Jutros me nasmijao Facebook, stavio je mutni krug preko dekoltea Zuzke Light, sljedeće će cenzurirat i njeno puhanje i stenjanje :lool:
Jutros me nasmijao Facebook, stavio je mutni krug preko dekoltea Zuzke Light, sljedeće će cenzurirat i njeno puhanje i stenjanje :lool:
Apsolutno se slažem, ali sa zrnom soli.
Netko poput Judith Reisman npr po meni nema što raditi na podiju akademske institucije.
Niti možemo trenutno antiscijentističko anything goes ozračje u svijetu ukrotiti intelektualnom debatom.
Znanost je teška, populizam i narativi su lagani i privlačni.
Tko je Zuzka Light? (nemam Google, a ni fejs :mrgreen:)
Zuzku znam, al ne znam Judith Reisman :D
No naravno da ne treba svakom dopustit da drzi predavanje na Sveucilistu.
mislim, ne vjezba topless :aparatic:
stavili su mutni krug preko topica za vjezbanje
dekolte je posten, ali nije gola
zuzka, ne judith :lol:
Evo, Jadro, kad ni ti nemaš google :mrgreen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Judith_Reisman
kod nas je gostovala po sveučilištima u vrijeme referenduma U ime obitelji, pa se dosta pisalo o tome koliko je to prikladno
Stigli cenzori i do nje :)?
Zar nije bizarno tako sa krugićem?
Moram iščitati temu unazad, svratila sam samo da ini poručim da me je moja starija obavestila kako vidi na TikToku da se masovno korsti "women and other people with uterus", tako da eto, ina, eppurr si muove :mrgreen:
ti nisi (samo) osoba s uterusom, nego i osoba s prednjom rupom. :lol:
link
Kratko sam pogledala link, meni je na prvu baš ok.
We, as trans people, use a variety of words to describe our gender and our body parts, and these words can be very unique and personal. There’s no one right way to refer to our bodies, but to keep things consistent in this guide, we’ve decided to use the following words in the following ways.
Don’t assume that every person you meet—trans or otherwise—will use or understand these words. In most cases, the best thing you can do is ask which words a person uses to describe their body. Remember: Our bodies are our own to name and use.
meni samo nije jasno zašto vagina nije mogla ostati vagina, a front hole da se koristi za trans žene koje su imale operaciju (iskreno rečeno nikad ne bih koristila riječ "front hole" za nikoga).
inače se riječ "hole" među muškarcima koji kupuju žene koristi i da se opiše žene u prostituciji. u patrijarhalnom i mizoginom svijetu svaka riječ ima značenje i utjecaja na to kako se percipira žene, a time i odnosi prema ženama. za neke smo štrace, za neke osobe s prednjom rupom. pa i sama činjenica da je definicija žene postala takav misterij, koji se ne može opisati i gdje je za svakoga nešto drugo ili da žene doživljavaju neugodnosti (otkaz, prijetnje) i sve češće napade (na prajdovima ili protestima za osmi mart) ako se definiraju kao ljudi ženskog spola, govori u prilog tome.
A zasto penis nije slobodno viseci organ? To mene zanima :)
Meni je sasvim u redu da ljudi sami sebe i svoje dijelove tijela nazivaju kako god žele, i držim da to jest osobno i da svatko ima pravo na svoju seksualnost i intimu podalje od slogana "osobno je političko". Ti ratovi grupacija, kojih sam rubno svjesna, definitivno nisu nešto u što želim ulaziti.
Jadro, meni je sve u onom prvom citatu, nemam šta dodat :D
We, as trans people, use a variety of words to describe our gender and our body parts, and these words can be very unique and personal. There’s no one right way to refer to our bodies, but to keep things consistent in this guide, we’ve decided to use the following words in the following ways.
koliko kužim brošura se odnosi na intimnu komunikaciju.
pa ne znam što bi mene smetalo ako netko želi svoj dio tijela zvati front hole.
kako mu drago i ugodno.
ni ja svoje ne zovem vagina jer mi se ne sviđa.
meni je recimo izuzetno ogavna riječ "stidnica". i kad je sin spomenuo tu riječ jer su učili u školi rekla sam mm-u da ću mu reći da ne koristi tu riječ.
onda je ispalo da im piše u udžbeniku i da mora :roll:
Evo taman pročitala, ne baš sve, ali dijelove koji su mi se činili bitni. Nisam promijenila mišljenje, ne vidim kako se ovo tiče ikoga osim ljudi koji se prepoznaju da su u tom krugu, koji opet vjerojatno ne koriste svi ove izraze, pa je pojašnjeno na što se u brošuri odnose. A i ja sam kroz zadnjih par strana malo bolje shvatila na što se koji termin u brošuri odnosi, jer su mi neki bili totalno nejasni. Svakako, imaš termine front hole, vagina, dick, strapless, koji imaju svaki svoje značenje, a sva su značenja ovdje upotrebljena jedino unutar trans zajednice. Tako da jednostavno ne vidim problem.
Jen, slazem se za stidnicu, al evo. .marketing Domacice bi mozda rekao da je ta rijec izgubila svoje originalno znacenje...
Pa nije da inace imam potrebu obracat se tudjim spolnim organima,
A ako sam u situaciji da imam potrebu sto je vrlo intimna situacija onda bih mogla i ispipati ako mislim da bi moglo biti nesto nekonvencionalno.
A svakako ga ne zovem ni “penis” ako cemo iskreno pa nije da je ta rijec izgubila znacenje