Trina, što ga spomenu, opet me vuče na duhovitost, a ne smijem :mrgreen:
Printable View
pa kinez kakav god da je bio, bilo je to prije tisuću i nešto godina. tako da u međuvremenu su i naše babe možda došle do nekih boljih zaključaka.. tj. i taj kinez od tada je više passe.
nema strujanja chi... koliko god mi je to bilo zanimljivo i donekle prihvatljivo :mrgreen: ali, eto... odrastamo...
hoću reći, potpisujem winnericu (i sad će prolom oblaka :lool: )
Ne kakam,kakate vi. Ja sam htjela 10 stranica babskih prica a vi o feng shuiu.
:lool: :lool: :lool:
Iden kod sveki par dana na viliđ pa cu se sigurno vratit s kilo dva babskih prica 8-)
Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk
šta ti feng shui nije dovoljno dobar? misliš da si nešto posebno? da te kinez ne može ničem novom naučiti?!?
Ma ne mogu izdržati…kažu da je i ovdje bio jedan što se hranio suncem…valjda je dugo bilo oblačno…uglavnom podsjetilo me na onu priču o Dalmošu koji je taman naučio magarca da ne jede...:mrgreen:
(svaka sličnost sa stvarnim ljudima i životinjama je slučajna :mrgreen:)
Feng shui mi je blizak isto ko kinezi. Ali volila bi se naci s jednim da mi objasni. Mislim li da sam nesto posebno? Pa da.
mc je bila ironična, krivo si ju shvatila...
Nisam je krivo shvatila.
I jel jede taj išta drugo osim sunca
Ne magarac :mrgreen:
i ja vjerujem jer sam se uvjerila u sva ta cuda nazalost :-(
i oni koji nisu to dozivjeli nisu ni svjesni kakvih sve horora tu ima,i sta sve mogu da izazovu,i najbolje je ne dirati u ono sto ti nije poznato i ne ismijavati osobe koje vjeruju u to jer vjeruju sigurno s razlogom...
Trina mozes meni poslat pp ako zelis
Pa i ja se volim družiti s ljudima različitih uvjerenja. Neki dan sam imala raspravu na temu homeopatije s poznanicom, ja sam zastupala stanovište da je to placebo, ona je rekla kako ne tvrdi ništa, ali da je njenoj djeci pomoglo. Pa smo na tome ostali.
E sad da je ona meni rekla da sam zatucana jer ne koristim homeopatiju, vjerojatno bi rasprava krenula u malo drugačijem smjeru :/
Evo jedna friška
Grmi,sijeva,pada kisa. Kaze sveki: Oćemo izvadit ožeg?
ja:?????zašto
Sveki: Pa da potjera kišu
Neznam jel izvadila,al kiša je stala
Odsad ne nosim kišobran nego ožeg8-)
ja sam neki dan razgovarala s ženom iz moje priče
ona kaže da je dobro, poslije nikakve smetnje više nije imala, mada iz predostrožnosti nije probala jesti mahune, ali kaže da ih ionako ne voli, pa joj dobro došlo
kažem da mi je drago, ali da ja ne mogu vjerovati u način njenog
ozdravljenja
kaže ona da ni ona prije nije u to vjerovala, ali da je njoj pomoglo
i zaključila da uostalom nije važno je o hodža stvarno pomogao ili je organizam nekako došao na staro, spontano ili uz pomoć lijekova, a da se to slučajno potrefilo sa skidanjem uroka, glavno je da je njoj dobro
i u pravu je
pomikaki, ja bih se kladila (i izgubila) da si ti (zatucani :mrgreen:) pobornik homeopatije
ciganka varošanka mi je bila omiljena pjesma kad sam bila mala;
vjerujem da postoje sile, energije koje ne možemo objasniti
vjerujem da postoje zločesti ljudi koji žele svjesno nekome nauditi
da li njihove težnje imaju realnog utjecaja, ne znam, mada mi se ne čini nemoguće
isto tako vjerujem u Dobro koje je jače od svakog zla
eto
u konce, mačke, veš po noći i tra lalala ne vjerujem
mada nikad ne držim kruh naopako - to me baba naučila još jako davno i ja se toga držim
samo ne znam je li to zbog osjećaja da će nešto poći po zlu ako je taj kruh okrenut
ili ipak iz moje malo bolesne potrebe da je sve u savršenom redu, pa me tako i taj kruh bode u mozak i živčani sustav u cijeelosti ako je okrenut...
Kruh naopako znači glad. Evo ovdje više o tome - brošura Muzeja Moslavine o kruhu: http://issuu.com/muzejmoslavine/docs/prica_o_kruhu
Mene su učili da se iz istog razloga ne smije kruh bacati, nego da ga se treba osušiti ili iskoristiti, a ako ne možeš, dati nekome, dati za hranu životinjama, a ako baš ne možeš ništa drugo, baciti pticama. I ako ponekad moram nešto baciti (ako zaboravim pa ga uhvati plijesan) stvarno se loše osjećam.
Radi se samo o tome da trebamo poštivati to što imamo i biti zahvalni na tome. U današnje vrijeme obilja to često zaboravljamo, ali evo, kroz ta starinska vjerovanja prosijavaju nekakva drugačija vremena kad je imati kruh na stolu značilo pravo bogatstvo.
Evo da se i ja malo uključim, ne znam gdje ste stale nemam vremena sve čitati al evo moje iskustvo, nisam niti ja vjerovala zapravo niti čula o tome dok nisam rodila moje prvo dijete, a u isto vrijeme je mm sestrična isto rodila al u dojčlandu, i tam s njom je je živjela druga sestrična i kad god bi ova druga išla kod ove prve u goste mali bi plako ko lud vrišti nisu ga uopće mogli
smiriti , i onda su zvali jednu baku koja se znala moliti , a koristila je Svetu vodu i žeravicu i nakon njene molitve mali bi se smirio, isto to se dogodilo i mojoj curki kad je ta druga sestriča došla nama u posjetu, čim ju je ova pogledala moja mala je počela neobično plakati i vrištati , ja sam bila nemoćna ništa ju nije smirivalo čak nije htjela ni dojiti a bila je mali proždrljivac vjesila je na prsima, onda je moja sveki nazvala tu baku da se moli i nakon toga mala se smirila i zaspala i cijelu noć se nije budila , kasnije mi je sveki objasnila da se ta baka moli i ne znam kako al za vrijeme molitve valjda ubacuje žar u Svetu vodu i ako je dijete urugano žar potone u vodu a ako nije ostane plivati na površini. Ni sama ne znam što bih mislila al ima još i toga da se netko zna moliti nekakve molitve i da zatim saljevaju vosak na vodu pa se onda pokaže što je dijete uplašiloi , pa onda molitve za neke kožne bolesti...
Kao i Trina očekivala sam više priča. Možda se netko ohrabri ili ja nazovem svoju tetu i detaljno je ispitam. :-)
Ne vjerujem i dalje u njih, ali ne smatram da su vjernici/e u njih zatucani zbog toga - nekako zatucanost više povezujem sa netolerancijom različitih vjerovanja i stavova, no dobro.
Naiđoh na ovaj zanimljiv tekst - uroci u istarskim selima http://hrvatskimitovi.com/o-strigunima-krsnicima/
Nekako to volim promatrati kao određenu vrijednost, bogatstvo lokalnih folklora. Samo ne bih bila na mjestu stanovnika koji su živjeli u moru tih priča.
Uroci se spominju u Kuranu pa je logično da su atraktivniji u Bosni, hođe ih skidaju i tako to. Povezano sa islamom, ne opća zatucanost. Tu ima nekih objašnjenja, zapravo naišla sam na mnogim stranicama islamska tumačenja pojave i skidanja uroka http://www.sehur.net/html/modules.ph...rticle&sid=299
Evo, ja sam zatucana jer vjerujem u negativnost prostora. Primjer, ne spavam u svojoj viksi, nikada, jer ne mogu, grozna mi je neobjašnjivo neka energija, mada bih si fino rješila pitanje ljetovanja. Posljednjih 15 godina, kao ni moja sestrična. I da, ne bih umanjivala vrijednost istočnjačke filozofije (također je povezana s njihovim religisjkim vjerovanjima) - svakako mi je pametnija od ove naše današnje urbane i zapadnije.
Ne znam je li itko od vas gledao film "Prizivanja", već sam ga negdje spominjala na forumu. Radi se o obitelji koja useli u opsjednutu kuću i tu počinje horor za njih (a i za nas gledatelje filma :mrgreen: ). Film je rađen po istinitoj priči, cijeli slučaj je dokumentiran, a ono što mi je zanimljivo jest da se radi o ateističkoj obitelji, nitko nije kršten, nikakve veze nisu imali s vjerom i religijom. Rađeni su intervjui s članovima obiteljima u povodu izlaska filma, nigdje nisam naišla na podatak jesu li nakon tih događaja postali vjernici. Dakle, ne možemo govoriti o utjecaju religioznosti, a radi se o šesteročlanoj obitelji, dakle nije riječ o doživljajima i konstrukcijama jedne osobe. Kako to objasniti ?
Rehab, gledala sam film "Prizivanja" jer sam ljubiteljica horrora ali mi ne drži vodu cijela priča (ne da ne vjerujem ali...). Ima dosta nelogičnosti kod onih osoba koje su im došle u pomoć, ako me razumiješ (rade bez odobrenja biskupa i sl.), tako da sam tu otkačila film i prihvatila ga kao čistu fikciju.
Koliko se sjećam upravo suprotno, tip je demonolog koji redovito radi egzorcizme u suradnji sa svećenicima, a žena mu je jedna od rijetkih vidovnjakinja priznatih od strane Crkve. Svećenik u ovom slučaju nije želio doći jer članovi obitelji nisu bili kršteni, pa su oni iskoristili svoje iskustvo i izvršili egzorcizam.
Rehab, jedna moja poznanica je demonolog s kbf-a i egzorcizam nikad ali nikad ne radi bez svecenika i odobrenja biskupa, tj ne radi ga ona vec je pomocnica. Ok, mozda je reziser malo pobrkao loncice...
U filmu mi je najmracnija bila njihova soba s 'uspomenama' i ormar...
Nisam gledala film, pa ne znam tačno o kojim se ljudima radi, ali zašto ateisti ne bi bili praznoverni? To što ne veruju u boga ne znači da ne veruju u neke kosmičke sile, šta ja znam, u svašta ljudi veruju. U strahu su velike oči.
Inače, kad smo kod praznoverja, setila sam se ove teme pre neko veče u pozorištu. Vodila sam ćerku i rođaku da gledaju balet Petar Pan. U jednom trenutku koreografija je takva da baletani plešu sa otvorenim kišobranima. Devojčice iza nas su se došaptavale kako je baksuz otvarati kišobran u zatvorenom prostoru. Baš su se iskreno zaprepastile, čuo se zapanjeni uzdah. Deca od 9-10 godina.
A onda je bila neka koreografija gde se jedni drugima provlače kroz noge, pa su opet deca komentarisala: ostaćeš mali ako se nekom provlačiš kroz noge.
Baš mi nešto bilo žao da su već tako mali "zatrovani" praznoverjem.
u osnovnjaku, na tjelesnom, radili smo trbusnjake
i frendica se nakon trbusnjaka ispruzila na pod da se odmori
ja sam išla prema ljestvama i prekoračila preko nje
ona je vrisnula da se moram vratiti i opet je prekoračiti inače neće više rasti
meni je to bilo glupo, pa sam dječje zlobno odbila
naljutila se na mene
istina, i nije Bog zna što narasla :mrgreen:
a što se to dogodilo toj ateističkoj obitelji? ovo je retoričko pitanje, jer znam otprilike o čemu se radi u filmu. i iz čije perspektive film govori i tko je napisao scenarij. i što se želi tim filmom poručiti. valjda da je ta obitelj stvarna, pa onda mora da su i ti demoni, a samim tim i bog. ;)
i za film "teksaški masakr motornom pilom" se tvrdi da je prema istinitoj priči snimljen. :mrgreen:
ipak su to horrori koji prije svega treba da preplaše i zabave. :)
Vrticka teta demonolog? Brrr....dovoljno strasno za mene, ne trebam dalje ni hororce gledat :).
Hajde, dobro, nisam jedina kojoj je to upalo u oko. Išla sam slovkati da vidim da nisam slučajno krivo pročitala.
No, dobro, ako dijete ndb napadne nešto može se "to" istjerati u sklopu vrtića. Hm... je li to uključeno u cijenu ili se plaća posebno kao i ritmika :mrgreen: ? Nego, ta demonologija se upisuje kao poseban smjer na faksu ili je riječ o specijalizaciji/poslijediplomskom studiju ili... ?
Ljudi se iščuđavaju visku, bioenergiji i koječemu, a demonolozi rade u vrtiću :-o!
Ako znaš što im se dogodilo, onda ne moram posebno pisati o tome. Dakle, obitelj je posvjedočila o tom iskustvu, a slučaj je dokumentiran snimkama i zapisima. Možda je ta obitelj zajedno s tim bračnim parom izmislila čitav događaj, namontirala snimke, angažirala lažne svjedoke, ne znam. No, što ako je događaj istinit ?
onda bi trebalo biti i istinito da je ta bethesba bila vještica? znači da stvarno postoje vještice?!
i film "egzorcizam emily rose" je navodno nastao na istinitom događaju. na stranu što je sam film pun dodatnih izmišljotina, u biti se nije radilo o opsjednutoj osobi, nego o bolesnoj osobi. koja je mogla i dalje živjeti da je kojim slučajem dobila pravu medicinsku pomoć, a ne svećenika i svetu vodicu.