inćuni su tu radi pikantnosti i slanosti, ja bi na tvom mjestu stavila sušene pome,ja ih sama radim i držim u tegli sa maslinovim uljem,bosiljkom i češnjakom,jako su pikantne i slane tako da bi mislim bile OK...i pinjole umjesto badema...
Printable View
inćuni su tu radi pikantnosti i slanosti, ja bi na tvom mjestu stavila sušene pome,ja ih sama radim i držim u tegli sa maslinovim uljem,bosiljkom i češnjakom,jako su pikantne i slane tako da bi mislim bile OK...i pinjole umjesto badema...
ja bih samo izbacila inćune
baš sam isto to pomislila kada sam danas gledala neki recept za zapečeni krumpir
lijepo stavi krumpir, kapulu, vrhnje
i onda da prostite zasere sa inćunima :)
ja ne mrzim ribu, dapače
ali nekako mi inćuni preuzmu okus svega
koliko dugo mogu stajati kolači tipa cheesecake?
hoće ostati ispravni do petka ako ih napravim sutra (pod pretpostavkom da ih ne sataremo u međuvrmeenu)?
ja ih ne bih tako dugo držala
Radi u četvrtak
Pa onda u čemu je problem?
Onu od sutra će pojesti u utorak, a ti ces novu napraviti u četvrtak
Eventualno mozes zamrznuti u plasticnoj posudi odmah u utorak.
Ili mozda mozes peci neke kremaste "bozicne": karamelsnite, stanglice od ljesnjaka s cokoladom i sl.
Ako radim kruh sa dijelom raženog brašna, trebam li ga prije "pofuriti" kao kukuruzno, ili ne?
Da, i MM mi je predlozio kapare, a ja ne znam kakav bi okus incuna uopce trebao biti (zadnji put sam ribu jela - prisilno - u predskolskoj dobi, a ta incuni nisu bili in).
Netko je predlozio susene rajcice, nemam ih pri ruci. Ali mogla bi ih napraviti da imam za ubuduce...
velike tajne malih majstora kuhinje, :lol:
ako je riječ o slanim inćunima, onda prevladava okus soli.
A da ubacis prsut umjesto incuna? Slan je i fin.
Slani incuni su toliko slani da sol vise ni ne osjecam, osjecam onu gorcinu soli.
A da jednostavno samo malo više posolim? :mrgreen:
Mogla bih pršut, mada će to i dijete jesti, ali čisto malo za okus..
mozda bi i masline bile dobre kombinacija
ne podudara mi se s kategorijom "lijena sam"
može, i to bez zafrkancije
neće. bit će i gosti od petka namireni, ali ih je puno u kategoriji "ne volim kolače od sira/voća/..." pa ću njima pravit nešto čokoladno, ali sam mislila ponuditi i ovo ako ostane.
Ma imaš i tu jednostavnih. Ako imaš Vučetićku, pogledaj si Lurdske štapiće. To je baš jednostavno, ako imaš oraha.
Al dosta ovisi o navikama. Meni se ne da raditi tijesto od keksa. Lakše mi je izmiksati biskvit i dodati putar i prašak za pecivo za neku podlogu, a imam osjećaj da je zdravije jer nema konzervanse.
Opet ja sa svojim Jamie Oliver eskapadama :mrgreen: Dakle, kuhala sam prvi put englesku kremu (custard), ali čini mi se da je prerijetka ispala. Mjerila sam termometrom, temperatura je bila 81 stupanj, tada sam je skinula s vatre. Također, ostajao je čist trag na žlici kada bih prošla prstom. Stavila sam je na hlađenje, ali i dalje mi je prevodenasta, nije onako lijepo gusto tečna. I puno mi se jaja osjete, i mirisom i okusom :sad:
Gdje sam pogriješila, ili je to baš sve onako kako treba biti?
Sada kada se ohladila, razdvojila mi je se tekućina od mase :eek: da ja to jednostavno lijepo bacim u wc? Ili je i to baš onako kako treba biti? :mrgreen:
Ide 500 ml mlijeka, 4 žumanjka i tri žlice šećera. Prvo se mlijeko i šećer kuhaju skoro do točke vrenja, onda se malo mlijeka doda razmućenim žumanjcima i vrati nazad u mlijeko. Kuha se na jako laganoj vatri uz neprestano miješanje sve dok, citiram, "na žlici ne ostane čist trag nakon što povučete prst ili termometar pokazuje 75-80 stupnjeva". Mrvicu je se zgusnula, ali vidim na slici da treba biti još gušće...
Nisam kuhala na pari nego direktno.
ja kuham na pari sve što je s jajima, jer su tako osjetljiva
to da ti se krema nije dovoljno zgusnula može biti zašto što su jaja manja
ali budući da se krema razdvojila može biti jer su se jaja prekuhala
pojma nemam, možda se javi netko iskusniji, nisam nikad radila tu kremu
Ne ide uopće brašno u tu kremu?
Ne, kada se doda brašno, to je onda creme pattissiere iliti slastičarska krema, lol :mrgreen: sve sam naučila, haha.
Inače, upotrebljavala sam velika jaja, a ne znam kako su se mogla prekuhati kada se krema nije niti mrvicu zgusnula. Sve sam radila na laganoj vatri. :zbunj:
Onda stvarno neznam :(
A da vratis to sve na vatru i dodas gustina? Ono da spasis mliko i jaja...
ne znam, ali pamtim da je custard u Americi sladoled - odnosno jedna vrsta prefinog sladoleda
Super za roladu :)
Sljedeći put bude bolje krema ispala ;)