BP, ali mujica već godinama radi upravo obratno od ovoga što ti pišeš.
Ili ti čitaš krive postove ili pišeš krivom nicku.
BP, ali mujica već godinama radi upravo obratno od ovoga što ti pišeš.
Ili ti čitaš krive postove ili pišeš krivom nicku.
BP., možda je su nejasna moja prethodna dva posta, pa da pojasnim....
moj osvrt na dovođenje ljudi u zabludu pogrešnim tumaćenjem poluinformacija se odnosi na sinketov posti (koji je seni komentirala i ukazala na to da je pun netočnosti).
Nije se odnosio na post koji je seni napisala.
Samo sam na njezin post dodao to da čak i da jesu brojevi i postoci u sinketovom postu istiniti, ne bi ama baš ništa govorili protiv cjepiva, kao što on misli.
(ako te ja nisam uspio odgovoriti od cijepljenja, sigurno neće ni dadica, sinke, solanž i sl....)![]()
Od kud ti ideja da se odrasli ne cijepe. Ti se onda nisi maknuo od svoje ulice. Možda da ti farsiram "žutu knjižicu"? Ili da odeš malo negdje dalje u svijetu pa bi proširio horizonte i vidio bolesti, na žalost.
Ne treba samo svoje gledati, proširi malo pogled i pokušaj ne ismijavati druge. Nije pristojno.
Imam negdje tu famoznu žutu knjižicu i unutra imam upisano - paz' sad - tetanus. Jako zarazna bjelosvjecka boleštinaNaravno, nitko me baš nigdje nije pitao žutu knjižicu na uvid tako da je to samo još jedna tlapnja pro-frikova.
Hajd' za promjenu živni malo i prestani više s ispraznim zastrašivanjem, riskiraš da te tkogod prozove babarogom (ili gore).
Jer tada još nisam kužio kako stoje stvari. Bio sam naivan.
Bolje pitanje je zašto baš nikoga nije bilo briga jesam li se cijepio ili ne?! U viziji fašističko-dehumanizirane procijepne nadvlasti kakvu nam nudi Beti, žutu knjižicu sam trebao nositi priheftanu za rukav čim skoknem do Bihaća na ka(h)vu, dočim u stvarnosti baš nikoga nije briga.
Za Bihać ne znam, nisam bila da bih znala treba li se cijepiti. Ja ne pričam o tim udaljenostima. Ali, ti valjda nisi čuo da ima svijeta i s druge strane Sredozemnog mora, a , zamisli, i s druge strane oceana! I pitaju žutu knjižicu. I još puno toga, ali ti si očito zemljopisno ( ili gore) ograničen.
Pozdrav od babaroge (ili gore).
evo, ja sam putovala preko oceana, "širiti horizonte". nitko me nikad nije pitao žutu knjižicu. štaviše, mislim da i nemam takvo što...
netko je spomenuo babaroge?
mislim da si krivo shvatila Davorov post, koji jednostavnim hrvatskim jezikom kaže slijedeće: po viziji forumašice Beti, žuta knjižica bi se tražila i za jednodnevan izlet do Bihaća." Ništa više, ništa manje, a kamoli nedaj bože da implicira domet njegovih putovanja, ili geografskog znanja.
Ponovo vidim da jedno piše, a ljudi drugo čitaju. O čemu li to ovisi? Ustvari, znam, ali neću vrijeđati.
No, Davor nije napisao to što Solange kaže. On jednostavno vrijeđa i pravi se da ne razumije.
Da pokušam vrlo jednostavno napisati:
Smatram da nije u redu zbog vlastitih stavova ograničiti djetetu budućnost. Roditelj ne zna kamo će život odnijeti dijete i ne bi mu trebalo onemogućiti mobilnost odbijanjem zaštite od nekih bolesti.
Ali, lijepo je živjeti misleći da su sve bolesti protiv kojih se cijepi nestale ili da ih je lako preboljeti. Još je ljepše živjeti uopće ne misleći.
Krasne projekcije.
Kad već pričamo u trećem licu, Beti se uživila jer misli da je poštambiljana žuta knjižica neka velika guba, a nije. Pro frikovi ne propuštaju nabrojati preporučena cjepiva za pojedinu zemlju, a usput preskaču činjenicu da je žuta groznica jedna jedina egzotična bolest za koju uopće postoji cjepivo, a koje neke zemlje stvarno uvjetuju za prelazak granice. Neke od zemalja traže ovo cjepivo samo ako osoba putuje iz zemlje u kojoj ima žute groznice (npr. zemlje Južne Amerike).
To ako je za Bosnu preporučeno MMR, to baš nikog ne sili da se cijepi, a još manje da sa žutom knjižicom maše okolo (poput recimp Mr. Beana).
Dakle, Beti se samo šalila ili nas možda samo malkice dezinformira.
Ovo je više stvarno bez veze. Znam što sve treba za radnu vizu u Argentini, Brazilu, Australiji i još par zemalja (to nikako nije samo cijepljenje protiv žute groznice). I to nisu denziformacije. Ali, to nije bitno ovdje. Bitno je da neke osobe toliko nipodaštavaju cjepljenje da je to i te kako denzinformacija.
Aj-aj-aj, koja papazjanija. Najjednostavnije bi bilo osvrnuti se na ovo kao na uvredu inteligencije, ali mi se čini da se klupko dade rasplesti. U tome ima nekakve sustavnosti.
Zapravo jesam. Upravo tako i bez čipkastih dodataka. U Bosni fakat ne traže žutu knjižicu.
Kad smo to riješili, idemo rasplesti klupko s putovanjima i zašto Beti toliko s time masira.
Ovdje vidim dvije opcije:
1. Beti se opet zaigrala zamjene teza i hoće podvaliti vađenje radne vize (za odrasle) na temi o cijepljenju djece (a tek da znaš što za 'Rvacku radnu vizu traže...)
2. (nešto manje vjerojatno) Beti jednostavno hoće djecu dati na šljaku u nekakvu egzotičnu zemlju (daleko od oka...) i dobro se raspitala koji papiri joj za to trebaju. Teška vremena i te spike.
nešto za društvo u kutu
http://m.tportal.hr/152077/Zasto-hrv...rlatanima.html
Pri tome misliš na dobru znanost lišenu sukoba interesa?
I pri tome aludiraš na prOffitov interview nešto kao do daske znanstveni? Daj ga pročitaj opet. Tamo nema nikakvih elemenata znanstvenog uratka.
Čovjek je sudjelovao u izradi jednogg uglavnom nepotrebnog cjepiva koje sada nastoji što bolje prodati, a da bi se to dogodilo mora sva ostala cjepiva kovati u zvijezde i loše pisati o necjepišama. To je loš marketing a ne znanost.
Ti očito imaš jako malo povjerenja u ljude kad si uvjeren da je svatjko tko govori normalne stvari u sukobu interesa. Mora da si pod jakim dojmom dnevno političkih zbivanja.
Ali ne kužim, kad si već tako podozriv, nepovjerljiv i ciničan, kako u šarlatanima koji prodaju "alternativu" ne prepoznaješ sukob interesa?
http://waterindustry.org/Water-Facts/filtered-1.htm
In terms of bacteria, however, Brita water filters do not aid to kill the microorganisms.
http://www.brita.net/uk/faqs_contami...ml?L=1&cat=7#1
Can bacteria or viruses be filtered out (On Tap)?
The technique of a carbon block is not designed to filter out bacteria or viruses.
svi ti medijski eksponirani šarlatani koji govore o tome kako farma industrija nas sve truje radi profita i zagovaraju naturopatiju, homeopatiju, viskove, biorezonancu, bioenergiju i ostala sranja, to čine da bi bolje prodavali orgone, homeopatske remedije, pločice za zaštitu, ili prodavali svoje iscjeliteljske usluge ili veleumne knjige ili masno naplaćuju bezvrijedne tretmane........
ono, jel' ti jasno?
Posljednje uređivanje od mujica : 04.10.2011. at 23:02
Aktivni ugljen upotrebljen u BRITA filter ulošku prošao je posebnu tehnološku obradu srebrom. Na taj način se sigurno sprečava razvoj bakterija u BRITA filter ulošku tijekom cjelokupnog razdoblja upotrebe.
Da znaš čitati pročitao bi točno što žele reći.
Davore, da znaš čitati vidio bi da je naslov teme "izvrstan interview", a ne cijepljenje djece.
No, bez obzira kako pažljivo birala riječi uvijek će se dogoditi da ih netko izokrene. Glavno da me razumije tko treba.
u biti, jako, jako je teško pronaći protu cjepiteljsku, alternativašku, homeopatsku, new-age iliti kakogodse nazivali web stranicu na kojoj nije ponuđeno "rješenje" na prodaju.
I u biti sva ta lamentiranja o lošoj i štetnoj alopatskoj medicini služe samo tome da prodaju svoja sranja.
I svi oni propovjednici naturopatije sa jutjuba u svojim propovijedima nude nešto na prodaju.
Ako ništa drugo, prodaju sebe po seminarima jer su nesposobni nešto stvarno korisno i konkretno raditi.
http://www.brita.net/uk/faqs_contami...ml?L=1&cat=7#1
Can bacteria or viruses be filtered out (On Tap)?
The technique of a carbon block is not designed to filter out bacteria or viruses.
Reako si drugačije.
Rekao si da Brita filter uništava mikroorganizme (viruse) što medicina, jelte, još uvijek nije naučila činiti.
Također, srebro ne ubija viruse i bakterije.
Ovo je bilo , naravno upućeno sinkeu.
Da pročita točno da na samom uputstvu od Brite piše da srebro sprečava razvoj bakterija U Brita filteru. U, U filteru. Ne u vodi, ne ubija bakterije i viruse.
Samo u filteru se neće razvijati bakterije ( o virusima nema riječi) tijekom cjelokupnog radoblja upotrebe tog filtera. Tako kažu.
Yok, za to joj sigurno ne treba radna viza, a ni uzrast o kojem govoriš nije tema ovog topica. Obzirom na popis zemalja prije bih rekao da se radi o plantaži kakaovca ili slične kulture za koju se tradicionalno koristi dječji rad, a tamo akademska dostignuća nisu potrebna
Moj prvi izbor je i dalje zamjena teza, jer i do sada nam je Beti češće vrludala i makarsvašta pisala pa se potom pravila kao da nije.
Dalje, da pojasnim. Ako se nitko više ne sjeća o čemu je bila riječ i zašto uopće razgovaramo o briti, evo malog podsjetnika. Rekao sam da današnja alopatska medicina jedva zna pokoju bakteriju ubiti a viruse skoro pa nikako, dok induustrija hrane to radi lijevom nogom. Zatim sam spomenuo i pročišćavanje vode a nakon toga napisao da u Briti postoji nešto što ubija viruse i bakterije. Naravno, netko tko se donekle razumije u ovu tematiku sterilizacije hrane i vode, znao bi kojim putem krenuti, pa smo take se dotakli i UV zračenja koje se također koristi u industriji. No u Briti se nalazi i srebro koje se standardno koristi u industriji pročišćavanja vode, pogotovo na brodovima.
No jasno, auditorijum je prepametan pa mu je bilo jako zabavno izmijavati se i bacati glupe fore...
(zakašnjeli) edit: navodno ubija samo bakterije. viruse ne.
Međutim, nema dokaza niti da su preparati srebra učinkoviti u sprečavanju bakterijskih infekcija rana niti u liječenju istih (mislim da se radi o "urbanoj legendi")
http://www2.cochrane.org/reviews/en/ab006478.html
http://www2.cochrane.org/reviews/en/ab005082.html
http://www2.cochrane.org/reviews/en/ab005486.html
PS: Jasno, Mensa nije bila u stanju povezat što je to što ubija viruse i bakterije ni u ovoj rečenici koju je nacoljila: "Srebro je već dugo poznato zbog svojih antibakterijskih osobina."
Davore.
Da kakaovac! Rudnici dijamanata, ne idem ja nikad na malo.
Bitno je da ti pišeš svašta, i još se ponosiš time.
Pakiranje za JAR: žuti karton, checked; dronjci, checked; diploma, not need.![]()
Posljednje uređivanje od Beti3 : 04.10.2011. at 23:38
Naravno da se vrijeđaš i misliš da ti ljudi bacaju glupe fore kad si zaokuplje samo svojim mišljenjem, pa ne shvaćaš koliko su odgovori na tvoje ideje potpuno relevantni i točni.
Jer hrana se dezinficira uglavnom kuhanjem i gama zračenjem ili konzervansima. Ako hoćeš da medicina na taj način ubija viruse u čovjeku, samo izv oli. Drugim riječima, tvoja napmena o tome kako se hranu zna i može dezinficirati je potpuno besmislena.
Voda se osim konzervansima, klorom ozonom i raznim drugim kemikalijama, može dezinficirati i UV zrakama. Opet ne kužim relevantnost te činjenice, jer se čovjeka ne može iznutra UV ozračiti.
Srebro, koje ti se tako sviđa u Briti ne ubija ništa, već samo sprečava da se namnože živine u filteru, i to jako kratko vrijeme.
A, sve da je i istina to što ti misliš o Briti, opet je posve irelevantno u uništavanju virusa u čovjeku. Sumnjam da bi preživio da te se zalije otopljenim srebrom radi ubijanja virusa u tebi.
A ako mi sad namjeravaš prodavati fore o koloidnom srebru, bolje odustani unaprijed.
OT: Već kad se po ovoj temi povlače srebro i ugljen, ionsko srebro rađeno od srebra 99,99% čistoće (rađe bih da je čišće) se povoljno kupuje u Nanoteh-u, a aktivni ugljen biljnog porijekla i odlične čistoće se jaaako povoljno nabavlja u kojekakvim poljoopskrbama pod nazivom "enološki ugljen" i košta manje od 40kn za 100g čistog ugljena. Postoje varijanteu prahu i u granulama, a mislim da su bolje su varijante u prahu od granula. Ovaj ugljen je, za razliku od "medicinskog", sasvim čist, aktiviran je parom a ne kemijom, nije rađen od crkotine i dolazi bez dodataka poput saharina itd.
beti ti je jako lijepo napisala da netko tko bi znao čitati taj dio teksta onako kako doista piše, ne bi nikada došao do zaključka poput tvojega:Srebro je već dugo poznato zbog svojih antibakterijskih osobinaali vidim, tebi ni njeno pojašnjenje nije pomoglo.Mensa nije bila u stanju povezat što je to što ubija viruse i bakterije
Izgleda da je ipak potrebna određena razina IQ-a da se stvari čitaju onako kako pišu.
Istina je da se lažiraju podaci, prodaju nepotrebni lijekovi i potplačuju oni koji se potplatiti daju.
I?
Znači li to da je sve što farmaceutske tvrtke prodaju laž i ne vrijedi?
To je točno u tvom stilu.
Da te podsjetim: "antibakterijska svojstva srebra" si pročitao kao "srebro ubija viruse i bakterije"
Pa u istom stilu na temelju jednog potkupljenog zdravstvenog radnika i lažne reklame zaključuješ da su svi potkupljeni i sve tvrdnje o djelotvornosti lijekova lažne.
Posljednje uređivanje od mujica : 05.10.2011. at 00:00
Ne vrijeđam se nimalo. Samo mi je stupidno raspravljati na taj način. Jedan jedini korektan i pristojan post na ovoj temi sam od strane cjepiša vidio i to sam sa zadovoljastvom uvažio i komentirao.
Da, hrana se dezinficira kuhanjem. A reci mi kako se netermički obrađuje hrana i voda???Jer hrana se dezinficira uglavnom kuhanjem i gama zračenjem ili konzervansima. Ako hoćeš da medicina na taj način ubija viruse u čovjeku, samo izv oli. Drugim riječima, tvoja napmena o tome kako se hranu zna i može dezinficirati je potpuno besmislena.
Čovjeka se ne može iznutra UV ozračiti pa je samim time tvoje sprdanje s time u vezi čista trolaža. Potpuno nepotrebno. Umjesto da budeš konstruktivan, ti se zabavljaš ismijavanjem sugovornika.Voda se osim konzervansima, klorom ozonom i raznim drugim kemikalijama, može dezinficirati i UV zrakama. Opet ne kužim relevantnost te činjenice, jer se čovjeka ne može iznutra UV ozračiti.
Sprečava a ne ubija? Šta, baci bakterije u nesvijest na pola sata? Gle, teza (kao i linkovi koje si naveo) da srebro ne ubija bakterije je toliko bolesno stupidna... Zaboga miloga, treba ti 6,5 minuta da to dokažeš jer srebro većinu bakterija ubije u tom roku. Pa zbog čega se srebro i koristi u industriji pročišćavanja vode?!? I ne jaši sad po briti, nije sad Britina konstrukcija bitna za priču.Srebro, koje ti se tako sviđa u Briti ne ubija ništa, već samo sprečava da se namnože živine u filteru, i to jako kratko vrijeme.
Eto, opet, umjesto da si konstruktivan (pa i u oponiranju), ti se ismijavaš.A, sve da je i istina to što ti misliš o Briti, opet je posve irelevantno u uništavanju virusa u čovjeku. Sumnjam da bi preživio da te se zalije otopljenim srebrom radi ubijanja virusa u tebi.
Zašto ne? To je nešto što i sam možeš lako provjeriti. Lijepo uzmeš hrpicu bakterija i virusa i staviš ih u srebro pa pod mikroskop! Eto, nije teško! Ili ima još jedan način: uzmeš npr 2 jabuke koje su počele gnjiliti (truliti). Jednu špricaš srebrom, drugu vodom ili čime već. Pomiješaj boce da ni sam ne znaš čime špricaš koju. Onda na kraju boce odnesi na kemijsku analizu da znaš koja je koja. I voila, eto ti dvostruko slijep case study.A ako mi sad namjeravaš prodavati fore o koloidnom srebru, bolje odustani unaprijed.
Većina toga je nepotrebno. Da se vratimo na temu a to je cijepljenje, jer pojasnit ću to primjerom cijepljenja. Da se silna sredstva koja se troše na cijepljenje usmjere na rano detektiranje i ranu prevenciju, higijenu, blabla, vjerujem da bismo trošili bar 10 x manje sredstava (govorim napamet). No da trošimo 10 x manje sredstava, to ne bi bilo cool, ne samo farmi već i državi. E sad, zašto je državi u interesu da se toliko izdvaja za zdravstvo, to vjerujem da ćeš sam prokljuviti... Hint: Obamina "reforma zdravstva".
A ne ne, ova priča sa srebrom je jako lako provjerljiva. Čak ju i sam i uz pomoć mikroskopa možeš provjeriti. No, onda bi se trebao zapitati što to nije u redu s onim radovima koje si linkao i kako to da oni imaju drugačije rezultate...Da te podsjetim: "antibakterijska svojstva srebra" si pročitao kao "srebro ubija viruse i bakterije"
Preopširna tema... No, malo je teško pričati o djelotvornosti lijeka kad ti farma plati da je ocjenjuješ. Jer pazi, ako lijek ocijeniš nedjelotvornim (recimo testirao si ga na svojim pacijentima i to su ti platili 20.000 - za studiju), što misliš, hoćeš li opet dobiti novu studiju? A ako istu stvar dvaput ponoviš?Pa u istom stilu na temelju jednog potkupljenog zdravstvenog radnika i lažne reklame zaključuješ da su svi potkupljeni i sve tvrdnje o djelotvornosti lijekova lažne.