Pokazuje rezultate 1 do 50 od 359

Tema: Božićni kolačići 2010.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gotova sam! Ove godine mi kolači baš i nisu nešto uspjeli :/.
    Kokos-rolada koja nikad nije omanula ispala mi je premekana, kokos u kremi je sipak i ne da se lijepo rezati .
    Zrna kave su prefina, ali kad sam ih glazirala čokoladom ne izgledaju lijepo (nije da su baš skroz grdi, ali nisu niti prelijepi :/).
    Kore za mađaricu su mi popucale kad sam ih slagala, ali ajde...sklepala sam to nekako.
    Keksići (kokos, lješnjak, badem, mak) su mi tak-tak.
    Pri izradi bajadere jedva sam svijetli dio složila preko tamnog, a pri rubovima mi se razdvajaju ta dva sloja.
    Medenjaci koje sam izrezivala u obliku bora ne liče ni na što (ajd, barem su fini).
    Košarice od prhkog tijesta koje ću puniti sutra prilično se mrve na dodir...
    Hot chocolate on the stick trebala je biti tvrda da se reže na kocke i bude nabodena na žličicu ispala je mekana, ali i to sam spasila (žlicom sam uvaljala kuglicu smjese u kakao i cimet pa stavila na podlogu - košaricu od muffina) i može se pokloniti (isto je spašava što je barem fina.

Marta me zaintrigirala s onim svojim fudgeom i to bijelim pa sam nabrzinu pokušala eksperiment - u dulce la leche otopila sam bijelu čokoladu i u to ubacila malo suhih marelica, brusnica, lješnjaka i pistacija, no čini mi se da ne bude dovoljno tvrdo da voće mogu i rezati.

Jedino s čime sam stvarno zadovoljna su medena pita i kuglice od oraha i cimeta te kuglice od mrkve. Imala sam još par kolača u planu, ali mi je žar nekako zgasnuo i više ne pečem baš ništa, a najgore mi je što pored 12 vrsta kolača imam osjećaj kao da nemam niti jedan (naravno, nemam niti jedan kremasti i to je to... ).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa Vidi poruku

Jedino s čime sam stvarno zadovoljna su medena pita i kuglice od oraha i cimeta te kuglice od mrkve. Imala sam još par kolača u planu, ali mi je žar nekako zgasnuo i više ne pečem baš ništa, a najgore mi je što pored 12 vrsta kolača imam osjećaj kao da nemam niti jedan (naravno, nemam niti jedan kremasti i to je to... ).
    meni je medena pita kramasta, ali svaki puta kda bi je radila bi zavrsila u smecu.
    i nemoj se jadno osjecati as 12 vrsta, mada razumijem osjecaj ja se jadno osjecam s 6, ali valjda cu jos nesto stici smiksati.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 23.12.2010. at 09:00

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •