beba od 12 dana - koliko kakanja je previše kakanja?
Imam bebicu od 12 dana koja od samog rođenja puno kaka, pri tome mislim da je kakala odmah prvi dan 2-3 sata nakon poroda i tu prvu noć nekoliko puta i nakon toga sve više i više.
Evo konkretno danas smo promijenili 14 pelena, a kroz noć ćemo još sigurno 4-5 i svaka je bila barem malo ili dosta pokakana.
U bolnici su mi rekli da je to sve OK, ima dobru probavu, brzu i da nema razloga za zabrinjavanje, ali ipak me zadnjih dana sve više brine jer joj je sada već 4-5 dana guza crvena čak ima i pelenskog osipa, kakanje je odmah nakon cikanja (isključivo dojimo i sve super funkcionira) i najbolja riječ kojom bi to mogla opisati je eksplozivno, zvučno i uz to uvijek stenje i napinje se, zadnjih dana sve više i baš mi ju je teško gledati kako se muči. Podignem joj nogice, pa plinovi izađu lakše, ali slijedeće kakanje je opet isto.
Rijetko uspije podrignuti i hlapljivo jede....ne znam kako bi joj mogla pomoći više. Mijenjamo položaje kod dojenja, ako osjetim da mlijeko ide jako stavim ju na sebe na trbuh da ju malo usporim i za sad je to jedino šta nam malo smanji grčenje.
Jel bi možda neke kapi probiotičke pomogle?
Uz to grčenje i stenjanje uglavnom ne plače (a i nije neko plačljivo dijete, barem za sada), ali sva se zacrveni, napinje i baš je očito da joj je teško .