nisam ih još napisala, jelda?
sorry.
KUGLICE OD PIŠKOTA
80 g maslaca
200 g mascarpone sira ( ma može i obični, samo ga malo izradi pjenjačom da se razbiju grudice
50 ml ruma
5 žlica soka od naranče
30 komada smrvljenih piškota
za uvaljati - 10 kom smrvljenih piškota
za ukrasiti, po želji, čokoladna ocaklina
sir, maslac, rum i sok pomješajte mikserom, dodajte mrvice piškota i izmješajte, pa pola sata ostvite na hladnom. uvaljajte kuglice veličine oraha, pa uvaljajte u piškote i po želji ukrasite.
spajalice, za kupiti sam viđala čokoladne ocakline koje su pakirane u vrećice i u njima se rastope u vodi, pa se odreže rub i istiskuje.
tako da mislim da ne bi trebala imati problema s ovom glazurom u vrećici.
Htjela sam samo dodati da se fudge da rezati, fino se stvrdnuo. Dulce la leche sam napravila dosta gust pa u kombinaciji s čokoladom se stvrdnulo.
aleeeeeks...
napravila sam kuglice i mjerkala žlicu po žlicu svega
i ovako je ispalo:
150 g šećera u prahu
250 g maslaca
350 g oraha
450 g keksa
sok od dvije naranče (trebala bi i kora, ali nisam imala nešpricanu, pa nisam stavila)
ruma... jedno 4 žlice
kakaa u prahu... jedno 6 žlica
od ovoliko svega ispadne jako puno, sobodno prepolovi mjere
konzistencija smjese jako ovisi o proizvođaču maslaca.
pa ako ti budu mljackave, dodaj još keksa.
ili nemoj odmah staviti sav sok, nego malo po malo.
sve to može "cirka oko"
hahahahahhahahahahaha
sva sreća da je to under cover
spajalice, drago mi je da su kore uspjele. Ta fora s vaganjem kora je zapravo odlicna, jer je veca sansa da ce se fino izvaljati.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.12.2010. at 14:18
ja stavljam meko brašno, nikad nisam imala problema zbog tog. (jesam zbog drugih nekih momenata s tim keksima, ali zbog brašna nikad)
Do sad sam napravila čokoladnu salamu sa suhim voćem, kekse kokos, kuglice mak, biskvit orah čokolada, prutiće od lješanjaka, danas planiram biskvit za tortu od malina i kremu za tortu i kremu za biskvit od oraha, a sutra filati i mazati glazure. Još bih nešto, ali ne znam što bih, ostala sam kao onaj magarac između dva stoga sijena.
ja tražim kremu za mađaricu, onu s karamelom i brašnom, ali da ne ide pol kile šečera ko u ovu koju ja imam.
da mi ne otpadnu zubi od slatkoće dok progrizam kore.
i filu za oblatne , onu sa čokoladom iorasima...
pliz. tnx
Posljednje uređivanje od babyboys : 23.12.2010. at 15:53
babyboys, samo smanji količinu šećera, tj karamela. Bit će i dalje dosta kreme. Ja uvijek smanjujem i šećer i jaja.
Ovaj moj recept na prošloj strani za mađaricu je klasični, i onda je i ukus klasični. Ali, lako se to modificira, nisu kolači nuklearna fizika.
tnx, znam ja da nisu niklearna fizika, ali imam trojicu koji prema mađarici gaje posebnu ljubav, pa mora biti savršena![]()
Ja sam radila mađaricu s karamelom i recept za kremu je slijedeći:
- otopila sam 25 dag šećera na laganoj vatri
- zalila sa 8,5 dl mlijeka i kuhala dok se sve nije otopilo
- u međuvremenu sam pomiješala 10 dag oštrog brašna, 2 vrhom pune žlice kakaa (prosijanog) i 1,5 dl mlijeka u gustu smjesu bez grudica (za svaki slučaj, ubacila sam i 2 rebra čokolade za kuhanje, zlu ne trebalo)
- to se ukuha u kipuće mlijeko i kuha (ne znam koliko, otprilike procijenim)
- u skoro hladnu kremu umiksam 15 dag maslaca/margarina
sireno, ja sam odokativno napravila, a identično ovako ko ti![]()
JA sam napravila kekse sa pekmezom i cokoladom, vanili kiflice, kekse od ljesnjaka i cokolade, madenjake, kokos poljupce i coko-kokos kuglice. VAnili koflica vise nema, kekse i kokos poljupce sam vec ponovo radila, a ostatak kolaca sam sakrila medu lonce da ih doma ne nadu.
Radit cu joj MAdaricu i tortu od jabuka, a za NG tortu od sira.
Evo ja upravo napravila kore za mađaricu, ali po nekm svom receptu, ispale su fenomenalno. Mirišeeee. Ali filat ću ih tek sutra...
I nisma ih valjala između papira nego ovak. Btw, spajalica i ja sam vagala kore da budu jednake, ali nije to ništ. Jučer sam vagala medenjake, svaku kuglicu, da svi budu jednaki...
Skoro sam to i s kiflicama napravila, ali sam se brže bolje predomislia.
Inače. moj popis kolača se sveo na
vanilin kiflice
mađarica
čupavci
medenjaci
rafaelo kocke
JA sam izvaljala samo 5 kora, nisam imala dosta za jos jednu. Ispocetka je islo dosta tesko, kasnije malo lakse. I bas me zanima jesu li zbilja puno bolje od kupovnih, jer ako razlika nije velika necu se vise zezati sa njima. Napravila sam na kraju odmah i kremu i glazuru, jedna briga manje. Idem sada zamjesiti tjesto za pitu, pa nek ceka do sutra.
I ja sam valjala 5 kora, kaj će mi više...
Ne znam, meni je jako jednostavno ovo bilo za napraviti, a stvarno prefina mađarica.
Ne znam, moje se bai i nisu valjale ko lude. Mozda je bila kvaka u vrhnju, stavila sam plavo, nisam imala crvrnog...
Gotovo!! Vanilin-kiflice, Franjina pita, moja inačica Hola-kocki i salama od keksi sa žele bombonima.
Za razne ukuse, i mislim da im je to dosta. Za NG slijedi nešto novo.
Jedva sam dočekala sjesti malo i tipkati.
cure molim vas, za bajaderu s portala, da li se orasi samelju, narežu na sitno ili što?
moja mađarica ima samo 4 kore, nisam imala volje za više...
Dobila sam prefine recept za kesten kuglice, toliko su mi fine da drugi put neće pravit kugle nego u zdjelicu pa žlicom jest...
ma bila sam sama doma, grebla žlicom po ranglici pa sam jednostavno morala nekom reći koliko su dobre..
http://www.coolinarika.com/recept/ku...na-i-cokolade/
ani imas na trecoj strani post 119 od marte s receptom za madjaricu.
MS
ja sam ove godine samo nezavisni promatrač
ispekla sam samo majine kukije
i kesten tortu
nisam stigla ništa drugo
ali planiram se popraviti do NG:
aprine kuglice kad se već trudila vagati
kuglice od mrkve do MS
princezine puffiće
martine pracne
a mama će napraviti medenu pitu
mislim da će to biti dosta
mada bi voljela i zrna kave, jako mi lijepo izgledaju
i anekine budniće, oni su mi lani bili super
(gdje je anek, dugo je nisam vidjela na forumu)
i imgine anzac kekse
i aprin rafaelo i napolitanke bake ane
i ferrero....
ali neću imati vremena, a i previše je
Bok curke, sretan Božić svima!!!!!
Evo mog popisa: bajadera, čupavci, čokoladne kuglice, bajadera od kokosa (umjesto oraha staviš kokos, ostalo sve isto ide samo je drugi okus), salama u oblatnima, kremšnite, kocke od oraha. I ono što mi je najdraža pohvala: sin mi do ovog Božića nije bio neki ljubitelj kolača (više je volio slane), a sad nemre prestat jest i veli da su mu ooodlični (a ponio ih je i na praksu neke 3 kg na domjenak i veli da su ih svi hvalili). Evo, ja samo mislim da su ipak mogli biti još malo bolji/ljepši ali kraj dvije bebe sam dobro uspjela sama sve napraviti.
raffaello (trostruku dozu) i beti3ine vanilin kiflice (s onog drugog topica), isto trostruku dozu (jer sam imala toliko mljevenih oraha)...
pola raffaella nosimo sutra kod rodjaka gdje "gostujemo" na rucku, pola kiflica poklonila prijateljima za bozic...
i to je to. i ne da je dosta, nego raffaello jos nismo ni naceli jer su se klinci najeli kiflica, pa nadopunili nekim drugim (kupljenim) slatkisima, i sad cekamo da se pozelimo hrane uopce![]()
spekulasi
princezine hrpice
kokos kiflice
keksici punjeni pekmezom (srca, zvjezdice..)
danas sam tek degustirala (ispeceno prosli vikend) i super su, spekulasi su taman otpustili da ne slomis zub kad odgrizes
jucer sam napravila kokos salamicu, i smedje zutu salamicu sa ljesnjacima i zele bonbonima (prvi puta oboje)
njih dvije su u skrinji, da se stisnu...
ja sam napravila aprine kuglice s modifikacijama (djeca ne podnose tragove naranče) i samo u dio stavila orahe, neke sam ostavila gole, neke uvaljala u kokos a neke u orahe pa imamo tri vrste
napravila šape
orehnjaču i makovnjaču
obzirom na vrijeme i ostale resurse, prezadovoljna
Posljednje uređivanje od Maja : 25.12.2010. at 11:03
Ja sam napravila: rafaello,kuglice by sunce (dvije vrste, s lješnjacima i čokoladom i kokosom), 4 vrste keksića
od jednog tijesta s tim da sam smanjila dozu i pravila tri vrste, mađaricu, makovnjaču i orehnjaču, i sad se
samo pitam ko će sve to pojesti. Inače ove godine sam imala zbilja izvrsnu malu pomagačicu..
ja sam napravila bounti kuglice - slično kao raffaelo, samo ne ide mlijeko u prahu; išlere, trokute, čokoladnu salamu, dukate, košnice, zvjezdice s kuhanim žumanjcima i medenjake
Ja nisam nista napravila, samo slinim dok citam ovo vase![]()
ja sam napravila mađaricu,trostruki užitak i kokos kiflice
onda sam se malo mijenjala sa mamom i sestrompa imam još i krašotice,tortu od sira,neku finu tortu sa nutellom i još nekom žutom filom (zaboravila ime),breskvice,šape,londonerice,banana kolač
za n.g. ću ispeći još jedan kolač i neku tortu i dosta nam
JA imam doma tooonu kolaca i sve mi je zao dok ih gledam, jer ih nitko ne jede.
Klinci su jeli neko vrijeme, ali ni oni vise ne mogu. Ja sam isto dobila hrpu od mame i svekrve, tako da se toga dosta skupilo.
Jeste vi zamrzavali kolace? Kakvi budu poslije? Mogu svi u skrinju ili neki ne?
Moja sestrična redovito smrzava kolače i uvijek budu dobri za jesti poslije.
I moji doma...žali bože tolikih kolača, a meni je već zlo!