ma sve je to relativno....
figurice mi se suše barem jedan dan....i ne mogu reči da su super čvrste, ali vjerojatnost je da im se neće nista destiti ako slucajno bubnu sa stola na pod (desilo se jedanput-dvaput).
Prva i zadnja mašna koju sam radila se sušila ravno pola sata prije nego sto je isla na tortu.
Nije stvar vremene rekla bih, nego kad radite sa smjesom nakon nekog vremena dobijete osjećaj što može prići, a što treba još vremene.
E da nemojte nikada ostaviti figurice da vam se suse tamo gdje kuhate, jer vlaga koja se isparava nimalo ne pomaže....
Stvari konstrukcijskog tipa kao sto Kalimero kaže...Onaj jarac za rezanje drva (Kalimero jako mi se svidja dio s drvima....malo si neobično uklopila u ostatak torte, ali dio s drvima mije bas odličan!), e taj jarac se ne bi smio raditi od ticina....jer se ticino ne moze dobro posušiti kako konstrukcija ne bi propala...Ja sam imala svojih veselja s konstrukcijama. Jednom sam radila tobogan od ticina i ostavila danima da se susi...Kad sam nakon nekoliko dana stavila figuricu dječaka na tobogan, naravno da je pukao....
Takve konstrukcijske stvari se radi od smjese koja se zove pastillage. Od te smjese sam radila Matovilkinu kulu, Dvorac i tortu za 15.1.
Ako želit emogu neći recept i objesniti postupak....jer je malkice zahtjevan.....