jedne godine su ga iskoristili i kao prostor za tehnički muzej. Moglo se igrati s konveksnim/konkavnim ogledalima, njihalima ... ma niz tehničkih instalacija za djecu i odrasle.
jel malo bolje :angel:
Printable View
jedne godine su ga iskoristili i kao prostor za tehnički muzej. Moglo se igrati s konveksnim/konkavnim ogledalima, njihalima ... ma niz tehničkih instalacija za djecu i odrasle.
jel malo bolje :angel:
Ništa, osim stvari ako si tako usmjerena. Ja sam jako usmjerena na ljude i događanja, na komunikaciju, tako da više volim doći u neku malu trgovinu u kojoj nema gužve pa popričati s prodavačicom, i s drugim kupcima (ako ih ima). Tako sam se baš isto jučer ugodno osjećala u jednom malom butiku u vlaškoj, gdje osim mene i , nije bilo kupaca. Popričala s prodavačicom o modelima, materijalima, cijenama, pogledala robu i otišla. Nisam ništa kupila na kraju al nema veze. I naravno: nisam ušla u trgovinu da bi se družila, nego eventualno nešto kupila, ali ljudski kontakt utkan u sve to me čini zadovoljnom mušterijom.
Ja recimo ne volim pričati s prodavačicama, živcira me kad imam osjećaj da me motre,
nutkaju, onda osjećam obvezu da bih nešto morala i kupiti, a nekad mi se samo gleda.
Ja recimo obožavam šoping, pogotovo obožavam kupovati stvarčice koje će me činiti ljepšom i poželjnijom,
a ako se zaželim ljudskog kontakta odem na cugu s prijateljima.
a ja uopće ne lajkam ovo sprdanje sa lili, žene zbilja nekad ispadaju lešinarke
Imaju sniženja, samo, ja na njih naletim kao koka koja nabada po zemlji pa slučajno nešto i nađe. Zaista jako rijetko idem u kupovinu pa ako naiđem na sniženje, super!
Maši sam kupovala ondje kapice po desetak kuna, pamučne, kvalitetne.
Znam da je kasno zimus bilo štramplica na sniženju, oko 18 do 20 kuna.
Ja sam, recimo, izuzetno... tip od kupovine. Silom prilika. Em je sve ovdje jeftino, em nemam pametnijeg posla. Selo moje malo itakoto.
Ali bas jako jako jako ne volim razgovarati s prodavacicama, a jos manje s ostalim kupcima. Udjem zbog sebe (cesto iz ciste dosade) i zelim da me se pusti na miru. Ako mi sto treba, pitat cu (ocekujem, naravno, da postoji netko tko ce mi pomoci i/ili pruziti uslugu). Ako ne pitam, nista mi, ocito, ne treba. A s kupcima... s kupcima stvarno nemam sto razgovarati. Jednom sam, priznajem, pitala jednu tetu koja je uzimala nesto s police za macke sto trebam kupiti macki za jelo. Samo zato sto mi se jako zurilo, a doma sam imala gladnu macku koja je par sati prije utrcala kroz prozor.
Svejedno mi je kupujem li u velikom ducanu ili u malom butiku. Bitno mi je sto se prodaje, za koliko, a onda i sva ta neka filozofija koja dolazi uz pojedine artikle. (Tipa, trudim se ne kupovati testirano na zivotinjama koliko god je to moguce.)
nitko nije lešinar nego pokušavam lili
dočarati kako njeni argumenti stvarno nisu zazvučali
utemeljeno niti najmanje
vezano za kupovinu ja idem par puta godišnje
ne pričam previše ali volim znati
da nitko neće rigati vatru na mene ako se usudim nešto pitati
i baš volim ljubazne prodavačice
al ne preljubazne u smislu tranja i nagovaranja
nego onako, nenametljivo suradljive i uslužne
Čini mi se da se neke od vas osjećaju pozvane da kontriraju ostalima koje nedajbože drugačije razmišljaju. To mi je jadno.
zašto misliš da ti itko kontrira? :?
uostalom, nisi li i ti prokomentirala trgovinu? i označila ju kao nepoželjnu, gdje se ne osjećaš ugodno?
e pa ja se ne osjećam ugodno kad me prodavačice siluju. a još manje volim kad nepoznata osoba hoće silom prilike razgovarati sa mnom. i to pogotovo kad želim malo mira za sebe, pa bilo to u trgovini, u čekaonici kod liječnika ili u redu pred mup-om
asocijalna nadrkuša, šta ćeš
Volim kada su prodavačice nasmijane, ali ne u smislu, posladavac im je tako naložio nego kad su nasmijane jer su zadovoljne.
Ne volim kada me netko nutka, gnjavi, nagovara...
Ostali kupci mi ne smetaju (osim ako stoje baš ispred police na kojoj je nešto što mene zanima, ha ha). Uglavnom me znaju daviti kojekakvi starci, ali se onda uvijek sjetim da vjerojatno nemaju s kim pričati pa sam ljubazna.
I ja sam jedna od onih koje vole svoj mir i ne volim da me se prati u stopu po dućanu. Kako je netko ovdje napisao, da je tu negdje u vidokrugu ako imam pitanje, ali da mi ne dahće za vratom i da imam osjećaj da sam k'o slon u staklani, a ne u dućanu s odjećom/obućom...Pričanje s drugim ljudima dok shopingiram? Auuuuuuuu, ne volim to ni kad sjedim u busu i buljim kroz prozor, a kamoli kad je tu posao kao što je pregledavanje krpa (cipela, ma bilo čega drugoga).
Isto mrzim nagovaranje, kad imam osjećaj da ako sam ušla nekaj moram i uzeti jer inače dok izlazim iz dućana osjetim rafal pogledom na leđima itd.
Volim biti opuštena i da su takve i prodavačice, ako nije tako za sekundu sam vani...
Ma najpametnije ste, nema se tu što dodati :klap:!
Dijana, svaka čast da si se usudila ovako komentirati, ja gledam i ne vjerujem vlastitim očima :-o nisam se uopće htjela spuštati na ovu razinu komunikacije,al kad si ti već komentirala samo ću kratko upitati Flopicu da mi odgovori na 2 pitanja:
1. imam li ja pravo imati svoje mišljenje (drugačije od tvog)? DA ili NE
2. Smijem li ga naglas reći? DA ili NE
Ne trebam ja tebi ništa argumentirati ali valjda smijem reći jel' mi se nešto sviđa ili ne.
ovaj post osim što je na razini djece u 1. osnovne i totalno sprdanje s nekim(u ovom slučaju sa mnom), također je krajnje neumjesan i bezobziran.
Zato molim te oladi od mene i kao što reče V&N mama ovdje očito ne smiješ drugačije razmišljati jer je netko "dežuran" da te uvjerava kako si u krivu a taj "netko" je u pravu. Bezveze.
P.S.
Meni je inače puno bolji H&M u areni jer je prostraniji i iima dječji odjel
Ja ću samo napisati da sam prvi put sada ušla u h&m, nikad prije nisam bila :izrod:
I ništa mi se nije svidjelo što sam vidjela, niti bih stajala u redu za kabinu i čekala ne znam koliko dugo.
Lili smiješ imati mišljenje
smiješ ga izreći naglas
smiješ imati mišljenje drugačije od mojega
ali da ti budem do kraja iskrena
čini mi se da to uopće nije bilo tvoje mišljenje
neg od muža arhitekta
a to mi je izvan razine prvog, drugog i bilo kojeg razreda
i ne, ne sprdam se s nikim
nego govorim i pišem ono što mislim
i reagiram na napisano onako kako je meni to zazvučalo
eto
ukoliko se itko osjetio loše zbog mog komentara samo
ću reći da to nije moja namjera i ovim sam završila.
hvala na pažnji
slažem se sa flopicom.
doći i svisoka reći kako je netko blizak neke struke, pa se onda i taj nalazi kompetentnim da popljuje sva naša mišljenja i dojmove je puno neukusnije nego ostali komentari.
Lili, ajde ti još jednom pročitaj svoj post.
Pa ćeš shvatiti zašto smo ga komentirale.
Svakako ne zato jer imaš drugačije mišljenje.
da baš tako, vi najbolje znate, iz tog razloga su druge forumašice primjetile sprdanje, što drugo reći nego u pravu ste.
ako je itko kritizirao ičije mišljenje, jasno tko i čije, al stvarno ne želim ulazit u daljnje rasprave na ovu temu i objašnjavat (pogotovo flopici da to nije mišljenje mog muža nego moje, helloo...no comment!)
ajd da si ne kvarimo uskršnje blagdane, vi samo kudite što želite,a ja i dalje smijem reći da mi sve to ljepše izgleda danas nego kako je bilo prije godinu dana. That's it.
i da možda neki nemaju puno vremena za komp (ajd sad i ovo iskomentirajte) jer su trudni i imaju drugo malo dijete pa samo brzinski napišu ukratko što misle ne razmišljajući da će im netko secirati svaku riječ i na kraj use sprdat s rečenim.
sretni vam Uskršnji blagdani!
Whatever.
Da stvarno ne ulazim u ove detalje s djecom ili bez nje. Sretan i tebi Uskrs.
Ma neee, ti najbolje znaš, jer je tm arhitekt.Citiraj:
da baš tako, vi najbolje znate, iz tog razloga su druge forumašice primjetile sprdanje, što drugo reći nego u pravu ste.
Mi smo neznalice, lešinari i nemajke... :roll:
P.S. Jednu forumašicu koja je primjetila to sprdanje ne treba pisati množini :mrgreen:
ja bih kupovala u bilo kojem HM-u a nikak do njega :( Za mene i dalje ko da je u Austriji...
ne želim nikog uvrijediti, nego bi bilo zgodno da ako se spominje arhitektura da nam se pokuša objasniti zašto je nešto dobro ili loše.
ja sam projektantica i na arhitekturu reagiram na tzv. inženjerski način: ako arhitekt stavi stalkleni pod u obiteljskoj kući ili nešto slično samo ću kolutati očima, zato jer nemam pojma zašto je to dobro - znam samo da je loše jer meni izaziva problem provlačenja instalacija.
znači ne mislim da je nužno ta zgrada na cvjetnom trgu loša, nego nemam pojma zašto bi bila dobra niti s arhitektonskog niti urbanističkog pogleda.
lili, reci što je dobro, većina nas smo svakakovih struka i nije nam jasno?
bok mamitzi,
možda drugom prilikom, malo mi je prisjela tema;-) ne da mi se u rasprave.
Vidim da si i ti praktična (kao i ja, MM baš i ne), kužim o čemu pričaš.
Morat ću poslati i muža jedan dan na Cvjetni da i on pogleda novi centar i kaže mi mišljenje, baš me zanima što će on reći.
Vjerujem da njemu baš i neće biti nešto vau...al meni je bolje nego ono što je bilo prije.zašto? možda objasnim drugom prilikom, kad se vratim s vikenda, pakiramo se sutra za produženi vikend za Cres i ne mogu dočekat da dam krilima vjetra...uh, more, uživancija i odmor.
Uživajte drage moje, odmorite se u obiteljskom okruženju gdje god bile!
sad sam sigurna da je tvoje mišljenje samo tvoje
jer muž Cvjetni nije ni vidio
sretan Uskrs i put
i odmor i sve
uživaj i za nas!
ja bila u H&M na Cvjetnom ali nisam ništa kupila 8-)
Izvana mi centar nije lijep, a pogled s ulaza na hodnik me je totalno odbio da uopće uđem u njega.
Što se tiče H&M zbog položaja i otvorenosti prema Cvjetnom imala sam osjećaj da sam na placu i nekako mi uopće ne vuče na dućan u kojem ću se skidati u kabini.
x
S tom razlikom da ću sad kad su došli u Hr barem moći naručivati preko neta, uskoro nadam se jer obožavam njihove stvari za djecu, a to mi nije problem naručivati (ionako ni u butizi ne isprobavaju robu).
A još ne moram ni gledati ružnu zgradu s hm-om u svom gradu :-P
Evo, i ja sam pogledala taj centar, doduše samo izvana - vjera mi ne dozvoljava da uđem. :mrgreen:
Užas. Kao u nekom njemačkom provincijskom gradiću. Baš tužno i nedostojno Zagreba :-(
iksam sanju
i moram priznati da me osobno vrijeđa kad netko tko nije iz zg piše da mu se više sviđa centar cvjetni od zgrade koja je ranije bila tamo. to je bahato, baš kao da ja dođem splićanima objašnjavati da im je nova riva puno bolja od stare.
mm nije arhitekt. ali ja jesam. i znam da jedan broj arhitekata ima pozitivan stav o toj zgradi, a jedan broj ima negativan stav. struka je, što bi se reklo, podijeljena. na stranu užasnog i lošeg projekta, din don, podsjećam forumaše da je izgrađen na temelju kršenja zakona. kome je to ok, svaka čast.
Bila jednom, čisto da vidim jer niti inačle nemam običaj kupovat u centru, za neme je zakon CC1, WG i sl... tako da ću vjerojatno kupovat samo u Areni, a na Cvjetnom ionako nema dječje robice što me više zanima... Centar mi je tak, ne uklapa se uz zgrade okolo, ali se slažem da su prije bile tamo koma zgrade a tek dvorišta... cure moje ja radim u centru i pogled mi puca na ta recimo dvorišta, koma.. recite kaj hoćete ali da je neznam kakav stan, ja tu ne bi mogla živjet... bjeda živa...
Moram priznati da ovo ne razumijem ni uz najbolju volju. Šta tebe ima osobno smetati ako ja, koja nisam iz Zagreba, kažem da mi se sviđa Centar Cvjetni? Ili Riva u Splitu? Ili bilo koje novo zdanje u bilo kojem gradu? A meni se Centar Cvjetni sviđa. I ne vidim razloga da se netko vrijeđa na moje mišljenje.