mamice, ne može biti apartman bez zasebne kuhinje
naprosto ne može
stalno radim objekte za kategorizaciju i nema šanse dobiti 3 zvjezdice bez vlastite kuhinje
Printable View
mamice, ne može biti apartman bez zasebne kuhinje
naprosto ne može
stalno radim objekte za kategorizaciju i nema šanse dobiti 3 zvjezdice bez vlastite kuhinje
evo, ja radim po ovoj tablici
http://www.uduvz.hr/dokumenti/poduze...%20objekti.pdf
Vidimo da apargtman sa tri zvjezdice ne mora imati pećnicu, i stvarno nisu detaljno propisali količinu posuđa.
"WC školjka s ispiraĉemĈetka za ĉišćenje WC školjke"
Ne piše u pravilima da treba biti i daska, tako da ona gazdarica nije pogriješila.:mrgreen:
Apri, mozes li ponoviti link? Ne otvara se.
Mamica je vjerojatno iznajmila sobe s uporabom kuhinje, inace je zaista cudno da si u odvojenom apartmanu/studiu/whatever i zajednickoj kuhinji.
Inace, kod objekata starijih od 2008, neki apartmani koji su imali dvije sobe, dnevni, kuhinju, balkone i pristojnu ukupnu povrsinu, itd. dobili oznaku studio-apartmana na racun par kvadrata manje kupaonice, tako da turist moze zaista dobiti pogresan dojam u sto ide - negdje je smjestaj veci a zvjezdica manje, negdje obrnuto....
Na kraju se zaista treba ravnati slikama i preciznom komunikacijom s iznajmljivacem.
ma otvara se, vidiš da su drugi otvorili
http://www.uduvz.hr/dokumenti/poduze...%20objekti.pdf
Prvi link mi se nije otvarao, drugi mi se otvara, thnx. :)
imam i ja jedno iskustvo iz te kategorije - ostavili nam ogroman stan - samo je dnevni pregrađen "harmonika" vratima, pa mi imamo kuhinju i blagovaonu, a oni se svi smjestili u preostali dio (dnevni boravak) i izlazimo na istu - veliku terasu, oni iz svog dijela stana a mi iz "apartmana". nismo puštali glasno TV da ih ne probudimo, ono, čuješ da netko od njih hrče. inače je boravak u svim drugim prostorijama bio OK, izbjegavali smo samo pogranični prostor. sva sreća pa smo imali prijatelje na suprotnom dijelu sela i stalno se s njima družili pa nam to i nije nešto smetalo, ali ipak, ostalo je jedno od najgorih iskustava.
Na bookingu se predstavljaju kao apartman, a i vlasnik je prenamijenio poslovne prostore da bi napravio te ljepote pa ne vjerujem da je imao puno mogucnosti za manevriranje.
U svakom slucaju, neka se i zove soba sa zajednickom kuhinjom, ja sam dobila ono sto mi je bilo potrebno da bi mi bilo ugodno s bebom u najgoroj mogucoj dobi: puzacko-istrazivackoj.
Nemam bas puno iskustva sa apartmanima, jer smo na moru kod obitelji. Osim jednog tjedna na otoku. O kad ovo sve čitam vidim da smo imali sreću. Doduše mi predrezerviramo u rujnu i potvrdimo u siječnju.
zove se sobe u apartmanu recimo http://www.njuskalo.hr/privatni-smje...oglas-11673617
alga, nemam sobe preko dvadeset godina.
samo apartmane.
Uredno kategorizirane sa svim dozvolama i tri zvjezdice.
Da, Tanči, sorry, mislila sam na Optimističnu...pisala je o onoj velikoj kuhinji za sobe...
yes
to nema veze s apartmanima.
ili imaš sobu, ili imaš apatman.
Samo vidim po ovom oglasu u njuškalu da sobe koliko sam shvatila dijele ulaz, gosti se susreću po "apartmanu". To u našoj kući nije slučaj. Svaka soba ima svoj vanjski ulaz. I ta famozna velika kuhinja koja je isto vani i ima svoj poseban ulaz.
Mi smo jednom trazili apartman preko oglasnika.
sa dvije spavace sobe.
kad smo dosli tamo kuca je imala dvije spavace sobe.
sa stvarima od gazde i gazdarice , te njihovog sina u ormarima.
oni su se privremeno preselili u garazu, a sa veseljem su me obavijestili da slobodno koristim kuhinju i njihovo sude, da cemo se i oko rasporeda kuhanja dogovoriti.
jasno vam je da su oni namjeravali i dalje koristiti kuhinju i terasu dok su gosti tamo. :)
naravno, nismo ostali kad smo vidjeli situaciju, ali ljudi su si ostavili polog i jos su pricali da su kod njih prosle godine bili Cesi bez prigovora na smjestaj.:mrgreen:
ok, nakon ovog pobjedu nosi samo onaj kome su gazda i gazdarica ponudili da spavaju s njima na bračnom. ono, da se malo stisnu :mrgreen:
U ovom "apartmanu" u Dbk u kojem sam ja bila nije bilo kuhinje, nego mi je gazdarica ponudila da koristim vanjsku, ljetnu, e da bi u pola našeg boravka odnijela iz nje sve suđe. U kupaoni je kada bila takva da sam ja mislila da su u njoj mrtvi pauci, ali kad sam zadnji dan bolje pogledala skužila sam da je to ipak samo ispucano. Uglavnom, tuširala sam se stojeći na jednoj nozi, i tako jednog dana čujem kroz prozorčić gazdu koji sjedi na terasi i govori nekim očito nezadovoljnim gostima - u mene je bilo Engleza, Norvežana, Nijemaca, Nizozemaca, Francuza - a samo se Hrvati i Srbi žale! :lool:
baš sam to pomislila, Peterlin, kao da on razumije što bi oni imali za reći, a tko zna što su sve pričali kod kuće kad su se vratili. baš me neki sram zna uhvatiti pred strancima na ovakve priče.
Pred puno godina, dakle dok internet još nije bio sredstvo komunikacije... kad smo prvi put krenuli na Mljet rezervirala sam jedan apartman... dođemo... imamo što vidjeti... soba u koju se ulazi s terase koju "apartman" dijeli s još tri "apartmana", drugih vrata ili prozora nema... a tuš, wc i mini kuhinja u istom prostoru od max 4 m2.
Svega ima (je bilo).
:(
Ja sam ovo ljeto u 7. i 8. mjesecu promijenila 8 smjestaja, nesto u RH, nesto zapadnije i bila sam bas zadovoljna sa svim. Sve sam rezervirala online preko jedne web stranice. Novost mi je da se i turista ocjenjuje. Moram priznat da mi je drago dobiti neki feedback od vlasnika. Bas sam imala ugodni kontakt s iznajmljivacima. Jako sam sretna sa svojim godisnjim ove godine. Istina, nije bio neki "budget" godisnji, iako nije bas da je bilo luksuzno. Puno novih kontakata, puno dirljivih momenata. Volim ljeto!
imam ja još bolji
mužev kolega s posla htio impresionirati svoju tadašnju djevojku i rezervirao apartman na korčuli
putovali cijeli dan, došli tamo zadnjim trajektom, a ono... nit postoji kuća nit adresa
zapravo ne znam bi li mu se draže bilo pogurati u krevetu s gazdama
Vlasnik apartmana da li je u prekrsaju, ne apartman :)
za legalno iznajmljivanje je kategorizacija neophodna, kažu
kako je u praksi, stvarno ne znam
Mojca, ma bila je, ali nisu bila ovako određena pravila niti su postojali ovako precizni zahtjevi
Ali onda fakat ne kužim kako je ovaj moj s Mljeta dobio ikakvu kategoriju, jer sam apartman rezervirala preko turističkog...
Nebitno, zahvaljujući tome što smo pobjegli od njega poznanica nas je uputila na divnu ženu, kod koje smo ostali godinama.
Je, za legalno bavljenje iznajmljivanjem moraš imati kategorizaciju. I to oduvijek postoji, moja svekrva ima papire od prije 30, 40 godina, sve uredno i detaljno. samo što su se kriteriji za zvjezdice puno promijenili, što je logično.
Netko je gore spominjao apartmane sa zajedničkom kuhinjom. To su sobe. Ana, ovo di ti ideš, to je soba, ne studio. Studio je apartman bez spavaće sobe, spava se na ležaju u dnevnom(kuhinji) ali mora imati i kuhinju i kupatilo. Svoje.
Prije sam postavila pitanje i nitko mi je nije odgovorio, pa ga opet postavljam-kako znate da netko iznajmljuje apartmane na crno? Mislim, vi kao gosti?
Još jedna stvar. nemojte pitati vaše gazde mogu li vas ne prijaviti, da izbjegnete boravišnu. To sam doživjela masu puta, pa i danas. Morate znati da postoji sistem kojima mi unaprijed plaćamo paušal, u koji je uračunata boravišna. To je par tisuća kuna, znači, mi smo za vas već platili boravišnu. A neprijavljivanjem riskiramo ogromnu kaznu. Prrema tome, odgovor je, morate davati osobne gazdama i platiti boravišnu.
Pa mogu te i ilegalni iznajmljivači prijaviti, tu se samo plaća boravišna taksa. Kao što te prijatelji prijave.
u pravu si
Meni se sviđa to ocjenjivanje bilo vlasnika apartmana bilo gosta. Imam samo jedno takvo iskustvo s Airbn-a ali sam bas ovo ljeto to komentirala s nasom gazdaricom. Ona se isto nagledala svakakvih gostiju
Tako da ja podrzavam obostrano ocjenjivanje :) a i mislim da ide na bolje jer internet radi cuda