Eventualno mozes zamrznuti u plasticnoj posudi odmah u utorak.
Eventualno mozes zamrznuti u plasticnoj posudi odmah u utorak.
Ili mozda mozes peci neke kremaste "bozicne": karamelsnite, stanglice od ljesnjaka s cokoladom i sl.
Ako radim kruh sa dijelom raženog brašna, trebam li ga prije "pofuriti" kao kukuruzno, ili ne?
Da, i MM mi je predlozio kapare, a ja ne znam kakav bi okus incuna uopce trebao biti (zadnji put sam ribu jela - prisilno - u predskolskoj dobi, a ta incuni nisu bili in).
Netko je predlozio susene rajcice, nemam ih pri ruci. Ali mogla bi ih napraviti da imam za ubuduce...
velike tajne malih majstora kuhinje,
ako je riječ o slanim inćunima, onda prevladava okus soli.
A da ubacis prsut umjesto incuna? Slan je i fin.
Slani incuni su toliko slani da sol vise ni ne osjecam, osjecam onu gorcinu soli.
A da jednostavno samo malo više posolim?
Mogla bih pršut, mada će to i dijete jesti, ali čisto malo za okus..
mozda bi i masline bile dobre kombinacija
ne podudara mi se s kategorijom "lijena sam"
može, i to bez zafrkancije
neće. bit će i gosti od petka namireni, ali ih je puno u kategoriji "ne volim kolače od sira/voća/..." pa ću njima pravit nešto čokoladno, ali sam mislila ponuditi i ovo ako ostane.
Ma imaš i tu jednostavnih. Ako imaš Vučetićku, pogledaj si Lurdske štapiće. To je baš jednostavno, ako imaš oraha.
Al dosta ovisi o navikama. Meni se ne da raditi tijesto od keksa. Lakše mi je izmiksati biskvit i dodati putar i prašak za pecivo za neku podlogu, a imam osjećaj da je zdravije jer nema konzervanse.
Opet ja sa svojim Jamie Oliver eskapadamaDakle, kuhala sam prvi put englesku kremu (custard), ali čini mi se da je prerijetka ispala. Mjerila sam termometrom, temperatura je bila 81 stupanj, tada sam je skinula s vatre. Također, ostajao je čist trag na žlici kada bih prošla prstom. Stavila sam je na hlađenje, ali i dalje mi je prevodenasta, nije onako lijepo gusto tečna. I puno mi se jaja osjete, i mirisom i okusom :sad:
Gdje sam pogriješila, ili je to baš sve onako kako treba biti?
Sada kada se ohladila, razdvojila mi je se tekućina od mase :eek: da ja to jednostavno lijepo bacim u wc? Ili je i to baš onako kako treba biti?![]()
Ide 500 ml mlijeka, 4 žumanjka i tri žlice šećera. Prvo se mlijeko i šećer kuhaju skoro do točke vrenja, onda se malo mlijeka doda razmućenim žumanjcima i vrati nazad u mlijeko. Kuha se na jako laganoj vatri uz neprestano miješanje sve dok, citiram, "na žlici ne ostane čist trag nakon što povučete prst ili termometar pokazuje 75-80 stupnjeva". Mrvicu je se zgusnula, ali vidim na slici da treba biti još gušće...
Nisam kuhala na pari nego direktno.
ja kuham na pari sve što je s jajima, jer su tako osjetljiva
to da ti se krema nije dovoljno zgusnula može biti zašto što su jaja manja
ali budući da se krema razdvojila može biti jer su se jaja prekuhala
pojma nemam, možda se javi netko iskusniji, nisam nikad radila tu kremu
Ne, kada se doda brašno, to je onda creme pattissiere iliti slastičarska krema, lolsve sam naučila, haha.
Inače, upotrebljavala sam velika jaja, a ne znam kako su se mogla prekuhati kada se krema nije niti mrvicu zgusnula. Sve sam radila na laganoj vatri.![]()
Onda stvarno neznam![]()
A da vratis to sve na vatru i dodas gustina? Ono da spasis mliko i jaja...
ne znam, ali pamtim da je custard u Americi sladoled - odnosno jedna vrsta prefinog sladoleda
Super za roladu![]()
Sljedeći put bude bolje krema ispala![]()
Pomagajte
Radila bi mileram tortu, jel netko radio? Mene zanima jel mogu smrznuto šumsko voće staviti na tortu, jerbo se po receptu peče sa voćem. Oće li mi puno vode pustiti,kako to ide?
Evo i recept po kojem bi radila i sastojke sam kupila: http://www.coolinarika.com/recept/744711/
finger, torta je savrsena, mi ju obozavamo
voce odmrzni i pusti nek se ocijedi u cjedilu
ako stavljas direkt iz skrinje, voce ce pustiti malo previse soka pa to poremeti estetiku
mozes i svjeze voce ili iz kompota (isto ocijedi)
Posljednje uređivanje od Ginger : 17.03.2015. at 20:47
E tako sam i ja nesto razmisljala. Voće će se kao kuhat u pećnici kao marmelada pa kad se ohladi stisnut će se... Super,i meni zvuci odlicno![]()
To si radim za svoj roćkas![]()
Radila sam ovu tortu, s tim sto nisam pekla voce nego sam ga ukuhala kratko u serpici sa kasikom gustina, tako mi je bilo najlakse kontrolirati gustocu koju zelim. Kad je kolac bio pecen to sam prelila preko, u tom slucaju ne moras razmisljati o toj vodi koju ce pustiti
Pogledala sam recept, ali vidim na fotkama da ju dosta često rade s jagodama. Ako već ide preljev koji usporava propadanje voća, šta ne bi bilo bolje ostaviti jagode svježe, odnosno dodati nakon pečenja?
da stavljam jagode, ja bih stavila svježe jer mi one pečene nisu nimalo fine
ali voće tipa višnje, maline, borovnice bih pekla, to je skroz drugi efekt
Probala sam staviti voce nakon pecenja i onda preljev, ali onda voce "seta" po torti
Tj. nije priljepljeno na tortu
Od svih varijanti koje sam isprobala i dalje mi se najvise svidja original, dok se ocijedjeno voce pece
Mada je meni ova torta nekako prepudingasta. Ok, skroz je fina, ali kao neki malo bogatiji puding sa vocem, i to je to. Ne znam, mozda je ja nisam dobro napravila, a i inace nisam veliki fan pudinga.
Posljednje uređivanje od biserko : 18.03.2015. at 13:19
Ja neću stavljati preljev,nije mi to nesto![]()
Napravit ću je kasnije i radit ću bas po receptu,pa ću vidit kakva će ispasti. Voće mi se odmrzava.
Javim dojmove![]()
Nisam ni ja ljubitelj preljeva, al zbilja voće izgleda puno više šik s preljevom.
vertex, bas cu probati tako sljedeci put
mozda se ne bude odljepljivalo od kreme
To meni ide na cheesecake, od njega se ne odljepljuje...
Prije ove varijante sam voće kuhala samo sa šećerom, što je isto bio ok, ali da bi se zguslo trebalo je puno duže kuhati pa bi se i voće dosta raspalo.
Ovako voće ostane lijepo bucmasto, a ovo malo kukuruzng škroba se ne osjeća (ja ne osjećam).
ja u kremu stavim limunove korice i baš mi to paše u kremi....
i stavljam voće s preljevom gore, iskreno, nisam nikad probala sa pečenim voćem, baš bi trebala...
Jurana hvala ti
Prijavljujem da mi je mileramka ispala odlicno i jakoooooo je fina,skoro mi se potuklo 10ljudi na roćkasu zbog nje![]()
Sve radila po receptu,smrznuto sumsko sam odmrzla i malo posecerils i pekla.
Nisam stavljala preljev,samo posula staubom.
Stvarno je odlicna!!