Šampita prvotno napisa
Ja sam umjesto instant pahuljica kuvala, a to radim i danas, zobene pahuljice. U hladno mlijeko, recimo 250 ml, staviš tri do četiri kašike pahuljica i kad prokuva da kuva na laganoj vatri dok ne počne da se lijepi. Ja sam na kraju dodavala i malo maslaca, jer djeci treba masti za razvoj mozga i sladila medom. Ali ako nisi još sa medom počela, oprezno u početku. Med je zakon, mi ga malenom trpamo u sve umjesto šećera.
Onda možeš kuvani krompir da preliješ mješavinom vrhnja i mladog sira.
Omlet od jaja i nekog povrća (tipa paprika ili tikvica) je sasvim OK. Mada je to bolje za doručak. (I jaje u svakom obliku, ako voli. Kod mene je omiljeno)
Dalje, griz prolazi u svakoj varijanti, a možeš da mu dodaš na kraju i kakao, čisto da proba drugačiji okus.
Sutlijaš je super, isto može radi promjene voće da se doda na kraju. Sa bananama trpaju kao blesavi :)
Onda može i popara. Pretpostavljam da znate šta je.
Ako si za nešto od ovoga posebno zainteresovana rado ću ti pojasniti kako ide sa malim mjerama.
Da, ponekad ako se ne najede baš za ručak, a bila je recimo supa (juha), može se isjeckati kuvano pileće meso, dodaš žumance (ili čitavo jaje, u zavisnosti od toga da li je počeo da jede, ali je već trebalo da jeste), mrkvu kuvanu, malo hljeba natopljenog mlijekom, mrvicu brašna da to sve poveže, bijeli i crveni luk (ako voli), peršun i onda se to sve prži u ulju ili se dinsta u sosu od paradajza.
I tako.
Imam ja još mnogo šta, pa ako ide...
Meni je veoma važno da djeca zdravo jedu, a cijelu prvu godinu (pa i kasnije) sam spremala jela po receptima iz knjige dječjeg nutricioniste.