Da, ishitreni potez bez detaljne analize u pozadini svega. Ako je i rađena analiza, sumnjam u kompetentnost onoga tko ju je proveo.
Printable View
bokte Lili, ti si zaista upućena sve kompetencije gradonačelnikova tima
ne valjaju stručnjaci jer su profersori, analize ne valjaju, bez da si ih vidjela jer je taj tko ih je radio sigurno nekompetentan, netko u gradu ne zna zbrojiti dane trajanja postupka javne nabave...
najbolje bi bilo da tebe uzmu u kadrovsku da im procjenjuješ kompetencije i ocjenjuješ analize
Hahahaha
Sigurno je Bandic kad je donosio mjeru radio detaljnu analizu kratkorocne i dugorocne isplativosti i dobrobiti ( za djecu i roditelja koji ju korsti).
Mislim radena je analiza, ali jedini parametar koji su gledali je reklama za glasove na izborima.
Veliki sam optimist i ljevičar, ali tvrditi da bez detaljnog plana 9.11. možeš osposobiti ijedan prostor za funkciju vrtića do petog mjeseca u javnom sektoru poštujući proceduru je uistinu hrabro. I to kaže doktorica psihijatrije koju ovlaš poznajem iz nekih mladih dana i odgovorno tvrdim da je visokog kvocijenta inteligencije. To je ili strašno neupućeno ili ...
Ja ne znam jel imaju profesore u timu, napisala sam da ne pratim, pa pitam.
Samo pitam imena ekonomskih stručnjaka u timu. Jesi ih navela? Ne vidim. Može pls betty blue kad vidim da ti jesi upućena detaljno.
Al ovakvu analizu napravit i obećat nešto što je neizvedivo mogu samo blago rečeno nesposobni i nekompetentni ljudi ili ljudi koji su se okružili takvim ljudima. To je to.
Uopće mi nije bitno o kome se radi, tko god da mi je rekao za ovakav plan, napisala bih isto. Da mi je moj rođeni.
sirius, saša, betty, Svimbalo, silly, jenn vidim da vi više pratite rad Možemo, jel možete pls samo napisati koje su ekonomske stručnjake angažirali u svoj rad? Hvala puno.
Iskreno me zanima jer dug je ogroman i trebamo vrhunski tim za rješavanje istoga i svog naslijeđa gospon Milana.
pa, to je samo tvoje mišljenje, a ne činjenica
na temi, a i šire ima ljudi koji misle sasvim različito
analiza se može diskreditirati temeljem metodologije, a ne zato što se ne slažemo sa zaključnom
to je također logika.
zaključak da analiza ne valja jer su je radili nekompetentni ljudi, a pri tome ne znamo tko je radio analizu predstavlja logičku pogrešku.
ne možemo odbaciti analizu samo zato što nam se ne sviđaju njeni zaključci
a pogotovo ne može odbaciti analizu tvrdeći da ne valja onaj tko ju je radio
a pogotovo kada ne znaš tko ju je radio
I uopće nije važno zašto i kako će se povećati broj djece bez mjesta u vrtiću, samo hoće li se to dogoditi. I je li to najbolje rješenje problema ekonomski neodržive mjere? Moji su odgovori 1. Hoće; 2. Nije jer su žrtve djeca kao najslabiji dio populacije te će trošak posljedica biti najviši zbog dobi onih koji će direktno biti pogođeni. Ali će i dalje zagrebačka djeca biti uvelike provilegirana u usporedbi s djecom iz mog mjesta. Svi će to preživjeti, i djeca, i roditelji, i vlast, i mi sa strane. Svim vlastima želim puno uspjeha i sve bih najradije prisilila da provedu mjesec dana u obližnjem czss. Vjerujem da bi im to otvorilo oči.
https://zagreb.mozemo.hr/program/ljudi/
Ovdje možeš pogledati. Znam za Damira Bakića da je u grupi Proračun (piše lijepo kad klikneš na sliku). Čovjek je matematičar, ne ekonomist, pa vjerojatno nećeš time biti zadovoljna :)
S druge je strane, Davor Filipović čak i profesor na ekonomiji, pa mu ne bih dala da planira proračun mom djetetu za džeparac.
Analiza čiji je produkt neizvediv, ne može bit dobra analiza. Točka.
Pa nije valjda tajna tko čini tim stručnjaka. To je valjda javno i transparentno, no ne da mi se surfati.
A odgovor na pitanje ne može biti pitanje. :-)
Bilo tko iz prakse tko ima dugogodišnje iskustva u businessu može napravit jako kvalitetnu analizu.
Hvala ti, baš ću pogledat kasnije Svimbi.
Profesore kao što rekoh ne računam u vrhunske ekon. stručnjake, previše sam se njihovih trla baba lan priča naslušala bez ikakve podloge u praksi (tijekom pregovora za ulazak u EU i kasnije u praksi) i kako to provesti, puste teorije.
Matematičari također definitivno nisu ekonomisti. :-)
https://zagreb.mozemo.hr/program/ljudi/
Svimbi kako pretražujem po području njihovog rada?
Nije valjda da moram kliknut na svaku fotografiju i čitat podatke od svakog ponaosob? ima neki filter tipa obrazovanje, financije, zdravstvo ili..? Sorry ako gnjavim al ovo je totalno nepregledno, pa neću klikat svakog od njih.
Hvala.
Ja sam samo klikala, ne znam ima li filtera
ah, ali i to da je neizvedivo je i dalje samo tvoje mišljenje
koje je možda točno a možda nije
igrom slučaja sam upoznata s određenim segmentima tih postupaka i ja mislim da je izvedivo
odgovor na tvoje pitanje o stručnjacima mi služi da vidim što ti smatraš dobrim stručnjakom i da procijenim koje su tvoje kompetencije za procjenu tuđih kompetencija. Netko tko ima iskustva isključivo u businessu (privatnom sektoru) se sasvim sigurno nije susreo s bespućima birokracije javnog sektora, tako da ne bih rekla da je to jedina kompetencija koju netko treba imati, aosobito ne bih rekla da BILO TKO tko ima iskustva u businessu može napraviti analizu. I uostalom, o kojoj poziciji govorimo?
A mislim, izvedivost ovisi o tome koliko te djece vrtićke dobi ima, ima li prostora unutar postojećih vrtića koji se mogu na brzinu adaptirati, i kakva je situacija s kadrom.
I mi smo u Ri ljetos imali ho-ruk akciju upisa 100-tinjak jasličara od 300 koji su ostali ispod crte, ali za njih je pronađen smještaj unutar postojećih kapaciteta (tipa: potkrovlja, zbornice, domareva soba), i uspjelo se namaknuti odgovarajući broj inače deficitarnih odgajateljica i defektologa.
Ako je u Zg riječ o 3500 djece, ako je svaka garderoba i ostava popunjena i ako nema kadra...ali šta ja znam, moguće i da ima, nemam info o tome.
s boldanim se slažem.
Zašto je toliki problem napisat 2-3 imena ekon.stručnjaka ako je ionako transparentno samo nepregledno na webstranici?
Nisu bitne moje kompetencije, bitne su kompetencije ljudi koji vode Grad, poglavice u ekonomskoj sferi koja je najrizičnija.
Ovako ispada da ih se skriva. Čemu?
draga Lili, ja ne znam jer me ne zanima
ako te zanima, raspitaj se, pošalji im upit
ja to neću raditi za tebe
pitala sam te koje stručnjake poznaješ, nisi spomenula nijednoga
sve i da znam tko je u timu, tebi ne bih rekla jer si tvoju analizu analize već provela i objavila
Apsolutno nisu kad je riječ o konkretnoj praksi, samo u slučaju da su bili uključeni i sami u praksu.
Na bilo koje konkretno praktično pitanje kako nešto izvesti u praksi nisu imali odgovora. Bilo mi je krajnje neugodno stajati tamo jer smo ih mi angažirali da pomognu trećoj strani.
Imala sam more takvih situacija na poslu s profesorima s Ekonomskom fakulteta u Zagrebu (njih barem 6 razvikanih imena).
Pisati litanije po časopisima, e tu su vrh vrhova, implementacija u praksi 0 bodova.
Naravno da mogu postojati iznimke al za ekonomsko područje je vrlo specifično da ti treba taj praktični dio iz RL. ako nedostaje, možeš mačku o rep.
Iz ovog zaključujem da iako si upoznata ne želiš reći koja su to imena jer im vjerojatno background nije impresivan. No zaista nema veze, to sam ionako samo pitala usput jer njušim da im treba neki jaci ekon.stručnjak. To njušim otpočetka.
Želim svu sreću da uspiju adaptirati sve te prostore u vrtiće do svibnja i sve prema terminskom planu koji su izradili uz analizu.
Možemo na drugu temu.
:lool:
pa, krivo zaključuješ, po običaju!
iskreno sam ti rekla da ne znam, a najiskrenije me nije briga
ja pozdravljam odluku gašenja mjere, mislim da je dobra i da će, nakon eventualnih početnih problema, polučiti dugoročno dobre rezultate
ne treba mi background nekoga koga bi ti mooooožda mogla smatrati dovoljno dobrim stručnjakom (a da pri tome ne poznaješ ekonomske stručnjake uopće) koji sudjeluje u timu kako bih podržala odluku o gašenju mjere
kad bih imala takav pristup za svako slaganje ili neslaganje s nekom političkom odlukom, provodila bih dane čitajući CV-eve i raspitujući se o članovima timova koji ju je donio, a to je krajnje neučinkovito trošenje vremena.
Da ne trošimo uzaludno vrijeme, već sam pojasnila zašto me zanima tko je autor te analize zbog neizvedivosti plana. Ništa više od toga.
Na tome može i ostati da ne trošimo više slova i vrijeme. :-)
ali ne radi se to tako
ako su potrebni stručnjaci s određenim kvalifikacijama (kažeš da je potrebno iskustvo u realnom sektoru), onda se tako stavi u natječaj/javni poziv, što već
ne biraju se stručnjaci po ugledu, nego po kompetencijama, koje bi trebale biti mjerljive
Zasto podrazumijevas da kritika nove vlasti podrazumijeva da se smatra da je stara vlast bila dobra ? Ako ikog, Bandica su nemilo kritizirali, razvlacili po naslovnicama, udarali sa svih strana. Opravdano.
Zasto bi Mozemo bilo postedjeno ? Zar gradjani Zagreba nemaju pravo traziti neke postenije i bolje prakse od dosadasnjih ?
Vi upoznate sve navele dovoljno detalja o analizi čiji ishod bi trebao biti- rješenje za upis djece RO u vrtiće.
Ja smatram da se mjeru trebalo ukinuti, ali na drugačiji način. Ranije sam sve lijepo opisala, ne mislim se ponavljati, a moram i nešto raditi.
Mah-mah..
ja analizu nisam ni vidjela niti sam ju komentirala, ne znam otkud ti da sam upoznata s njenim detaljima
ali mi je zanimljivo kako tražiš ima stručnjaka koji ju je pisao, a ne samu analizu
Evo isla sam pogledati brojke ugrubo.
Skoro polovica korisnika mjere ima najmladje dijete starije od 7 godina.
Neš ti, par tisuća mjesta u vrtićima stvoriti.. pa to se stigne i prije. Ono, što ljudi dižu paniku?
Par tisuća novih uz ovo kaj mi sad nije primljeno još tisučica