Probala sam vrhunski pripremljene pileće filete (sočne, meke, predivne) s roštilja, ali ih ne znam pripremiti, pa lijepo molim da podijelite svoje uvide, recepte, znanja i trikove da i mi fino jedemo :)
Hvala!
Probala sam vrhunski pripremljene pileće filete (sočne, meke, predivne) s roštilja, ali ih ne znam pripremiti, pa lijepo molim da podijelite svoje uvide, recepte, znanja i trikove da i mi fino jedemo :)
Hvala!
... pardon... ne pićele... pileće...
Pratim i kradem za sutra, ako tko da kakvu ideju, zato ljudi požurite da ne jedemo najobičnije pileće filete:-).
ne znam nista specijalno, ono sto nasi klinci obozavaju su pileci fileti na raznjicima, kao filetino.
moj brat si stavi onaj mix timijan-majcina dusica.
Davnih dana kad sam smjela koristit kerefeke u kuhinji omiljeni pacevi za piletinu su mi bili
1 pivo, luk, ulje, sol i papar - ispadne jako fino pikantno s mrvu slatkastim grill efektom
2 limunov sok, češnjak, ulje, sol, mrvu ljute crvene paprike - kislekasto ljutkasto
senf,sol, papar i malo ulja
nekad sam na ovoj temi napisala niz paceva, a ima jos savjeta za plietinu, pa dajte tamo skicnite
http://forum.roda.hr/threads/67144-m...-ro%C5%A1tilju
Ja sam nedavno stavila piletinu u pac: aromatizirano maslinovo ulje, limunov sok, sol i ružmarin. Bilo je izvrsno!:yes:
Aromatizirano m. ulje sam sama napravila: u bočicu maslinovog ulja, domaćeg hvarskog, stavila sam češnjak, ružmarin, majčinovu dušicu, kapare i biber u zrnu - tako je stajalo u podrumu na hladnom i po potrebi sam koristila.
Negdje sam jednom pročitala da je piletina fina i ako je paca u jogurtu. Možda danas isprobam:mrgreen:
Mislim da je tajna sočnosti u tome da se ne prepeče (čemu smo mi recimo skloni).
U zadnje vrijeme je pacam totalno jednostavno: sol, crveni/bijeli luk, lovorov list, ulje i malo bijelog vina.
E ja sam probala sa dvije verzije i obe su mi zakon.
1. maslinovo ulje, sol, papar, česnjak i žlica meda
2. ulje, sol,papar,češnjak,vrhnje i jogurt
Sve se to onako odokativno pomješa i prelije preko, i neka stoji bar 2h
Ja radim teriyaki marinadu.