Vjerojatno ti je poznato da svatko zdrave pameti može odbiti bilo kakav med. zahvat na sebi. A da ne govorimo ako se taj zahvat kosi sa nečijom vjerom...
Printable View
I mene zanima što to i evo što piše na Britinoj stranici o filteru:
Što sadržava BRITA filter uložak za filtriranje vode? Sadržaj originalnih BRITA uložaka je mješavina ionskog izmjenjivača i aktivnog ugljena.
Kako BRITA filter uložak štiti od bakterija u vodi? Sebro je već dugo poznato zbog svojih antibakterijskih osobina. Aktivni ugljen upotrebljen u BRITA filter ulošku prošao je posebnu tehnološku obradu srebrom. Na taj način se sigurno sprečava razvoj bakterija u BRITA filter ulošku tijekom cjelokupnog razdoblja upotrebe.
Koji je zadatak ionskog izmjenjivača? Ionski izmjenjivač je sintetski proizvedena netopiva umjetna smola koje se koristi u zrnastom obliku. On uklanja iz vodovodne vode određene ione i oslobađa istu količinu drugih iona u filtriranu vodu. Zadatak je zamijeniti neželjene ione, kao što su olovo ili bakar
Koja se vrsta aktvnog ugljena koristi u BRITA filter ulošcima? U BRITA filter ulošcima aktivni se ugljen koristi kao slobodno zrnasto punjenje zajedno s ionskim izmjenjivačem i nusproduktima čistog prirodnog proizvoda: pougljenjene usitnjene kore kokosa.
Mora da je u filteru i neki skriveni E.T. koji ubija mikroorganizme, jednog po jednog.
(Moram li spomenuti da ne koristim Britu? Jako sam neosviještena.)
Ti bi, vidim, određivao dinamiku diskusije.
Neće ti poći za rukom.
Lijepo sam te zamolio još prekujčer da mi odgovoriš na dva jednostavna pitanja, koja si ignorirao. Ali si u međuvremenu svašta drugo piskarao. A od odgovora na moja pitanja ni "o".
Ljudi koji bi unedogled postavljali pitanja, a nemaju pristojnosti ili nisu u stanju odgovoriti na njima postaljvena pitanja, me zmaraju.
Završio sam s tobom (i bez kave).
Mujica se duri, buuu :taps:
Koja 2 pitanja? Obećao sam ti potražiti gdje piše u who yearbook da je za iskorjenjivanje bolesti zaslužna sva ostala preventiva osim cijepljenja, drugog pitanja se ne sjećam da sam se obavezao odgovoriti. Doduše, pripetavali smo se paralelno na dvije teme pa moguće da se nešto zbrčkalo u mojoj blesavoj paranoičnoj glavi, uhmmhgh
Ejjj Mujice, jel se družiš i dalje sa mnom?!?
Mensa se muči sa odgonetanjem tajnog sastojka Brite. :mrgreen:
Mensa nikad nije vladala znanjem. Pomognimo joj da vlada. :angel:
Mujiceee, c'mon 2 plaaaayy
:preskaceuze:
Beti, prefina si i prepristojna prema onima koji to ne zaslužuju. Nema nikakvog smisla odgovarati na njegovo citirano pitanje, kad brita uopće ne ubija niti ne uklanja mikroorganizme iz vode.Citiraj:
Jesi li se domislio što je to što se nalazi u Briti a ubija mikroorganizme?
Nevjerojatno. Onako bahato čovjek utvrdi da je medicina nevješta jer ne zna ubijati viruse u ljudima, a "Brita to tako vješto radi".
A već na britinoj web stranici na to pitanje odgovaraju na ovaj način:
http://www.brita.net/uk/faqs_contami...ml?L=1&cat=7#1
Čak i na wikipediji piše:Citiraj:
Can bacteria or viruses be filtered out (On Tap)?
The technique of a carbon block is not designed to filter out bacteria or viruses.
http://en.wikipedia.org/wiki/Brita
Tako da izgleda da neće biti dovoljno prehlađenog novopečnog forumaša provući kroz brita filter kad se prehladi. Ipak će ga trebati skuhati.Citiraj:
The Brita filter is not intended to purify water, and should not be used with water that is microbiologically unsafe or of unknown quality without adequate disinfection before or after the system.
Bojim se da je i sve ostalo što znatiželjni gospon piše ovdje jednako krivo jer je štošta pogrešno shvatio..... :(
oh... evo još nešto sa britine stranice
http://www.brita.net/uk/glossary_aqu...g+instructions
Citiraj:
Under no circumstances can a BRITA water filter replace boiling the water when boiling instructions have been issued!
ima puno zanimljivosti vezanih uz britine dezinfekcijske mogućnosti...
http://waterindustry.org/Water-Facts/filtered-1.htm
http://pottersforpeace.org/wp-conten...er-filters.pdfCitiraj:
In terms of bacteria, however, Brita water filters do not aid to kill the microorganisms. If you have not changed your filter in six months, the Brita filter becomes useless.
Brita traps, but does not kill bacteria. Because the filter cannot kill bacteria, it actually becomes a breeding ground for the microorganisms if not changed regularly. An old, unchanged Brita filter can be dangerous because its use may add bacteria, which had been killed in the tap by chlorine, back into water.
Citiraj:
Activated carbon filter media is relatively common, and is found in Brita or PUR filters.
AC [activated carbon] filtration should only be used on water that has been tested and foundto be bacteria free or effectively treated for pathogenic bacteria.
Statements similar to this one were found from numerous sources, leading to the conclusion thatactivated carbon is simply unacceptable at removing bacteriological and viral contaminants.
Ipak, i dalje se u Briti nalazi nešto što ubija mikroorganizme. Piše lijepo.
PS:
Najrazornija epidemija dogodila se nakon prihvaćanja Zakona o obveznom cijepljenju. U Njemačkoj je između 1870. i 1872. oboljelo više od milijun ljudi a 120.000 je umrlo. 96 % njih je bilo cijepljeno.
Chaitow, Leon, Vaccination and Immunisation: Dangers, Delusions and Alternatives, Somerset, England: C. W. Daniel, 1994.
Više od 75% ljudi je preživjelo prirodnu zarazu V.B. a nijedan od predloženih lijekova ili variolacija nije se pokazao sigurnim. (Diodati, Catherine J. M. Immunization: History, Ethics, Law, and Health, Windsor, Ontario: Integral aspects, 1999.
Bitno da struka zna!
No, što čekate?
Pa zar ne vidite Da Misteriozo ne može dočekati da ga netko pita za njegovu Tajnu veeelike moći.
Nešto mi ne komentiraš kako to da je najveća smrtnost od velikih boginja bila nakon zakona o obaveznom cijepljenju i kad je najveći % populacije bio cijepljen! Što kaže struka??
Oh, pa bojim se, struka sigurno ima odgovor na to. Zar ne?Citiraj:
Možeš li nam napisati kako su eradicirane? Zašto više nema virusa variole među ljudima?
- naravno da struka nepobitno zna da su velike boginje iskorijenjene cijepljenjem.
An Interview of Al Bielek Conducted by Susanne Konicov:
Citiraj:
The technology for the tunnels was given to us by cooperative effort of alien groups, primarily the Orion group, which involved reptilians, a sub group called the Leverons. A technical group which provided most of the assistance, was the group from Sirius A -- a materialistic, scientific, people. ...........One of the uses of the Phoenix Project, in the use of Time Tunnels, was to provide backup to the Martian Colonies.
Jučer popodne u emisiji potrošački kod bio je prilog Cijepljenje: sigurno ili štetno.
Video
Učestvovali su:
Lidija Gajski :klap:
Ivica Galić :klap:
Ira Gjenero-Margan :nope:
Ivana Krnić :nono:
Eppur si muove 8-)
necu se mijesati u ovu diskusiju, sama sam kriticna prema problematici cijepljenja.
medutim ovi gore navedeni podatci naprosto nisu tocni.
pod prvo: njemacka je u razlicitim pokrajnama imala prilicno razliciti zakonsku legislativu. a pocijepljenost je bila miljama udaljena od ovih napisanih 96%. npr. u hamburgu je pocijepljenost iznosila 36%.
pod drugo: cjepivo je tada imalo niz mana, plus puno ljudi i djece nije bilo docijepljeno.
i pod trece: zakon koji na nivo njemackog reicha uvodi obavezno cijepljenje je donesen 1974, dakle nakon epidemija 1870 i 1872. i upravo zbog njih.
i pod cetvro: brojke umrlih (120 000) treba podjeliti sa 10.
Ovo je slika djeteta oboljelog od velikih boginja. Molim vas da je ne otvarate, ako mislite da će vam biti prestrašna. Jer je prestrašna.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Datotek...Bangladesh.jpg
I malo o povijesti cijepljenja protiv Variole vere u našim krajevima:
http://www.zzjzpgz.hr/nzl/19/cjepljenja.htm
Kažete da cijepljenje nije potrebno. I da nije korisno. I da ne suzbija bolesti. I da bolesti ne nestaju zbog cijepljenja. I da su bolesti manje strašne i opasne od cjepiva protiv njih.
Ja zahvaljujem cjepivu da nisam morala nijednom vidjeti dijete oboljelo od bolesti protiv kojih ima cjepiva. Ni odraslog čovjeka. Iako sam upoznala djevojku koja je preživjela velike boginje, upoznala sam je nakon njezine n-te operacije struganja lica. I dalje su se ožiljci vidjeli. I dalje je patila zbog svoga izgleda.
I citat ništa ne govori o cjepnom statusu oboljelih i umrlih s jedne strane, a o cjepnom statusu zdravih s druge srane.
Iz tog citata, moguće je 1. da je i među oboljelima i umrlima bilo podjednaki postotak cijepljenih, 2. da su svi umrli bili cijepljeni, a isto tako moguće je 3. da su svi oboljeli i umrli bili upravo oni koji se nisu cijepili. Dok se to ne zna, taj citat ne govori apslutno ništa o učinkovitosti tadašnjeg cjepiva.
Ali oni koji žele time dovoditi u zabludu, koriste takve poluinformacije na način da ih protumače kako njima odgovara protivno svakoj logici (a pogotovo protivno pravilima stručne analize). Zato nisam htio to niti komentirati, ali kad je seni već prikazala netočnosti navoda, onda sam dodao i to da se iz njega apsolutno ništa nemože zaključivati, čak i kad bi bio točan.
mujice no offense ali i ti isto (polu)informacije tumacis na svoj nacin...ali meni jos nisi uspio dokazati da svoju djecu ne cijepim.
Naravno da cu ih cijepiti jer logicki gledano, veca bi bila steta da obole npr od hepatitisa B nego ne tako da...
BP, ali mujica već godinama radi upravo obratno od ovoga što ti pišeš. :-o
Ili ti čitaš krive postove ili pišeš krivom nicku.
BP., možda je su nejasna moja prethodna dva posta, pa da pojasnim....
moj osvrt na dovođenje ljudi u zabludu pogrešnim tumaćenjem poluinformacija se odnosi na sinketov posti (koji je seni komentirala i ukazala na to da je pun netočnosti).
Nije se odnosio na post koji je seni napisala.
Samo sam na njezin post dodao to da čak i da jesu brojevi i postoci u sinketovom postu istiniti, ne bi ama baš ništa govorili protiv cjepiva, kao što on misli.
(ako te ja nisam uspio odgovoriti od cijepljenja, sigurno neće ni dadica, sinke, solanž i sl....) :)
QED. Odrasli se ne cijepe s gadostima koje naša djeca tako silno "trebaju" i svejedno su OK - dok se ne nađu u blizini friško cijepljenog djeteta.
Veća je vjerojatnost da ti se Elvis ukaže na tostu nego da vidiš uživo išta od ovoga što tako pompozno pišeš. Daj još :lol:
Od kud ti ideja da se odrasli ne cijepe. Ti se onda nisi maknuo od svoje ulice. Možda da ti farsiram "žutu knjižicu"? Ili da odeš malo negdje dalje u svijetu pa bi proširio horizonte i vidio bolesti, na žalost.
Ne treba samo svoje gledati, proširi malo pogled i pokušaj ne ismijavati druge. Nije pristojno.
Imam negdje tu famoznu žutu knjižicu i unutra imam upisano - paz' sad - tetanus. Jako zarazna bjelosvjecka boleština :lol: Naravno, nitko me baš nigdje nije pitao žutu knjižicu na uvid tako da je to samo još jedna tlapnja pro-frikova.
Hajd' za promjenu živni malo i prestani više s ispraznim zastrašivanjem, riskiraš da te tkogod prozove babarogom (ili gore).
Davore, zašto si se cijepio protiv tetanusa?
Jer tada još nisam kužio kako stoje stvari. Bio sam naivan.
Bolje pitanje je zašto baš nikoga nije bilo briga jesam li se cijepio ili ne?! U viziji fašističko-dehumanizirane procijepne nadvlasti kakvu nam nudi Beti, žutu knjižicu sam trebao nositi priheftanu za rukav čim skoknem do Bihaća na ka(h)vu, dočim u stvarnosti baš nikoga nije briga.
Za Bihać ne znam, nisam bila da bih znala treba li se cijepiti. Ja ne pričam o tim udaljenostima. Ali, ti valjda nisi čuo da ima svijeta i s druge strane Sredozemnog mora, a , zamisli, i s druge strane oceana! I pitaju žutu knjižicu. I još puno toga, ali ti si očito zemljopisno ( ili gore) ograničen.
Pozdrav od babaroge (ili gore).
evo, ja sam putovala preko oceana, "širiti horizonte". nitko me nikad nije pitao žutu knjižicu. štaviše, mislim da i nemam takvo što...
netko je spomenuo babaroge?
Solange i radila si preko oceana?
mislim da si krivo shvatila Davorov post, koji jednostavnim hrvatskim jezikom kaže slijedeće: po viziji forumašice Beti, žuta knjižica bi se tražila i za jednodnevan izlet do Bihaća." Ništa više, ništa manje, a kamoli nedaj bože da implicira domet njegovih putovanja, ili geografskog znanja.
Ponovo vidim da jedno piše, a ljudi drugo čitaju. O čemu li to ovisi? Ustvari, znam, ali neću vrijeđati.
No, Davor nije napisao to što Solange kaže. On jednostavno vrijeđa i pravi se da ne razumije.
Da pokušam vrlo jednostavno napisati:
Smatram da nije u redu zbog vlastitih stavova ograničiti djetetu budućnost. Roditelj ne zna kamo će život odnijeti dijete i ne bi mu trebalo onemogućiti mobilnost odbijanjem zaštite od nekih bolesti.
Ali, lijepo je živjeti misleći da su sve bolesti protiv kojih se cijepi nestale ili da ih je lako preboljeti. Još je ljepše živjeti uopće ne misleći.
Krasne projekcije.
Kad već pričamo u trećem licu, Beti se uživila jer misli da je poštambiljana žuta knjižica neka velika guba, a nije. Pro frikovi ne propuštaju nabrojati preporučena cjepiva za pojedinu zemlju, a usput preskaču činjenicu da je žuta groznica jedna jedina egzotična bolest za koju uopće postoji cjepivo, a koje neke zemlje stvarno uvjetuju za prelazak granice. Neke od zemalja traže ovo cjepivo samo ako osoba putuje iz zemlje u kojoj ima žute groznice (npr. zemlje Južne Amerike).
To ako je za Bosnu preporučeno MMR, to baš nikog ne sili da se cijepi, a još manje da sa žutom knjižicom maše okolo (poput recimp Mr. Beana).
Dakle, Beti se samo šalila ili nas možda samo malkice dezinformira.
Ovo je više stvarno bez veze. Znam što sve treba za radnu vizu u Argentini, Brazilu, Australiji i još par zemalja (to nikako nije samo cijepljenje protiv žute groznice). I to nisu denziformacije. Ali, to nije bitno ovdje. Bitno je da neke osobe toliko nipodaštavaju cjepljenje da je to i te kako denzinformacija.
Aj-aj-aj, koja papazjanija. Najjednostavnije bi bilo osvrnuti se na ovo kao na uvredu inteligencije, ali mi se čini da se klupko dade rasplesti. U tome ima nekakve sustavnosti.
Zapravo jesam. Upravo tako i bez čipkastih dodataka. U Bosni fakat ne traže žutu knjižicu.
Kad smo to riješili, idemo rasplesti klupko s putovanjima i zašto Beti toliko s time masira.
Ovdje vidim dvije opcije:
1. Beti se opet zaigrala zamjene teza i hoće podvaliti vađenje radne vize (za odrasle) na temi o cijepljenju djece (a tek da znaš što za 'Rvacku radnu vizu traže...)
2. (nešto manje vjerojatno) Beti jednostavno hoće djecu dati na šljaku u nekakvu egzotičnu zemlju (daleko od oka...) i dobro se raspitala koji papiri joj za to trebaju. Teška vremena i te spike.
nešto za društvo u kutu
http://m.tportal.hr/152077/Zasto-hrv...rlatanima.html