta /tekuća caklina/ mi ne smijemo jer je alergičan na mlijeko
zato smo nabavili Elmex gel kojim tu i tamo premazujemo, a savkodnevno Elmex pasta