Nemaju
Sent from my iPhone
Printable View
Ženske eto i mene 18.7. mi je termin.Ovo mi je druga trudnoća-prvi put sam rodila 2005. u Merkuru,imala sam ok porod s obzirom da sam bila prvorotkinja.
Ukratko u ponoć puknuo vodenjak,došli u bolnicu oko 1h, obavili pregled,klistiranje I u 2h ušla u box (dobila drip),rodila u 5h.Nadam se da će mi i ovaj put sve tako biti.
Možda se i vidimo.
meni je termin za dva tjedna. cure, kako je bilo vama koje ste nedavno bile? jesu bebe stalno s vama? jel gužva? ja sam nedavno bila zbog lažnih trudova i dok sam ležala na ctg-u sam čula sestre ili koga već kako poprilično neugodno komentiraju žene koje ne žele drip i sl. tipa "kaj onda ne idu rađati u šumu"??? budući da od prvog poroda imam čisto dobro iskustvo, ovo me malo zapanjilo pa molim utjehu da je ovo izoliran slučaj :)
Meni je termin 27.9, ici cu u Merkur isto, zanima me da li mm moze biti na porodu bez tecaja?
i mene zanimaju detalji. Ja mogu samo pohvaliti trudničku ambulantu gdje idem već tri tjedna na preglede, stvarno su ljubazni, susretljivi, detaljni. Mene zanima da li se u rađaonu smije i treba nositi neka manja torba i što unutra se smije staviti, ili ova velika ide sa mnom unutra? Opčenito taj dio me interesira ako netko može napisati...
u rađaonu mislim da ne uzimaš torbu, možeš sa sbom uzeti mobitel ili naočale npr. Sobe su ok, kod mene nas je bilo 3 cure, kupaona uredna. Sestre su isto većinom ljubazne i doktori. Nemam neugodnih iskustava. Ja sam povela na porod sestru (bez tečaja), ali je nisu pustili do 15 minuta prije nego sam rodila. Taman je bila vizita prije. To mi je bilo bezveze jer je satima čekala ispred vrata. Velika torba ti je u jednoj prostoriji blizu pa ako baš nešto trebaš sigurno će ti dati ako zamoliš. Ja sam se zeznula jer sam došla prerano, dok su trudovi bili lagani. Prvi porod mi je bio jako brz pa sam se bojala da ne rodim u autu :) TO me zeznulo jer su me u 1 u noći stavili na ctg i držali do 6 da tamo ležim na neudobnom krevetu. Sami bolovi su bili od 7 do 9, dobila sam drip. To je bilo kratko, ali stvarno strašno bolno iskustvo. Čim sam zamolila epiduralnu, iako sam inače protiv nje, odmah su mi doveli anesteziologa. Srećom, nije bilo vremena za to jer sam se brzo otvarala...
krenula sam negdje od 30. tjedna. mom socijalnom ginekologu se pokvario ultrazvuk pa je to bio razlog što sam ranije. inače, mislim da cure idu nakon 34. tjedna. rebaš uputnicu od svog soc. ginekologa za pregled u bolnic koju si odabrala. u 36. tjednu rade i ultrazvuk pa nek ti da i za to uputnicu...
inače, bebe su stalno s mamama u sobi. dali su mi ga odmah nakon poroda, bez kupanja, sat vremena na prsa. onda sam dva sata ležala na hodniku (uobičajena procedura) i čim sam došla u sobu nakon sat vremena su ga donijeli. bebe su i cijele noći s mamama. uzimaju ih kratko na kupanje navečer i preko dana na presvlačenje i ako trebaju neki pregled. ukupno smo možda bili razdvojeni najviše 3 sata na dan. to je odlično jer bebu već tamo upoznaš pa nema iznenđenja :)
Hvala!!:-D
hvala na informacijama, evo meni je termin za dva dana :-o, pa me svašta zanima :-)
mislim da je najveći problem u Merkuru što toliko forsiraju drip. iako, ja sam tamo rodila i prije dvije godine i porod s dripom mi je bio gotovo bezbolan do pred izgon. ovaj put sam stvarno bila šokirana jačinom boli na koju se nisam ni u snovima pripremila. imala sam dojam da su sestre potpuno svjesne koliko mi je strašno jer me jedna zadnji sat držala za ruku, masirala i čak rekla da mora uvijek netko biti uz mene. nakon prvog poroda sam mislila da su žene koje urlaju totalni slabići, ali nakon ovog iskustva to više ne bih rekla. u par trenutaka sam stvarno mislila da ću umrijeti od jačine bola. dobra vijest je što nisam rezana ni prvi ni ovaj put niti popucala, a ova beba je imala skoro 4 kg. cure, slušajte doktora i babicu jer su njihovi savjeti najvažniji da dijete izađe čim brže i lakše
o bože, sad me opet strah jer moja tolerancija boli je ravna nuli, kad imam mengu nemogu bez neofena...:scared:
ja sam rodila gore 12.06. i nisam dobila drip. došla otvorena 10 cm i kilavila se tam još 4 sata jer je beba bila ogromna.
nitko mi ga nije ni nudio ni pokušao uvaliti. svejedno i bez dripa je beba zaradila hematom na glavi.
Zadnji put, 6.7.2011. došla sam ujutro u 5, otv. 8cm, i nisam dobila drip. Miha je bio vani za 20min :)
Mislim da davanje dripa ovisi o dr-u.
Predzanji put bila sam otv. 9cm pa mi je dr Roki 'naložio dati' 8 kapi dripa. Trajalo je malo duže, 25min.
da, a očito je drip manje bolan kad si više otvoren. ja sam ovaj put bila 3 cm, a nakon 2 sata dripa i strašnih bolova sam rodila. prvi put sam bila otvorena 8 cm i isto su dali drip, rodila sam opet za dva sata, ali gotovo bezbolno...
BuBA nemoj da te bude strah, vidiš da je svako iskustvo drukčije. Ja sam nakon prvog poroda pričala da je to nešto najljepše i da jedva čekam opet :) ali svakako cure imaju pravo kad kažu da nije pametno doći prerano. Radije s pratnjom šeći ispred bolnice dok ozbiljno ne počne ...
Ja sam rodila na merkuru prije tri tjedna i imam samo pohvale za cijelu ekipu, I lijecnike I sestre. Mm je bio sa mnom na porodu, sto mi je puno pomoglo...
ja sam bila prije dva danana ctg-u, primila me dr.Fenzl, jel ima tko kakvo iskustvo s njom?naručila me u utorak na uzv!
Super, hvala puno!!:)
KB Merkur - prijatelj djece:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/k...ce/639057.aspx
nakon prvog poroda kad su mi drip uvalili odma na početku a porod je trajao ni manje ni više nego 13 sati mislila sam isto da ga daju svima i odmah po defoltu međutim sad idući put točnije u veljači ove god se ugodno iznenadila....dobila sam epiduralnu, mada sam bila u predrađaoni od 11 do 6 navečer i šetkala i slušala druge mame kak rađaju nisu me apsoultno ničim forsirali i rekli su da ćemo polako i čekala sam da se još malo otvorim i dbim trudove. u pol 7 mi prokinuli vodenjak i odma su počeli trudovi tak da sam ih morala već prodisat, ušla u boks, dali mi odmah epiduralnu, trudovi milina, i tek pred sam kraj, pol sata prije nek sam rodila dali su mi malo dripa što mi je baš pomoglo da još brže rodim....imam svaku pohvalu za merkurovce, osobito dr Zmijanac koja je predivna doktorica, i moram vas upozoriti da sestre na odjelu za mame i bebe jaaaako forsiraju dojenje, nema tu oću neću mogu ne mogu, moraš i trudi se i gotovo , pokažu sve, masiraju mamama cice kad se prepune, ma stvarno su divne..... jedino im hrana nije baš nešto, bila sam gladna 3 dana al preživjela sam :D sretno svima.....
Ima li na Merkuru apartmana na raspolaganju,po kojoj cijeni,moze li tata biti u sobi preko dana,iskustva? Podizem jer mi nije odgovoreno na toj temi
Mislim da imaju apartmane na raspolaganju.
Po mom mišljenju - besmisleno je unaprijed to planirati (čitaj - plaćati), jer što ti garantira da apartman(i) neće biti zauzeti kad dođeš roditi. Jer ni ti ni jedna druga trudnica koja želi apartman ne zna točan datum poroda :)
A vjerujem da ako na licu mjesta tražiš apartman - da će ti ga dati ako je slobodan. A možda te upgradeaju i bez da tražiš i platiš :)
Sumnjam i da tamo tata može biti neograničeno?
Da,znam,naravno da ne mozes znat je li slobodan. vise me zanimaju druge info jer recimo negdje tatek smije do mile volje biti s bebom i mamom a negdje ne smije dalje od sobe za posjete.
Nema posjeta u sobu, samo na prozorčiću tata može vidjet bebu, a mama može izać u hodnik s tatom!u rađaonu može, bez tečaja!
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
I nema sobe za posjete!:(
Cak ni u apartman???
Evo,mene recimo to smeta!kako u nekim bolnicama smije u apartman a u nekima ne. Boze sacuvaj da otac ima kontakt s bebom
Nisam sigurna, al mislim da u apartman smije!
zna li itko?
joj super, super, hvala ti puno :*