Stranica 8 od 12 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 552

Tema: kad ste zadnji put uzele slobodan dan samo tak

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mima carice

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Eto. Svašta čovjek nauči na forumu.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ti ležerna forumska tema o šminkanju stvarno stvara pritisak da moraš počet koristit BB kremu...
    Ovo možeš okačiti mačku o rep da su stavovi u kojima se koristi terminologija "zapuštena i ne drži do sebe" ležerna forumska rasprava. Zapravo nebitno je l forumska ili live, isto je, doživjela sam obje.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 16.12.2021. at 10:40

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mima, jesi joj pokazivala i gde je promašila ?

Ja sam tako jednom sa mamom i suđem, pa mi je poslagala suđe po ormanima tako da sam ga tri dana tražila jer ga ja inače "ne slažem kako treba"

Potičem iz kraljevske loze nepokolebljivo dominantnih, možda razvijem to nasleđe sa godinama

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    , kada osoba zaista i uzima ceo dan za sebe, pa još ako traži slobodan radni dan, to obično znači da joj je poprilično "dogorelo" u psihičkom pogledu- ili bar oseća da će tako biti ako ne uzme preventivno taj dan.

Manji broj ljudi uzima "dan za sebe" kao neku redovnu zasluženu nagradu za vredan rad- ili je bar to moj utisak, moguće da grešim.
    Tvoj dojam samo. Meni je potpuno promašeno i prvo i drugo

Prvo - jer uopće se ne radi o burn outu
    Drugo- jer ne uzimaš nagradu za nekakav rad nego zato što to zaslužuješ, želiš ili trebaš

A već smo zaključili nekoliko puta da se može raditi i o par sati za sebe i da je puno teže s malom djecom, pogotovo male dobne razlike, blizancima..nastavi niz.

Evo recimo za primjer (ako smijem ) 2 suprotnosti što se tiče mogućnosti imanja slob.vremena, s obzirom na objektivne životne okolnosti:
    Mima s 1 odraslim djetetom, Riri s 3 manje djece, sa svojim dijagnozama, od kojih je jedno baš mala beba, i uz to djeca nisu u ustanovama (Riri sorry na navođenju primjera, možda sam neki dio i fulala, al sam samo htjela sve plastično prikazat).

Dakle, to su kruške i jabuke i to je jasno svima.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bubilo, i ja sam sudjelovala u toj raspravi, evo ne koristim BB ni prije ni poslije ni za vrijeme. Okači ti mačku o rep njen značaj. To šta se nađe pokoja osoba koja takve tričarije smrtno ozbiljno shvaća, stvarno me ne dira, i uvijek, uvijek, uvijek će takvih bit. Ima ono i da je brazilska depilacija stvar osnovne higijene, i tome se isto smijem, slatko.
    Ali tebi gode ti tvoji obrasci, pa eto ti ih, dok ti ne dosade :D
    Posljednje uređivanje od vertex : 16.12.2021. at 10:51

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Potičem iz kraljevske loze nepokolebljivo dominantnih, možda razvijem to nasleđe sa godinama
    pulinka baš me nasmija,a pa ti si ko izrod onda...hahaha

Ja bome mami i sveki znam lijepo pokazat di šta stoji jer ako neka od njih povremeno navrati ne mogu naći di su mi što stavile po kuhinji (novi stan) hahaha
    One samo ne znaju di su meni mjesta za neke stvari, ne zato da bi "pametovale" gdje sta treba stajati.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bubilo, i ja sam sudjelovala u toj raspravi, evo ne koristim BB ni prije ni poslije ni za vrijeme. Okači ti mačku o rep njen značaj. To šta se nađe pokoja osoba koja takve tričarije smrtno ozbiljno shvaća, stvarno me ne dira, i uvijek, uvijek, uvijek će takvih bit. Ima ono i da je brazilska depilacija stvar osnovne higijene, i tome se isto smijem, slatko.
    Ali tebi gode ti tvoji obrasci, pa eto ti ih, dok ti ne dosade :D
    Ni ja isto ne koristim BB (osim ako imam neki baš važan event) ni prije, ni nakon teme, a brazilska depilacija mi je koma, strava nešto, em mi to ružno izgleda, em je garant bolna.
    A nit želim bit ko Lolita, glatka dole ko djevojčica a još manje želim podnosit takvu bol, koža mi je osjetljiva i već depilacija bikini zone mi je uf. uf...

BB, pročitaj ovo boldano od vertex u njemu je bit.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.12.2021. at 10:55

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    BB, pročitaj ovo boldano od vertex u njemu je bit.
    Hvala ti na prijedlogu, razmislit ću o tome .

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Čim se mi svi još sećamo te teme sa sve brazilkom, biće da je bila impresivna ipak

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pulinka baš me nasmija,a pa ti si ko izrod onda...hahaha
    Godine će pokazati, bojim se samo šta

A sad zašto neko sebi uzima slobodan dan, eeee, to je tek lepeza motiva, verujem.
    Ali ipak mislim da se mahom svode na to da osoba oseća potrebu, želju, uživanje u slobodnom danu, kako hoćeš.
    Sad baš da ga uzimaš samo jer smatraš da zaslužuješ - paa, možda...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja mislim da se taj motiv provlačio kroz više tema, ne sjećam se više točno. Meni je definitivno impresivno kako se stvari dovedu do apsurda. Neka brazilke ako je voliš, u čemu je problem? Ne mora nitko pravdat higijenskim standardima svoje male kinkove

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja mislim da se taj motiv provlačio kroz više tema, ne sjećam se više točno. Meni je definitivno impresivno kako se stvari dovedu do apsurda. Neka brazilke ako je voliš, u čemu je problem? Ne mora nitko pravdat higijenskim standardima svoje male kinkove
    Sećam se da je meni i bilo apsurd na toj temi upravo to se brazilka podvodi pod higijenu. Ono, kao što bi valjda i ćelava glava bila higijenskija od one sa kosom?

Ali otkad sam u bespućima interneta naišla na čvrst stav da svaki uredan poslovni muškarac mora da ima kućni trimer za kosu jer kako će inače jednom NEDELJNO da održava kosu - ne bradu, KOSU (nije specifiralo jel i donju...) urednom, mislim da nisu samo žene robovi čudnih gledišta o higijeni.

Mislim, niti sam oprobala brazilku niti tu BB kremu samo zato što neko misli da bi trebalo. Ali da sam imala momente brisanja štekera i pečenja najboljih kolača jer "šta će selo reći", jesam, tako da mi preispitivanje načina šminkanja nije ništa nezrelije od preispitivanja metoda peglanja majica ili bilo čega drugog.

Poenta je bila, bar mislim, da bude nekad više vremena za sebe ako se manje obraća pažnje na "šta će selo reći" samo nije baš jednostavno naći ravnotežu između sebe i drugih jer smo društvena bića.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Kad su djeca mala, onda nema druge nego multitaskanje. Šta dijete zna što je čitanje knjige u miru ili gledanje omiljene serije .

Dok sam bila mlađa, mogla sam multitaskati. Sada sve manje. Jednostavno ne ide. Ne mogu raditi dvije stvari istovremeno kako bog zapovijeda.

Što se tiče multitaskinga u poslu, čini mi se da je to tekovina modernog doba, da toga nije bilo u socijalizmu, bar se ja ne sjećam. (Od)radio si svoj posao od 7 do 15 i išao si doma. Imao si život. Sada od silnog multitaskanja i vremena podređenog poslodavcu imam sve manje vremena za život. Živim u onih preostalih 14 - 15 sati dnevno gdje treba ugurati i obitelj i društveni život i spavanje. Meni to nije dovoljno .
    [QUOTE=pulinka;3229338]A ružni komentari drugih o neobrisanim štekerima i neopeglanim majicama - diraju me na sasvim drugi način nego kad sam bila mlađa.

Diraju me na taj način što o govorniku obično razočarano pomislim:
    "Bože, baš sam te pogrešno procenila kao dobru i ljubaznu osobu! Možeš da budeš bilo šta prema meni- ali ti odabiraš da budeš dr*kadžija bez ikakvog povoda... Baš mi je žao što traćim svoj život u razgovoru sa tobom..."
    Uz prateće čuđenje zašto je mnogim ljudima uvek zabavnije da nad nekim dominiraju nego da normalno komuniciraju.[/QUOTE]

Obje ću potpisati u boldanom (kao i još puno toga rečenog na temi). S tim da ja mislim da je razlika socijalizma i danas i u EKRANIMA, još više nego u poslodavcima. I moji su roditelji dolazili kući u 14.15., jeli, odspavali (naročito ljeti), pili kavu sa susjedima u 16/16.30, kako kad. Poslije nešto radili (po kući, oko kuće, kuću), bavili se i hobijima (zbor, limena glazba ...) Ako su bili doma, navečer gledali Dnevnik, neku emisiju/film, čitali knjige, igrali društvene igre s nama ... Moja mama i dalje tako živi, uz odbijanje ekrana (osim TV koji joj je razonoda i računala i mobitela koje koristi poput otrova , u mizernim, nužnim količinama). Koliko god ja volim ekrane jer su mi dali puno toga (da se ne lažemo ) ponekad joj zavidim na tom miru kojeg ima ( još da ugasi TV, bila bi zen).

I da, Mima,

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Bubilo, jesi, previše si nabrijana na beznačajne komentare. Ako ti ležerna forumska tema o šminkanju stvarno stvara pritisak da moraš počet koristit BB kremu, pri čemu tebe to niti veseli niti zabavlja, onda si tu, po meni, van nekih uobičajenih parametara.
    A inače, s troje još male djece, dijagnozama, poslom, i ako sam dobro pohvatala, ne baš previše praktične podrške drugih, ne može ti bit nego hektično.
    Ja sam recimo godinama bila stavila na stand by mnoge moje zabave i aktivnosti kad su moji bili mali, vjerojatno i više nego što je bilo nužno, ali po mome za to nije bilo vremema i radila sam kako jesam. Uopće ne žalim. To je meni bilo doba za mali djecu, a sad, zapravo već koju godinu, odkad je najmlađa uhvatila recimo treći ili četvrti razred, je doba života s većom i velikom djecom, i vremena je neizmjerno više
    .
    Potpis na sve.

A i na neslušanje drugih, koliko se može.

Jutros sam naišla na ovaj citat. Činilo mi se da je baš došao u pravo vrijeme, pa ga prepisujem:

Kad je španjolski slikar Goya 1792. godine izgubio sluh, malo je reći da je bio "dešperan". No, pišući o njemu, Andre Malraux govori da je Goya, oglušivši i ne čuvši više toliko zahtjeve onih koji su ga okruživali, shvatio kako je" tek kad se usudio odustati od pokušaja da ugodi drugima, omogućio svojoj genijalnosti da se pokaže".

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam recimo godinama bila stavila na stand by mnoge moje zabave i aktivnosti kad su moji bili mali, vjerojatno i više nego što je bilo nužno, ali po mome za to nije bilo vremema i radila sam kako jesam. Uopće ne žalim. To je meni bilo doba za mali djecu, a sad, zapravo već koju godinu, odkad je najmlađa uhvatila recimo treći ili četvrti razred, je doba života s većom i velikom djecom, i vremena je neizmjerno više.
    Dobro je l vas dvije to sugerirate da zapravo ne trebam ni imati vrijeme za sebe nego da vrijeme s djecom shvatim kao takvo i budem sretna?
    #samopitam

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro je l vas dvije to sugerirate da zapravo ne trebam ni imati vrijeme za sebe nego da vrijeme s djecom shvatim kao takvo i budem sretna?
    #samopitam
    Ne.
    Nego da će biti bolje s vremenom .

I da oglušiš .

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne bi mi napamet palo išta sugerirat, jes' luda...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

BB ja nikako povezat koliko su tvoji stari?
    Nakon odgovora ću dat svoj odgovor hahaha

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne bi mi napamet palo išta sugerirat, jes' luda...
    Pametno

Lili, pročitaj što je Vertex napisala .
    Al za informaciju, mlađi od tvojih, stariji od Ririnih.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vertex, uvijek mudro zbori

Ma više me zanimalo jel imaš 2 školaraca i 1 vrtićarca ili je omjer 1:2 za vrtić?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

#samopitam
    Da. To su tvoja djeca. Tvoj izbor. Posljedice (neimanje vremena za sebe u određenom periodu) također su tvoj izbor.

A sad ozbiljno:
    Ne brini, odrast će djeca i brže nego misliš, a onda ćeš se pitati "gdje su ona dobra vremena dok su djeca bila mala"... Govorim iz iskustva. Mala djeca su mala briga, a velika malo veća (kod mene trenutno dva friška šofera - samo primjer). U međuvremenu ćeš ostariti. Uživaj u ovome što imaš dok je tako. Pokušaj u sadašnjoj situaciji naći dobre strane, kao Pollyanna:

Princip Pollyanna potječe iz romana Eleanor H. Porter. Glavna junakinja, djevojčica istog imena, ima sposobnost usredotočiti se samo na pozitivnu stranu stvari. Taj željezni i odlučni optimizam poslužio je kao inspiracija za definiranje stava koji nam omogućuje da živimo sretnije i više povezani s drugima.
    Meni je to pomoglo u mnogim situacijama. Ali ako tebi pomaže nešto drugo, bujrum!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

#samopitam
    Ja sam bas nedavno, prosli mjesec imala za sebe 4+tjedna . Kad me je psihijatar poslao na bolovanje . Zbog nesanice, premorenosti , lose koncentracije i poremecaja ciklusa spavanja, jela... dosta sam serija pogledala u ta 4 tjedna. Po danu. Po noci sam si staviti prioritet da uspijem sastaviti minimalno 6 sati sna u komadu. To je zahtjevalo prilicno drasticne mjere, ali sam uspjela. Zaista je cudo kako covjek drugacije funkcionira kad se naspava i spusti adrenalin.
    To ti pisem da se sjetis da dugotrajni stres, i onaj kao davno odraden, moze jednom doci na naplatu.
    Posljednje uređivanje od sirius : 16.12.2021. at 15:37

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ono kad opet cijela tema postane o meni

p.s. Žao mi je zbog Sirius.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Vertex, uvijek mudro zbori

Ma više me zanimalo jel imaš 2 školaraca i 1 vrtićarca ili je omjer 1:2 za vrtić?
    Je l lakše imati dva vrtićarca ili dva školarca?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako ti skolarci imaju poteskoce u ucenju onda -vrticarca.
    Iako je najbolje imati dijete koje ( nesto) radi jer je zavrsilo skole.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa da... zato i pitam. Imam jedno vrtićko, i u odnosu na ovo dvoje školaraca ona je mila majka. Kad mi treba predah uzmem samo nju i odemo same u šetnju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ono kad opet cijela tema postane o meni
    . Jesi vidjela koju moć imaš!

Sirius, šaljem ti zagrljaj, nemam šta pametno reć.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Iako je najbolje imati dijete koje ( nesto) radi jer je zavrsilo skole.
    najbolje je imati dijete kojim se samo hvališ, bez obzira na dob
    jer je jasno da to sve tvoja zasluga

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga sirius,

Jako mi je zao da si sve to prosla :grouphug:, nadam se da je sada iza tebe to tesko razdoblje i da covjek nesto ipak nauci i iz tako teskih situacija koje covjeka zadese.

Apsolutno se slazem s tobom u vezi vaznosti sna, ja sam potpuno neuracunljiva kad sam nenaspavana nakon jedne noci, a ako se zaredaju, to bude strava i uzas, promjena osobnosti...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa ako se radi o prosjecnom djetetu skolarcu bez poteskoca u ucenju trebalo bi bit puno lakse sa skolarcima nego vrticarcima.

Skolarci mogu puno toga sami, samostalniji su, sami si mogu uzet pojest, obuc se, obavit jutar.higijenu, spremit se za skolu, otici do skole (ne mora ih se voziti ako je skola u kvartu), napravit zadacu... kod vas je problem sto djeca nemaju svoj kutak za skol.obveze i mir u koji se mogu povuci, pa ste svi udjuture natrpani u boravak.No da tema ne bude o tebi opcenito govoreci, sto su stariji i samostalniji, to je sve puno lakse.

Meni je svakom godinom odrastanja puno lakse. Tako da nemam nikakve vece brige jer su veci, dapače.

E sad kad budu vozili i izlazili dokasno van, to jos ne mogu reci, ni zamisliti, to mi je nekako dalekoo...
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.12.2021. at 18:11

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Imam dvije sobe i dnevni, dvoje starijih imaju i sobu i vrata koja mogu zatvoriti.
    Ovo ostalo ne mogu komentirati jer još nisam doživjela tu samostalnost.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    najbolje je imati dijete kojim se samo hvališ, bez obzira na dob
    jer je jasno da to sve tvoja zasluga
    Mogu ja i to.
    Mora li dijete biti zasluzno za pohvalu ili je dovoljno da je sve ( u mojoj ) glavi?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Važno je kod hvaljenja ko Pollyanna fokusirati se samo na ružičasto (btw. čitala sam je kao dijete, uopće se ne sjećam te silne pozitive, hm ) pa se tako na primjer hvališ kako je dijete osvojilo medalju na natjecanju a ne spominješ da su osvojili svi učesnici.
    Posljednje uređivanje od Barbi : 16.12.2021. at 19:10

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam sreću da spavam ko klada, i kad sam preumorna psihički, i kad sam pod stresom, bježim u san.
    Nadam se sirius sa ćeš nastaviti uspješno spavati, san zaista liječi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Važno je kod hvaljenja ko Pollyanna fokusirati se samo na ružičasto (btw. čitala sam je kao dijete, uopće se ne sjećam te silne pozitive, hm ) pa se tako na primjer hvališ kako je dijete osvojilo medalju na natjecanju a ne spominješ da su osvojili svi učesnici.
    To mogu ! To mogu !

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zašto je BB krema simbol uzimanja vremena za sebe i pritiska okoline? Ja ni nemam drugu dnevnu osim BB (tj. CC)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Coksa, pa i nije simbol navedenoga.
    Sve je u ocima promatraca.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Smatram da mi je mogućnost da zaspim i odspavam 8h svaki dan osim kad sam imala maksimalno stresne dogadjaje (a I tad uspijem nekako skrpiti 5h) učinila čuda za zdravlje. Fizicko i mentalno.
    To i dogovor s mm da od 21h su djeca njegova briga (u smislu da ak sam mrtva umorna idem spavati u 21 bez trunke grižnje savjesti). Moja je jutarnja smjena od 6:50.
    Neki dan sam spavala 11h :spa:

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zaboravila sam napisati da sam se uvjezbala odspavati, nije to nešto što mi je prirodno doslo. Prije me svasta drzalo budnom i stvaralo zombi efekt. Sad se lakše nosim sa stresom.

A dulji period "za sebe" sam zadnje uzela kad sam slomila nogu to i upala pluća
    Posljednje uređivanje od sillyme : 16.12.2021. at 21:28

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Da nešto ne štima s poimanjem ženske slobode, slobodnog dana govori i ona fraza "... jer ja to zaslužujem"

Ta rečenica je bila u nekoj reklami za kremu. Znam da je to samo reklama, ali ušlo je u svakodnevni govor, kao i ŽMK. Zašto ne bih zaslužila i zašto bih uopće morala konstatirati da nešto zaslužujem, zar ne bi to trebalo doći prirodno, da si čovjek - žena - ugađa? Govori li muškarac kad kupuje, nemam pojma, nove felge ili karte za tekmu ... jer ja to zaslužujem?

Zanimljivo mi je kako se fokusiramo na slobodan dan, a možda bi se trebali na slobodnu noć. Dosta žena ima problema sa spavanjem jer si tada uzimaju vrijeme za sebe, ali idući dan su umorne, nezadovoljne, bezvoljne, živčane. I sama sam tu negdje, inače ne bih sad tipkala nego već bila u krevetu.

Problem je što vjerojatno teško zaspimo zbog toga što nas šibaju razne misli, brige. Ja sam oduvijek bila sklona tome, čak i kad sam kao klinka prije spavanja maštala o super dejtu sa zgodnim dečkom znalo je sve otići u smjeru Carrie (one iz horora, ne Sex i grada, da bar ).

Često je tu i prežvakavanje prethodnog grada - trebao sam napraviti ono, reći ovo, nisam smio ovako, zašto je on/ona tako postupio. Nema od toga baš koristi, možda bi trebalo tijekom dana raditi maksimalno što se može da navečer nemaš razlog za prevrtanje, napraviti koliko možeš i pomiriti se s time, zapravo sa samim sobom.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravila sam napisati da sam se uvjezbala odspavati, nije to nešto što mi je prirodno doslo. Prije me svasta drzalo budnom i stvaralo zombi efekt. Sad se lakše nosim sa stresom.
    Otkrij nam tajnu

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Došla sam reći da sam večeras bila na "Mamma Mia" u Komediji i da me to resetiralo toliko da razmišljam da bi se trebalo dijeliti na recept

Nije mi prvi put da je gledam, ali je u korona depri još ljekovitija.

A sad idem "spati" s osmijehom od uha do uha, a i malo preko ušiju

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lonni, evo to je upravo predrasuda da si ti zakljucila da "ja zasluzujem " govori o zeni, meni je to apsolutno nesto sto vrijedi za sve, muskarce i zene. Za reklamu ni ne znam.Ne gledam TV. Istu stvar kazem i muzu, kao i sebi.

Isto kao, sto su neki ZMK pripisali neko posebno znacenje radi pjesme dok su neki od nas oduvijek odgajani da mislimo na sebe, da se ne stavljamo na zapecak, da si ne budemo zadnja rupa na svirali. Oduvijek a ne otkad je ta famozna pjesma.

Nemoj memkrivo shvatiti, samo pokusavam pojasnit kako su ogromne razlike i medju nama zenama u nacinu kako sebe dozivljamo.

A sad idemo detaljno procitat sto ste sve napisale, al morala sam prokomentirat ono "ja zasluzujem" kako se odmah pogresno protumacilo da se to odnosi samo na nas zene. Ne odnosi se na sve ljude. Imamo pravo stat, predahnut, posvetit se sebi (pogotovo kad djeca vise nisu mala), ja uvijek kazem:
    Sretna ja, sretni svi vi oko mene

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lonni, procitala sad cijeli tvoj post. Isprika, slazem se zapravo s tvojom poantom.

Sillyme, veliki bravo za san

Ja dobro spavam al moram ranije leci, bitno mi je vrijeme sna prije ponoci. A zajeb je sto se umirim za san tek kad su djeca vec u krpama i onda mi treba 40ak min da se umirim, a zapravo brzo zaspim cim dodjem do kreveta.

A jedno dijete je uvijek popodne, jedno ujutro i naravno nije bas pospano ono koje je popodne, iako nitko ne spava dugo ujutro.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Otkrij nam tajnu
    Uh negdje sam opisala na nekoj "nesanica" temi ali ima previše tih tema pa ne mogu naći
    Uglavnom poanta je par stvari koje treba uvježbati
    - ako me muči što sve imam za odraditi (onaj neki pritisak da imam previše toga i da ću nešto važno propustiti) pomogne mi prije spavanja napisati TODO listu u koju zapišem apsolutno sve što mi se mota po glavi. Nakon toga bar nemam stres da ću nešto zaboraviti ujutro. Tu mi nivo opterećujućih misli odmah padne.
    - ako ima nešto što me smeta, npr svjetlost (meni treba mrak) - stavim onu masku na oči. Sad je već kod mene lagano uvjetovani refleks, kad stavim masku i mrak točno osjećam kako mi tijelo dobiva signal "sad se spava". Fakat smo ko pavlovljevi psi ponekad
    - ako su mi misli posebno invazivne imam snimljene neke stvari koje me opuštaju - konkretno imam skinut audio track jedne popularne domaće humoristične serije - i ako to pustim jednostavno mi mozak počne to slušati, blokira stresne misli, tijelo se opusti i zaspim
    - prije sam se znala probuditi i pomisliti sad više neću moći zaspati, od te misli bi protrnula, posve se razbudila - i ne bi mogla više zaspati. Negativni povratni efekt. Sad kad se slučajno probudim sam posve mirna jer sam sigurna da ću bez problema opet zaspati - pa lako opet zaspem. Pozitivan povratni efekt.
    - pomaže i da sam nakon stresnog dana odradila neku fizički umarajuću radnju (npr sad po hladnom paše šetnjica od 6-7km predvečer) i otići spavati u slično vrijeme kad mi se već automatizmom spava

Nije nikakav čarobni čaj/tablete i sl. i nije došlo odjednom nego par dana uspjeh pa koji dan neuspjeha ali što više vjerueš i što više puta djeluje to je jači efekt i još bolje djeluje, kombinacija raznih stvari od kojih je većina čista psihologija koje u zbroju proizvedu da zaspim brzo i duboko i naspavam se. Ako npr zaspim pred tv probudim se oko ponoći, prebacim u krevet i opet zaspim za pol sata bez problema do 7 ujutro.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Da nešto ne štima s poimanjem ženske slobode, slobodnog dana govori i ona fraza "... jer ja to zaslužujem"

Ta rečenica je bila u nekoj reklami za kremu. Znam da je to samo reklama, ali ušlo je u svakodnevni govor, kao i ŽMK. Zašto ne bih zaslužila i zašto bih uopće morala konstatirati da nešto zaslužujem, zar ne bi to trebalo doći prirodno, da si čovjek - žena - ugađa? Govori li muškarac kad kupuje, nemam pojma, nove felge ili karte za tekmu ... jer ja to zaslužujem?

Zanimljivo mi je kako se fokusiramo na slobodan dan, a možda bi se trebali na slobodnu noć. Dosta žena ima problema sa spavanjem jer si tada uzimaju vrijeme za sebe, ali idući dan su umorne, nezadovoljne, bezvoljne, živčane. I sama sam tu negdje, inače ne bih sad tipkala nego već bila u krevetu.

Problem je što vjerojatno teško zaspimo zbog toga što nas šibaju razne misli, brige. Ja sam oduvijek bila sklona tome, čak i kad sam kao klinka prije spavanja maštala o super dejtu sa zgodnim dečkom znalo je sve otići u smjeru Carrie (one iz horora, ne Sex i grada, da bar ).

Često je tu i prežvakavanje prethodnog grada - trebao sam napraviti ono, reći ovo, nisam smio ovako, zašto je on/ona tako postupio. Nema od toga baš koristi, možda bi trebalo tijekom dana raditi maksimalno što se može da navečer nemaš razlog za prevrtanje, napraviti koliko možeš i pomiriti se s time, zapravo sa samim sobom.
    Slažem se... U pravu si - ženske slobode ne bi trebalo odvajati od ljudskih sloboda općenito. Sad bi moj mlađi sin rekao "Robovlasništvo nikada nije prestalo postojati, zaboravi na Abrahama Lincolna, robovlasništvo samo mijenja oblik tijekom povijesti". Točno tako.

Kod mene doma mm ima većih problema sa spavanjem nego ja (trenutno mu je takva situacija). Vrijeme za sebe je nešto što uzimaš kad si u krizi. U normalnom životu, treba težiti tome da SVE VRIJEME bude za tebe, odnosno da uživaš u svom vremenu najviše što možeš. Treba težiti tome da si trajno poboljšavamo kvalitetu života. Sad bi se moj kolega (QA) smijao ovoj formulaciji, ali baš je tako. Treba se zapitati želimo li probleme rješavati ili riješiti. Ja sam za ovo drugo.

Recept za uspavljivanje: pri odlasku u krevet napraviti u glavi listu dobrih stvari zbog kojih se možemo potapšati po ramenu i onoga na čemu treba biti zahvalan, a listu to-do ostaviti za idući dan.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dota divno za Komediju kako to izgleda unutra? Jel se nose maske, traze potvrde? Rado bih otisla, ako se pridrzavaju mjera.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da ne odemo previse OT a s obzirom na vaznost sna, tu sam otvorila novu temu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Stranica 8 od 12 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •