Stranica 8 od 25 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1237

Tema: Zagreb ne voli djecu

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Uostalom Možemo program je dostupan na webu za razliku od nekih proizvoljnih iz sjećanja interpretacija

Evo sve je najavljeno, nigdje ne piše da neće dirati postojeći sustav. Ja sam odavno napisala da neću glasati ni za koga tko se ne zalaže za promjenu ove mjere i dobro sam provjerila pred izbore tko o tome piše i što.
    https://www.google.hr/url?sa=t&sourc...lmbj80jjFvB89v

Gledati od 1:28

Trebam li lijepiti i ostale linkove ili je dovoljan ovaj video gdje se lijepo vidi da to nisu Raspudickine nego Tomaseviceve rijeci ?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Grad ima puno otezanije uvjete i veca ogranicenja od vas dvoje.
    Pa ljudi moji jel netko radi u gradskoj ili drzavnoj upravi?
    O cemu pricamo???

Birokracijaaaa koči i usporava sve.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

Ljudi moja pa to je cista logika, od ljevice svi ocekujemo socijalnu osjetljivost na djecu i neugodno sam iznenadjena da su medju prvim potezima rezanja ide u smjeru djece.

.
    Stvarno?
    Pogledaj kad su bile naniže porodiljne naknade. Da ti je lakše- iznos je bio 1600 kn za drugih 6 mjeseci.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Je da sigurno, pogotovo od nekoga tko ne prati portale a Raspudicevo lik i djelo na ekranu nije vidio minimalno godinu dana

Ljudi moja pa to je cista logika, od ljevice svi ocekujemo socijalnu osjetljivost na djecu i neugodno sam iznenadjena da su medju prvim potezima rezanja ide u smjeru djece.

Rezanja su neminovna, al mozda prioritete malo drugacije preslozit i uz neke kriterije, realna prijelazna razdoblja. Samo to.
    pa postoji prijelazno razdoblje, ili sam umislila?

a ova mjera NIJE SOCIJALNA MJERA
    moram vikat, jer očito nije jasno

ako ćemo diskutirati o socijalnoj osjetljivosti, onda bismo trebali znati nešto o socio-ekonomskim obilježjima te grupe, a ne znamo ništa
    socijalna osjetljivost nije istresanje 44 mil kn mjesečno na osobe koji imaju troje djece
    socijalan osjetljivost bi bila da se među građanima prepoznaju oni najranjiviji, a ta skupina možda ima neke dodirne točke sa skupinom ljudi koji imaju troje djece, tj vjerojatno se u određenom segmentu preklapaju, ali nipošto se ne radi o istim skupovima
    socijalno su ugroženi i roditelji manjeg broja djeca, kao i roditelji većeg broja djece koji ne koriste mjeru
    TO je logika, a ne ove raspudićeve mantre

44 milijuna kn mjesečno se NE troši na socijalno ugrožene pa da ima se sada ta prava uzimaju
    44 mil kn se troši na DEMOGRAFSKU mjeru, a neki njeni korisnici su socijalno ugroženi, te je grad obećao za njih se posebno pobrinuti

ostali mogu svoju djecu voditi u isti onaj vrtić u koji sam i ja, i mnoge druge majke vodila u periodu od svibnja do rujna - u nijedan
    reći da je bolje potrošiti dodatnih 44*4=176 milijuna kuna ili više, da ne bi slučajno bilo nešto naglo, nije logično, nije racionalno, nije ekonomski učinkovito, upravo kakva je i sama mjera bila

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Neće ušteda biti baš tolika, Grad će morati sufinancirati vrtiće toj djeci što dosad nije činio.
    U Rijeci je ekonomska cijena vrtića oko 2100 kn, veći dio korisnika plaća 720 mjesečno (najskuplja tarifa u koju upadneš ako su prihodi preko više od 1/2 prosječne mjesečne neto plaće u prethodnoj godini po članu domaćinstva).
    Pretpostavimo da je u Zagrebu ista ekonomska cijena, a sami plaćate max 600, ako sam dobro shvatila. Znači da Grad mora mjesečno plaćati 1600 kn po glavi djeteta u vrtiću.
    Da li kod vas Grad sufinancira i produženi boravak?

I koliki broj korisnika mjere će ovim, bar privremeno, upasti u kategoriju socijalnih slučajeva, pa će opteretiti proračun drugim mjerama, tipa dječji doplatak, sufinanciranje struje, drva, besplatni pokazi i sl.?
    Meni taj nagli rez isto malo smrdi na populistički potez, više nego što će mu stvarna isplativost biti.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ako još jednom pročitam "nagli", poispadat će mi kosa

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Grad ima puno otezanije uvjete i veca ogranicenja od vas dvoje.
    Pa ljudi moji jel netko radi u gradskoj ili drzavnoj upravi?
    O cemu pricamo???

Birokracijaaaa koči i usporava sve.
    Ovo je istina. Javna nabava traje i traje. Pada i zbog zareza, doslovno. A da ne govorimo o tome da se netko moze zaliti i sve odgoditi. A na velike radove koje moze raditi puno firmi, zalbe su cesto ocekivane.

Kerum je pogodovao prijateljima, al da nije, vrtici ne bi bili tad otvoreni. Tj. da je slijedio proceduru. No, ja jesam za proceduru.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 10.11.2021. at 12:12

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je istina. Javna nabava traje i traje. Pada i zbog zareza, doslovno. A da ne govorimo o tome da se netko moze zaliti i sve odgoditi. A na velike radove koje moze raditi puno firmi, zalbe su cesto ocekivane.

Kerum je pogodovao prijateljima, al da nije, vrtici ne bi bili tad otvoreni. Tj. da je slijedio proceduru. No, ja jesam za proceduru.
    Razumijem o čemu pričaš.

Baš zbog toga ako će se poštovati sve propisane procedure, a trebale bi, ovaj postupak adaptacije će zasigurno puno duže potrajat, sukladno navedenom priijelazno razdoblje je trebalo biti punoo duže. I da, ovo je prenagao i ishitren potez.
    To bi svaki laik lako mogao okvirno izračunati kad bi mu netko podastro podatke o prosječnom trajanju svake faze postupka. Zato mi nije jasno da nikome u gradonačelnikovom timu nije bilo suspektno da je rok neizvediv i nerealan.

Meni se samo potvrđuje ono što sam otpočetka tvrdila da u timu Možemo nedostaje vrhunskih ekonomskih stručnjaka. To mi je bilo vidljivo već u samom programu stranke, al sam se ipak nadala da će složiti tim top stručnjaka, trebali smo apsolutno promjenu, entuzijazam, mlade ljude da pokrenu stvari. Moguće da se promjene i dogode, al ozbiljno moraju pod hitno ojačati svoj tim iskusnim stručnjacima iz "businessa".

Jel netko zna imena stručnjaka, ekonomista koji sudjeluju u uskom timu? Pravih stručnjaka jel, ne nekih profesora i pripadnika akademske zajednice trla baba lan da joj prođe dan, dugogodišnjih stručnjaka iz prakse. Ne pratim baš zbivanja osim što tu pišete.
    Ako ih već nemaju, moraju ih iznaći ASAP.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.11.2021. at 13:03

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Neće ušteda biti baš tolika, Grad će morati sufinancirati vrtiće toj djeci što dosad nije činio.
    U Rijeci je ekonomska cijena vrtića oko 2100 kn, veći dio korisnika plaća 720 mjesečno (najskuplja tarifa u koju upadneš ako su prihodi preko više od 1/2 prosječne mjesečne neto plaće u prethodnoj godini po članu domaćinstva).
    Pretpostavimo da je u Zagrebu ista ekonomska cijena, a sami plaćate max 600, ako sam dobro shvatila. Znači da Grad mora mjesečno plaćati 1600 kn po glavi djeteta u vrtiću.

I koliki broj korisnika mjere će ovim, bar privremeno, upasti u kategoriju socijalnih slučajeva, pa će opteretiti proračun drugim mjerama, tipa dječji doplatak, sufinanciranje struje, drva, besplatni pokazi i sl.?
    Meni taj nagli rez isto malo smrdi na populistički potez, više nego što će mu stvarna isplativost biti.
    Slažem se. Nisu sagledali. Bubnuli, pa kako bude. Njima na vlasti će u svakom slučaju biti dobro. Dok su na vlasti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Ako još jednom pročitam "nagli", poispadat će mi kosa
    Svimbi, čuvaj kosu za svibanj

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se. Nisu sagledali. Bubnuli, pa kako bude. Njima na vlasti će u svakom slučaju biti dobro. Dok su na vlasti.
    Da, ishitreni potez bez detaljne analize u pozadini svega. Ako je i rađena analiza, sumnjam u kompetentnost onoga tko ju je proveo.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.11.2021. at 13:05

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

bokte Lili, ti si zaista upućena sve kompetencije gradonačelnikova tima
    ne valjaju stručnjaci jer su profersori, analize ne valjaju, bez da si ih vidjela jer je taj tko ih je radio sigurno nekompetentan, netko u gradu ne zna zbrojiti dane trajanja postupka javne nabave...
    najbolje bi bilo da tebe uzmu u kadrovsku da im procjenjuješ kompetencije i ocjenjuješ analize

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hahahaha
    Sigurno je Bandic kad je donosio mjeru radio detaljnu analizu kratkorocne i dugorocne isplativosti i dobrobiti ( za djecu i roditelja koji ju korsti).
    Mislim radena je analiza, ali jedini parametar koji su gledali je reklama za glasove na izborima.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Veliki sam optimist i ljevičar, ali tvrditi da bez detaljnog plana 9.11. možeš osposobiti ijedan prostor za funkciju vrtića do petog mjeseca u javnom sektoru poštujući proceduru je uistinu hrabro. I to kaže doktorica psihijatrije koju ovlaš poznajem iz nekih mladih dana i odgovorno tvrdim da je visokog kvocijenta inteligencije. To je ili strašno neupućeno ili ...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ne valjaju stručnjaci jer su profersori, analize ne valjaju, bez da si ih vidjela jer je taj tko ih je radio sigurno nekompetentan, netko u gradu ne zna zbrojiti dane trajanja postupka javne nabave...
    najbolje bi bilo da tebe uzmu u kadrovsku da im procjenjuješ kompetencije i ocjenjuješ analize
    Lili sve zna.
    Stari su bili sposobni , ali lopovi.
    Novi nisu lopovi , ali su nesposobni.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja ne znam jel imaju profesore u timu, napisala sam da ne pratim, pa pitam.
    Samo pitam imena ekonomskih stručnjaka u timu. Jesi ih navela? Ne vidim. Može pls betty blue kad vidim da ti jesi upućena detaljno.

Al ovakvu analizu napravit i obećat nešto što je neizvedivo mogu samo blago rečeno nesposobni i nekompetentni ljudi ili ljudi koji su se okružili takvim ljudima. To je to.
    Uopće mi nije bitno o kome se radi, tko god da mi je rekao za ovakav plan, napisala bih isto. Da mi je moj rođeni.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.11.2021. at 13:17

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sirius, saša, betty, Svimbalo, silly, jenn vidim da vi više pratite rad Možemo, jel možete pls samo napisati koje su ekonomske stručnjake angažirali u svoj rad? Hvala puno.
    Iskreno me zanima jer dug je ogroman i trebamo vrhunski tim za rješavanje istoga i svog naslijeđa gospon Milana.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.11.2021. at 13:21

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pa, to je samo tvoje mišljenje, a ne činjenica
    na temi, a i šire ima ljudi koji misle sasvim različito

analiza se može diskreditirati temeljem metodologije, a ne zato što se ne slažemo sa zaključnom
    to je također logika.
    zaključak da analiza ne valja jer su je radili nekompetentni ljudi, a pri tome ne znamo tko je radio analizu predstavlja logičku pogrešku.
    ne možemo odbaciti analizu samo zato što nam se ne sviđaju njeni zaključci
    a pogotovo ne može odbaciti analizu tvrdeći da ne valja onaj tko ju je radio
    a pogotovo kada ne znaš tko ju je radio

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

sirius, saša, betty, Svimbalo, silly, jenn vidim da vi više pratite rad Možemo, jel možete pls samo napisati koje su ekonomske stručnjake angažirali u svoj rad? Hvala puno.
    Iskreno me zanima jer dug je ogroman i trebamo vrhunski tim za rješavanje istoga i svog naslijeđa gospon Milana.
    ajd mi ti predloži nekoliko vrhunskih ekonomskih stručnjaka čiji rad poznaješ i cijeniš pa ću ti se raspitati jesu li u timu

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I uopće nije važno zašto i kako će se povećati broj djece bez mjesta u vrtiću, samo hoće li se to dogoditi. I je li to najbolje rješenje problema ekonomski neodržive mjere? Moji su odgovori 1. Hoće; 2. Nije jer su žrtve djeca kao najslabiji dio populacije te će trošak posljedica biti najviši zbog dobi onih koji će direktno biti pogođeni. Ali će i dalje zagrebačka djeca biti uvelike provilegirana u usporedbi s djecom iz mog mjesta. Svi će to preživjeti, i djeca, i roditelji, i vlast, i mi sa strane. Svim vlastima želim puno uspjeha i sve bih najradije prisilila da provedu mjesec dana u obližnjem czss. Vjerujem da bi im to otvorilo oči.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

https://zagreb.mozemo.hr/program/ljudi/

Ovdje možeš pogledati. Znam za Damira Bakića da je u grupi Proračun (piše lijepo kad klikneš na sliku). Čovjek je matematičar, ne ekonomist, pa vjerojatno nećeš time biti zadovoljna
    S druge je strane, Davor Filipović čak i profesor na ekonomiji, pa mu ne bih dala da planira proračun mom djetetu za džeparac.
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 10.11.2021. at 13:33

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pa, to je samo tvoje mišljenje, a ne činjenica
    na temi, a i šire ima ljudi koji misle sasvim različito

analiza se može diskreditirati temeljem metodologije, a ne zato što se ne slažemo sa zaključnom
    to je također logika.
    zaključak da analiza ne valja jer su je radili nekompetentni ljudi, a pri tome ne znamo tko je radio analizu predstavlja logičku pogrešku.
    ne možemo odbaciti analizu samo zato što nam se ne sviđaju njeni zaključci
    a pogotovo ne može odbaciti analizu tvrdeći da ne valja onaj tko ju je radio
    a pogotovo kada ne znaš tko ju je radio
    Analiza čiji je produkt neizvediv, ne može bit dobra analiza. Točka.
    Pa nije valjda tajna tko čini tim stručnjaka. To je valjda javno i transparentno, no ne da mi se surfati.

A odgovor na pitanje ne može biti pitanje.
    Bilo tko iz prakse tko ima dugogodišnje iskustva u businessu može napravit jako kvalitetnu analizu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku

Ovdje možeš pogledati. Znam za Damira Bakića da je u grupi Proračun (piše lijepo kad klikneš na sliku). Čovjek je matematičar, ne ekonomist, pa vjerojatno nećeš time biti zadovoljna
    S druge je strane, Davor Filipović čak i profesor na ekonomiji, pa mu ne bih dala da planira proračun mom djetetu za džeparac.

Hvala ti, baš ću pogledat kasnije Svimbi.

Profesore kao što rekoh ne računam u vrhunske ekon. stručnjake, previše sam se njihovih trla baba lan priča naslušala bez ikakve podloge u praksi (tijekom pregovora za ulazak u EU i kasnije u praksi) i kako to provesti, puste teorije.
    Matematičari također definitivno nisu ekonomisti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Svimbi kako pretražujem po području njihovog rada?
    Nije valjda da moram kliknut na svaku fotografiju i čitat podatke od svakog ponaosob? ima neki filter tipa obrazovanje, financije, zdravstvo ili..? Sorry ako gnjavim al ovo je totalno nepregledno, pa neću klikat svakog od njih.
    Hvala.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.11.2021. at 13:41

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam samo klikala, ne znam ima li filtera

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ah, ali i to da je neizvedivo je i dalje samo tvoje mišljenje
    koje je možda točno a možda nije
    igrom slučaja sam upoznata s određenim segmentima tih postupaka i ja mislim da je izvedivo

odgovor na tvoje pitanje o stručnjacima mi služi da vidim što ti smatraš dobrim stručnjakom i da procijenim koje su tvoje kompetencije za procjenu tuđih kompetencija. Netko tko ima iskustva isključivo u businessu (privatnom sektoru) se sasvim sigurno nije susreo s bespućima birokracije javnog sektora, tako da ne bih rekla da je to jedina kompetencija koju netko treba imati, aosobito ne bih rekla da BILO TKO tko ima iskustva u businessu može napraviti analizu. I uostalom, o kojoj poziciji govorimo?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A mislim, izvedivost ovisi o tome koliko te djece vrtićke dobi ima, ima li prostora unutar postojećih vrtića koji se mogu na brzinu adaptirati, i kakva je situacija s kadrom.

I mi smo u Ri ljetos imali ho-ruk akciju upisa 100-tinjak jasličara od 300 koji su ostali ispod crte, ali za njih je pronađen smještaj unutar postojećih kapaciteta (tipa: potkrovlja, zbornice, domareva soba), i uspjelo se namaknuti odgovarajući broj inače deficitarnih odgajateljica i defektologa.
    Ako je u Zg riječ o 3500 djece, ako je svaka garderoba i ostava popunjena i ako nema kadra...ali šta ja znam, moguće i da ima, nemam info o tome.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ah, ali i to da je neizvedivo je i dalje samo tvoje mišljenje
    koje je možda točno a možda nije
    igrom slučaja sam upoznata s određenim segmentima tih postupaka i ja mislim da je izvedivo

odgovor na tvoje pitanje o stručnjacima mi služi da vidim što ti smatraš dobrim stručnjakom i da procijenim koje su tvoje kompetencije za procjenu tuđih kompetencija. Netko tko ima iskustva isključivo u businessu (privatnom sektoru) se sasvim sigurno nije susreo s bespućima birokracije javnog sektora, tako da ne bih rekla da je to jedina kompetencija koju netko treba imati, aosobito ne bih rekla da BILO TKO tko ima iskustva u businessu može napraviti analizu. I uostalom, o kojoj poziciji govorimo?
    s boldanim se slažem.

Zašto je toliki problem napisat 2-3 imena ekon.stručnjaka ako je ionako transparentno samo nepregledno na webstranici?
    Nisu bitne moje kompetencije, bitne su kompetencije ljudi koji vode Grad, poglavice u ekonomskoj sferi koja je najrizičnija.
    Ovako ispada da ih se skriva. Čemu?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Profesore kao što rekoh ne računam u vrhunske ekon. stručnjake,
    a ovo mi je vrh
    pa tko je stručan ako profesori nisu?
    bilo tko iz businessa?
    mislim, valjda je jasno da ima svakakvih profesora, ali diskreditirati sve profesore i reći da je BILO TKO iz businessa bolji od njih nije ispravan način procjene kompetencija

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A mislim, izvedivost ovisi o tome koliko te djece vrtićke dobi ima, ima li prostora unutar postojećih vrtića koji se mogu na brzinu adaptirati, i kakva je situacija s kadrom.

I mi smo u Ri ljetos imali ho-ruk akciju upisa 100-tinjak jasličara od 300 koji su ostali ispod crte, ali za njih je pronađen smještaj unutar postojećih kapaciteta (tipa: potkrovlja, zbornice, domareva soba), i uspjelo se namaknuti odgovarajući broj inače deficitarnih odgajateljica i defektologa.
    Ako je u Zg riječ o 3500 djece, ako je svaka garderoba i ostava popunjena i ako nema kadra...ali šta ja znam, moguće i da ima, nemam info o tome.
    Ne radi se o adaptaciji postojećih prostora, barem tako nije pisalo.
    Pisalo je da će se iznaći i adaptirati neiskorišteni gradski prostori za nove vrtiće u roku 6 mjeseci.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

s boldanim se slažem.

Zašto je toliki problem napisat 2-3 imena ekon.stručnjaka ako je ionako transparentno samo nepregledno na webstranici?
    Nisu bitne moje kompetencije, bitne su kompetencije ljudi koji vode Grad, poglavice u ekonomskoj sferi koja je najrizičnija.
    Ovako ispada da ih se skriva. Čemu?
    draga Lili, ja ne znam jer me ne zanima
    ako te zanima, raspitaj se, pošalji im upit
    ja to neću raditi za tebe
    pitala sam te koje stručnjake poznaješ, nisi spomenula nijednoga
    sve i da znam tko je u timu, tebi ne bih rekla jer si tvoju analizu analize već provela i objavila

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a ovo mi je vrh
    pa tko je stručan ako profesori nisu?
    bilo tko iz businessa?
    mislim, valjda je jasno da ima svakakvih profesora, ali diskreditirati sve profesore i reći da je BILO TKO iz businessa bolji od njih nije ispravan način procjene kompetencija
    Apsolutno nisu kad je riječ o konkretnoj praksi, samo u slučaju da su bili uključeni i sami u praksu.
    Na bilo koje konkretno praktično pitanje kako nešto izvesti u praksi nisu imali odgovora. Bilo mi je krajnje neugodno stajati tamo jer smo ih mi angažirali da pomognu trećoj strani.
    Imala sam more takvih situacija na poslu s profesorima s Ekonomskom fakulteta u Zagrebu (njih barem 6 razvikanih imena).

Pisati litanije po časopisima, e tu su vrh vrhova, implementacija u praksi 0 bodova.

Naravno da mogu postojati iznimke al za ekonomsko područje je vrlo specifično da ti treba taj praktični dio iz RL. ako nedostaje, možeš mačku o rep.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

draga Lili, ja ne znam jer me ne zanima
    ako te zanima, raspitaj se, pošalji im upit
    ja to neću raditi za tebe
    pitala sam te koje stručnjake poznaješ, nisi spomenula nijednoga
    sve i da znam tko je u timu, tebi ne bih rekla jer si tvoju analizu analize već provela i objavila
    Iz ovog zaključujem da iako si upoznata ne želiš reći koja su to imena jer im vjerojatno background nije impresivan. No zaista nema veze, to sam ionako samo pitala usput jer njušim da im treba neki jaci ekon.stručnjak. To njušim otpočetka.

Želim svu sreću da uspiju adaptirati sve te prostore u vrtiće do svibnja i sve prema terminskom planu koji su izradili uz analizu.

Možemo na drugu temu.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.11.2021. at 13:55

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Iz ovog zaključujem da iako si upoznata ne želiš reći koja su to imena jer im vjerojatno background nije impresivan. No zaista nema veze, to sam ionako samo pitala usput jer njušim da im treba neki jaci ekon.stručnjak. To njušim otpočetka.

Želim svu sreću da uspiju adaptirati sve te prostore u vrtiće do svibnja i sve prema terminskom planu koji su izradili uz analizu.

pa, krivo zaključuješ, po običaju!
    iskreno sam ti rekla da ne znam, a najiskrenije me nije briga
    ja pozdravljam odluku gašenja mjere, mislim da je dobra i da će, nakon eventualnih početnih problema, polučiti dugoročno dobre rezultate
    ne treba mi background nekoga koga bi ti mooooožda mogla smatrati dovoljno dobrim stručnjakom (a da pri tome ne poznaješ ekonomske stručnjake uopće) koji sudjeluje u timu kako bih podržala odluku o gašenju mjere
    kad bih imala takav pristup za svako slaganje ili neslaganje s nekom političkom odlukom, provodila bih dane čitajući CV-eve i raspitujući se o članovima timova koji ju je donio, a to je krajnje neučinkovito trošenje vremena.
    Posljednje uređivanje od betty blue : 10.11.2021. at 14:01

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Apsolutno nisu kad je riječ o konkretnoj praksi, samo u slučaju da su bili uključeni i sami u praksu.
    Na bilo koje konkretno praktično pitanje kako nešto izvesti u praksi nisu imali odgovora. Bilo mi je krajnje neugodno stajati tamo jer smo ih mi angažirali da pomognu trećoj strani.
    Imala sam more takvih situacija na poslu s profesorima s Ekonomskom fakulteta u Zagrebu (njih barem 6 razvikanih imena).

Pisati litanije po časopisima, e tu su vrh vrhova, implementacija u praksi 0 bodova.

Naravno da mogu postojati iznimke al za ekonomsko područje je vrlo specifično da ti treba taj praktični dio iz RL. ako nedostaje, možeš mačku o rep.
    onda niste odabrali dobre stručnjake u povjerenstvo ili što ste to već imali
    vjerojatno se radilo o paušalnim imenovanjima, kako već biva po tim ministarstvima

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da ne trošimo uzaludno vrijeme, već sam pojasnila zašto me zanima tko je autor te analize zbog neizvedivosti plana. Ništa više od toga.
    Na tome može i ostati da ne trošimo više slova i vrijeme.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.11.2021. at 14:04

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da ne trošimo uzaludno vrijeme, već sam pojasnila zašto me zanima tko je autor te analize zbog neizvedivosti plana. Ništa više od toga.
    Na tome može i ostati.
    zar te onda ne bi trebala zanimati analiza, a ne stručnjak koji ju je radio?
    ili si vidjela analizu?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

onda niste odabrali dobre stručnjake u povjerenstvo ili što ste to već imali
    vjerojatno se radilo o paušalnim imenovanjima, kako već biva po tim ministarstvima
    Odabrani su najbolji,najrazvikaniji, elita s Ekonomskog pa eto

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne znam otkud ja u ovoj grupi, ja zbilja ne pratim nesto posebno rad Mozemo, osim onog po portalima sto vecina nas prati.
    Niti sam se uopce osvrtala na Mozemo, vec iskljucivo moja misljenja o ovoj mjeri.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Odabrani su najbolji,najrazvikaniji, elita s Ekonomskog pa eto
    ali ne radi se to tako

ako su potrebni stručnjaci s određenim kvalifikacijama (kažeš da je potrebno iskustvo u realnom sektoru), onda se tako stavi u natječaj/javni poziv, što već
    ne biraju se stručnjaci po ugledu, nego po kompetencijama, koje bi trebale biti mjerljive

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Hahahaha
    Sigurno je Bandic kad je donosio mjeru radio detaljnu analizu kratkorocne i dugorocne isplativosti i dobrobiti ( za djecu i roditelja koji ju korsti).
    Mislim radena je analiza, ali jedini parametar koji su gledali je reklama za glasove na izborima.
    Zasto podrazumijevas da kritika nove vlasti podrazumijeva da se smatra da je stara vlast bila dobra ? Ako ikog, Bandica su nemilo kritizirali, razvlacili po naslovnicama, udarali sa svih strana. Opravdano.
    Zasto bi Mozemo bilo postedjeno ? Zar gradjani Zagreba nemaju pravo traziti neke postenije i bolje prakse od dosadasnjih ?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

zar te onda ne bi trebala zanimati analiza, a ne stručnjak koji ju je radio?
    ili si vidjela analizu?
    Vi upoznate sve navele dovoljno detalja o analizi čiji ishod bi trebao biti- rješenje za upis djece RO u vrtiće.

Ja smatram da se mjeru trebalo ukinuti, ali na drugačiji način. Ranije sam sve lijepo opisala, ne mislim se ponavljati, a moram i nešto raditi.
    Mah-mah..

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ali ne radi se to tako

ako su potrebni stručnjaci s određenim kvalifikacijama (kažeš da je potrebno iskustvo u realnom sektoru), onda se tako stavi u natječaj/javni poziv, što već
    ne biraju se stručnjaci po ugledu, nego po kompetencijama, koje bi trebale biti mjerljive
    pobogu ne raspisuje se natječaj za sudjelovanje na edukaciji

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja analizu nisam ni vidjela niti sam ju komentirala, ne znam otkud ti da sam upoznata s njenim detaljima

ali mi je zanimljivo kako tražiš ima stručnjaka koji ju je pisao, a ne samu analizu

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pobogu ne raspisuje se natječaj za sudjelovanje na edukaciji
    vi ste njih educirali ili oni vas?
    ako su oni vas, onda se svakako raspisuje
    ako ste vi njih, onda nije ni za očekivati da imaju odgovore

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo isla sam pogledati brojke ugrubo.
    Skoro polovica korisnika mjere ima najmladje dijete starije od 7 godina.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Neš ti, par tisuća mjesta u vrtićima stvoriti.. pa to se stigne i prije. Ono, što ljudi dižu paniku?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Neš ti, par tisuća mjesta u vrtićima stvoriti.. pa to se stigne i prije. Ono, što ljudi dižu paniku?
    zašto misliš da će svi ići u vrtiće?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Par tisuća novih uz ovo kaj mi sad nije primljeno još tisučica

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu ja reci, nes ti 320 milijuna kuna stvoriti, zasto ljudi dizu paniku?

Stranica 8 od 25 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •