I meni bi bilo draže da se moj igra legićima nego što švrlja po mobitelu.
Ali on je legiće ostavio još prije 2 godine. A sve dotad se puno igrao s njima, i tada nije bilo problema s nabavkom poklona.
Printable View
I meni bi bilo draže da se moj igra legićima nego što švrlja po mobitelu.
Ali on je legiće ostavio još prije 2 godine. A sve dotad se puno igrao s njima, i tada nije bilo problema s nabavkom poklona.
Ima bome i starijih.... Kod mojih bi prošlo bez problema, bez obzira što je stariji u 15. a mlađi u 14. godini. Ali ne bilo kakve nego namjenski setovi, koji ionako nisu za malu djecu.
Jedan od boljih je set otrovnih životinja - davno smo ga nabavili, a tek je pred koju godinu mlađi uspio to složiti iz uputa kako treba. Mislim da je ovaj: http://www.hohotrade.com/images/Toy/4994.jpg
Gomilište legića ga više ne zanima (mislim na rasparene setove i basics), osim kad dođe prijatelj i njegov 4 godine mlađi brat - udri po gomili rasutih legića i mogu tako cijelo popodne.
Da, i mojem su napeti ti setovi za veće. Baš se nekidan žali kako već dugo nije ništa složio po nacrtu. Jadan on.
Nekad su mu makete iz Algoritma dostojna zamjena, ali ipak više "cijeni" Lego.
Slične Lego Creator setove moj A. je slagao u dobi od nekih 7-8 godina kao od šale i tim više mi je žao što ga to više ne zanima. Super mu je išlo, imao je strpljenja, preciznosti, sve one karakteristike koje ja u toj dobi nisam imala :mrgreen:
I puf, pustilo ga je, sad ga to više ne zanima i ne vjerujem da će ga ikad opet uhvatiti.
Inače, od ostalih ideja za darove, kod nas su jedno vrijeme dobro kotirale razne društvene igre, ali one malo složenije, kao igre strategije ili planiranja (Carcassonne + dodaci, Africana, Life, ljetos smo nabavili još jednu super igru - Schweizer Reise). Njih i dalje voli igrati, ali ih nema smisla nabavljati još, jer i za ovo što imamo nema dovoljno vremena da ih zajednički igramo doma (jedna partija traje dulje od sat vremena).
Moj ima 7,5 i uživa slagati i kombinirati Lego Heroicu.
https://www.google.hr/images?hl=hr&q...B&ved=0CBEQsAQ
Iako je to predviđeno za stariji uzrast.
ja sam svojem najnaj ovogodisnji poklon vec kupila
lezi danas cijeli dan bolestan u krevetu i cita got - untold history of westeros
game of thrones?!?
da, dvaput je procitao svih pet knjiga (kindle), a ovo smo narucili kao preorder jos davno, pa platili upola
http://www.bookdepository.com/World-.../9780553805444
ali vise nije 9-13, sad je ona sljedeca kategorija lol
samo mi jos pokazuje ovu temu, jer, ups, ja sam pokretacica lol
Iju, opet su mi te knjige malo previše okrutne za takvu mlađahnu dob.
Ja sam si na prošlom Interliberu kupila "Game of thrones" ali paperback i na žalost još nisam uspjela pročitati.
Sada se mislim počastiti sa "Infernom", napokon ga imaju u paperbacku.:-)
Djeca budu pod bor dobila vjerojatno ko i puno vaših novi "Gregov dnevnik".
pa za dob vjerojatno jesu, ali ipak smo svi drukciji
on obozava rr.martinove pripovjedacke vjestine, opise trpeza na pet stranica ili pročelja na dvije, netko drugi bi to preskocio
a buduci da, ko i rr martin, obozava povijest, posebno srednji vijek, ove knjige su mu bas zbog toga inspirativne
u ovoj novoj knjizi je i pregrst ilustracija pa mozes vidjeti kako je martin zamisljao neke lokacije skroz drukcije nego hbo :)
Mi "Gregove dnevnike" ne kupujemo, sami dolaze u našu kuću :mrgreen:
Trenutno ga nagovaram da Grega bar pokuša čitati na engleskom. Dovoljno je jednostavno pisano da bi mogao. Ali neće, čim vidi da mu ne ide glatko, odmah odustaje.
Ni moj pesek ne smrdi.
Zapravo uopće nema miris.
I ne pretjerujem jer je i mene to mučilo prije nego smo ga dopeljali doma, ali zbilja sam se bez veze zamarala.
Ja više nemam nikakvih ideja. Darovi su simbolični (kozmetika, slastice po želji u ne prevelikim količinama) ili po izboru (odemo u knjižaru pa si djeca biraju). Nisam poklonik pretjerane kupovine knjiga (ni drugih materijalnih stvari) jer ih nemamo gdje držati. Zato mislim da ćemo djecu nekamo odvesti (nikad nisu bili recimo u Osijeku, a to bi mogao biti zgodan izlet za praznike).
Stvarno ste uranile.
Nego vidim da spominjete games od thrones.
Prilično sam neupućena, mislim znam da postoje i knjige i serija, ali ništa više ne znam.
Da li su to stvarno dobre knjige, onako kao harry potter?
A serija?
Pitam zapravo vise zbog sebe, dijete knjige već kupuje sama.
seni Song of Ice and Fire je niz knjiga koje je napisao George RR Martin prema kojima HBO snima seriju The Game of Thrones. Serijal jos nije zavrsen, a ja sam ga pocela citati negdje oko 2002-2003. sad se ne sjecam tocno kad. 2005 je izasla knjiga A feast for crows. 2011 izasla je Dance with dragons. ovo pisem da steknes dojam koja je dinamika izlaska knjiga. prva je izdana mislim 1996. a cekaju se jos dvije. ponekda se funovi pitaju da li ce MArtin uopce uspjeti zavrsiti sve knjige.
Knjige nisu za djecu, mozda ih teenageri mogu citati, ali nisu poput HP. knjige su iz epic fantasy kategorije. Mene su prikovale da sam te prve tri procitala jednu za drugom, u dahu. a onda sam cekala par godina za sljedecu. Zadnju jos uvijek nisam procitala, nekako me pustilo, i likovi koji su u njoj nisu oni koji su meni najdrazi. U knjigama je zanimljivo da niko nije zasticen od surovosti zivota, ni bogati ni siromasni. ginu/umiru i jedni i drugi. Neki likovi koju su omrazeni kroz recimo prvu knjigu dobijaju svoja poglavlja i postaju topliji. sva poglavlja su pisana kroz oci jednog od likova, njihove misli, opis onog sto oni vide i kako vide. preporucam za citanje u hladnim zimskim mjesecima uz caj i neke lijepe kekse npr. neke s maslacom ili neke sa zacinima a i dobri stari medenjaci isto dorbo pasu.
link ma martinovu stranicu, a inace Martin je bio i gost SFeraKona 2003. ah to je doba kad sam jos hodala po takvim mjestima. Nimrod di siiiiiiiii?
Po meni knjige nisu nikako za djecu i mlade, jako su okrutne, do perverzije.
Inače, meni osobno prva knjiga je stvarno zanimljiva i odlično napisana, sa jako zanimljivim likovima i neočekivanim obratima, a kasnije se sve skupa totalno razvodnjava, tako da uopće nisam mogla čitati koliko mi je bilo glupo.
Spajalica, hvala puno na ovom iscrpnom opisu.:heart:
Pokušavam biti u toku :mrgreen:
Inače, sad mi pada na pamet da mi dijete nije vise u ovoj skupini.
ha ha seni, ja sam pročitala te knjige jer nisam mogla podnijeti da sam neupućena u nešto tako popularno
Evo, sad kad čitam mimu, možda nisam ništa propustila :lol:
pa jako ovisi da li volis ili ne takve knjige. u tom periodu mog zivota jako sam puno citala taj tip knjiga. kao sto napisah zadnju knjigu nisam jos procitala, a imam je na kindlu od one sekunde kad je pustena u prodaju.
ako to nije tvoj cup of tea, kekse svejedno pojedi uz neki drugi zanr.
E kekse bome hoću. Jučer sam kupila prve medenjake, one nuernberg-ske. Sve sam ih do navečer smazala. :oops::lol:
Knjigu ću u knjižari dubinski prelistati, pa ću vidjeti.
Odustala sam od svih poklona koji zauzimaju ikakav cm kubni prostora. Osim za malu, ona može. Ovi ostali smao nematerijalno ili probavljivo. Vrlo je moguće da im se neće svidjeti, ali što je tu je, tako je kako je, šta bude bit će, itd...
Možda im svakom napravim knjižicu s kuponima za takva nekakva događanja. Tipa karting, kino, sljastičarna, utakmica, i sl. Znači kad potegnu kupon, ja moram ostvariti u nekom roku, što će reći da moram dobro osmisliti uvjete i napisati ih...
Eto, riješeno, što se mene tiče.
Ideja ti je odlična!
Samo kradi, to je open source ideja :mrgreen:
Nedavno sam procitala The Knight of Seven Kingdoms" (kronoloski bi se trebala citati prije prve knjige iz sage), bas je dobra. I ta ce imati nastavke. :mrgreen:
IMHO, i serija je dobra, svidja mi se to sto je jako bliska knjigama.
Ovo ljeto u Dubrovniku, mi u setnji po zidinama i slusamo vodice kako pricaju cruiser-turistima, "Da, da, ovdje je sniman GoT" :mrgreen:
(izmedju ostalih lokacija, naravno).
A sad si idem zabiljeziti ovu koju cita Ivaricin. :mrgreen:
ma radje cu je vidjeti na kavi, nego na FB se prikljuciti