Stranica 105 od 112 PrviPrvi ... 55595103104105106107 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,201 do 5,250 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nemam blage! al zaista. tete su takve da sam jedva izvukla info o predstavi...al spomenula je roditeljski, pa ce valjda sutra biti o svemu tome rijec :/

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    Čekam uplatnicu za svibanj+ovih par dana u lipnju ...to bi trebalo biti na jednoj uplatnici ako sam dobro skužila tete, ali provjerim još ujutro ... e sad ako mi na taj "očekivani" iznos nateftere i onaj dug sa dna uplatnice onda sam ga ježila ...eventualno ću skopirati uplatnicu i poslati ministru Mrsiću kopiju
    meni nije jasno - sta ako ne platis taj dug - nece dijete ispisati iz vrtica? ili?
    jasno mi je ovo da su leonisu ucjenjivali jer je htjela u drugi vrtic ali sta kad dijete krece u skolu?

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa ni meni nije jasno šta se može desiti u našem slučaju...uglavnom ako i bude dug uračunat ja ga ne mislim platiti ...platim svibanj+lipanj ...

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    nemam blage! al zaista. tete su takve da sam jedva izvukla info o predstavi...al spomenula je roditeljski, pa ce valjda sutra biti o svemu tome rijec :/
    A mislila sam da znaš nešto više kad spominješ tajništvo ... a niš pitam ujutro pa postam kaj saznam...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

spominjem (zapravo racunovodstvo) jer je tamo isao mm kod prebacivanja i jer smo od njih dobili ceduljicu da se potpisemo do kad ce L. u vrtic da znaju napraviti obracun.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Eto kod nas je ovako: trebam platiti V i VI mjesec i donjeti uplatnicu u računovodstvo, tamo potpisati zahtjev za ispis. Glede "bandićevog duga" nemaju još nikakve upute ...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi nismo niti nosili papire, plačamo najveću cijenu. S obzirom da de facto i ne ide u vrtić, i nije mi neka razlika, no kada na jesen krene, biti će mi ipak to dosta skuplje, pa bi predali papire. Mislim da će mi onda cijena pasti. E sad, zanima me, pošto mi nismo niti predavali papire, da li će ih htjeti uopće primiti i po njima odrediti cijenu?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

morali bi
    ali ne znam hoće li prihvatiti od početka školske ili kalendarske godine
    sve je nedefinirano

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto kod nas je ovako: trebam platiti V i VI mjesec i donjeti uplatnicu u računovodstvo, tamo potpisati zahtjev za ispis. Glede "bandićevog duga" nemaju još nikakve upute ...
    Ovako je i kod nas, zvala sam računovodstvo.
    S tim da ja plaćam od početka po skupštini, nemam drugih dugova i sa VI mjesecom namjeravam zatvoriti ovo lijepo druženje.
    Bandićev dug ne namjeravam podmirivati.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

danas sam nasla plavu kovertu i uplatnice s ceduljicom da do zadnjeg dana vrtica potmirimo obveze i dobijemo ispisnicu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i, što će se dogoditi ako ne podmiriš?
    neće je pu školu?

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo ja upravo podmirila V i dio VI mjeseca (iako uplatnice još nisam dobila obično budu sredinom mjeseca), odnijela isprint sa internet bankinga u računovodstvo i potpisala zahtjev za ispis... I kaže teta u rač. to je to ...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    i, što će se dogoditi ako ne podmiriš?
    neće je pu školu?
    ice u skolu, ali mislim da je problem i ovrha, jer dok se ne ispises ti si njihov korisnik usluga. ovo bi trebalo pravno pogledati. ja i pravo smo nebo i zemlja.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo ja upravo podmirila V i dio VI mjeseca (iako uplatnice još nisam dobila obično budu sredinom mjeseca), odnijela isprint sa internet bankinga u računovodstvo i potpisala zahtjev za ispis... I kaže teta u rač. to je to ...
    Super.
    Nadam se da će do 8. mjeseca iduće godine (kad d izlazi iz vrtića) riješiti taj problem.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ice u skolu, ali mislim da je problem i ovrha, jer dok se ne ispises ti si njihov korisnik usluga. ovo bi trebalo pravno pogledati. ja i pravo smo nebo i zemlja.
    Sumnjam da dijete može istovremeno biti upisano i u školu i u vrtić.
    A što se tiče ovrha na tzv. dug - da je dug utemeljen, do sada bi već pokrenuli koju ovrhu.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

jel ko još nije dobio povrat novca od poreznih podvrda što smo predavali za vrtić,
    mi još ništa, a dobili smo uplatnicu za 07.mj.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi smo dobili još u petom mjesecu
    račun nam je umanjen za 80 kuna

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mi smo inače u privatnom, al nitko ništa ne spominje

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Da li netko zna da li su privatni vrtici obavezni vratiti 80 kn placenih za potvrde o prihodima? Mi se ispisujemo iz privatnog vrtica u 8 mjesecu, do sada nam nisu umanjili niti jednu uplatnicu pa me zanima da li sam duzna platiti posljednju uplatnicu od 75 kn?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kazu da jesu i oni, jel i njima ce grad vratit te novce ko i drzavni, al eto ni mi nismo dobili umanjenih ti 80 kn, a isto smo u privatnom, ocito oni mogu kak hoce

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Da li netko ima iskustva s ispisom djeteta iz vrtića s bandićevim dugom? naime ispisat ćemo dijete, a u vrtiću nam za sad dali dvije oprečne informacije

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam pitala u srpnju, tek tako, jer me čeka još dvije godine vrtića, i rekli su mi da neki roditelji to podmire jer žele biti mirni, no oni dopuštaju ispisivanje s tim dugom no dug ostaje, tj. oni ne znaju hoće li ti to ili neće nekad doći na naplatu. Također čujem da različiti vrtići različito postupaju. Da se mi ispisujemo sad, ja bih inzistirala da to ne platim, a ako se to ikad legalno riješi, napravila bih prema toj legalnoj odluci.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

sigurno ima ranije odgovor no ne mogu pregledavati: sta je s novoupisanom djecopm ako ranije imate dijete u vrticu- treba li ponovno sva papirologija?
    Hvala

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mislim da ne treba.ja aam imala dvoje u vrticu i predavala sam jednu kopiju

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk 4 Beta

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jaslice prvotno napisa Vidi poruku
    Da li netko ima iskustva s ispisom djeteta iz vrtića s bandićevim dugom? naime ispisat ćemo dijete, a u vrtiću nam za sad dali dvije oprečne informacije
    mi smo E. ispisali s 12.07. telefonski (rekli u računovodstvu da ne moramo dolaziti posebno jer je ispis zbog škole)
    bila sam jučer u vrtiću kad sam odvela malog po zaostale uplatnice (za 6 i 7 mj)
    rekla mi je žena da uplatim samo "normalni" dug, da se ne obazirem na Bandićev dug (taj dug mi je 300 kn)

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    sigurno ima ranije odgovor no ne mogu pregledavati: sta je s novoupisanom djecopm ako ranije imate dijete u vrticu- treba li ponovno sva papirologija?
    Hvala
    najbolje ti je pitati u računovodstvu
    moji su bili istovremeno u vrtiću pa sam predavala za svakog posebno papire (kopije naravno, ali je svako imao svoj folder)

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

sad sam skuzila da cijelo vrijeme placamo previse
    i jos sam odnijela dopis o prommjeni stanja (pise unutar 15 dana) koji nije uvazen.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    sad sam skuzila da cijelo vrijeme placamo previse
    i jos sam odnijela dopis o prommjeni stanja (pise unutar 15 dana) koji nije uvazen.
    to si možeš zaboravit... meni nisu ništa uvažili, rekli su mi da se obratim centru za socijalnu skrb ako hoću to promijenit... sad kad sljedeće godine ponovno donesem sve papire ispast će mi za dva ranga niža cijena...

rafael avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

upravo sam naletjela na neke clanke o nvom financiranju vrtica. roditelji bi odsada trebali placati svaki izostanak iz vrtica zbog bolesti ili nekih drugih razloga. zna li netko nesto novo o tome, sta se dogadja na skupstini? evo clanka http://danas.net.hr/pregled.html?url...-vrtica-906898

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj rafael prvotno napisa Vidi poruku
    upravo sam naletjela na neke clanke o nvom financiranju vrtica. roditelji bi odsada trebali placati svaki izostanak iz vrtica zbog bolesti ili nekih drugih razloga. zna li netko nesto novo o tome, sta se dogadja na skupstini? evo clanka http://danas.net.hr/pregled.html?url...-vrtica-906898
    Piše da je samo za privatne vrtiće, ali svejedno je blesavo.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Piše da je samo za privatne vrtiće, ali svejedno je blesavo.
    Stvar je očito u tome da u nekim privatnim vrtićima uzimaju lovu za djecu koja uopće ne dolaze u vrtić (vjerojatno u dogovoru sa roditeljima), ono roditelj plati, vrtić mu vrati na crno, a lovu od subvencije podijele.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Stvar je očito u tome da u nekim privatnim vrtićima uzimaju lovu za djecu koja uopće ne dolaze u vrtić (vjerojatno u dogovoru sa roditeljima), ono roditelj plati, vrtić mu vrati na crno, a lovu od subvencije podijele.
    Ako se to uistinu radi, to je strašno. Ali zbog takve, vjerojatno manjine, stradat će mnoge obitelji. Vjerojatno ima drugih načina da se to riješi.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Ako se to uistinu radi, to je strašno. Ali zbog takve, vjerojatno manjine, stradat će mnoge obitelji. Vjerojatno ima drugih načina da se to riješi.
    to je užas ako se to radi, i naravno da ćemo nastradat mi roditelji čija djeca idu u privatni vrtić, koji i ovako plaćamo tri puta skuplja od državnog, i u mnogo stvari budu zakinuti privatni , nego državni vrtići

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo ja sam sad procitala clanak i sluzbeni glasnik grada ZGB-a. u njemu je samo rebalans proracuna. raspravu u kojoj je to navodno spomenuto nigdje nisam nasla. U clanku koji je linkan nema ni ko je predlozio isto ni nista.
    Prijedlog proracuna za 2014 grada zgb idem sad pogeldati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo nasla:
    dakle prijedlog se nalazi na ovom linku:
    http://web.zagreb.hr/Sjednice/2013/s...GET=%22_top%22

iz ove tocke, kad se otvori dokument: Prijedlog programa: javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Zagreba za 2014.

točka: 3.1.2. na strani 13. kaze izmedju ostalog:

Mjesečni iznos sufinanciranja po djetetu umanjuje se razmjerno broju dana kada dijete nije bilo nazočno u predškolskoj ustanovi u odnosu na ukupan broj radnih dana u mjesecu.
    Vjerske i privatne predškolske ustanove dužne su Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport mjesečno (do 3. u mjesecu za prethodni mjesec) dostaviti zahtjev za sufinanciranje i evidenciju o nazočnosti djece temeljem koje će se utvrditi iznos sufinanciranja po djetetu za prethodni mjesec.
    Ukoliko se utvrdi da je vjerska ili privatna predškolska ustanova dostavila netočnu evidenciju o nazočnosti djece za pojedini mjesec, umanjit će se mjesečni iznos sufinanciranja po djetetu u sljedećem razdoblju.
    U slučaju ponovljenog dostavljanja netočne evidencije o nazočnosti djece vjerskoj ili privatnoj predškolskoj ustanovi ukinut će se daljnje financiranje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dobit ćemo to da će još više bolesne djece ići u vrtiće

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ali to nije normalan prijedlog, trebalo bi eventualno umanjiti sufinanaciranje za neopravdane izostanke.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ukoliko se utvrdi da je vjerska ili privatna predškolska ustanova dostavila netočnu evidenciju o nazočnosti djece za pojedini mjesec, umanjit će se mjesečni iznos sufinanciranja po djetetu u sljedećem razdoblju.

Mene samo zanima kako bi oni pratili da li su podaci ispravni? Bzvz! Mogu se samo pouzdati na poštenje vrtića.
    A i ovo što apri kaže- biti će samo više bolesne djece u vrtiću (ko da ih nema dosta)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ali to nije normalan prijedlog, trebalo bi eventualno umanjiti sufinanaciranje za neopravdane izostanke.
    a što je neopravdan izostanak

zamisli situaciju da roditelj odluči uzeti neplaćeni dan
    ili dan godišnjeg
    i otići s djetetom u kino
    ili na sljeme
    bilo gdje
    igrati se cijeli dan legićima...

je li to neopravdano?
    ili ćemo morati donositi ispričnice poškropljene krvlju?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma naravno, to je jako glupa ideja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a koji će tek pritisak biti na pedijatre za ispričnice

koma prijedlog, koma

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    evo nasla:
    dakle prijedlog se nalazi na ovom linku:
    http://web.zagreb.hr/Sjednice/2013/s...GET=%22_top%22

iz ove tocke, kad se otvori dokument: Prijedlog programa: javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Zagreba za 2014.

točka: 3.1.2. na strani 13. kaze izmedju ostalog:

Mjesečni iznos sufinanciranja po djetetu umanjuje se razmjerno broju dana kada dijete nije bilo nazočno u predškolskoj ustanovi u odnosu na ukupan broj radnih dana u mjesecu.
    Vjerske i privatne predškolske ustanove dužne su Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport mjesečno (do 3. u mjesecu za prethodni mjesec) dostaviti zahtjev za sufinanciranje i evidenciju o nazočnosti djece temeljem koje će se utvrditi iznos sufinanciranja po djetetu za prethodni mjesec.
    U slučaju ponovljenog dostavljanja netočne evidencije o nazočnosti djece vjerskoj ili privatnoj predškolskoj ustanovi ukinut će se daljnje financiranje.

Svašta ...

to je samo nacin da se privatni i vjerski vrtici nadu pod posebnim povecalom , i da im se daje manje novaca za svaku greskicu! Koja diskriminacija , vrtici u vlasnistvu grada se ne spominju u ovim strogim mjerama.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sto vise citam cini mi se veci bezobrazluk !
    U mjerama kaznjavanja se spominju samo privatni i vjerski vrtici , vrtici pod pokroviteljstvom grada - ne.
    mozda gradski vrtici uopce niti ne moraju voditi evidenciju , mozda se njima i nece skidati iznosi ?!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

navodno je danas lovrić na stojedinici rekao da će isto pravilo primieniti i na gradskim

ako se kome da potražiti na stranici 101, današnju Temu dana, pa poslušati što je točno rekao

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne, ne moraju. Za gradske se nije nista mijenjalo. Jedino u vezi izostanaka ima ono da ukoliko je djete manje od 5 dana placa 40%, i naravno ne mora pravdati svoj izostanak.
    Moje djete ide u seoski vrtic i mozemo samo jedan mjesec u godini platiti 50% cijene, ali djete ne smije biti niti jedan dan.
    Ne jadam se, ali ova uredba za privatne i vjerske vrtice je zbilja van pameti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    navodno je danas lovrić na stojedinici rekao da će isto pravilo primieniti i na gradskim

ako se kome da potražiti na stranici 101, današnju Temu dana, pa poslušati što je točno rekao
    ja danas ne mogu
    Sutra sam na putu. Ima neki drugi dobrovoljac.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni se cini da su u igri SAMO vjerski i privatni ! Takva je anketa na stranici stojedinice( nisam slusala emisiju) .
    spajka daj nam prepricaj nakon slusanja .
    To je fini nacin da se vrtice baci na prosjacki stap i da se pozatvaraju. A da o diskriminaciji djece ( tj. roditelja koji placaju ) ne govorimo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Budem ja poslusala ( mislim da nema danasnje emisije na stranici).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako nema, tip mi je rekao poslati mailom
    ja imam ludnicu, pa se ne stignem sada time baviti, ali ću ispospajati koga s kime treba

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Poslusala . Odreba se odnosi SAMO na privatne i vjerske !
    diskriminacija teska. Ako dijete ne dode npr. 15 dana roditelj mora platiti oko 1500 kn, ako ne dode cijeli mjesec ( npr. godisnji ) PUNI iznos , 0 kuna subvencije. Vrtici pod okriljem grada nisu ukljuceni u ovu diskriminaciju , i roditelji djece koja pohadaju vrtice grada zagreba ne placaju nista ! Sto to znaci da roditelji bolesne djece moraju platiti punu cijenu vrtica bez subvencija i jos dobiti manje novaca jer su na bolovanju ?!
    Idem vidjeti da li pricaju jos nesto nakon pjesmice koju pustaju.
    Posljednje uređivanje od sirius : 05.12.2013. at 21:14

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •