tanja_b prvotno napisa
Potpisujem iz osobnog iskustva. Sin me intenzivno nagovara na Dinaru, meni se teško na to ponovo odlučiti, iako bih ga rado odvela, kad već hoće (on je iz nekog, meni neshvatljivog razloga, očaran Dalmatinskom zagorom i stalno žica da idemo onamo :mrgreen:).
Lili, ne znam koliko ti je mlađe dijete staro (znam da je starija školarka), ali ako ih želiš odvesti na Velebit, uzmite apartman u Krasnom (šumarska kuća, ima info na stranici TZ Senj), odatle ste autom za 30-45 min vožnje na Zavižanu, a odatle možete raditi lagane, a predivne izlete koji će se djeci sigurno usjeći u pamćenje. Nisu nimalo teški, sve je markirano i dobro označeno (Veliki Zavižan, Balinovac, Zavižanska kosa, Vučjak, Velebitski botanički vrt, ili već spomenuta šetnja po Premužićevoj stazi koja je maltene skroz ravna u tom dijelu). Ne trebaju nikakve velike pripreme, najvažnije je imati kvalitetnu obuću.
Moj sin je prvi put bio na Zavižanu s 2 i pol godine, tada se sam popeo na Vučjak (jedan od prvih samostalnih uspona), a od njegove 6. godine svake godine smo nekoliko dana na Velebitu i već ga doživljava kao "svojeg".
Jedino nam još fali južni dio Velebita, taj nikako da dođe na red zbog nekih drugih specifičnosti (velike visinske razlike, ljeti velike vrućine, manjak domova, a nema baš ni prikladnog mjesta za kampiranje). Razrađujem logistiku i za taj kraj, ali još nisam gotova...