lonni prvotno napisa
Da nešto ne štima s poimanjem ženske slobode, slobodnog dana govori i ona fraza "... jer ja to zaslužujem"
Ta rečenica je bila u nekoj reklami za kremu. Znam da je to samo reklama, ali ušlo je u svakodnevni govor, kao i ŽMK. Zašto ne bih zaslužila i zašto bih uopće morala konstatirati da nešto zaslužujem, zar ne bi to trebalo doći prirodno, da si čovjek - žena - ugađa? Govori li muškarac kad kupuje, nemam pojma, nove felge ili karte za tekmu ... jer ja to zaslužujem?
Zanimljivo mi je kako se fokusiramo na slobodan dan, a možda bi se trebali na slobodnu noć. Dosta žena ima problema sa spavanjem jer si tada uzimaju vrijeme za sebe, ali idući dan su umorne, nezadovoljne, bezvoljne, živčane. I sama sam tu negdje, inače ne bih sad tipkala nego već bila u krevetu.
Problem je što vjerojatno teško zaspimo zbog toga što nas šibaju razne misli, brige. Ja sam oduvijek bila sklona tome, čak i kad sam kao klinka prije spavanja maštala o super dejtu sa zgodnim dečkom znalo je sve otići u smjeru Carrie (one iz horora, ne Sex i grada, da bar :lol:).
Često je tu i prežvakavanje prethodnog grada - trebao sam napraviti ono, reći ovo, nisam smio ovako, zašto je on/ona tako postupio. Nema od toga baš koristi, možda bi trebalo tijekom dana raditi maksimalno što se može da navečer nemaš razlog za prevrtanje, napraviti koliko možeš i pomiriti se s time, zapravo sa samim sobom.