nemam blage! al zaista. tete su takve da sam jedva izvukla info o predstavi...al spomenula je roditeljski, pa ce valjda sutra biti o svemu tome rijec :/
nemam blage! al zaista. tete su takve da sam jedva izvukla info o predstavi...al spomenula je roditeljski, pa ce valjda sutra biti o svemu tome rijec :/
Pa ni meni nije jasno šta se može desiti u našem slučaju...uglavnom ako i bude dug uračunat ja ga ne mislim platiti ...platim svibanj+lipanj ...
spominjem (zapravo racunovodstvo) jer je tamo isao mm kod prebacivanja i jer smo od njih dobili ceduljicu da se potpisemo do kad ce L. u vrtic da znaju napraviti obracun.
Eto kod nas je ovako: trebam platiti V i VI mjesec i donjeti uplatnicu u računovodstvo, tamo potpisati zahtjev za ispis. Glede "bandićevog duga" nemaju još nikakve upute ...
Mi nismo niti nosili papire, plačamo najveću cijenu. S obzirom da de facto i ne ide u vrtić, i nije mi neka razlika, no kada na jesen krene, biti će mi ipak to dosta skuplje, pa bi predali papire. Mislim da će mi onda cijena pasti. E sad, zanima me, pošto mi nismo niti predavali papire, da li će ih htjeti uopće primiti i po njima odrediti cijenu?
morali bi
ali ne znam hoće li prihvatiti od početka školske ili kalendarske godine
sve je nedefinirano
danas sam nasla plavu kovertu i uplatnice s ceduljicom da do zadnjeg dana vrtica potmirimo obveze i dobijemo ispisnicu.
i, što će se dogoditi ako ne podmiriš?
neće je pu školu?
Evo ja upravo podmirila V i dio VI mjeseca (iako uplatnice još nisam dobila obično budu sredinom mjeseca), odnijela isprint sa internet bankinga u računovodstvo i potpisala zahtjev za ispis... I kaže teta u rač. to je to ...
jel ko još nije dobio povrat novca od poreznih podvrda što smo predavali za vrtić,
mi još ništa, a dobili smo uplatnicu za 07.mj.
mi smo dobili još u petom mjesecu
račun nam je umanjen za 80 kuna
mi smo inače u privatnom, al nitko ništa ne spominje
Da li netko zna da li su privatni vrtici obavezni vratiti 80 kn placenih za potvrde o prihodima? Mi se ispisujemo iz privatnog vrtica u 8 mjesecu, do sada nam nisu umanjili niti jednu uplatnicu pa me zanima da li sam duzna platiti posljednju uplatnicu od 75 kn?
kazu da jesu i oni, jel i njima ce grad vratit te novce ko i drzavni, al eto ni mi nismo dobili umanjenih ti 80 kn, a isto smo u privatnom, ocito oni mogu kak hoce
Da li netko ima iskustva s ispisom djeteta iz vrtića s bandićevim dugom? naime ispisat ćemo dijete, a u vrtiću nam za sad dali dvije oprečne informacije
Ja sam pitala u srpnju, tek tako, jer me čeka još dvije godine vrtića, i rekli su mi da neki roditelji to podmire jer žele biti mirni, no oni dopuštaju ispisivanje s tim dugom no dug ostaje, tj. oni ne znaju hoće li ti to ili neće nekad doći na naplatu. Također čujem da različiti vrtići različito postupaju. Da se mi ispisujemo sad, ja bih inzistirala da to ne platim, a ako se to ikad legalno riješi, napravila bih prema toj legalnoj odluci.
sigurno ima ranije odgovor no ne mogu pregledavati: sta je s novoupisanom djecopm ako ranije imate dijete u vrticu- treba li ponovno sva papirologija?
Hvala
Mislim da ne treba.ja aam imala dvoje u vrticu i predavala sam jednu kopiju
Sent from my GT-I8190N using Tapatalk 4 Beta
mi smo E. ispisali s 12.07. telefonski (rekli u računovodstvu da ne moramo dolaziti posebno jer je ispis zbog škole)
bila sam jučer u vrtiću kad sam odvela malog po zaostale uplatnice (za 6 i 7 mj)
rekla mi je žena da uplatim samo "normalni" dug, da se ne obazirem na Bandićev dug (taj dug mi je 300 kn)
sad sam skuzila da cijelo vrijeme placamo previse
i jos sam odnijela dopis o prommjeni stanja (pise unutar 15 dana) koji nije uvazen.
upravo sam naletjela na neke clanke o nvom financiranju vrtica. roditelji bi odsada trebali placati svaki izostanak iz vrtica zbog bolesti ili nekih drugih razloga. zna li netko nesto novo o tome, sta se dogadja na skupstini? evo clanka http://danas.net.hr/pregled.html?url...-vrtica-906898
Evo ja sam sad procitala clanak i sluzbeni glasnik grada ZGB-a. u njemu je samo rebalans proracuna. raspravu u kojoj je to navodno spomenuto nigdje nisam nasla. U clanku koji je linkan nema ni ko je predlozio isto ni nista.
Prijedlog proracuna za 2014 grada zgb idem sad pogeldati.
evo nasla:
dakle prijedlog se nalazi na ovom linku:
http://web.zagreb.hr/Sjednice/2013/s...GET=%22_top%22
iz ove tocke, kad se otvori dokument: Prijedlog programa: javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Zagreba za 2014.
točka: 3.1.2. na strani 13. kaze izmedju ostalog:
Mjesečni iznos sufinanciranja po djetetu umanjuje se razmjerno broju dana kada dijete nije bilo nazočno u predškolskoj ustanovi u odnosu na ukupan broj radnih dana u mjesecu.
Vjerske i privatne predškolske ustanove dužne su Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport mjesečno (do 3. u mjesecu za prethodni mjesec) dostaviti zahtjev za sufinanciranje i evidenciju o nazočnosti djece temeljem koje će se utvrditi iznos sufinanciranja po djetetu za prethodni mjesec.
Ukoliko se utvrdi da je vjerska ili privatna predškolska ustanova dostavila netočnu evidenciju o nazočnosti djece za pojedini mjesec, umanjit će se mjesečni iznos sufinanciranja po djetetu u sljedećem razdoblju.
U slučaju ponovljenog dostavljanja netočne evidencije o nazočnosti djece vjerskoj ili privatnoj predškolskoj ustanovi ukinut će se daljnje financiranje.
dobit ćemo to da će još više bolesne djece ići u vrtiće
Ali to nije normalan prijedlog, trebalo bi eventualno umanjiti sufinanaciranje za neopravdane izostanke.
Ukoliko se utvrdi da je vjerska ili privatna predškolska ustanova dostavila netočnu evidenciju o nazočnosti djece za pojedini mjesec, umanjit će se mjesečni iznos sufinanciranja po djetetu u sljedećem razdoblju.
Mene samo zanima kako bi oni pratili da li su podaci ispravni? Bzvz! Mogu se samo pouzdati na poštenje vrtića.
A i ovo što apri kaže- biti će samo više bolesne djece u vrtiću (ko da ih nema dosta)
a koji će tek pritisak biti na pedijatre za ispričnice
koma prijedlog, koma
Sto vise citam cini mi se veci bezobrazluk !
U mjerama kaznjavanja se spominju samo privatni i vjerski vrtici , vrtici pod pokroviteljstvom grada - ne.
mozda gradski vrtici uopce niti ne moraju voditi evidenciju , mozda se njima i nece skidati iznosi ?!
navodno je danas lovrić na stojedinici rekao da će isto pravilo primieniti i na gradskim
ako se kome da potražiti na stranici 101, današnju Temu dana, pa poslušati što je točno rekao
Ne, ne moraju. Za gradske se nije nista mijenjalo. Jedino u vezi izostanaka ima ono da ukoliko je djete manje od 5 dana placa 40%, i naravno ne mora pravdati svoj izostanak.
Moje djete ide u seoski vrtic i mozemo samo jedan mjesec u godini platiti 50% cijene, ali djete ne smije biti niti jedan dan.
Ne jadam se, ali ova uredba za privatne i vjerske vrtice je zbilja van pameti.
Meni se cini da su u igri SAMO vjerski i privatni ! Takva je anketa na stranici stojedinice( nisam slusala emisiju) .
spajka daj nam prepricaj nakon slusanja .
To je fini nacin da se vrtice baci na prosjacki stap i da se pozatvaraju. A da o diskriminaciji djece ( tj. roditelja koji placaju ) ne govorimo.
Budem ja poslusala ( mislim da nema danasnje emisije na stranici).
ako nema, tip mi je rekao poslati mailom
ja imam ludnicu, pa se ne stignem sada time baviti, ali ću ispospajati koga s kime treba
Poslusala . Odreba se odnosi SAMO na privatne i vjerske !
diskriminacija teska. Ako dijete ne dode npr. 15 dana roditelj mora platiti oko 1500 kn, ako ne dode cijeli mjesec ( npr. godisnji ) PUNI iznos , 0 kuna subvencije. Vrtici pod okriljem grada nisu ukljuceni u ovu diskriminaciju , i roditelji djece koja pohadaju vrtice grada zagreba ne placaju nista ! Sto to znaci da roditelji bolesne djece moraju platiti punu cijenu vrtica bez subvencija i jos dobiti manje novaca jer su na bolovanju ?!
Idem vidjeti da li pricaju jos nesto nakon pjesmice koju pustaju.
Posljednje uređivanje od sirius : 05.12.2013. at 21:14