Bez obzira kaj smo ponavljali opet je dobil 3 iz engleskog. Pitam se kaj bi dobil da nismo.
Printable View
Bez obzira kaj smo ponavljali opet je dobil 3 iz engleskog. Pitam se kaj bi dobil da nismo.
Kazem ti njemu eng ocito ne ide, treba s njim redovito radit i opet ce ga tesko usvajat.
žuta, ako si dobra u eng, to ih stvarno svo troje možeš istovremeno podučavati, ali s mrkvama, a ne batinama :)
Izuje me iz cipela kad vrišti kao da mu netko čupa nokte, jučer sam samo tražila da završi lektiru i nikako. Ne može ga se ni kupiti nečime, osim legićima valjda...
Dobili su papirić za natjecanje iz matematike pa je i tu vrištao da neće...
A micek mali, on je pisao kako se čita, a test je bio pismeni, a vježbali smo čitanje. Sad sam vidjela u ednevniku. Napisao je za jeans đins i za shorts skrt. :lol: Naučio je ipak, samo ne za pismeni. Uh,...
Taj trend (učenja na uho, a ne vizualnog) je započeo još s generacijom moje djece, možda čak i ranije...
Ne znam kako pomoći. I mi smo imali istih problema, čak i gorih jer su djeca učila njemački kao prvi strani jezik, a engleski izborno.
Probaj sinu naći neku igricu, to je pomagalo kod mojih. Imali smo interaktivni CD koji se zvao English is fun - be my friend (Naklada Haid, https://katalog.kgz.hr/pagesresults/...divLokacijeTab )
Probaj naći nešto slično na netu.
Isto - kojekakve igrice, mozgalice i slično na engleskom.
Što se tiče čitanja - eh, probaj s cijelim riječima, ne sa slovima. Tako nekako i izgledaju knjige za prvi razred. Nađi neki materijal za male Engleze, kako ONI uče čitati i pisati. MOžda pomogne... Sretno!
a ono iako čita već drugu knjigu harry pottera kad čita na glas ne ide baš glatko, ali i kad priča ovako često kao da se muči, što je čudno jer sestra koja je kasnije progovorila bolje govori, ali to sve promatram iz ugla što obično svi govore u isto vrijeme i jedni druge prekidaju i uopće je teško završiti rečenicu kad se netko uvijek ubaci
ma nisam znala da će biti pismeni, do sada su ugl čitali i to se ocjenjivalo
Mislim da pušem u isti rog kao sirius.
Meni ovo zvuci da on možda ima neke probleme, koji se rjesavaju kod logopeda.
Uci ih da ne prekidaju jedni druge nego da puste da netko zavrsi misao.
Iz čitanja je danas dobil pet... ipak se rad isplatio... ajmeee
Ne znam kako ih to naučiti, najmanja je jako temperamentna...
Na suvagu nismo nikako mogli dobiti termin prije dvije g...
Bravo za 5 iz citanja!
Pa probajte ponovno ili Suvag ili negdje drugdje jer sto vrijeme vise odmice, to djetetu nazalost ne ide u korist nego dapače dijete puno teže kasnije usvaja ispravne obrasce.
Nismo ih mogli nikako dobiti, tek su godinu posle, odnosno prošle g kad smo bili usred selidbe nazvali u domu zdravlja da imaju mjesto, međutim do tada je ispravio sam ono problematično, a logopedinja iz vrtića je tvrdila da je sve okej. Msm na nj testu u Suvagu su nešto zaključili da ne čita s razumijevanjem, ali mali nije kužio riječi jer su dali Juhu od bundeve da čita, a tu ima pojmova s kojima se nikad ne susreće razgovorno. Koliba i štojaznam što...
Čitaj s njima svaku večer. Naučit će ne samo čitati nego u kojekakve riječi kojih nema u svakidašnjem govoru. Čudi me kako ti dijete ne zna što je koliba, kso da nikad Crvenkapicu niste pročitali.
Ne, čitala sam svašta, ali ne klasike.
Na roditeljskom su sad tražili osobne prije ulaza. Ne sjećam se je li tako bilo i prije.
Kod nas sad na sastanku prije 2-3 tjedna , mogli smo ili u školu sami s maskom . Ali tak je napisano i na školskoj stranici
Maska???
Nema nikakve maske ni osobne u našoj školi jelena.O
Bila sam ovaj tjedan na roditeljskom u školi.
Raskom ne maskom!
Treba spakirat užine za odmorko, uzela sam neke smiješne posude s pretincima pa si msm što unutra, a da ne pojedu to prvo. Sendvič u veliki odjeljak i onda su tri manja. Jedan za keksiće, drugi bademe i što bi se još moglo dodati, ali da nije voće jer to neće pojesti sigurno, i da nisu bomboni jer neću da ih odvraća od sendviča.
Krastavci? Ili nekaj slično, datulje i grožđice
Banane ne bi pojeli?
Moj ne bi sendvic pojeo, ni u kakvoj kombinaciji. Kod nas se ta kutijica s pretincima klasicno pakirala svaki dan za skolu - u najveci (polovicu) jabuka ili kruska, narezano s izdubljenim kosticama, u ostale sam stavljala svasta. Pa dok nije bilo bitno sto drugi misle isli su mali paradajzi, prutici krastavaca, paprika i sl., a poslije je bilo bitno da drugi vide pa je dobivao cokoladne bombone, perece, ribice, kikiriki, indijski orascici, kumkvati, keksici, suho voce (smokve, datulje...), cips od jabuke ili banane... Doma i dalje voli sirovo povrce, u skoli nitko ne jede pa ni on. Neko vrijeme su prolazili oni sireki okrugli u crvenom vosku pakirani. Nekad kolači.
Bademi, orasi, ljesnjaci, sendvici - to ne jede, ne da mu se zvakati.
Za odmorko si pojednostavi. Vazno je da piju. Od gladi nece umrijeti. Mali slanci, neke tortice, kutijica s vocem...
Meni se ne daju prati te kutijice s pretincima, a u sudjericu nasa ne ide.
Cure bi sin ne on je i najkritičniji jer je ko čačkalica.
Koliko traje taj odmorko da nose hranu? Moja na klizanje nije nosila ništa, eventualno bi tamo kupila vruću čokoladu jer je to bilo fora.
Od 8-12:30.
Zna li netko jesu li odmorko prijave za ljetni program završile u travnju? Pitala sam ih krajem ožujka i dobila odgovor da kreće sredinom svibnja, i sad naišla na ovo
https://skolski-sport-zg.hr/index.ph...=vijest&id=677
šk g je počela kasnije, imala štrajkove, i završava ranije nego prethodne g, kak to?
Uzela u narodnim novinama za ovu godinu. Imam 15% popusta. Nažalost bilježnice su im ko i svuda drugdje. Tanke.
Tanke u broju listova ili tanke u debljini papira?
Tanke biljeznice nikad ne kupujemo jer na kraju ispadnu skupe.
Pogledaj broj stranica i gramazu papira.
Stvar je što uopće pisanke ne vidim nigdje netanke. Možda mueller ali oni su uvijek skuplji.
Iz dosta predmeta ne uspiju ispisati jednu bilježnicu tijekom cijele godine, pa onda što tanja to bolje, manje kila na leđima. Ja još nisam ništa kupila, nadam se rasprodaji u Konzumu kao prošlih godina.
Ninaxy,
Ma kako pa djeca od zute su u nizim razredima, biljeznice tanje, itekako ce imat vise od jedne biljeznice po predmetu kroz cijelu skolsku godinu.
Ja sam evo usporedjivala velike A4 Targetove biljeznice u Mulleru 1.5 eur (veliki izbor), u Lidlu 1.11 eur (slab izbor 0 bodova), a u Promingu su iste 0.99 eur.
Mislim da su iste u NN i drugim ducanima dosta skuplje.
Ove o kojima pricam su 42 lista i 80g papir.
Znaci samo 99 centi u Promingu.
Svugdje full skuplje.
Bas bi me zanimala njihiva cijena u NN al stranica mi njihova nije pregledna. Hocu reci da NN nisu jeftin sport.