nisam našla ovaj recept. tu je negdje na forumu? trebam nešto što će kokošica moći raditi
Printable View
http://forum.roda.hr/threads/61760-B...87i-2010/page6
a stavljam ga i ovdje, jer me zabavlja kako alex ne voli zlice, ssalice i ostalo u receptima.
Pa kako cu salicu maslaca?
mogla si iz recepta obrisati ono aleks...
ne moraju svi vidjeti da stalno neke recepte zicam
i na kraju nikad nis ne radim :)
ove kuglice sam čak bila napravila
ali sam zaboravila da ne volim kombinaciju cokse i naranče
alex izbaci narancin sok, ja za sebe dodam samo rum :oops:
a po potrebi neke tekucine koja mi tad pase i ne radim kuglice (ove godine klinci su ih radili) vec naparvim kvadar. i sjecem na snite. bude super, a brzo gotovo.
i nemoj se ljuti sto ti ime nisam maknula, meni tako stoji u isprintanim receptima i uvijek mi dodje milo. zamislim apri kako u nego gluho doba noci vaze i radi kuglice i tebe kako razmiljas da li ti se to da ili ne raditi ujutro uz kavu.
prvi put u životu mi se desilo da sam sve sje... zeznula
prvi krenuo naopaku i ja odustajem jer vidim da su mi ruke ni za što
dakle, ove godine štanga
ništa
užas
ne znam kako ću to preživjeti
tuga i jad
I kaj onda, ima i puno gorih stvari.
Fala bogu živimo u vrijeme kada kolače možeš i kupiti.:mrgreen:
Znam da to nije to, ali bolje je za zdravlje od živciranja...:-)
Ja se psihički pripremam za sutra.... napravim hobotnicu i bakalar i onda kćeri kategorički odbijaju jesti.
Mlađa je predložila da zašto na Badnjak za večeru ne bi imali riblje štapiće.:roll:
imam jednu dobru poslastičarnicu, kolači ko domaći
kad sve krene zlo i naopako kupim kilo išlera i lažem da sam ih sama pravila
da ti pošaljem?
Umorna kao pas i zvjerski prehladjena jutros sam ušla kod Vinceka i kupila orehnjacu i makovnjacu. Ja to jesti necu, ali svekar si to želi, pa nek si ima.
U zadnja tri sata napravila kuglice s narancom, kruh gospodčine Polde (dupli dozu) i tortu od Umiljate.
Mama je donijela kekse. I to je to.
Glavno da ima čokolade u svemu sto sam radila. :mrgreen:
veći dio mojih keksa/kolača se već pojeo. zato sad krećem u drugi udar s tortama.
Ja sam upravo dovršila svoje: rafaello kuglice, čokoladne kuglice, bajadera, linzeri, šareni keksići na modlu, breskvice, rozen torta i kokos torta (jer mojima kokosa nikad dosta).
Evo moj izvjestaj:
Procijedila sam svoju prvu visnjevacu,prekrasno mi je ispala, fino gusta,slatka! Pa sam radila liker od domace narance sa star anisom I cimetom,otvaramo na bozic. Pa smo napravile sirup od kiselog sipka,jakooooo finooooo!
Od kolaca imamo amaretti di grappa, jako zanimljiv I dobar keks-kolac, pa imamo snowball cookies, kiflice od maka, pa zvjezdice s ljesnjacima, pa coco blanco - pecene kuglice od kokosa I limuna, pa prutice ciji se krajevi umacu U cokoladu - umocenci, dvostruko cokoladne kekse sa zobenim, specullas.
I jos smo radile taj boric od ukrasenih zvjezdice od prhkog tijesta,jako efektno izgleda.Stavit cu I slicice kad sve slozim.
Mama mi je dosla U posjetu I pomogla,inace nebi bilo toliko vrsta! Gustala sam praveci ih, sad jedva cekam da ih krenemo jesti :mrgreen:
Gotovo;
snowball cookies
išleri
rafaelo kuglice
chocolate crinkles
i sacher torta
medenjaci
lješnjak-gnijezda
bijela pita
medena Kata
londoneri
Ostalo mi je dosta margarina i maslaca. Smiju se zamrznuti?
Ove godine ćemo svi s topica imati iste kolače :lol:
kod mene gotovi:
snowball cookies
rafaello kuglice (pola ih je s lješnjacima, pola s kokosom)
milijun komada
crinclesi zamijesiti, samo ih sutra trebam ispeći
a baka je s druge strane pripremila one tradicionalne, vanilin kiflice, linzere, išlere, orašćiće...
Jedva čekam naslagati ih sve na tacnu :mrgreen:
zaključat ću ovu temu iz čiste zlobe
aj bjež odavde u kuhinju i radi
ni curama gore nisu se sami napravili
ali ja sam radila od jutros
i ništa mi nije uspjelo
znaš kad su se svi u prah pretvorili
nikad to vidjela nisam
hebote, skoro 30 godina iste kolače pravim, uvijek svi uspiju
ono... između 15 i 20 vrsta
ma nekad i više
ali sada nijedan jedini nisam uspjela izvući; kako sam koji započinjala, tako su se upropaštavali
kažem ti, ko ukleto
Hajde , Apri , smanji broj.
evo , ja sam na 5 i to je cisto dosta.
i moji svi debakl ove godine :(
i to provjereni koji su dosad uspijevali, očito nisam raspoložena za kolače ove godine
da bar dio te smjese možda upotrijebiš kao nadjev za oblatne?
http://www.coolinarika.com/recept/ob...m-i-cokoladom/
Trostruki uzitak - svake godine :)
Evo upravo napravljen...
Jel ima neko ideju kolaca s makom? Imamo viska pa..
Meni je ovaj prefini i usput prejednostavan:
http://valivolitorte.dobrahrana.juta...m-i-cokoladom/
Jel mogu ovdje zakukat kako mi je dijete bolesno od subote? Nis od mojih kolaca ove godine bojim se! :( Mozda sutra kad ce spavat smutim munch mallow, to je gotovo za pol sata, ali ne obecajem...
evo i ja prijavljujem katastrofu
šape
preprhke, mrve se, ne mogu iz izvaditi iz kalupa
ukusne jesu, ali to je prah za jesti sa žličicom:-(
aleks, i kod mene je hrpa žličnjaka :-)
kazu da je jutro pametnije od veceri
tvoji zlicnjaci su vec ispeceni ili pak tijesto izmrvljeno?
meni se tijeto za kakao puserle ne da razvaljati, mrvi se, sad sam ga strpala u frižider pa 3.sreća
Takve šape ili slično mrvljeno tijesto umiješajte s nekom kremom ili pudingom (još lakše) i onda se može čak i oblikovati u neki oblik, pa režete kao tortu ili kuglice od te kremasto mrvičaste smjese. Ako su sastojci fini, pojest će se bez obzira na oblike. :yes:
Držite se cure. :love2:
Kod mene kaštelanska torta, krancle (linzeri), crne kuglice, lješnjak kuglice, zvjezdice sa cimetom. Dosta za dan-dva, a za novu ćemo praviti druge i nove. :-)
Ajme cure, žao mi je šta vam ne uspijevaju kolači, znam kako je to grozno!! Držite se :-) Nema predaje! :pivo:
ne, ne KRIVO
nema "ne uspijevaju"
ovo je prvi put u mom dugome životu
dakle, nema trajnoga glagola, već svršeni
ne ispiju!
apri, da te utješim. Mislila sam da tvoje napolitanke bake Anke nikako mogu ne uspjeti. I nisu mi uspjlele - ne znam zašto. mislim da sam jaja predugo kuhala i da sam kupila neke pokvarene napolitanke u konzumu (ovo drugo se tješim)- no neki drugi su uspjeli ali ovo s bakom Ankom mi fakat nije jasno.