veći dio mojih keksa/kolača se već pojeo. zato sad krećem u drugi udar s tortama.
veći dio mojih keksa/kolača se već pojeo. zato sad krećem u drugi udar s tortama.
Ja sam upravo dovršila svoje: rafaello kuglice, čokoladne kuglice, bajadera, linzeri, šareni keksići na modlu, breskvice, rozen torta i kokos torta (jer mojima kokosa nikad dosta).
Posljednje uređivanje od winnerica : 23.12.2013. at 20:22
Evo moj izvjestaj:
Procijedila sam svoju prvu visnjevacu,prekrasno mi je ispala, fino gusta,slatka! Pa sam radila liker od domace narance sa star anisom I cimetom,otvaramo na bozic. Pa smo napravile sirup od kiselog sipka,jakooooo finooooo!
Od kolaca imamo amaretti di grappa, jako zanimljiv I dobar keks-kolac, pa imamo snowball cookies, kiflice od maka, pa zvjezdice s ljesnjacima, pa coco blanco - pecene kuglice od kokosa I limuna, pa prutice ciji se krajevi umacu U cokoladu - umocenci, dvostruko cokoladne kekse sa zobenim, specullas.
I jos smo radile taj boric od ukrasenih zvjezdice od prhkog tijesta,jako efektno izgleda.Stavit cu I slicice kad sve slozim.
Mama mi je dosla U posjetu I pomogla,inace nebi bilo toliko vrsta! Gustala sam praveci ih, sad jedva cekam da ih krenemo jesti![]()
Gotovo;
snowball cookies
išleri
rafaelo kuglice
chocolate crinkles
i sacher torta
medenjaci
lješnjak-gnijezda
bijela pita
medena Kata
londoneri
Ostalo mi je dosta margarina i maslaca. Smiju se zamrznuti?
Ove godine ćemo svi s topica imati iste kolače
kod mene gotovi:
snowball cookies
rafaello kuglice (pola ih je s lješnjacima, pola s kokosom)
milijun komada
crinclesi zamijesiti, samo ih sutra trebam ispeći
a baka je s druge strane pripremila one tradicionalne, vanilin kiflice, linzere, išlere, orašćiće...
Jedva čekam naslagati ih sve na tacnu![]()
zaključat ću ovu temu iz čiste zlobe
aj bjež odavde u kuhinju i radi
ni curama gore nisu se sami napravili
ali ja sam radila od jutros
i ništa mi nije uspjelo
znaš kad su se svi u prah pretvorili
nikad to vidjela nisam
hebote, skoro 30 godina iste kolače pravim, uvijek svi uspiju
ono... između 15 i 20 vrsta
ma nekad i više
ali sada nijedan jedini nisam uspjela izvući; kako sam koji započinjala, tako su se upropaštavali
kažem ti, ko ukleto
Hajde , Apri , smanji broj.
evo , ja sam na 5 i to je cisto dosta.
i moji svi debakl ove godine
i to provjereni koji su dosad uspijevali, očito nisam raspoložena za kolače ove godine
da bar dio te smjese možda upotrijebiš kao nadjev za oblatne?
http://www.coolinarika.com/recept/ob...m-i-cokoladom/
Trostruki uzitak - svake godine
Evo upravo napravljen...
Jel ima neko ideju kolaca s makom? Imamo viska pa..
Meni je ovaj prefini i usput prejednostavan:
http://valivolitorte.dobrahrana.juta...m-i-cokoladom/
Jel mogu ovdje zakukat kako mi je dijete bolesno od subote? Nis od mojih kolaca ove godine bojim se!Mozda sutra kad ce spavat smutim munch mallow, to je gotovo za pol sata, ali ne obecajem...
evo i ja prijavljujem katastrofu
šape
preprhke, mrve se, ne mogu iz izvaditi iz kalupa
ukusne jesu, ali to je prah za jesti sa žličicom![]()
aleks, i kod mene je hrpa žličnjaka![]()
kazu da je jutro pametnije od veceri
tvoji zlicnjaci su vec ispeceni ili pak tijesto izmrvljeno?
meni se tijeto za kakao puserle ne da razvaljati, mrvi se, sad sam ga strpala u frižider pa 3.sreća
Kod mene kaštelanska torta, krancle (linzeri), crne kuglice, lješnjak kuglice, zvjezdice sa cimetom. Dosta za dan-dva, a za novu ćemo praviti druge i nove.![]()
Ajme cure, žao mi je šta vam ne uspijevaju kolači, znam kako je to grozno!! Držite seNema predaje!
![]()
ne, ne KRIVO
nema "ne uspijevaju"
ovo je prvi put u mom dugome životu
dakle, nema trajnoga glagola, već svršeni
ne ispiju!
apri, da te utješim. Mislila sam da tvoje napolitanke bake Anke nikako mogu ne uspjeti. I nisu mi uspjlele - ne znam zašto. mislim da sam jaja predugo kuhala i da sam kupila neke pokvarene napolitanke u konzumu (ovo drugo se tješim)- no neki drugi su uspjeli ali ovo s bakom Ankom mi fakat nije jasno.
oblatne, misliš?
da, to je kolač koji fakat teško neuspijeva
ja sam sigurna da je grinč navalio na naše kuhinje
Uf, dobro da sam odustala od orehnjace.
Ja već tamnim Kruh gospodicne Poldi, mljac.
jučer sam radila tarte au citron ili tortu od limuna po francuskom receptu, bilo je nekih nezgodacija i već sam mislila ništa od torte, al na kraju sve ispalo super, bar naizgled a ukus ćemo probati sutra kad idemo kod mojih na ručak. Bit će mljac,mljac,...
Još sam napravila husarske, razmišljam još nešto danas al trebam nešto jednostavno (i ne od čokolade ja i djeca je ne volimo) jer radim, sad pišem s posla.
Svaka vam čast da radite po 7-8 vrsta kolača majko mila kad vi to stignete napravit..ja taman stavim brašno na stol za razvaljat tijesto kad eto ti Franka i fino rukom po stolu pa brašno odleti na sve strane. A s Leonom baš volim radit kolače, je da sam sporija,al uživamo zajedno.
da, i čuvati ću ga u vitrini
Mojca, pipij čaj iz gejša šalica - barem jednom
Mama mi je do sada napravila 2 vrste kolača, svekrva 3, baka kaže da je napravila samo 4 ali uvijek pošalje minimalno 8 a laže nam jer joj se uvijek smijemo što je tako bolesna sa kolačima
.. ja nisam napravila ništa, noge u zrak, jedem i obožavam Božić![]()
doći ćeš i ti u godine kada ćeš ti biti jedina uzdanica
ja nisam danas mislila ništa da pravim, kod mene ima još fore do nove godine i božića
ALI ste me toliko zarazile
da eno mi se hlade kuglice od ruma i narandže, i jedne od kikirikija i čokolade
a i testo za vanilice "leži" svoju rundu
sad ću da smućkam puffiće na brzinu
nemoj, vissnja... šta ti je
prebacit će te na katoličanstvo
Meni je nekako isto ove godine ispalo manje nego inače... Nisam pekla vanili kifle, nisam pekla linzere, nisam puno toga....
Ono što jesam radila (ali ne i pekla) su salamice vrsta raznih (tri vrste) a od pečenih kuglofi i dizana tijesta vrsta raznih. Salamice još imamo, ali dizanih tijesta NEIMA, pojelo se i podijelilo.
Još sam napravila čupavce i mađaricu i to je to. Pečem samo ono što mi naruče. Uostalom, gdje su još Tri kralja - stignemo još svašta... Danas nisam prstom makla glede kolača, a tko bi i stigao kraj bora, crnog rižota i oslića a la bakalar? Sad sam gotova u svom domu, ali idemo još k svekrvi (još jedan bor, još jedan obrok) i tako... Dobru zabavu i sretno svima + nemojte se pretrgnuti! Ja se odjavljujem, tko zna kad ću se slijedeći put dočepati računala!
Posljednje uređivanje od Peterlin : 24.12.2013. at 15:29
Pitanje za sve koji su pekli snowballs- jesu li vam mekani ili onako tvrđi, hrskavi? Ja sam očekivala da ce se topiti u ustima a oni su hrskavi- jesam negdje fulala? Hoće se još možda opustiti? Jučer sam ih radila. Mislim fini su i ovako ali pitam![]()
Posljednje uređivanje od Gabi25 : 24.12.2013. at 17:08