a koji će tek pritisak biti na pedijatre za ispričnice
koma prijedlog, koma
Printable View
a koji će tek pritisak biti na pedijatre za ispričnice
koma prijedlog, koma
Sto vise citam cini mi se veci bezobrazluk !
U mjerama kaznjavanja se spominju samo privatni i vjerski vrtici , vrtici pod pokroviteljstvom grada - ne.
mozda gradski vrtici uopce niti ne moraju voditi evidenciju , mozda se njima i nece skidati iznosi ?!
navodno je danas lovrić na stojedinici rekao da će isto pravilo primieniti i na gradskim
ako se kome da potražiti na stranici 101, današnju Temu dana, pa poslušati što je točno rekao
Ne, ne moraju. Za gradske se nije nista mijenjalo. Jedino u vezi izostanaka ima ono da ukoliko je djete manje od 5 dana placa 40%, i naravno ne mora pravdati svoj izostanak.
Moje djete ide u seoski vrtic i mozemo samo jedan mjesec u godini platiti 50% cijene, ali djete ne smije biti niti jedan dan.
Ne jadam se, ali ova uredba za privatne i vjerske vrtice je zbilja van pameti.
Meni se cini da su u igri SAMO vjerski i privatni ! Takva je anketa na stranici stojedinice( nisam slusala emisiju) .
spajka daj nam prepricaj nakon slusanja .
To je fini nacin da se vrtice baci na prosjacki stap i da se pozatvaraju. A da o diskriminaciji djece ( tj. roditelja koji placaju ) ne govorimo.
Budem ja poslusala ( mislim da nema danasnje emisije na stranici).
ako nema, tip mi je rekao poslati mailom
ja imam ludnicu, pa se ne stignem sada time baviti, ali ću ispospajati koga s kime treba
Poslusala . Odreba se odnosi SAMO na privatne i vjerske !
diskriminacija teska. Ako dijete ne dode npr. 15 dana roditelj mora platiti oko 1500 kn, ako ne dode cijeli mjesec ( npr. godisnji ) PUNI iznos , 0 kuna subvencije. Vrtici pod okriljem grada nisu ukljuceni u ovu diskriminaciju , i roditelji djece koja pohadaju vrtice grada zagreba ne placaju nista ! Sto to znaci da roditelji bolesne djece moraju platiti punu cijenu vrtica bez subvencija i jos dobiti manje novaca jer su na bolovanju ?!
Idem vidjeti da li pricaju jos nesto nakon pjesmice koju pustaju.
slusam i ja na kraju, dok se kruh pece, saljem ti na mail apri sve sta je rekao. ovdje cu naljepiti dijelove koji su bitni.
sirius premotas pjesmu, ja nemam vremena to slusati.
Lovrić, evo dio njegovih izajava:
on kaze da se vjerski i privatni vrtici izdasno subvencioniraju, pa je to sad novi sustav kontrole namjenskog trosenja novca. tvrdi da nece dobiti manje gradskog novca, osim onih koji ne trnasparentno uzimaju novce. pa se ovako transparentno prati.
da li je bilo muljanja? samo u dva vrtica. vracen novac. sad idu korak dalje za pracenja te situacije.
u cemu je novost? novost je pracenje svakodnevna nazocnost djece u vrticu elektronskim putem.
da li je rijec o diskriminaciji? kad su u pitanju javni vrtici finaciraju se vrtici sukladno nazocnosti djece i ovo je priblizavanje istog modela kad su u pitanje u gradski i vjerski vrtici. (ja mu ovo bas nisam shvatila) pracenje je pokazalo da nazocnost djece u gradskim vrticima 62,9% u prvih 9 mjeseci.
prvatni i vjerski: veca nazocnost nego u gradskim. do sad to nisu mogli zbog tehnickih uvijeta pratiti.
koliko ce se ustedjeti? ne razmislja se o ustedi, vec da svaka kuna iz proracuna bude transparentno potrosena.
apsurdnost nastale situacije? zasto bi placali vise? Pita Lovric, pa ako djete nije u vrticu vrtic ima manje troskove, sto je logicno. nema pelena, nema hrane, ne trosi se didaktika itd. ne pere se posteljina.
moj komnetar: rekao je na pocetku da vecina love od grada ide na place teta, kako gradskih tako i prvatnih/vjerskih vrtica.
u privatnim vrtićima se koriste vrtićke pelene?
U privatnom se koriste nase pelene koje mi roditelji donesemo, i da svaki drugi tjedan dobijemo SVOJU posteljinu da operemo
dakle, pročelnik gradskoga ureda za predškolski odgoj ne zna taj podatak
zna li da roditelji noce maramice?
i čaše?
i papire?
i bojice?
Zalosno je sto uvijek ispastaju privatni, koji placamo i tri puta skuplje nego je gradski, al ne zato sto tako zelimo nego sto smo prisiljeni jel u gradskom nema mjesta, i isto tako smo izvisili i za onih 80 kn od poreznih potvrda, sramtno i jadno
Samo da kazem da mi se digla kosa na glavi.
kakve su to gluposti , troskovi su nesto manji kad dijete ne ide u vrtic ( hrana zapravo, nista mi drugo ne pada na pamet), a ostalo je isto. Tete rade ako je tamo dvoje ili 22 djece. One moraju biti tamo.O cemu to on prica ?!
I kako ce sredstva biti ista ?
za grad nece biti ista jer ih nece dati.
Za roditelje ce biti puno veca ako imaju bolezljivo dijete!
po tome bi ljudi mogli masovno navaliti na vrtice u vlasnistvu grada jer tamo nece placati kaznu ako im se dijete razboli.
Da, znaći ako se dijete razboli, ostaneš na bolovanju s njim, vrtić platiš više, a plaća je manja. Sada je ta ideja za privatne vrtiće, ali za koji mjesec ne bi me iznenadilo da to uvedu i u gradske vrtiće.
pa mi recimo u našem vrtiću imamo svoju kuhinju, tako da i to nije baš neki razlog i isto tako nosimo pelene, vlažne maramice, kremu, čaše, toal.ručnike, maramice, svoju posteljinu, plahtu, jastuk, prekrivač sa navlakom(to je po novom, kao radi inspekcija)što je bio i dodatan trošak, svaki petak dobijemo posteljinu na pranje
katastrofa, ma cega li ce se jos dosjetiti?
kad mi je dijete bolesno gubim na bolovanju, gubim razmjerni dio dodatka na placu jer ne radim i jos sada da placam penale vrticu??? Godisnji odmor? I ovako mi je bilo muka jer platim cijeli mjesec iako mi dijete nije islo u vrtic.
Nas privatni vrtic je stvarno jedan od jeftinijih, ali svi se jako trude, nosili smo pelene i vlazne maramice, sada samo pastu za zube. Nis drugo ne traze, a svako dijete dobije sitni pokloncic, evo i danas za nikolu (u gradskom, starijem, smo sami morali nositi poklon koji su onda dijelili djeci), dobit ce za Bozic, Uskrs, uvijek za nas roditelje pripreme neke kolacice, kavu, pocaste, trude se jako....Posteljinu smo morali prati samo prvu godinu, nakon toga vise ni to ne. Ljudi sigurno ne zaradjuju basnoslovne novce, i sada treba kazniti i njih i nas!
Drage mame i Rode,
evo javlja vam se jedna zaposlenica privatnog vrtića koja je zgrožena ovim prijedlogom, kao i sve moje kolegice.
Naime, kada je dijete u vrtiću odsutno, jedini trošak koji je relativno manji jest hrana.
Ono što ostaje isto bez obzira koliko djece boravi trenutno u vrtiću, jesu:
a) krediti/najmovi koje vrtići plaćaju za prostor i uređenje istoga
b) sve režije koje su mjesečno fiksne (struja, voda, plin, telefoni)
c) didaktički i potrošni materijal koji nabavljamo sami, roditelje tražimo minimalno (pelene, vlažne maramice)
d) plaće zaposlenika kojih kod nas ima 20, i koje su kod nas prilično dobre (u usporedbi s većinom privatnih vrtića).
imamo 2 objekta i 6 odgojnih skupina u kojima zbrinjavamo dobar dio djece u napučenim okolnim naseljima zapadnog dijela grada. Trudimo se biti kvalitetni, imamo i stručni tim, dovoljno pomoćnog osoblja, opremljeni smo i uređeni. Hoću reći, sada će naša kvaliteta rada biti dovedena u pitanje, a ovaj udar na džepove roditelja je nedopustiv, ljudi će početi ispisivati djecu jer neće moći plaćati prema novom modelu, a mi troškove nekako moramo pokriti.
Vjerujte da nije lako i svaki mjesec se čeka subvencija jer i roditelji znaju plaćati neredovito i sl. Sada ako nam još i to smanje, a moguće je i potpuno ukidanje u dogledno vrijeme, ne znam što ćemo. Eto.
Još uvijek se nekako nadam najboljemu ali moramo biti nažalost spremni na sve...
Tami25, jasno je sve to nama, da li je udruga privatnih vrtica sto uspjela napraviti? jer u toj temi dana na 101, su bas bili nezadovoljni kako ih iz Grada ne zele primiti.
danas bio sastanak s Bandićem i bilo sad na vjestima da će biti sve po starom
Jelena di si cula obavijest?
sljeme, sad je na dnevniku opet na sljemenu
Bilo danas popodne i na anteni zg.
Drage mame- pitanje možda ne spada pod ovu temu ali opet ima poveznicu s njom u smislu cijene vrtića- zanima me da li dijete treba određeno vrijeme imati prebivalište u Zagrebu da bi grad subvencionirao vrtić? Planiramo preseljenje u Zg na proljeće a malena bi na jesen krenula u vrtić- hoćemo li imati pravo na subvenciju? Ići ce u korporativni vrtić pa nam je mjesto vise manje sigurno
nema veze s dužinom prebivališta
Pitanje: Od idućeg tjedna kod nas u kućanstvu živjet će još jedna osoba, maloljetna. Imam li pravo na korekciju mjesečne rate? U vrtiću tvrde da ne, ali mi ne zvuče previše sigurno. Kažu, pa donesite vi potvrdu o boravištu, pa ćemo vidjeti...bla bla bla...
Ne znam bas da ti potvrda o boravistu bude nesto znacila. Teoretski, to moze biti i tvoj podstanar. Vjerujem da bi trebala imati neku potvrdu da se vi brinete o toj osobi (financijski).
pa čim se povećava r. članova kućanstva, trebalo bi. Iako su i nama kad se mala rodila rekli prvo da ne može. Trebala sam priložiti uvjerenje i rodni list.
ak nekima može bit baka, može tebi bit i sestra, ja idem tom logikom.
nego u koju školu si je upisala?
XIII. gimnaziju. jedina škola od njih 5 koliko sam nazvala, a da me nisu otkantali. čak štoviše, ravnatelj je odmah rekao kako nema problema. ostali ravnatelji, posebice ravnateljia IX. gimnazije - užas, grozota od osobe! predložila mi je da dijete ide u dubravi jer tamo ima mjesta (nakon što sam ispričala da nam je umrla mama, da živimo u n.zagrebu itd.). nisam joj ostala dužna