oblatne, misliš?
da, to je kolač koji fakat teško neuspijeva
ja sam sigurna da je grinč navalio na naše kuhinje
Printable View
oblatne, misliš?
da, to je kolač koji fakat teško neuspijeva
ja sam sigurna da je grinč navalio na naše kuhinje
Uf, dobro da sam odustala od orehnjace.
Ja već tamnim Kruh gospodicne Poldi, mljac.
jučer sam radila tarte au citron ili tortu od limuna po francuskom receptu, bilo je nekih nezgodacija i već sam mislila ništa od torte, al na kraju sve ispalo super, bar naizgled a ukus ćemo probati sutra kad idemo kod mojih na ručak. Bit će mljac,mljac,...
Još sam napravila husarske, razmišljam još nešto danas al trebam nešto jednostavno (i ne od čokolade ja i djeca je ne volimo) jer radim, sad pišem s posla.
Svaka vam čast da radite po 7-8 vrsta kolača majko mila kad vi to stignete napravit..ja taman stavim brašno na stol za razvaljat tijesto kad eto ti Franka i fino rukom po stolu pa brašno odleti na sve strane. A s Leonom baš volim radit kolače, je da sam sporija,al uživamo zajedno.
da, i čuvati ću ga u vitrini ;)
Mojca, pipij čaj iz gejša šalica - barem jednom
Mama mi je do sada napravila 2 vrste kolača, svekrva 3, baka kaže da je napravila samo 4 ali uvijek pošalje minimalno 8 a laže nam jer joj se uvijek smijemo što je tako bolesna sa kolačima :lol:
.. ja nisam napravila ništa, noge u zrak, jedem i obožavam Božić :mrgreen:
doći ćeš i ti u godine kada ćeš ti biti jedina uzdanica
ja nisam danas mislila ništa da pravim, kod mene ima još fore do nove godine i božića
ALI ste me toliko zarazile
da eno mi se hlade kuglice od ruma i narandže, i jedne od kikirikija i čokolade
a i testo za vanilice "leži" svoju rundu
sad ću da smućkam puffiće na brzinu
nemoj, vissnja... šta ti je
prebacit će te na katoličanstvo
Meni je nekako isto ove godine ispalo manje nego inače... Nisam pekla vanili kifle, nisam pekla linzere, nisam puno toga....
Ono što jesam radila (ali ne i pekla) su salamice vrsta raznih (tri vrste) a od pečenih kuglofi i dizana tijesta vrsta raznih. Salamice još imamo, ali dizanih tijesta NEIMA, pojelo se i podijelilo.
Još sam napravila čupavce i mađaricu i to je to. Pečem samo ono što mi naruče. Uostalom, gdje su još Tri kralja - stignemo još svašta... Danas nisam prstom makla glede kolača, a tko bi i stigao kraj bora, crnog rižota i oslića a la bakalar? Sad sam gotova u svom domu, ali idemo još k svekrvi (još jedan bor, još jedan obrok) i tako... Dobru zabavu i sretno svima + nemojte se pretrgnuti! Ja se odjavljujem, tko zna kad ću se slijedeći put dočepati računala!
Pitanje za sve koji su pekli snowballs- jesu li vam mekani ili onako tvrđi, hrskavi? Ja sam očekivala da ce se topiti u ustima a oni su hrskavi- jesam negdje fulala? Hoće se još možda opustiti? Jučer sam ih radila. Mislim fini su i ovako ali pitam :)
Hrskavi.
mogu li kako iskoristiti hole šlag koji se nije stisnuo? u nekoj kremi, s pudingom ili nekako? žao mi ga baciti ako se ikako može potrošiti
Prije dva tjedna su bili hrskavi, sad sam radila duplu smjesu koja je bila dosta mekana i ispali su tako fini da se definitivno tope u ustima. A zašto, pojma nemam. :)
ma pobjeglo mi je ja ću morat se prebaciti na neku vjeru u kojoj neće biti bronhitisa, leske, ambrozije i sve peludi svijeta, gdi neće bit alergija, pa sam misšljenja da ću morat ili u sobir ili u saharu.
nmego kaj sam ja jučer napravila, a bilo toga više vrsti i više kila nema više od pola, veli muž treba to pojesti dok je friško ( sam kaj ja nisam bila doma cca sat vremena, naprosto sve isparilo)
vissnja bitno da se muti i miriši, nije važno što je povod :-D
kod mene:
rafaelo
vanil kiflice
linzeri
salama orah-čokolada
hola kocke
svijetle napolitanke
to bi bilo to
s obzirom na moje dosadašnje poduhvate, sama sebi govorim Vi kad vidim svoju ruku djelo :alexis:
http://tinypic.com/r/256usux/5
Sretan vam Božić ekipica! Sve najbolje! :zaljubljen:
A ovo su moji kolačići :)
Ja napravila 2 onaj s oblatnama i pufice, ali dobro moja mama ima barem 8 vrsta pa nam neće pofalit, iako mm razočaran da nemamo ni jedan kremasti! Imate kakvu ideju ostalo mi je još badema pa da složim za N.G.
I sretan Božić svima!
I od mene sretan Božić curke!
I kolačići
http://public.fotki.com/stova73/adve...laii-2013.html
Oka krasni su! :)
Pogotovo ti crveni,jako su efektni!
Fingertips sigurno si mislila reći Vida :mrgreen:
Inače kolačići su vam prekrasni i jako primamljivi. Ja nosim svoje okolo jer već sad sam puna, a još nije bio ni ručak.
moji šareni kolačići http://public.fotki.com/zara1/baby-no-2--/kolai/#media
Joj Vida oprosti, krasni su zaista!
Oka neznam zasto si mi ti na pameti :)
Zara, jako su lipi I sareni, svida mi se! :mljac:
inace ja sam sama radila sarene mrvice.
joj, svima su kolačići prekrasni, ja sam napravila 4 vrste, al od jednog tijesta, poljupci s makom, pereci s lješnjakom, razni oblici s kokosom i košarice. Tijesto mi je super ispalo hrskavo, prhko, topi se u ustima, valjda početnička sreća. Super vi sve to stignete, meni je mama morala čuvati malu da bi stigla napravit ove četiri vrste, al svekrva napravila osam, a mama još tri vrste pa će biti. Ja uz dijete ništa ne stignem, samo se vješa po meni ili dira što ne smije, pa cijelo vrijeme trčim za njom. Da ne govorim da kad sam ja kući spava u prosjeku pola sata po danu, grrr. Al kad me nema onda i po tri sata odrapi. Svaka vam čast, pogotovo one koje imaju više djece, vama skidam kapu do poda.
finger, kako praviš sama šarene mrvice?
Deni, razumin te, meni je mama došla pomoći, ali sve ove kolače sam radila navečer, kad bi mali zaspa, al se i on budi svaki tren, pa bi pravila kolače i do 2 ujutro, heheh, al kad volim, ma obožavam kuhati,peči, i sve povezano za to!
A mrvice u boji radim tako da pomiješam bjelanjak i šećer u prahu, da bude onako gusta pasta ali da se može istiskivati kroz malenu,malenu rupicu na vrećici. Dodam jestive boje (znam, nije neka pametna i zdrava verzija al jednom godišnje radim s tim bojama pa me baš briga) i na papir za pečenje istiskujem duge tanke trake. Pustim da se stvrdne preko noći i ujutro sjeckam nožem. Bude odlično, a jeftinije nego kupovne!
Vidim da sve imamo na tanjuru snijezne kugle :-). Ja sam pravila rafaelo kuglice, islere, isler-badem snite, kekse s maslacem, đumbirko keksice, nom-plus ultra, mađaricu.
S obzirom da mi je sin rođen 22.12. Ovih dana smo jeli i tortu, pa sam ove godine pravila isključivo suhe kolacice.
Obično za novu ispecem ponovno nesto kremasto. Svakako cu napraviti guzvarice s orasima, n.hrace je stavila jako dobar recept.