kalimero - super je torta :klap:
Printable View
kalimero - super je torta :klap:
Wow, Kalimero, odlična ideja i izvedba :)
da se i ja malo pohvalim..
http://picasaweb.google.hr/fotkedugoselo/TORTE#
Wow, Linda, nisam znala za talent! :D
kalimero, prelijepa prva ticino torta!
Linda :naklon: :naklon: :naklon:
Pa to su umjetnička dijela. Jesu to žive ruže na bijelim tortama ?
Molim te odakle ti kroj za cipelice, već sam htijela kupiti dječije pa ih rašiti da povadim kroj :lol: . Odakle mogu skinuti kroj ?
Tnx, cure.
One ruže su žive, a te svadbene torte je radio mm.
Šlapice su jako jednostavne za napraviti, puno kompliciranije djeluju nego što jesu. Sama sam nekako došla do "kroja". Mogu ti nacrtati otprilike kako iskrojiti, pa ti poslati na fax ili pofortkati, pa na mail.
Linda - baš ti hvala, šaljeam ti e-mail adresu na pp
jao, Linda, kojga jarca se ja već tjedan dana mučim (razbijam glavu što i kako) kad tebe imam!!! :)
super su ti torte!!
Linda - SVAKA ČAST, dala si mi super ideju za tomicu.
Kalimero - imaš na ovoj stranici par šablona za šlapice možda ti pomogne, ja sam radila sa ovom: http://www.cakecentral.com/modules.p...age&pid=574533
Evo i moje PRINCEZE
prekrasna je :klap:
oriel super princeza!
Ma sve su super, ali trebale ste ih prikeljiti na onu drugu temu. Mrak torte...tamo bude vise kao izlog
oriel - prekrasna torta :naklon:
Indira - hvala za link
I ja sam razmišljala o tome, ali kako je ovaj topic u zadnje vrijeme aktivniji dodala sam tu.Citiraj:
monax prvotno napisa
Ma ovo je dobra tema jer su torte od ticino mase.
Na ovoj drugoj temi mogu biti i ukrašene kojekakvim kremama.
slažem se s kalimero.
btw, nisam dobila pp, jesi odustala?
Tek sad sam pregledala sve torte s predzadnje stranice.
Linda, moraš se malo više hvaliti :shock: ( i sa dječicom :heart: )
Kalimero, originalna ideja i super izvedba
lucij@ i anna-y, odlične
Cure,svaka cast,super su vam torte!!!
Ja sam napravila tek dve :(
Trebalo je da rodim vise dece :lol: ili cu poceti da pravim torte na poklon :mrgreen:
Napravila sam još dvije torte sa ticinom. Krenilo mi :-D
http://public.fotki.com/mali-kalimero/torte/
Kalimero, fantasticne otrte, svaka cast.
Kalimero, super su torte! Svaka čast!
Wow!!Super izgledaju!
Hvala djevojke. Ponukana ovom temom morala sam i ja probati.:-D
Drage žene, trebam savjete, kako vi sušite svoj ticino... nešto krivo radim kada nikako da mi se dokraja posuši...
Koliko ga dugo sušite?
Više bi ti pomogao odgovor od djevojaka koje toga više rade. Meni su se mašne sušile 2 noći i 1 dan. Onaj jarac za rezanje drva sušio se tri dana. Sve sušim na sobnoj temp. Valda zavisi koliko su figure debele.
ma sve je to relativno....
figurice mi se suše barem jedan dan....i ne mogu reči da su super čvrste, ali vjerojatnost je da im se neće nista destiti ako slucajno bubnu sa stola na pod (desilo se jedanput-dvaput).
Prva i zadnja mašna koju sam radila se sušila ravno pola sata prije nego sto je isla na tortu.
Nije stvar vremene rekla bih, nego kad radite sa smjesom nakon nekog vremena dobijete osjećaj što može prići, a što treba još vremene.
E da nemojte nikada ostaviti figurice da vam se suse tamo gdje kuhate, jer vlaga koja se isparava nimalo ne pomaže....
Stvari konstrukcijskog tipa kao sto Kalimero kaže...Onaj jarac za rezanje drva (Kalimero jako mi se svidja dio s drvima....malo si neobično uklopila u ostatak torte, ali dio s drvima mije bas odličan!), e taj jarac se ne bi smio raditi od ticina....jer se ticino ne moze dobro posušiti kako konstrukcija ne bi propala...Ja sam imala svojih veselja s konstrukcijama. Jednom sam radila tobogan od ticina i ostavila danima da se susi...Kad sam nakon nekoliko dana stavila figuricu dječaka na tobogan, naravno da je pukao....
Takve konstrukcijske stvari se radi od smjese koja se zove pastillage. Od te smjese sam radila Matovilkinu kulu, Dvorac i tortu za 15.1.
Ako želit emogu neći recept i objesniti postupak....jer je malkice zahtjevan.....
kalimero, ali i drugi, kak si dobila tak divna slova na zadnjoj torti? Imaš kalupiće?
Da imam one što se kupuju čokoladna slova pa sam probala u to natiskati ticino masu.
Te kalupe sam blago premazala otopljenim margarinom, natiskala masu, stavila to na hladno, ali mi se slova nisu dala izvaditi dok nisam sve nakratko stavila u friz, onda izvukla slova i sušila na sobnoj temp.
Evo i mojih bebi cipelica, zahvaljujući Lindi :-D
bebi cipelice
Kalimero svaka čast cipelice su za +10 :klap:
Cipelice su kao prave!Bravo!
kalimero :klap:
Hvala djevojke
migulice hvala ti do neba na receptu za ticino.
mislila sam da ja nikad necu moci tako nesto napraviti.
odvazila se i probala i prezadovoljna sam kako je sve ispalo.
nazalost nemam trenutno ni jednu fotografiju tortu da vam pokazem.
pravila sam winie the pooh gozbu..djeca su bila odusevljena
molim vas ako je netko pravio tom i jerry 3D tortu, da stavi sliku ili link s neta gdje bih mogla pogledati nesto slicno.
trebala bi napraviti jednu takvu tortu, pregledala sam puno toga ali nisam bas puno pronasla.
hvala..
čitam već dva dana i ne vjerujem. Čestitke svima, toliko truda i uspjeha, zadivljujuće :-DJa se spremam raditi tortu za subotu, Fifi, pa imam par pitanja. Ima li netko provjeren recept za ledeni vjetar, te da li ga je itko radio s kupovnim beze korama jer si ne mogu zamisliti da još i njih pečem. Da li je ok da ticino stavim na tu tortu ako završim s beze korom? i premažem npr. pekmezom, jer mi se buttercrem na beze čini kao ubitačna slastica :mrgreen:.
Drugo, vidjela sam da je trinitry radila fifi i čak se negdje spominju slike, no nisam naišla na link. Ima li tko? Radila bi plošno, figurice su mi sf.
hvala
Evo moje Fifi.
Ako ti može biti od pomoći.